Hír: Reklámzászlónak minősítették a partiumi zászlót
(Kategória: Autonómia)
Küldte: nordi
szerda 08 február 2017 - 04:06:28

Jogerős bírósági ítélet született Tőkés László EP-képviselő nagyváradi irodájának erkélyére kifüggesztett partiumi zászló ügyében: az ítélőszék jóváhagyta az önkormányzatnak alárendelt városi rendészet szabálysértési jegyzőkönyvét, amelyben a zászló eltávolítására szólította fel az európai képviselőt.

A döntés szerint a lobogó kitűzése kereskedelmi tevékenységnek minősül, ezért kifüggesztéséhez engedély szükséges. Ha a Tőkés nem tesz eleget a felszólításnak, súlyos pénzbüntetésre számíthat.

„Tőkés László EP-képviselő fellebbezését a Bihar Megyei Törvényszék elutasította: a nagyváradi európai parlamenti iroda erkélyére kitűzött és a helyi önkormányzat által megtámadott magyar közösségi és regionális szimbólum, a partiumi zászló ugyanarra sorsra jutott, mint korábban a székely zászló” – tájékoztat az EP képviselő sajtóirodája.

Reklámzászlónak minősítették a partiumi zászlót. A Bihar Megyei Törvényszék jogerős döntése után Tőkés az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a partiumi zászló ügyében.

Mivel Romániában már nincsenek jogorvoslati lehetőségek, az EP-képviselő az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a partiumi zászló ügyében is, akárcsak előzőleg a székely jelkép esetében. Mint ismeretes, a strasbourgi bíróság befogadta és tárgyalásra alkalmasnak találta a múlt esztendő végén a székely zászló ügyét. A partiumi lobogó ellen született ítélet esetében még meg kell várni a törvényszék hivatalos kiértesítőjét és részletes ítéletindoklását, mielőtt döntés születne a további lépésekről.

forrás:/foter.ro/

kapcsolódó: Reklámzászló a partiumi zászló is! Katt ide!



Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.7340 )