+ A | - a | Visszaállít
2016. máj.
22
  Aljas hazugságoknak tartja a HVIM a DIICOT vádjait
Kategória: Autonómia - Közzétette: nordi
A HVIM hazugságáradatnak és nevetségesnek tartja a DIICOT vádjait, miszerint Szőcs Zoltán és Beke István kapcsolatot tartott volna terroristaszervezetekkel, valamint gázvezeték felrobbantására készültek volna. Alább a HVIM közleménye:

Újabb hazug elméletekkel akarja igazolni magát a DIICOT!
Az ártatlanul meghurcolt székely fiatalok, Beke István és Szőcs Zoltán, hat, illetve öt hónapja tartó felügyeleti fogva tartását akarja igazolni a nyomozóhatóság, azokkal a hazugságokkal, amelyek szerint a mozgalom földgázvezetékeket akart robbantani, valamint olyan szélsőséges szervezetekkel tartott kapcsolatot mint a baszk ETA, az IRA, valamint „Románia számára ellenséges szervezetekkel”, mint például a Bolgár Nemzeti Mozgalom, vagy a moldovai Nemzeti Demokrata Mozgalom.

Mindezt a hatóságok által közzétett vádiratból derlült ki, amelyben egy lehallgatott beszélgetésből ollóztak össze néhány mondatot. Mindezek tudatában a kérdés adódik a kérdés: hol vannak a bizonyítékok?

Melyek azok a tárgyi bizonyítékok, amelyek igazolják a kapcsolatot az említett szélsőséges szervezetekkel, hol vannak azok az eszközök, amelyek bárminek a felrobbantására alkalmasak lettek volna? Esetleg a média és a SRI által kitalált petárdabomba? Ilyen létezik? Meséljenek róla!

Aljas módon a nyomozati fázis lezártával kezdődő első tárgyalás napján öntik a média vályújába ezt a moslékot, mert nem tudjuk másnak nevezni. Aljas módon a vádirat úgy készült el, és lett továbbítva, hogy a pirotechnikai és informatikai vizsgálat eredményei nem voltak a vádlottak és védőügyvédek tudomására hozva. Sajnos itt a bizonyítékokat a hatóságok gyártják, és egyes médiumok szeretettel teszik közzé, hogy növeljék az olvasói-nézői tábort. Egy bizonyíték viszont van: Beke István és Szőcs Zoltán magyar emberek, ezért vannak bent. A többi bizonyíték arra van kitalálva, hogy a román hatóságok igazolni tudják súlyos jogsértéseiket, befolyásolják a bírókat, közvéleményt.

forrás:/HVIM-hírszolgálat/


kapcsolódó: Lezárták a vádiratot Beke István és Szőcs Zoltán ügyében Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák