+ A | - a | Visszaállít
2018. jún.
07
  Találtak valamit a Marson, bejelentésre készül ma este a NASA
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Egy héttel az után, hogy a Curiosity marsjáró lefúrt a talajba és mintát vett belőle, a NASA tudósai sajtótájékoztatót hívtak össze. És nagyon titkolóznak.
A Curiosity marsjáró kétségtelenül a NASA egyik legsikeresebb Mars-projektje. Bár az elmúlt években volt néhány apróbb probléma vele, alapvetően jól működik, az eszköz pedig márciusban már a 2000. marsi napot (ami 2054 földi napnak felel meg) "ünnepelhette".


Sőt, a Curiosity bő egy héttel ezelőtt az ütvefúróját is kipróbálhatta, ami 50 mm mélyre fúrt le a talajba, hogy mintát vegyen belőle. Most pedig egy sajtótájékoztatót tartanak, ahol valami különlegeset fognak bejelenteni.A NASA a sajtótájékoztató összehívásakor nagyon szűkszavúan nyilatkozott, de nem nehéz kitalálni, hogy a marsi talajból vett minta elemzésével kapcsolatban van mondanivalójuk. A fantáziát pedig ezen a ponton nagyon nehéz megállítani, hogy vajon mit találhattak.
A bejelentésre magyar idő szerint csütörtökön 20 órakor kerül majd sor, az eseményt a NASA YouTube-csatornája is közvetíti, de mi is beszámolunk róla.

A NASA az elmúlt időszakban olyan dolgokról számolt be, mint például, hogy jéggel teli krátert találtak a Marson vagy épp arról, hogy a mesterséges intelligencia talált egy naprendszert, ami olyan, mint a miénk. Azt minden bizonnyal már most kijelenthetjük, nem egy föld alatti marsi civilizációra bukkantak, de a bejelentés mindenképpen érdekes lesz.

forrás:/hvg/


kapcsolódó: Új fúrótechnikával gyűjt mintát a Mars kőzetéből a Curiosity Katt ide!
Ismét fúrni fog a Curiosity Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák
---
.
---