+ A | - a | Visszaállít
2019. máj.
18
  "Rosszhiszemű szélhámos a vízüzemű motor feltalálója"
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
"A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) soha nem adott pozitív szakvéleményt gróf Spanyol Zoltán vízzel működtethető robbanómotorok megalkotására alkalmas szabadalmáról" - közölte Hartlein Károly, a BME Fizikai Intézet mérnöke.
Gróf Spanyol Zoltán évek óta több médiumban is hírt adott találmányáról, országszerte tartott és tart előadásokat, amelyeken többnyire bemutatja azt a készüléket (vízplazma vágó és hegesztő pisztolyt), amely állítása szerint bizonyítja, hogy szabadalma megvalósítható, vagyis lehet vízzel működő robbanómotort alkotni.


"Ez az ember rosszhiszemű szélhámos, az egyetem jogi lépéseket is fontolgat ellene a közvélemény félrevezetése miatt. Többszöri kérésünkre sem volt hajlandó a honlapján szereplő megtévesztő állításait módosítani. A fentiek ismeretében különösen irritáló, hogy az adófizetők személyi jövedelemadójának egy százalékát is kéri a Vízenergia Alapítvány egy tudományosan megalapozatlan képtelenségre" - mondta Hartlein Károly. Az egyetem két kutatójának - a legkevésbé sem elismerő - véleménye egyébként olvasható a Katt ide! című honlapon

Dr. Kálmán Péter, fizikus, egyetemi docens írásában a következő olvasható:"a feltaláló azt állítja, hogy a víz belső nukleáris energiáját hasznosítja, miközben a felsorolt mikrofolyamatok mindegyike kémiai és egyike sem magfizikai".

A fizikus arról is írt, hogy a feltalálóval személyesen is beszélgetett, ami a találmánnyal kapcsolatos kétségeit tovább növelte.

Dr. Palkovics László, a gépjárművek szakértője kereken elutasítja a szabadalom hasznosítását, mivel az a fizika alapvető törvényeit hagyja figyelmen kívül:"a feltaláló a természet legfontosabb törvényét az anyag- és energiamegmaradás törvényét figyelmen kívül hagyta."

A honlapon sok más információ is megtalálható, alapfogalmak, interjúk, riportok és annak a plazmavágónak az internetes címe is, amelyről a feltaláló a saját találmányaként beszél. A honlapon az olvasható, hogy a találmányt orosz szabadalom védi.

Gróf Spanyol Zoltán évek óta több médiumban is hírt adott találmányáról, országszerte tartott és tart előadásokat, amelyeken többnyire bemutatja azt a készüléket (vízplazma vágó és hegesztő pisztolyt), amely állítása szerint bizonyítja, hogy szabadalma megvalósítható, vagyis lehet vízzel működő robbanómotort alkotni.

Hartlein Károly a Német Szabadalmi Hivataltól megkérte a feltaláló szabadalmát, amiről azt mondta: "nem tartalmaz újdonságot, a számítások középiskolai fizika tankönyvekben megtalálhatók, az egyik ábrán pedig egy négyütemű, négyhengeres motor működése látható. Arról szó sem esik, hogyan valósítható meg a vízzel működtethető robbanómotor."

Gróf Spanyol Zoltán találmányát a Német Szabadalmi Hivatal 1992-ben elfogadta. Magyarországon a találmányról pozitív értékelést a Miskolci Egyetem két oktatója írt. Szavaik szerint a szabadalom "elgondolkodtató" és "felvillantja a reményt egy elfogadható megoldásra".

Dr. Dobróka Mihály, a Miskolci Egyetem állásfoglalását eljuttatta az MTI-hez, amelyben a következő áll: "A Miskolci Egyetem a találmánnyal kapcsolatban semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott és szakmai állásfoglalást nem alakított ki. Egy, Gróf Spanyol Zoltán által bejelentett és Németországban elfogadott szabadalommal kapcsolatban állásfoglalásra kérték egyetemünk két nyugállományú docensét, akik a műszaki tudományok kandidátusaként szakmai véleményt adtak a szabadalomról. Mivel a felkérés személyre szólt (nevezettek közalkalmazotti jogviszonya 5 évvel korábban megszűnt), így szakvéleményük egyéni vélemény, és nem tükrözi a Miskolci Egyetem álláspontját."

forrás:/mti/

Miért nem lehet ví­zautót épí­teni

Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák