+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
19
  Így építene várost a Marson Elon Musk
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
szerző: Felkai Adam

Elon Musk sosem a szerény terveiről volt híres, amelyekből aztán vagy lett valami, vagy nem. Most például Twitteren osztotta meg elképzelését arról, miként költöztetné az emberiséget a Marsra.2 millió dollár és 20 év.Az átbútorozás kulcsa a SpaceX Starship programja.A Starship egyébként akár 100 embert is képes lesz szállítani, és a tervek szerint a prototípusa egy-két hónapon belül megteszi az első útját, mely során a tengerszint feletti 19800 méter magasságba emelkedik fel.

A Starship egy útja ugyanis Elon Musk szerint megúszható 2 millió dollárból, amely az űrutazással kapcsolatos szokásos költségeket tekintve bagatell összeg. Mivel a Mars és a Föld kétévente kerül olyan pozícióba, hogy egyáltalán érdemes legyen nekivágni az útnak, ezért ezer ilyen Csillaghajóra lenne szükség, amelyekkel egymillió tonnát kellene átmozgatni a vörös bolygóra.

Ennyi anyagmennyiségből pedig fel lehetne húzni ott egy önellátásra is képes várost.
Túlzás, nem túlzás? Az biztos, hogy a SpaceX relatíve olcsó logisztikája sokak fantáziáját beindította, és az egyre növekvő számú űrhotelek építésének is ez a kulcsa.

forrás:/raketa.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák