+ A | - a | Visszaállít
2019. szept.
21
  3 ezren vettek részt az 51-es körzet milliósra tervezett ostromán
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
szerző: Bolcsó Dániel

Helyi idő szerint péntek hajnalban rohanták volna meg a legelszántabb ufó- és konteóhívők a nevadai 51-es körzetet, hogy egyszer és mindenkorra lerántsák a leplet az amerikai kormány földönkívüliekkel kapcsolatos titkairól. Az esemény Facebook-oldalán 2,1 millióan jelezték, hogy részt vennének, de a Reuters beszámolója szerint végül csak mintegy 3 ezren jelentek meg..
A bázis lerohanása helyett inkább bulihangulatú volt az esemény, de azért néhány embert bevittek a rendőrök (Fotó: Bridget Bennett / AFP


A helyszínen készült képek alapján leginkább egy kutyapártos áltüntetésre hasonlíthatott a Strom Area 51, beöltözött emberekkel és vicces transzparensekkel (például: "A kormány engedje szabadon E.T.-t!"). Egy alkalommal fordult csak elő rendbontás, miutn egy kb. 150 fős csoport hajnali 3-kor, az esemény eredetleg meghirdetett időpontjában összegyűlt a bázis bejáratánál. Három embert azért tartóztattak le, mert az Area 51 területére lépett, egy embert azért, mert a bejárat mellé vizelt, az ötödiket pedig alkoholfogyasztás miatt.

Az eseményt egy Matthew Roberts nevű 20 éves srác hirdette meg a Facebook-oldalán, méghozzá viccből, de pillanatok alatt hatalmas felhajtás kerekedett körülötte, és már a hatóságok is aggódni kezdtek, hogy komoly biztonsági incidensbe torkollhat, ha tényleg milliók vonulnak az összeesküvés-elméletek hívőinek Mekkájaként számontartott katonai bázishoz.

Végül maga Roberts is visszavonulót fújt, és inkább egy közeli helyszínre kezdett fesztivált szervezni, de még ez is olyan kockázatos lett volna ennyi emberrel, hogy aztán erről is letett. Bár ez utóbbi ötletét végül mások felkarolták és Las Vegasba telepítették át, az 51-es körzet nagy ostroma időközben ugyanolyan gyorsan jelentéktelenedett el, mint amilyen hirtelen szenzációvá hízott.

Ennek ellenére a legelszántabbak mégis megjelentek az eredeti helyszínen a megadott időpontban, de az ostromból annyi valósult meg, hogy néhány tucat embert, köztük pár alufóliasisakos résztvevőt terelgettek a rendőrök. A legkomolyabb atrocitás egyetlen őrizetbe vétel volt, az is nyilvános vizelésért történt.

forrás:/index/

kapcsolódó:Szükségállapottal készülnek az 51-es körzet ostromára Nevadában Katt ide!
Az amerikai légierő figyelmezteti a fiatalokat, hogy nagyon veszélyes lenne megrohamozni az 51-es körzetet Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák