Hír: Vizsla-törvények - Demény, a kötsög
(Kategória: Életmód)
Küldte: fulldragon
szombat 15 március 2014 - 02:54:33

szerző: sameths

Gazdi rámpirított, hogy ideje, hogy ne csak az ő alkalmatlanságáról posztoljak, hanem írjam meg, hogyan is kell egy vizslával bánni, hátha ebből is tanulhattok valamit. Persze, minden szavamból tanulhattok, ez nyilvánvaló.
És nagyjából az összes kutyára lehet érvényes ez az útmutató, …azért a vizsla az vizsla. Meg a vizsloid is majdnem. Szóval, értitek
!

1. Legyen ez az első pont: a vizsla az nemkutya, vizsla. Szerintünk mi inkább emberek vagyunk, mint kutyák. Csak fejlettebbek mind szellemileg, mind felépítésünkben. Szóval ne bánj velünk kutyául, persze egyetlen kutyával se bánj kutyául! Több tiszteletet!

2. Megilletnek azok a jogok, amik téged is. Ahol te alszol, az az én helyem, amit te eszel, az az én kajám. Érted? Semmi hátrányos megkülönböztetés, meg felsőbbrendűségi duma. Elvégre te sosem lehetsz velem egyenrangú, és én mégsem éreztetem veled, hogy az alattvalóm vagy. Csak néha. De olyankor megérdemled!

3. Aludj te a kutyaházban! Vagy aki kitaláta. Hüjeség. Erre nem is vesztegetek több időt.

4. Megértem, hogy dolgoznod kell, hiszen szolga vagy. Keresd meg a szükséges pénzt, hogy kielégíthesd igényeimet. Azonban munka után rohanj hozzám haza, és attól kezdve ne legyen más dolgod, mint velem törődni, és pótolni az elvesztegetett időt.

5. Sosem vagyok láb alatt. Tudom, mennyire szomjazol a társaságomra, ezért követlek mindenhová. Meg azért, hogy észrevedd, ideje, hogy valami táplálékot juttass.

6. Én nem nézek tévét. Nem butítom ezzel magamat. Te se nézd. Inkább velem foglalkozz, labdázz, simogass, etess. Ez alól nem ment fel az sem, ha épp alszom. Akkor végképp ne tévézz. Zavar a hangja.

7. Sétálni sosem elég. Több mozgásra van szük-séged, teljesen el vagy tunyulva. Bárhová mész, én is megyek. Ahová nem vihetsz be, oda ne menj.

8. Nem tőlem mocskos a lakás, hanem azért, mert nem takarítasz megfelelően és kellő gyakorisággal! Kikérem magamnak ezt a rágalmazást!

9. Túlokos vagyok a semmittevéshez. Tanulj meg vadászni, agilityzni, szarvasgombászni vagy bármi. Csak azért, mert te elégedett vagy a kispolgári életeddel és a szellemi hanyatlással, nekem még vannak igényeim!

10. Több barátra van szükséged, járj társaságba: KUTYÁS társaságba, ahol tudok a haverokkal bandázni. Persze, én döntöm el, kivel barátkozhatsz. Nálam is van olyan, hogy “szimpátia”.

11. Ami a számban van, az a ENYÉM! Hiába mondod: FÚJ, meg KÖPÖDKI…majd kiköpöm, ha megrágtam, vagy nem. Ne légy kicsinyes.

12. Te mindig dobd el a labdát, ha azt akarom! És majd visszahozom, ha kedvem van. Vagy nem. Akkor menj, és keresd meg, hátha aztán megint azt akarom, hogy eldobd.13. Alaptétel: le a pórázzal! Vagy fuss olyan gyorsan, ahogy én futnék póráz nélkül. Különben nem mulatok eléggé, és szétszedem a lakást. Bosszúból.

14. A kuka az én spájzom. Tegyél bele finomakat, és hagyd otthon nekem. Ha megéhezem, míg dolgozol, kell a tartalék.

15. Azért ugatok, mert mondanivalóm van. Nem tehetek róla, hogy nem érted meg. Ha zavarom a szomszédokat, költözzenek el. Engem is zavar, hogy nincs kutyájuk. Pocséklás úgy élni.

+1 Minimum 15 évig fogok rajtad uralkodni, ha nem bírják az idegeid, ne is kezdj bele. Add meg az esélyt, hogy találjak olyan gazdit, aki képes kielégíteni az igényeimet. Te meg tarts aranyhalat. Vagy inkább azt se.

forrás:/Demény, a kötsög/Ezen hír származási helye:
( http://paramoral.eu/news.php?extend.4408 )