Hír: Az elme és a szív "harca"
(Kategória: Ezotéria és hasonlók)
Küldte: fulldragon
kedd 13 október 2015 - 00:43:50

szerző: Horváth Gabriella

A harc szót azért is tettem idézőjelbe, mert igazából itt semmilyen harc nincs, az elmének esélye nincs a szívvel szemben. De azért mégis kitartóan próbálkozik. Kis naiv, azt hiszi bármit elérhet?
Amikor valakit megérint a szerelem, kettős érzésekkel éli meg a kapcsolódást. Egyrészt nagyon örömteli, mámorító, boldog érzés felolvadni az ölelésben, a közelségben.


De az elme önvédelmi, de tegyük hozzá teljesen irracionális félelmei elkezdik mérgezni a mindennapokat:

- úgysem lehet a tiéd,
- biztos elmúlik az érzés,
- lehet, nem is téged szeret, csak, amit nyújtani tudsz,
- lehet, hogy benézted az egészet, és nem is szeret téged,
- minden szerelem elmúlik, ez is elfog,
- biztos nem vagyok elég jó neki, és ha rájön, elhagy.... stb, stb, stb.

Sorolhatnánk még hosszan az elme sutyorgó, mérget oltó, alaptalan félelmeit. Ha valaki fél érezni, mindig talál kifogást, miért ne tegye bele magát az összeolvadásba. Szinte keresi a rést a pajzson, keresi a hibát, hogy miért ne higgye el: SZERETIK ŐT!

Mivel retteg az adott személy a szerelem és a szeretet személy elvesztésétől, ezért mindenhol hibát keres, ebbe próbálva kapaszkodni, hogy miért nem fog ez a dolog összejönni. De ahogy a cikk is kezdődött, megismétlem: az elme félelmei bármennyire is valóságosnak tűnnek, mindig harcot veszítenek a szívvel szemben. Nem lehet nem szeretni parancsszóra... mint ahogy szeretni sem lehet kívánságra!

A szeretet van, él, létezik! Még akkor is, ha az elme félelmében minden követ megmozgat, hogy szabotálja a boldogságodat! Nagyon sok ügyfelemnél megfigyelem, hogy megpróbálják lebeszélni magukat a szerelemről, a szeretett személyről. Mint, ahogy ott is elmondtam:

Reménytelen vállalkozás.

A szív, a szerelem él. Add át magad az érzésnek, fogadd el, hogy szeretnek, és engedd áramolni a szeretetet önmagadból is. Különben szétszakadsz az érzésben, a meghasonulásban, a reménytelenségben. Minek fárasztod magad, ahelyett, hogy élnél???

Szeress, engedd, hogy szeressenek! Élvezd! Ne pedig kifogásokat keress. Hidd el, hogy tényleg szeretnek. Itt nincs hiba egy szál sem... csupán az elméd kreál félelmeket benned!

forrás:/facebook/Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.6471 )