+ A | - a | Visszaállít
2015. okt.
13
  Vigyázat, drónok hekkelhetik a hálózatát
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: fulldragon
Új eszközzel gazdagodhat a hackerek fegyvertára: egy most bemutatott drónnal fel lehet törni a kevéssé védett hálózatokat. Az idei Las Vegas-i Defcon hacker-konferencián mutattak be egy drónt, amelyik hacker-küldetések végrehajtására is bevethető – számolt be róla a Defense One.

Az amerikai székhelyű Aerial Assault egyelőre névtelen drónjának fedélzetén egy ultraolcsó Raspberry Pi számítógép van, amelyik egy kiberdiagnosztikai eszközt, a Kai Linuxot futtatja. Ez az eszköz sebezhetőségeket, biztonsági réseket keres a hálózatokon, rendszereken. A drón tehát egy épület fölé repülve titkosítatlan hálózatok nyomába eredhet, és fedélzeti GPS-ét használva azonosítja a hálózatot, és megküldi az információkat az irányítójának.

Bár az eszköz készítői állítják, hogy úgynevezett betörési (penetration) tesztekhez készítették az eszközt (ez a „jófiúk” módszere, hogy feltárják a sebezhetőségeket), csupán kis módosítással veszélyes fegyverré is válhat a drón, amellyel távolról lehet feltörni, fertőzni hálózatokat.

Mindez azért ijesztő kicsit, mert a drón néhány napon belül az üzletekbe kerül, 2500 dolláros áron. Ez egy amatőr számára nagy összegnek tűnhet, de a vállalatok, kormányzati szervek költségvetésébe bőven belefér.

forrás:/hvg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák
.....
.
-