+ A | - a | Visszaállít
2015. dec.
30
  Újabb HVIM-eseket zaklat a DIICOT – őrizetbe vették Szőcs Zoltánt
Kategória: Autonómia - Közzétette: nordi
Kedden újabb házkutatásra került sor Kézdivásárhelyen, ezúttal Szőcs Zoltánnál, a HVIM erdélyi vezetőjénél jelent meg a DIICOT. A házkutatás során zászlókat és Wass Albert könyveket foglaltak le.
Szőcs Zoltán a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi vezetője az ünnepekre tért haza munkahelyéről, Franciaországból, éppen a menyasszonyánál volt egy faluban, amikor a DIICOT emberei elmentek érte, és elhurcolták a kézdivásárhelyi lakására, hogy átkutassák.


A házkutatás során, információink szerint, Wass Albert könyveket és nemzeti jelképeket foglaltak le, majd jelezték, hogy ki fogják hallgatni Bukarestben.

Eleinte nem akarták engedni neki, hogy a saját ügyvédje is jelen lehessen majd a kihallgatáson, viszont hosszas unszolásra erre ígéretet tettek.

A vád még nem ismert, a HVIM közleménye szerint hamarosan Bukarestbe szállítják Szőcs Zoltánt.

Frissítés: A román sajtó szerint a Beke István ügyében bűntársként, terrorizmus vádjával fogják kihallgatni a HVIM erdélyi elnökét.

A hangulatkeltés érdekében a lefoglalt Wass Albert könyvekről egyszerűen háborús bűnős által írt könyvekről számolnak be.

Beke István és Szőcs Zoltán

Frissítés 2: A DIICOT befejezte a házkutatást és Bukarestbe szállította Szőcs Zoltánt. A hatóság által kiadott közlemény szerint a Beke István ügyében, lázítás vádjával kezdtek bűnügyi kivizsgálást. A nap során négy helyszínen tartottak házkutatást.

Az irat szerint a „Székelyföld nem Románia" szlogen aktív használója, Szőcs Zoltán október 10-én helyi szervezeti gyűlést tartott a kézdivásárhelyi HVIM-esekkel, ahol kifejtette, hogy a tettek mezejére kell lépniük, mindent erővel kell megszerezni, véráldozat nélkül nem lehet. Ezután megbízta a HVIM-eseket, hogy készítsenek robbanószerkezetet.

Frissítés 3:

Szerda reggel több órás kihallgatást követően a DIICOT őrizetbe vette Szőcs Zoltánt. A harminc napos előzetes letartóztatásról később dönt a bíróság.

forrás:/ittHON.ma/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák
.....
.
-