Hír: Valódi repülő csészealjról készítettek felvételt
(Kategória: Hogy mik vannak ?!...)
Küldte: nordi
csütörtök 15 augusztus 2019 - 07:44:23

Végre valódi repülő csészealjról készített felvétel látott napvilágot. Persze a járművet nem az idegenek készítették, hanem román kutatók és mérnökök, akik találmányuktól remélik a repülés forradalmasítását.
Az eszköz az ADIFO (All Direction Flying Object, azaz Minden Irányba Repülni Képes Objektum) nevet kapta.

Alacsony repülési magasságban, kisebb sebességgel a gép légcsatornás propellerrel tartja magát a levegőben (akárcsak a kvadrokopterek), míg nagyobb magasságban, nagyobb sebességnél sugárhajtóművet használ, amit a csészealj hátuljára szereltek....A videó inditásához Katt ide!

A jármű oldalsó részein fúvókák biztosítják, hogy a repülő csészealj - akárcsak a sci-fi filmekben látható űrhajók - hirtelen helyzetváltoztatásokat is gyorsan végre tudjon hajtani. Az ADIFO készítői szerint a manőverezésnek csak a pilóta fantáziája szabhat határt.

A tervezők szerint találmányuk ideális lesz harci drónnak is, mivel alakja miatt a radarok nehezebben tudják bemérni. A fejlesztések természetesen tovább folynak, a csészealjat következőleg nagyobb méretben, valamint transzszonikus és szuperszonikus sebesség mellett is tesztelni fogják.

A Motherboard portál ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy korábban – többek között az amerikai hadsereg is – már több csészealj formájú repülő járművet is próbáltak megalkotni, végül ezek egyike sem került bevetésre a gyakorlatban.

forrás:/origo /Motherboard/


Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8665 )