+ A | - a | Visszaállít
2019. máj.
24
  Az első, nagyfelbontású felvétel az Ultima Thule kisbolygóról
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
szerző: Koncz Attila

Elérhető már az első, nyilvánosság elő tárt nagyfelbontású felvétel a Naprendszerünk legtávolabbi, űreszköz által meglátogatott objektumáról, a (486958) 2014 MU69-ról, becenevén Ultima Thule kisbolygóról, ami a Neptunuszon túli Kuiper-övben kering tőlünk kb. 6,5 milliárd km-re.

A furcsa égitest 298 éves periódusával és kis inklinációjával klasszikus Kuiper-övi objektum. Érintkező kettős, egy 19,5 és egy 14,2 km nagyságú darabból áll, melyeket nemhivatalosan Ultimának és Thulének neveztek el. Az objektum teljes hossza 31,7 km.Az New Horizons 2019. január 1-én, magyar idő szerint 06:33-kor közelítette meg a kisbolygót a legjobban, 3500 km-re, az ekkor már 6,5 milliárdos km-re növekedett távolság miatt az űrszonda által a Földre küldött rádiójelek kb. 6 óra alatt érkeztek meg. Az első alacsony felbontású felvételek az ezt követő napokban lettek nyilvánosságra hozva, ám a nagy távolság és a kis sávszélesség (1 kbps) miatt az összes nagyfelbontású kép és a többi adat (összesen 6 GB) letöltése 2020 szeptemberéig fog tartani.

forrás:/ UniverZoom Projekt/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. máj.
24
  MKKP; " A kampányunk, teljes csőd " - Az ellenzék igéretei még a viccpártot is überelik
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
Megígértük, hogy ugyanannyit fogunk itthon is keresni, mint Nyugat-Európában, hogy a hazai átlagbérek és a kórházi statisztikák déli határon való feltüntetésével megállítjuk a bevándorlást, hogy bevezetjük a kötelező sziesztás, és megtartjuk majd egymás nemzeti ünnepeit.


Az volt a terv, hogy felülmúlhatatlan ígéreteinkkel simán lesöpörjük majd a többi pártot.

De aztán a többi párt keresztül húzta a számításainkat. Megígérték, hogy megvédik Magyarországot a bevándorlóktól (nincsenek), hogy ugyanannyit fogunk keresni, mint Nyugat-Európában (egy nap múlva omlana össze a gazdaság), hogy a nyugdíj is ugyanannyi lesz (két nap múlva omlana össze), meg hogy oktatásra meg egészségügyre költjük az EU-s pénzt (nem lehet).

A kampányunk, kijelenthetjük, egy teljes csőd, nem sikerült a többiekre licitálnunk.
Úgyhogy jobb híján azt tudjuk javasolni, hogy szavazzatok arra a pártra, ami a legtöbb olyan dolgot csinálta az elmúlt években, aminek volt is valami értelme is, és picit talán jobb lett tőle ez az ország, meg kevesebb a gyűlölködés.

forrás:/ ketfarkukutya.mkkp.party/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák