Hír: Pert nyert a Range Rover a kínai másolat ellen
(Kategória: Hogy mik vannak ?!...)
Küldte: nordi
kedd 26 március 2019 - 07:09:49

Egy kínai bíróság kimondta, hogy a Landwind cég Range Rover másolata törvénysértő, kártérítés illeti meg a briteket.
Még 2015-ben jelentette fel a Jaguar Land Rover konszern a Jiangling Motors céget, mert az ahhoz tartozó Landwind márka által bemutatott X7-es szabadidő-autó túlságosan is hasonlított a Range Rover Evoque típusra.
Egy kínai bíróság kimondta, hogy a Landwind cég Range Rover másolata törvénysértő,

Most, három évnyi tárgyalássorozat után a kínai bíróság kimondta, hogy öt ponton másolta le a távol-keleti gyártó a brit eredetit, ezért kártérítést ítélt meg a felperesnek és a gyártás leállítására kötelezte a kínai gyártót. Idő közben egyébként a brit gyártó már leváltotta az Evoque típusát, igaz, az új is hasonló stílust követ, és a Landwind X7-es is friss lámpákat kapott.

Ez volt az első eset, hogy egy kínai bíróság a külföldi felperesnek adott igazat egy hasonló ügyben, ami várhatóan számos – nem csak az autóipar területére korlátozódó – eljárás megindulását eredményezi majd. A korábbi másolatokkal ellentétben a Landwind X7-es hatalmas piaci siker volt, többször is hónapokat kellett várni az autóra, olyan sokan akartak venni maguknak egyet az eredetihez képest kevesebb, mint féláron kínált másolatból.

forrás:/automotor/


Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8527 )