Hír: Zenélne, de nincs hozzá hangszer? Ezzel a böngészőben is zongorázhat
(Kategória: Hogy mik vannak ?!...)
Küldte: nordi
vasárnap 17 január 2016 - 05:51:33

Zongorázni nem lehet akárhol, legalábbis ha a hangszeren akar valaki zenélni. Ha viszont a digitális változat is megteszi, akkor érdemes erre az oldalra látogatni.

Nem hogy zongorát, de még szintetizátort is nehézkes mindenhová magunkkal vinni, így felmerül a kérdés: mi tévők legyünk, ha kedvtelésből zenélnénk egy kicsit, de nincs nálunk hangszer? Ilyenkor jön jól a Pianu oldal, ahol a “Play a song” feliratra kattintva máris kiválaszthatunk akár kategória, akár zeneszám alapján egy klasszikus dallamot, például a Star Wars betétdalát.A belépéshez: Katt ide!

Klaviatúrával, egérrel, okostelefon vagy tablet esetén érintéssel, illetve a számítógéphez csatlakoztatott szintetizátorral is lehet zongorázni a böngészőben. Billentyűzet választása esetén annak ikonját meg kell nyomni, miután a “Play” gombra kattintottunk, így karakterek és számok jelzik majd, hogy mit kell leütnünk a szólamokhoz.

A színes vonalak helye és hosszúsága a kotta, hiszen így tudjuk, hogy melyik billentyűt kell leütni, a vonalaiból azt is, hogy hányszor, a hosszúságából pedig azt, hogy meddig tartsuk lenyomva. Gyorsan rá lehet érezni, zenei képzettségtől függetlenül bárkinek jó szórakozás lehet.

forrás:/hvg.hu/


Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.6704 )