+ A | - a | Visszaállít
2017. aug.
27
  A világ első repülő csészealja
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
Teslát mélyen érdekelte az aerodinamika, a repülés, főleg a „tökéletes” repülőgép megtervezése. Hasonlóan a Harmadik Birodalom mérnökeihez, ő is arra jutott, hogy a szárnyatlan, diszkosz-, vagy kupola alakú modell lenne a legalkalmasabb a nagy magasságokban való repüléshez, űrutazáshoz. Az 1920-as években be is nyújtott egy szabadalmi kérelmet egy ilyen gépről, melyet ő a világ első repülő csészealjának nevezett.A tervrajz alapján a gépet egy korong alakú főkondenzátor, több kisebb kondenzátor működtette,
a hajtásvezérlés elektromossággal történt.

A futurisztikus modell fedélzete fel volt szerelve projektorszerű lapos képernyőkkel, s külső videokamerákkal, hogy a pilóta a holtteret is lássa. A „Tesla-UFO”-nak mindezeken kívül még „szemei” is voltak: a gép testét negyed-körívben elektrooptikai lencsék vették körül.

A fantasztikus tervrajzra a szabadalmi hivatal rábólintott. A probléma csak az volt, hogy a repülőgép nem rendelkezett saját energiaforrással, azt Tesla különleges „erőműveiből”, a vezeték nélküli áramtovábbító tornyoktól kapta volna. Így ez utóbbiakat kellett volna előbb kifejleszteni, csakhogy ez anyagi forrás híján félbemaradt, így a repülőgép sem készült el.
Vagy mégis? Számos kutató állítja, hogy a náci csészealjakat mind Tesla tervei alapján konstruálták, tehát az USA-ban nem becsült ötleteit pont Amerika ellenségei, Hitler mérnökei használták fel. Az 1960-as években pedig Otis Carr fizikus vezetésével állítólag az Egyesült Államokban is elkészült egy „Tesla-UFO” egy szupertitkos projekt keretében.

forrás:/ufoaktak/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák