+ A | - a | Visszaállít
2019. okt.
29
  Végre tudjuk, hogy lehet észrevenni a féreglyukakat
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
szerző: Nagy Nikoletta

A féreglyukak általában a sci-fi filmek és sorozatok elengedhetetlen szereplői, pedig elméleti fizikusok szerint nem is biztos, hogy kitalációk: elméletben ugyanis létezhetnek olyan átjárók, amelyek a tér két távoli pontját kötik össze, meg olyanok is, amelyek egy feltételezett multiverzumban a különböző párhuzamos univerzumokba biztosítanak átjárást. Nyilvánvalóan eddig nem sikerült ilyen féreglyukat felfedezni, és még az is elég erős feltételezés, hogy léteznek, de ha mégis, kutatók most már tudják, hogy lehet őket kiszúrni – írja a Futurism.A Physical Review D tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a feltételezett féreglyuk egyik felén található objektumok vonzása a másik oldalra is hat: ha például az egyik végén van egy fekete lyuk, azt a másik végén keringő bolygó vagy csillag is megérzi. Ha egy fekete lyuk körül keringő csillag fénye furcsán villog vagy a pályája meghajlik, akkor előfordulhat, hogy egy féreglyuk másik oldalán található, erős gravitációs vonzással rendelkező objektum befolyásolja.

„Ha van egy csillagod a féreglyuk mindkét oldalán, az egyik csillag gravitációs ereje hat a másikéra, és fordítva” – írja a Buffalói Egyetem kutatója, Dejan Stojkovic. „A gravitációs vonzás is átér a féreglyukon.”

A kutatók most a Tejútrendszer közepén található óriási fekete lyuk, a Sagittarius A* körül kezdenek el kutakodni ez az elmélet mentén, de leszögezik azt is, hogy egyáltalán nem biztos, hogy találni fognak bármit – hiszen nem biztos, hogy a féreglyukak egyáltalán léteznek.

forrás:/24.hu/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Végre tudjuk, hogy lehet észrevenni a féreglyukakat ufocompany 03 nov : 07:06 Válasz erre
Hozzászólás: 47

Regisztrált: 03 nov : 06:35
Végre még sem tudjuk!
Annyi a "ha","talán","nem biztos" kifejezés,hogy magát a feltevést sem tudják igazolni egyáltalán!
A fekete lyukakról is egyenlőre feltételezések vannak hiszen kizárólag a Földön lévő fizikát és kémiát ismerjük.Ez nem baj,de ha ezt a kicsiny ismeretünket próbáljuk ráerőltetni az Univerzumra az nagyon nagy hiba!
Szerintem egyenlőre az Emberiségnek fogalma sincs a Világmindenség komplex működéséről.
A legnagyobb baj,hogy előbb pusztítjuk ki magunkat mint ,hogy erre rájönnénk!
UfoCompany/Facebook/Twitter

UFO Company

Végre tudjuk, hogy lehet észrevenni a féreglyukakat nordi 12 nov : 03:58 Válasz erre
Hozzászólás: 647

...." Emberiségnek fogalma sincs a Világmindenség komplex működéséről."... egyetértek..
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz