+ A | - a | Visszaállít
2017. nov.
03
  Valami van a gízai nagy priamisban
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
Óriási méretű, titkos kamrát fedeztek fel a tudósok a gízai nagy priamisban. Eredményükről a Nature című tudományos folyóirat csütörtökön megjelent számában adtak hírt.
A Hufu-piramis néven is ismert építmény a legrégebbi és egyben az egyedüli fennmaradt csoda az ókori világ hét csodája közül. A piramisban felfedezett üres kamra vagy csarnok méretét tekintve fontos szerepet tölthetett be, egyelőre azonban nem tudják, mi lehet az.
Hihetetlen dolgot fedeztek fel a gízai nagy priamisban a kutatók

A piramis belső szerkezetét a kutatók a ScanPyramids projekt keretében az úgynevezett müon radiográfia módszerével vizsgálták. Ez a metódus a kozmikus sugárzás melléktermékeiként keletkező müonok alkalmazásán alapul. Az elektronoknál nagyjából 200-szor nehezebb részecskék a röntgensugarakhoz hasonlóan hatolnak be az építménybe. Több száz méternyi kövön képesek áthatolni, mielőtt elnyelődnek. Segítségükkel lehetővé válik a piramis belső struktúrájának háromdimenziós feltérképezése.

A szakértők három különböző müon detektáló módszert kombináltak, a kutatóeszközöket a piramison belülre és kívülre telepítették. A 30 méter hosszú “üres tér” vagy “üreg” a piramis 47 méter hosszú nagy galériája felett helyezkedik el, funkciója egyelőre nem ismert.

Elképzelhető, hogy a kamrában rejtették el az emberiség ősi titkait. A legmerészebb UFO hívők viszont máris azt rebesgetik, hogy végre bizonyítékok kerülnek elő, arról, hogy az ősidőkben idegenek jártak a földön.

forrás:/utcaember/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák