Hír: Izrael megint megpróbál leszállni a Holdon
(Kategória: Maradjunk a Földön)
Küldte: nordi
kedd 16 április 2019 - 05:09:20

Morris Kahn dél-afrikai-izraeli üzletember szerint Beresit 2 néven újabb űreszközt építenek, hogy leszálljanak a Holdon
Eljutunk a Holdra, és kitűzzük rajta az izraeli zászlót”– nyilatkozta Kahn, aki az első űrszonda megépítését 40 millió dollárral (több mint 11 milliárd forinttal) támogatta.
A Beresit az égitest mágneses mezejét mérte volna, és egy zászló mellett egy kapszulában Izrael számára fontos tárgyakat is vitt volna a Holdra. A Beresit a Biblia első, Teremtés című könyvének a héber neve.
Nem sikerült a Holdra szállás Izraelnek - Legközelebb jobban sikerül, mondta Netanjahu,
miután elvesztették a kapcsolatot a szondával.

A csütörtök esti leszállás során a Holdtól 14 kilométerre a Beresit hajtóműve váratlanul kikapcsolt, a holdszonda kapcsolata először megszakadt, majd ismét helyreállt. Röviddel később azonban végleg abbamaradt a kommunikáció, egyelőre nem tudják, mi okozhatta a meghibásodást.

Az Israel Aerospace Industries állami gyár vasárnap közölte, hogy ismét együttműködik az újabb űrprogramban a SpaceIL magánvállalattal, amely az első izraeli holdszondát is finanszírozta.

Eddig három országnak sikerült landolnia a Holdon: az Egyesült Államoknak, a Szovjetuniónak és Kínának. Izrael lehet a negyedik ország, amely képes hasonló sikert elérni, ráadásul jelentősen kisebb összegből, ugyanis a Beresit mindössze százmillió dollárba került. Ez a költségvetés töredéke a nagyhatalmak űrprogramokra költött összegeinek.

forrás:/mti/

kapcsolódó: Közelebb a Holdhoz a Beresit Katt ide!Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8544 )