Hír: Földönkívüliek kutatására szavazhat meg dollármilliókat az amerikai kongresszus
(Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek)
Küldte: Róza
péntek 18 május 2018 - 00:46:03

Az amerikai kongresszus 10 millió dollárt költene földönkívüliek kutatására.
Az elmúlt 25 évben először tárgyal az Egyesült Államok Kongresszusa arról, hogy óriási mennyiségű pénzt adjanak földönkívüli értelem utáni kutatására (SETI) – írja a Live Science. A Képviselőház olyan törvényjavaslatot terjesztett be, ami 10 millió dollárt biztosítana a NASA-nak, hogy a cég keressen olyan technológiai jeleket, mint például a rádióhullámok. Egy intelligens civilizáció képes lehet ilyen jeleket létrehozni, és segítségükkel kommunikálni más társadalmakkal.


Ha a javaslat átmegy a kongresszuson, vízválasztó lehet a testület hozzáállásában. Richard Bryan szenátor megszüntette a NASA SETI-programját, a Nagy felbontású mikrohullámú felmérést 1993-ban – mondta a lapnak Jill Tarter csillagász, a SETI Intézet korábbi igazgatója.
Felidézte: 1992-ben egy hatalmas kezdeményezést indítottak a földönkívüli érdelem utáni kutatás érdekében, hogy olyan berendezéseket építsenek, amelyek képesek idegen civilizációk jeleit befogadni, ez a projekt szűnt meg egy évvel később.

A SETI tudósai az életet jelei utáni vadászás közben egy sor jelet fedeztek fel. A kép illusztráció: (forrás: /dailystar.co.uk /ápr.24. 2017)

Ha a mostani törvényjavaslat sikerrel átmenne a törvényalkotáson, óriási eredmény lenne, hiszen lehetővé tenné új eszközök megalkotását és a világszerte gyűjtött és elemzett adatok feldolgozását – hangsúlyozta a csillagász. A földönkívüli életformák keresése természetesen az utóbbi időben sem állt le, hiszen magánvállalatok és más szervezetek finanszírozták ezeket a törekvéseket, de az állami támogatás rengeteget segítene az e témával foglalkozóknak.

A NASA költségvetéséből legutóbb 1992-ben jutott ilyen nagyságrendű összeghez a SETI, amiből aztán 1993-ig gazdálkodhatott. Akkor Richard Bryan szenátor állítatta le a véleménye szerint csak pénzt pazarló programot.

A SETI ugyanakkor azóta is működik, a SETI@home projektben például mi magunk is segédkezhetünk a világűrből fogott rádiójeleket analizálásában. Az intézet szerint egyébként egyáltalán nem hiábavaló a munka: egyik munkatársuk 2014-ben tett nyilatkozata szerint a következő két évtizeden belül megtalálhatjuk a földön kívüli életformákat.


forrás:/infostart.hu; hvg.hu/

kapcsolódó: Ismét felvállalja-e a NASA a SETI-t? Katt ide!
Lávabarlangot találtak a Hold északi pólusvidékén egy kráterben Katt ide!
Mikor a csillagászok lakható égitest után kutatnak Katt ide!
20 éven belül meglehetnek a földönkívüliek Katt ide!
A Vatikán felkészül a földönkivüli élet bejelenésére Katt ide!
NASA: hamarosan meglesz a földönkívüli élet Katt ide!
Lezárult az egyik legnagyobb, földönkívülieket kereső kutatás Katt ide!

Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.8177 )