Hír: Bemutatták a világ valaha volt legdrágább autóját, rosszul lesz az árától
(Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek)
Küldte: nordi
szombat 09 március 2019 - 04:34:09

szerző:Gulyás Péter

A fekete autóval személyre szabott autókat kedvelő autógyűjtő milliárdosok ízlését szolgálja ki a Bugatti.
A Bugatti La Voiture Noire-nál (magyarul: a fekete autó) drágább új autó még sosem készült, de ennek ellenére már el is adták, a vevők valószínűleg tülekedtek érte.
A kétszemélyes gran turismo is mindössze egyetlen példányban létezik, és nem is terveznek többet gyártani belőle, így valószínűleg jól fogja tartani a rendkívüli értékét.
A Bugatti, a világ valaha volt legdrágább autójával sokkolta a Genfi Autószalon közönségét (foto Gulyás Péter)

A Bugatti 11 millió eurót kért érte, és még erre jönnek rá az adók. Ha Magyarországról akarná megvenni valaki, akkor kb. 4,4 milliárd forintot kéne fizetnie érte áfával és regadóval együtt, amit még leírni is szörnyű.A kéttónusú gumik vizuálisan is nyújtják a különleges, turbinaszerű felniket(foto Gulyás Péter)

A Bugatti 110. születésnapjára készült La Voiture Noire a Chiron technikájára épül, de a kézzel, különleges szénszálból készített karosszériája teljesen egyedi, az inspirációt hozzá a legendás, 1936-os Type 57 SC Atlantic modell szolgáltatta, ami a márka talán leghíresebb modellje.

Az SC Atlanticot annak idején többféle karosszériával is meg lehetett venni, és már a Chiron is háromnál tart, ugyanis a La Voiture Noire mellett ugye létezik a Divo is.Nem lesz gyakori látvány az utakon (foto Gulyás Péter)

Mit tud a 4,4 milliárdos autó? - A gyártó szerint a La Voiture Noire a luxuslimuzinok kényelmét a hipersportautók menetteljesítményeivel ötvözi.
A 8,0 literes W16-os, négyturbós motor ugyanúgy 1500 lóerős, mint a Chironban, a nyomaték 1600 Nm.
Nincs tehát könnyű dolga a hétfokozatú dupla kuplungos váltónak, ami a rettenetes erőt a négy kerékhez továbbítja.
A gyár szerintaz átlagfogyasztás 22,4 liter,de ezt illik fenntartásokkal kezelni.
A futóművet lágyabbra hangolták, mint a Chiron esetében, hogy javuljon a menetkomfort, persze bizonytalan billegésre azért nem kell számítani.

forrás:/automotor/


Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8512 )