+ A | - a | Visszaállít
2018. szept.
15
  Titkolják, miért szálltak meg az FBI emberei egy csillagvizsgálót
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: Róza
Egyelőre nem tudni, miért szálltak meg az FBI emberei egy új-mexikói csillagvizsgálót. Az épületet teljesen kiürítették, csak az ügynökség munkatársai tartózkodhatnak a közelben. Az összeesküvés-elméletek hívei szerint az obszervatórium munkatársai valami olyasmire bukkanhattak, amire nem lett volna szabad.

Az ügy azért is érdekes, mert a szóban forgó csillagvizsgáló, a Sunspot Solar Observatory (SSO) feladata nem távoli csillagok vagy bolygók, hanem a Nap kutatása. Ezt a tudományos munkát azonban az elmúlt hetekben fel kellett függeszteni, miután a szövetségi nyomozóiroda emberei szó szerint megszállták a környéket – adta hírül az Independent.A Sunspot Solar Observatory (SSO)(kép:USATODAY.com)

Az obszervatórium weboldala sem árul el sok információt, mindössze annyit közöl, a működést "előre nem látott körülmények miatt" határozatlan időre fel kellett függeszteni.

A helyi rendőrség szerint az ügynökök Black Hawk helikopterekkel érkeztek a helyszínre, majd az egész csillagvizsgáló környékét megszállták.
A helyi seriff sem tudta kommentálni az esetet, annyit közölt csupán, hogy valami jelentős dolog történhetett, ha az FBI-t is be kellett vonni a vizsgálatba.

forrás:/origo.hu/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák