Hír: Itt a családbarát szexrobot, játszhat vele a gyerek is
(Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek)
Küldte: Róza
szombat 22 szeptember 2018 - 21:51:26

Durva felháborodást keltett egy szexrobot igencsak meglepő funkciója.
Egyre inkább terjednek és egyre intelligensebbek a különféle szexrobotok. Már olyan modellt is készítettek, ami képes nemet mondani a gazdájának, ha úgy "érzi”, nem megfelelően közelednek hozzá.


Ez eddig oké, fejlődik a technika, ám a Samantha nevű modell most kicsapta a biztosítékot a briteknél.
A robot egyik tulajdonosa, Aaran Lee Wright az ITV This Morning című adásában a szexjátékszerével jelent meg, és arról beszélt, hogy mennyire családbarát a mesterséges intelligenciával bíró Samantha.
A gép bőre alatt szenzorok kaptak helyet, így elméletben képes reagálni az emberi közeledésre, a motorizált kezek, csípő és egyéb testrészek pedig úgy lettek kialakítva, hogy minél nagyobb örömet tudjon szerezni a tulajdonosának. De ez még nem minden, hiszen akár ki is kapcsol, ha nem viselkednek vele rendesen, sőt helyet kapott benne egy úgynevezett családi mód is, amit bekapcsolva a szexrobot szövege kevésbé lesz szexuális töltetű és az érintésekre is másképp reagál.

A Samantha nevű szexrobot (képernyőkép a "This Morning with Phillip and Holly" a YouTube - ról. forrás: USA Today)

Sokan már ezt is eléggé betegnek tartják, ám az igazi felháborodás csak akkor következett, mikor Wright élő adásban kijelentette, mennyire remeknek tartja ezt a funkciót, hiszen így a gyerekek is játszhatnak Samanthával. Mint mondta, három- és ötéves kislányai gyakran együtt tévéznek a robottal.


A képen Aaran Lee Wright és Samantha

Holly és Phillip Meet bemutatja Samanthát, a szexrobot-ot az ITV This Morning című adásában.
A videó indításához:
Katt ide!

Wright felesége nem aggódik a gép miatt, egyenesen egy családtaghoz hasonlította. A szakértők viszont nagyon más véleményen vannak, szerintük a családbarát szexrobot rendkívül káros, főként a gyerekekre nézve.

A De Montfort Egyetem robotkultúra és mesterséges értelem etikaprofesszora szerint egy ilyen robot rendkívüli módon torzíthatja a gyerekek világképét. "Egy lánygyermek úgy nő fel, hogy azt fogja gondolni, azért került ide ez a baba, mert anya nem volt elég szép – vajon ez fog történni velem is?” – nyilatkozta Dr. Kathleen Richardson.

"Egy ilyen eszköz azt sugallja számukra, hogy a nők csak bizonyos dolgokra valók, és ezen minták szerint fognak intim kapcsolatba kerülni másokkal – ez rendkívül kártékony” - tette hozzá.

forrás:/ma.hu/

kapcsolódó: Mesterséges intelligenciát kapnak a guminők is Katt ide!

Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8322 )