+ A | - a | Visszaállít
2019. febr.
02
  A Föld mágneses pólusának vándorlása az utóbbi években rendkívüli mértékben felgyorsult
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
szerző: ‎Lőkös Sándor‎

A Földünk mágneses pólusának gyors mozgása miatt a kutatóknak szokatlanul korán, az eredetileg tervezettnél egy évvel előbb kell frissíteniük a mágneses modellt, amely a hajók, repülők és tengeralattjárók navigációját segíti.
Az iránytűk nyilainak sötét vége, a mágneses Északi pólus felé mutatnak. A száz évvel ezelőtt még Észak-Kanada partjainál lévő Északi mágneses Pólus pontja mostanra elmozdult a Jeges-tenger közepe felé, és halad tovább Oroszország irányába. ( A Déli Pólus ellenkező irányba halad )


Az Edinburghban működő brit földtudományi központ, (British Geological Survey) az utúbbi évtizedekben ötévenként módosított World Magnetic Model (Mágneses Világmodell) frissítése 2020-ban lett volna esedékes, ám az Egyesült Államok hadereje a szokatlanul jelentős mértékű változások miatt a modell – példátlanul korai – aktualizálását kérte !
A Nature című tudományos folyóirat szerint a frissített modellt január 30-án teszik közzé. ( Tudományos körökben ) A BGS és az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) mágneses modelljét mások mellett a NATO, valamint az amerikai és a brit haderő is használja.
A mágneses pólus elmozdulása hatással van a navigációra, elsősorban a Jeges-tenger Kanadától északra eső részén. Arnaud Chulliat, a Coloradói Egyetem munkatársa szerint a pólus gyors mozgása miatt ebben a régióban nagyobb az esély a jelentős navigációs hibákra.

Az ábrán jól látható, hogy az utóbbi 20 év alatt többet vándorolt az Északi Pólus Kelet felé, mint az előző 100 év alatt
Míg 2000 és 2015 között nagyjából 50 Kilométert mozdul el évente, 2015 óta 2019-ig már meghaladja az évi 100 kilométert is


Véleményem szerint is a mágneses pólus elmozdulás okozta navigációs tévedések, katasztrofális következményekkel járhatnak a hajózás és a légi közlekedés Katonai és Polgári területén is.
Szerintem a Mágneses Pólus ily drasztikus mértékű változása kihatással van az egész Föld élővilágára is ! Megzavarja a Vízi és szárazföldi élőlények , halak, madarak, rovarok, állatok tájékozódási képességeit. ( Nem csoda, hogy a költöző madarak eltévednek, a Bálnák partra vetődnek.) De nagy mértékben hatással van az Ember szervezetére is !

Erről a kutatók még nem beszélnek, mert még mindig nem foglalkoznak érdemben ezzel a kérdéssel ! Mintha elaludtak volna... Pedig lassan összeomlik a Világunk !
Vajon lehetséges, hogy hamarosan Pólusváltás lesz a következménye az utóbbi években tapasztalt, rendkívüli mértékben felgyorsult Pólusvándorlásnak ?... Ha ez bekövetkezik, beláthatatlan mértékű katasztrófát hoz az egész Föld élővilágára !

(forrás:/ Lőkös facebook/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák