+ A | - a | Visszaállít
2018. márc.
02
  Kriptovaluta orvbányászaton kapták a kazah pénzügyminisztérium informatikusait
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: Róza
szerző: FintechRadar

Négy régióban is kriptopénz-bányászáson kapták a kazah pénzügyminisztérium informatikusait. Különösen viccessé az teszi a helyzetet, hogy mindegyik informatikus az adóhatóságnak dolgozott. A tettesek az erősebb asztali gépeket is beállították bányászni, de a hatóság szervereire is telepítettek bányászprogramot.

“Titokban bányászszoftvert telepítettek, amely jelentősen lelassította az adatfeldolgozást és a kormányzati munkát” – áll a kazah nemzetbiztonsági bizottság sajtóközleményében. A lebukásra azért kellett sokáig várni, mert a programokat gondosan hozzáadták az antivírusprogramok fehérlistájához, amely így nem jelezte, hogy az erőforrásokat lekötő idegen szoftver fut a gépen.Kazahsztán igazán high-tech helynek próbál látszani (fotó: Ninara CC-BY)

A kazah pénzügyi felületet érte olyan kritika, hogy túl lassan dolgozzák ki a kriptovalutákra vonatkozó szabályozást. A mostani eset után már terjed az a vicc, hogy az adóhivatal informatikusai magukra vállalták gyorsan a Nemzeti Bank feladatait, és belefogtak a pénzkibocsátásba. A hatóságok egyébiránt bajban vannak, mert a viccelődésen túl egyelőre nem világos, hogy mivel is vádolhatnák az elfogott bányászokat.

forrás:/fintechradar.hu/


kapcsolódó: Rejtélyes valutából gazdagodna meg éppen a fél világ Katt ide!


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák
.
---
-