Hír: Bemutatta földalatti tesztalagútját Elon Musk
(Kategória: Hogy mik vannak ?!...)
Küldte: nordi
csütörtök 20 december 2018 - 09:13:46

Régóta ígéri már Elon Musk, hogy olyan alagutat épít a városok alá, amiben több száz km/h-val lehet majd "autózni". Most bemutatta az első ilyen tesztpályát, de egyelőre csak szerény sebességgel lehetett hajtani benne. Elon Musk Los Angelesben mutatta be első földalatti tesztalagútját. Az alagutak célja a jövőben az lenne, hogy a nagyvárosok közlekedését a föld alá helyezzék.

Elon Musk cége, a The Boring Company egy mintegy két kilométer hosszú, egy autónál nem sokkal szélesebb csőjáratot nyitott meg. A tervek szerint az autók óránként 240 kilométeres sebességgel haladhatnak benne, de Musk szerint a hosszú távú cél az óránkénti 480 kilométeres sebesség elérése egy speciális módszerrel. Az autók és utasaik mintha egy csőpostában utaznának egyik városból a másikba – mondta Musk.

Elon Musk a hírhedten akadozó Los Angeles-i közlekedést akarja tehermentesíteni egy új hálózat segítségével. A Los Angelestől délre, Hawthorne-ban lévő csőalagutat a The Boring Company 10 millió dollárért (2,8 milliárd forintért) építette. Musk májusban bejelentette, hogy az új technológiával tíz perc alatt elérhető lesz Los Angeles központjából a nemzetközi repülőtér.A sajtónak szerdára virradó éjjel bemutatott tesztvezetésen egy fehér színű, átépített Tesla Model X egyelőre jóval lassabban, 80 kilométer per órás sebességgel haladt.
Musk szerint ennek oka, hogy még megfelelően el kell simítani a talajt. A video inditásához Katt ide!

Számtalan olyan ötlete volt már Elon Musknak, amire egy évtizeddel ezelőtt még csak legyintettek az emberek, mára azonban valósággá vált. Elég csak a Teslára és az elektromos autózásra gondolni, de ott van a SpaceX az újrahasznosítható rakétáival, vagy épp a napelemes tetőcserép.

Ezek után már kevésbé voltak az emberek szkeptikusak, amikor Musk bejelentette, alagutat akar fúrni, hogy abban közlekedjenek az autók. Erre egy céget is felhúzott, a The Boring Companyt, amivel az elmúlt bő egy évben ezen az ötleten dolgoztak. Mindez a munka pedig beérni látszik, Musk ugyanis hivatalosan is bemutatta az első tesztalagutat.

A Los Angelesben megépített pálya a SpaceX főhadiszállása, valamint az O'Leary Station között közlekedik, a megépítése pedig nagyjából 10 millió dollárba (kb. 2,83 milliárd forint) került. A Twitteren egy képet is közölt róla, amin egy Tesla Model X látható az alagútban közlekedő szerkezeten.

Az autókat egy lift viszi le a mélybe. A CNN beszámolója szerint bár a szerkezet 241 km/h-val képes biztonságosan haladni – Musk szerint emiatt olyan lesz rajta utazni, mintha teleportálnának az autósok városban – a próbaúton nagyjából 56 km/h-val utaztak.

forrás:/mti/


Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8418 )