Hír: Hitler fényképével népszerűsíti termékeit egy romániai kekszmárka
(Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek)
Küldte: nordi
péntek 05 április 2019 - 14:38:16

A Facebook-oldalán népszerűsíti Hitler képeivel és a náci diktátorhoz kapcsolható kérdésekkel termékeit egy romániai kekszmárka, a RoStar. A márka legalább két, Hitler képével és nemzetiszocialista önkényuralmi jelképekkel ellátott fényképes bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, valamint a náci diktátorhoz köthető történelmi kérdésre várták a választ fogyasztóiktól.A bejegyzés képeit rendszerint úgy szerkesztették meg, hogy a náci diktátor mellett a terméküket is feltüntették.

A legutóbbi bejegyzésben éppen arra keresték a választ, hogy Ausztriában, Németországban, vagy Lengyelországban született-e Hitler, valamint egy korábbi bejegyzésükben azt kérdezték vásárlóiktól, hogy miért építette meg Hitler a világ leghosszabb, 4,5 kilométeres épületét, a Prora hotelt. A vállalat, az #IntrebariDeCulturaGenerala, (azaz általános műveltségi kérdések szerk.megj.) hashtagekkel elázott bejegyzéseiben rendszerint történelmi jellegű kérdésekre várja a helyes válaszokat . Forrás: A RoStar Facebook oldala A Hitlerhez köthető kérdések mellett pl. azt is megkérdezték már az oldal követőitől, hogy melyik városban található a Colosseum, valamint, hogy mely országokkal szomszédos a Moldovai Köztársaság. Az adevărul megkereste a vállalatot, hogy megtudja, miért érezték szükségesnek, hogy Hitler fényképével reklámozzák a termékeiket, de a vállalat egyelőre nem reagált.

A RoStar időközben már el is távolította mindkét bejegyzését, viszont az Adevărul megkeresésére azt reagálták, hogy a Hitler fényképével ellátott bejegyzések nem reklámozás céljával kerültek fel az oldalra, hanem azok is a 8 hónapja tartó általános műveltségi kérdésekkel foglalkozó kampányuknak a részei voltak. Maximillian Marco Katz, az antiszemitizmus ellen küzdő MCA Románia igazgatója azt nyilatkozta a lapnak, hogy Romániában jogszabályokba ütközik Hitler fényképeivel, valamint náci jelképekkel ellátva reklámozni termékeket, éppen ezért a nap folyamán értesíteni fogják az illetékes szerveket az ügyről. (adevărul) - a Transindex.ro portálról

forrás:/transindex.ro/


Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8535 )