+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
13
  A szimbiózis
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
szerző: Wong Hu Li

Az írás részlet a szerző az Emborgia és az idegenek című , most készülő sci-fi regényéből. Igérete szerint több részletet is a rendelkezésükre bocsát , tehát mi vagyunk az elsők akik bepillanthatunk az iró mühelytitkaiba és elsőkként olvashatunk Emborgia varázslatos és izgalmas világáról (nordi)

Eközben az egyik közeli kupolavárosban , a mélyben a várost fenntartó mesterséges intelligencia már kereste a lehetőséget , hogy kimentse a vadakat . A kupolavároson kívüli vadonban élő , dolgozó embereket hívták így . Nem is tartották őket igazi intelligens lénynek . A mesterséges intelligencia számára , mégis sokkal fontosabbak voltak , mint a városi rendezett engedelmes , elkényeztetett és agyon felügyelt hangyanép . Ezeknek a kis hangyáknak minden lépését , cselekedetét megfigyelhette , irányíthatta . A vadonba , nem ért el a keze , és nem is akarta .


Szükség volt erre a genetikai magra , őserőre ! Persze veszélyt is jelenthetett volna a társadalomra a szabad kiszámíthatatlan döntésekkel bíró lények csoportja . Viszont a napi harcuk a természettel , és a küzdelmük új ötletekkel , és gondolatokkal látta , el a társadalmat . Kínos helyzetekben , csak az ő váratlan ötleteik segíthették meg az emberi fajt .

Ők még természetes módon a vágyaik szerint táplálkoztak , és voltak vágyaik . A hangyanépből , lassan eltűnt szinte teljesen a szexualitás , a szaporodási képesség . Kényelmes lombikokban szaporodtak , mesterségesen . Külsőre is , annyira eltértek a városlakók , és a vadak , mintha nem is egy faj lennének.
-Sajnos a mostani katasztrófa ellen védtelenek, akármilyen erősek – gondolta SHIG, egy milliomod másodperc alatt.

Kétségtelen volt, hogy valamilyen módon segítséget kell nyújtania. Ráadásul az egyik fontos kutatóállomás , igen képzet emberei voltak veszélyben . Genetikai készletük és rugalmas elméjük felbecsülhetetlen kincs volt SHIG és a bolygó számára .Ám büszkeségük és irtózásuk a várostól , szinte leküzdhetetlennek tűnt . Sajnos a vihar miatt , semmilyen kommunikációs eszközzel nem tudta elérni őket és a bolygón belüli közlekedésre fenntartott eszközök sem bírnák ki ezt a vihart ! Értesítés nélkül csak úgy odaállítani , hogy hahó jöttünk megmenteni benneteket ,nem tűnt kivitelezhetőnek . Még ember korából emlékezett rá , iszonyú sértés lett volna . Bizony SHIG, valamikor régen ,egy gépektől függő emberi lény volt , aki lassan egyre jobban kezdett mesterséges lenni , a számítógépektől függött , azok tartották életben , kommunikáltak helyette . Ahogy múlt az idő szép lassan magába olvasztotta a világháló . Nem lehetett meghúzni a határt , mettől meddig ember és mikortól mesterséges intelligencia. Vitathatatlanul voltak érzései, emberi érzései, talán még több is, mint az eltunyult hangyanépből bárkinek. Be kellet vallania , magának , hogy szereti és tiszteli a vadakat. Nem csak logikus hasznosságuk miatt , hanem az érzelmei szerint is .

Valójában ezen a bolygón ,már három különböző faj élt , akik mind az emberi fajból sarjadtak ki . Külsejükben , mentalitásukban , gondolkozásukban azonban , már csak halványan fellelhető hasonlóságok voltak . Vicces gondolta az idegen bolygók szülöttei , jobban hasonlítanak az ősi emberre ,mint azok saját leszármazottjai . Sokszor gondolt rá, hogy nem biztos , hogy jó ez így . Mégis úgy tűnt zökkenő mentesen működik a rendszer. Mindenki azt kapta, amire vágyott, és úgy élt, ahogy az kielégítette az igényeit. Szimbiózisban szinte még akkor is, ha azt a hangyák nem fogták fel. Nem létezett volna a város, ő nélkülük a mesterséges intelligencia nélkül, és nem létezett volna a vadak nélkül. Viszont a város háttértámogatása nélkül, a vadaknak sem lett volna sok esélyük. Saját működéséhez, meg szükség volt a karbantartó szorgalmas népre. A kör bezárult. Meg vannak még a bolygóközi űrsiklók, igaz, nem használta senki őket amióta a Föld védetté lett nyilvánítva. , Máris kiküldött egy karbantartó csoportot és a Programozókat. Készítsék fel a siklókat. programozzák folyamatos információsugárzásra, körözzenek a helyszín felet, és adott jelre vegyék fel azokat, akik szeretnék. Ennyit tehetett a kényes egyensúly megbolygatása nélkül . Legénységet nem küldhetett , hiszen a városlakók rettegtek a város elhagyásától és a vadaktól . Másik város területéhez tartozó vadakat nem akart kölcsönkérni! Hiszen az mindig területi vitával végződött!

(paramoral)

(-folytatjuk-)
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák
.....
.
-