+ A | - a | Visszaállít
2015. dec.
15
  Egy amerikai kisváros leszavazta a napelemek építését, mert féltek, hogy túl sok energiát szívnának el a Napból
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
szerző: Horváth Bence

A történet meglehetősen furcsa: az észak-karolinai Woodland városában az emberek egy csoportja teljesen kiakadt azon, hogy egy cég napelemeket telepítene a városhoz vezető autóút mellé. A városi tanács gyűlésén egy helyi férfi, akit, hogy még bizarrabb csavart kapjon a történet, Bobby Mannak hívtak, azzal érvelt, hogy a napkollektorok minden energiát elszívnának a Napból, és ez nem tenne jót a helyi vállalkozásoknak.De felszólalt Jane Mann is, aki egykoron természettudományokat tanított a helyi iskolában. Ő attól félt, hogy a nappanelek megakadályoznák a környék növényeit a fotoszintetizálásban. Mint mondta, látott már olyan növényeket, amik napelemek mellett voltak, és mind elszáradtak, mert nekik már nem jutott elég napfény.
Említette azt is, hogy a környéken sok a rákos megbetegedés, és egyelőre senki nem tudja megmondani, a napenergia nem okoz-e rákot.

A Strata nevű cég képviselője próbált a találkozón érvelni amellett, hogy szó nincs ilyen negatív hatásokról, és hogy egy napelem nem vonz több napfényt oda, mint amennyi amúgy is jönne.
De ez nem hatotta meg a városi tanácsot, ami végül leszavazta a javaslatot, egyben napelem-moratóriumot is elfogadtak a jövőre nézve.

forrás:444.hu/Independent/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák