+ A | - a | Visszaállít
2017. aug.
18
  Lélegzetelállító fotó készült a Tejútról
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: Róza

A nem mindennapi képet egy új-zélandi fotós, Paul Wilson lőtte.
Paul Wilson fotográfus Új-Zéland legnagyobb szigetén, a Déli-szigeten lakik. Wilson az éjszakai égbolt szerelmese, előfordul, hogy órákon át utazik, csak hogy olyan helyet találjon, ahonnan tökéletes képeket készíthet a csillagokról. Wilson szerint Új-Zélandról figyelve remek a sötét égbolt látványa: ha az ember kimegy a városból, máris észreveheti a Tejutat.


A fotós négy éve készít épeket a csillagokról. Általában hosszú expozíciós idejű felvételeet készít, majd összeilleszti a fotókat egyetlen lenyűgöző képet hozva létre - van úgy, hogy ezzel a módszerrel 500 megapixeles alkotás születik.A Tejút (fotó: Paul Wilson)

Wilson tipikusan február és november közt örökíti meg az eget, ekkor ugyanis hosszabbak az éjszakák. A férfi a tökéletes csillagfigyelő hely megtalálásához a Google Maps azon funkcióját használta, amely kifejezetten az éjszakai égbolt csodálására alkalmas pontokat mutatja. Így bukkant rá Hickory Bay-re, amely déli irányban két órányi útra található otthonától, Christchurch-től.

A fenti fotót is az öbölben készítette egy tiszta, februári éjszakán, 3:30 körül, amikor a dagály már visszahúzódott, a Tejút pedig elkezdett felemelkedni. Wilson huszonöt darab húsz másodperces expozíciós képet készített, hogy az egész jelenetet megörökítse. A kész, 113 megapixeles felvétel káprázatos: sokkal fényesebb és részletesebb, mint ami szabad szemmel látható.

"Amikor a Tejút alatt van az ember, nagyon jelentéktelennek érzi magát. Utálnék olyan helyen élni, ahol nem láthatom" - mondta a fotós a Wirednek nyilatkozva.


forrás:/ma.hu/

kapcsolódó: Hortobágy: ahol az égbolt is élmény Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák