Hír: Reklámzászló a partiumi zászló is!
(Kategória: Autonómia)
Küldte: nordi
szerda 04 május 2016 - 02:20:32

A partiumi zászló perében a Nagyváradi Bíróság mit sem törődött a Maros Megyei Törvényszék és az Európai Emberjogi Bíróság joggyakorlatával, amely szerint a székely zászló nem kereskedelmi célzatú reklámzászló.

Egy április 27-én meghozott és az ítélőszék honlapján megjelent döntés értelmében a Nagyváradi Bíróság elutasította Tőkés László panaszát abban a perben, amit az európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke indított annak érdekében, hogy tegyék semmissé az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség szabálysértési jegyzőkönyvét és az abban foglalt szankciót. Mint ismeretes, a nagyváradi városháza figyelmeztetésben részesítette Tőkést azért, amiért az 2015. december 11-én kitűzte saját parlamenti irodájának homlokzatára partiumi zászlót.

A régió zászlaját és címerét a Partiumi Autonómiatanács tavalyi, május 16-i küldöttgyűlésén fogadták el. Mind a zászló, mind a címer fehér mezőben piros kettős keresztet és négy piros vízszintes csíkot tartalmaz.

Amennyiben a politikus nem véteti le reklámzászlónak minősülő, szabályellenesen kitűzött lobogót, súlyos pénzbüntetésnek néz elébe – állt a polgármester által is jegyzett rendőrségi jegyzőkönyvében. Ezt hagyta jóvá április végi döntésében a polgári peres eljárás során a bíróság – közölte Kincses Előd, az EP-képviselő ügyvédje. Aki várhatóan fellebbezést nyújt majd be a megyei törvényszékhez, miután kézhez kapja az alapfokú jogi döntés hivatalos írásbeli indoklását.

forrás:/ittHON.ma/


Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.6811 )