+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
15
  Ausztráliában megkezdték az áramtermelést az első zéró emissziós hullámenergia generátorok
A Perth Hullámenergia Projekt bebizonyította, hogy a CETO 5 hullámenergia generátorok, melyet a Carnegie Wave Energy Limited fejlesztett ki, képesek hasznosítani az óceán mozgását, és abból villamos energiát előállítani egy haditengerészeti bázison Nyugat-Ausztráliában, a Garden-sziget közelében. A terület az első kereskedelmi tengeri hullámenergia létesítmény, amely összesen 14000 órányi nulla károsanyag kibocsátású energiát szállított a három CETO 5 egységből egy működő elektromos hálózatba.A Carnegie Wave Energy azt állítja, hogy a generátor rendszer minimális hatással van a tengeri élővilágra, nem szennyezi a környezetet, és különböző mélységekbe, valamint eltérő tengerfenék feltételek közé telepíthető, amit nem befolyásolnak a viharok. A CETO rendszer kereskedelmi képessége most már megalapozott, egy olyan technológiai ötlet, ami egyszerre termel tiszta energiát, és tiszta vizet.

Alább egy rövid videó látható, amely bemutatja azt a folyamatot, hogy a teljes egészében víz alatt lévő CETO 5 rendszer, amely 240kW-os bójákból áll, ami egy vízpumpához van kikötve, hogyan alakítja át az óceán mozgását áramló vízzé, amit aztán hidroelektromosság létrehozására, és egy fordított ozmózisos sótalanító üzem energiával való ellátására használ.


A Carnegie további 20 millió dollárt biztosított, hogy a következő generációs CETO 6 rendszer további fejlesztését finanszírozzák. A társaság és támogatóik jelenleg azzal a kihívással szembesülnek, hogyan növeljék a hullám energetikai projektek léptékét, miközben csökkentik a létesítmények költségeit.

forrás:/ujvilagtudat/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák