+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
18
  Vigyázat! Zene hallgatása tilos!
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
szerző: Kocsis Zoltán

Tilos az alkohol fogyasztás! Tilos a szemetelés! Tilos a zenehallgatás! Akár találós kérdés is lehetne, hogy hol találkozhatunk ezekkel a feliratokkal? Pontosabban találkozhatnánk, ha ki lennének függesztve. Segítünk: nem könyvtárról, színházról vagy éppen szülészetről van szó. Hanem a CFR vonatairól! Be nem tartásuk pedig szigorú bírságot von maga után.

„Mobiltelefonhoz bleuthoottal összekapcsolható kis hangszórókkal hallgattuk a zenét a fülkében. Nem hangosan, mert közben beszélgettünk. A fülkében csak ismerősök ültünk", kezdte történetét egyik hűséges olvasónk. „A rendőr bejött a fülkébe és felszólított, hogy kapcsoljam ki a zenét. Eleget tettem kérésének. Majd megkérdezte: van-e engedélyem a CFR részéről, hogy zenét hallgathatok?".


Vonaton zenét hallgatni? ...blututtal?...hogy mit nem engednek maguknak egyesek?.... Allah akhbar (nordi)

Olvasónk igen meglepődött a kérdésen, majd megdöbbenését fokozta, amikor a nemleges válasz után a rendőr közölte: kihágásáért megbírságolja. „Elvette személyimet és felszólított kövessem az irodájába", folytatja olvasónk. Ott a közeg kiállította a 250 (!) lejes bírságról szóló jegyzőkönyvet, majd közölte: „legyek hálás, amiért nem 800 lejre bírságolt, mert a hallgatott számokat illegálisan töltöttem le", háborgott olvasónk. „Még szerencse hogy Halmi végállomás és nem késtem el a munkahelyről..."

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Florin Albulescut, a vasúti rendőrség megyei főparancsnokát, aki szerint a törvény nem ismerete nem mentesít senkit a büntetés alól. „Nem lehet mindent kifüggeszteni, de minden törvényt megtalálhatunk a Hivatalos Közlönyben", tette hozzá... „Nem voltam jelen, nem tudhatom, mennyire volt zavaró a zene, vagy miként viselkedett az olvasó", válaszolta a felvetésre, hogy talán méltányosabb lett volna figyelmeztetni a zenehallgatót és nem kellett volna egyből a bírság szigorával lecsapni.

forrás:/szatmar.ro/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák
.....
.
-