Hír: Saját űrhajójával repül az űrbe a milliárdos
(Kategória: Hogy mik vannak ?!...)
Küldte: nordi
hétfő 11 február 2019 - 09:05:31

Négy-öt hónap múlva, lehetőleg az első holdra szállás 50. évfordulóján akar űrutazást tenni saját űrhajóján Richard Branson brit milliárdos, a Virgin Galactic űripari vállalkozás vezetője.

Az Apollo-11 amerikai űrhajó asztronautái 1969. július 20-án léptek a Hold felszínére, elsőként az emberiség történetében.
Branson már többször bejelentette első űrutazásának tervezett időpontját, amelyet eddig mindig elhalasztottak. Egy csütörtöki washingtoni rendezvényen az űripari nagyvállalkozó azt mondta, hogy immár csaknem teljesen befejeződtek az előkészületek, júliusig elvégzik a szükséges számú próbarepülést. A következő tesztrepülés időpontját február 20-ra tűzték ki.

Branson szerint az előkészületekben az hozott fordulatot, hogy cégének SpaceShipTwo utasszállító űrhajója tavaly decemberben végrehajtotta a földi légkör és a világűr határát elérő első sikeres próbarepülését, több mint 80 kilométeres magasságba emelkedve.

Az üzletember azt mondta, hogy havonta 35 millió dollárt költ űripari vállalkozására, amelybe egy korábbi közlése szerint 2000 óta már több mint egymilliárd dollárt fektetett.
Branson cége, a Virgin Galactic a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos Blue Origin nevű cégével verseng a lehetőségért, hogy fizető turistákat reptessen a világűrbe.

forrás:/mti/

kapcsolódó: Űrturista repülhet a Hold körül Katt ide!
Űrturista-jegyeket jegyeket lehet venni 2019-től a Blue Origin űrjárataira Katt ide!
Jöhet az első európai űrkikötő Katt ide!
Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8481 )