Hír: Így nézne ki egy miniház a Marson
(Kategória: Hogy mik vannak ?!...)
Küldte: Róza
kedd 09 október 2018 - 00:40:17szerző: Dömös Zsuzsanna

Ugyan az emberiség még nem áll készen arra, hogy a Marsra utazzon, de az űrügynökségek és tudósok keményen dolgoznak a nagy napig. Természetesen az élet akkor sem áll majd meg, ha az első utasok megérkeznek a vörös bolygó felszínére, sőt, akkor kezdődik majd igazán. Az Open Architecture tervezői megmutatták, hogyan képzelik el a marsi otthonokat, ahol az emberek megszállhatnak, a projekten a kínai Xiaomival együtt dolgoztak.

A terveiken látható miniház úgy néz ki, mintha egy űrhajó és egy kempingsátor fúziója lenne, belülről pedig meglehetősen minimalista stílust képvisel. A MARS Case egy olyan ideális házat mutat be, ami kombinálja a technológiát, a termékdizájnt és az építészetet. A beleépített egyedi rendszer gondoskodna a hő újrahasznosításáról és a megfelelő hőmérsékletről, az energia, a víz és a levegő is egy rendszeren keresztül optimalizálódna.(fotó: OPEN Architecture)

Természetesen mindez még csak koncepció, és a jelenlegi állás szerint az első emberi építmények, amik a Marson épülnek majd, 3D-nyomtatóval készülnek az űrhajók fedélzetén, vagy a bolygóból gyűjtött nyersanyagokból készítik. Mindenesetre rendkívül látványos a a koncepció, és ki tudja: lehet egy napon tényleg hasonló kabinokban élik napjaikat a marsi lakosok.

forrás:/24.hu/Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8349 )