+ A | - a | Visszaállít
2019. jún.
24
  Léteznek az ufók, szokd meg a gondolatot – már az amerikai kormány szerint is
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
A Washington Post cikkéből legalábbis az derül ki, hogy az Egyesült Államok kormánya is beismeri a létezésüket. Legelőször is egy fontos különbséget kell tisztáznunk. Az ufók nem összekeverendőek a földön kívüli élettel, írja a Post újságírója, mindenesetre foglalkoznunk kell a lehetőséggel, hogy léteznek.

Az "UFO" kifejezés mára eggyé vált az olyan legendákkal, mint a Loch Ness-i szörny vagy Big Foot, az amerikaik kedvenc fiktív réme. Viccek, humoros filmek tárgyai az alienek és csészealjaik.
Érdemes azonban különbséget tenni az UFO, vagyis az “unidentified flying object" (azonosítatlan repülő tárgy) és a földönkívüli élet között,ugyanis sokan az ufókról gondolják azt, hogy megegyeznek az utóbbival.Az ufó ugyanis nem feltétlenül egy zöld alien, aki egy másik bolygóról érkezett. Egyszerűen csak egy repülő tárgy, amit a hagyományos szókészlettel amúgy nehéz leírni, és, ahogy a nevében is benne van: azonosítatlan. Egy, a Political Theoryban megjelent tanulmány szerint az ufó-jelenség egy olyan világképet tükröz, melyben az ember a technológiailag legfejlettebb lény, ez pedig nem fér össze azzal, hogy az ufók talán komolyabb eredményeket tükröznek. Holott az ufó nem feltétlenül földön kívüli lény - csak "valami", ami repül.

Valamennyi változás azért történt az utóbbi években a probléma kezelésében, erre példa a New York Times 2017 decemberében megjelent száma, melyben arról volt szó, hogy az amerikai Védelmi Minisztérium fejlett repülőeszköz-fenyegetést azonosító programjának az a feladata, hogy katonai pilóták által rögzített ufótípusokat katalogizálják. Tehát: foglalkoznak az ufók jelenségével, és megpróbálják rendszerbe illeszteni őket. Ez egy nagy változás ahhoz képest, hogy korábban a nyilvánosság előtt nem vállalta fel Amerika a kérdés létjogosultságának szervezeti keretű vizsgálatát.

Ez volt az első alkalom, hogy az Egyesült Államok kormánya beismerte egy ilyen jellegű program létezését. A cikkben megemlítik Oumuamuát, egy rejtélyes, szivar alakú csillagközi tárgyat, amivel szintén egy tanulmány foglalkozott. Hétfőn pedig ismét a The New York Times jött ki egy sztorival a Keleti Parton 2014-ben és 2015-ben megfigyelt repülő tárgyakról,melyek a szemtanú pilóták szerint hiperszonikus sebességgel értek el 9 kilométer magasságba.

A jelenségek felismerése és az ezekről való jelentések és elemzések mind azt mutatják, hogy az Egyesült Államok mára elismerte az ufók létezését.

forrás:/szeretlekmagyarorszag/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Léteznek az ufók, szokd meg a gondolatot – már az amerikai kormány szerint is FregO 24 jún : 16:30 Válasz erre
Hozzászólás: 46

Regisztrált: 06 júl : 15:03
Úgy szoktam mondani, bármiről legyen szó aminek a létezését nem tudjuk vagy nem lehet bizonyítani: nem kell hinni benne, hogy igaz legyen.

Ellenben az, hogy miben hiszünk és mi a valóság nem mindig összeegyeztethető.


Léteznek az ufók, szokd meg a gondolatot – már az amerikai kormány szerint is nordi 26 jún : 05:06 Válasz erre
Hozzászólás: 647

Igazad van FregO... de ne feledjük el hogy nagyon sok dolog van amit nem bizonyitottuk de attól még vigan léteznek ... Ilyen pl. az univerzum ismeretlen (nagyobbik) része... és ez teljesen független attól ,hogy mi mit hiszünk...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz