Hír: A megrendült bizalom újraépítésén dolgozik a Facebook
(Kategória: Hogy mik vannak ?!...)
Küldte: nordi
vasárnap 27 január 2019 - 03:38:49

A cég a teljes kontrollálatlanság és a cenzúra fokozatai között próbál egyensúlyozni egy jobb internet reményében. Az emberekkel együtt írnák újra a szabályokat.

a videó indításához: Katt ide!

A tavalyi esztendőben szinte minden rossz összejött a a Facebook életében, ami csak előfordulhatott. A társaság ellen adatbotrányok mellett felmerültek véleménymanipulálási vádak és biztonsági hiányosságok is. Nem csoda, hogy Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezetője a Digital Life Design (DLD) innovációs konferencián azt hangsúlyozta, hogy jobbá kell válniuk.

Fontos, hogy felelősséget vállaljanak a felhasználóikkal szemben és előrelépéseket érjenek el. Állítása szerint a társaság megváltozott, igaz, még sok a tennivalójuk.

"A kormányoknak, civil szervezeteknek, tanácsadó cégeknek és a tech ágazatnak együtt kell kitalálnia milyen jövőt építsünk. Az emberek szólásszabadságra vágynak a gyűlöletbeszéd terjesztésének lehetősége nélkül.

Olyan internetre, ahol mindenki élvezheti a technológia előnyeit, de attól még a magánélete védett marad. Mi mélyen egyetértünk ezekkel a célokkal.
De nem mindenki osztozik ebben, és tartja értéknek a nyílt, bárki által szabadon használható internetet, köztük hackerek vagy népüket elnyomó diktatúrák. Számunkra a Facebooknál az utóbbi évek nagyon nehezek voltak, kockázatai vannak annak, hogy ilyen sok embert kapcsolunk össze." - mondta Sheryl Sandberg.

"Tudjuk, hogy jobban kell csinálnunk. Gyorsabban kell reagálnunk a visszaélésekre, és többet kell tennünk az emberek adatainak védelmében. A bizalom alapvető a munkánkhoz, és azt ismét el kell nyernünk az emberektől. Tudatában vagyunk a felelősségünknek, tanulunk a hibáinkból és haladunk előre. Nem vagyunk ugyanaz a vállalat, mint ami 2016-ban, vagy akár tavaly voltunk, de még messze vagyunk a célunktól. A megközelítésünk alapjaiban megváltozott."

A menedzser az internetezők bizalmának visszaszerzésére meghirdetett egy több pontból álló tervet, amellyel növelnék a biztonságot, különböző intézkedésekkel akadályoznák meg a választási manipulációkat, és keményebben lépnének fel a hamis fiókokkal és a dezinformációval szemben. A közösségi oldal biztosítaná, hogy a felhasználók megszerezzék az ellenőrzést az adataik felett és jelentős mértékben csökkentené azon információk mennyiségét, amelyekhez az alkalmazások és külső partnerek hozzáférhetnek. Továbbá a szolgáltatás sokkal átláthatóbb is lenne.


Semmi sem fontosabb, mint az emberek adatait biztonságban tudni.

"Ha tudni akarja valaki hogy egy vállalat mit tart fontosnak, meg kell nézni mire költi a pénzét. Mi évente több milliárd dollárt költünk a biztonságra. Semmi sem fontosabb, mint az emberek adatait biztonságban tudni. Míg 2012-ben azért támadtak minket, hogy nem adunk hozzáférést külső cégeknek termékeik közösségivé alakításában, hogy az emberek láthassák az egyes alkalmazásokban mikor van a barátjuknak szülinapja, milyen zeneszámokat rendezett albumokba vagy hol tart éppen a kedvenc játékában, addig mára a helyzet teljesen megváltozott. És ez részben azért van, mert nem végeztük jól a munkánkat. Most radikálisan visszavágtuk a külső alkalmazások által elérhető adatok mennyiségét és egy külön csoportot és pozíciót hoztunk létre a helyzet kezelésére."

Az óriáscég ügyvezetője hozzátette, hogy sokan aggódnak a Facebook és a többi technológiai vállalat túlhatalma miatt, de ők aktívan szerepet vállalnak a szabályozások kidolgozásában. Egy független testületet is létre akarnak hozni, amelyhez a felhasználók fordulhatnának akkor, ha arról van szó, hogy miről lehet beszélni a portálon és miről nem. "Naponta egy millió hamis profilt törlünk, aminek már most nagy hatása van a hamis hírek terjedésére." - mondta Sandberg. Kiemelte, hogy egy jobb és biztonságosabb internetet akarnak építeni.

A menedzser ugyanakkor visszautasította a vállalat üzleti modelljével kapcsolatos kritikákat, mondván ők nem adnak el adatokat és azokat nem is adják engedély nélkül tovább a hirdetőknek. Az információkat kizárólag arra használják fel, hogy az embereknek megmutassanak olyan dolgokat, amelyek érdekelhetik őket és a kisebb vállalkozásoknak is segítenének abban, hogy elérjék a felhasználókat. A társaság eszközeivel néhányan visszaélnek, pedig azokkal a megoldásokkal sok jót is lehet tenni. Ezért pedig megéri harcolni.

forrás:/sg.hu/

kapcsolódó: A Facebook hozzáfér adatainkhoz? Na ne már! Katt ide!
Közvetlenül az agyból olvasná ki a gondolatokat a Facebook Katt ide!
2 milliárd dolláros gigaperbe keveredett a Facebook, behívják Zuckerberget is Katt ide!
Merkel Facebook-cenzúrája: 1350 eurós bírság egy 62 éves német nőnek egy viccért Katt ide!
Jogszabálysértő a Facebook lájkgombjának adatgyűjtése Katt ide!
Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8461 )