+ A | - a | Visszaállít
2019. jún.
19
  Ősapa
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
Fekete Zsolt „Vizuális történetmesélő”


Tegnap délután, valamikor a kilencedik doboz sör környékén kezdett újfent rám törni az üldözési mánia: Oké, hogy a Föld lapos, és Ausztrália nem létezik. Tiszta sor! De miért érzem magam néha ilyen furán?
A bennem felerősödő, nyugtalanító belső hangok sugallták, hogy valami nincs rendben, valami váratlan közeleg!
Felkeccintettem még egy sört, majd telepatikus úton értesítettem a kedves űrlény ismerőseimet, odakint a végtelen galaxisban.Idegen barátaimmal sikerült végül megfejtenünk a DNS-láncolatomba kódolt titkos üzenetet…

Azonnal a segítségemre siettek. Egy különös műszert (amolyan… kódleolvasót) helyeztek a fejemre, közben itallal kínáltam őket, és mondtam nekik, hogy tudják, merre van a hűtő, nyugodtan szolgálják ki magukat!
Amikor üzembe lépett az a bigyó a kobakomon, különös képek jelentek meg, afféle víziók, és a Földünk történelme pár pillanat alatt lepergett előttem. Láttam a dinoszauruszok és mamutok tragédiáját, az ősemberek vesződését a tűzgyújtással, hogyan keverték a festéket a barlangrajzokhoz. A piramisok építése… igen, hát… nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű.

Befejeződött fejemben a film vetítése. Megittam az utolsó korty italomat, összenyomtam a dobozt, és a sarokba hajítottam, majd rákérdeztem a barátaimra, hogy én, milyen szerepet töltök be ezekben a zagyvalékos, kesze-kusza látomásokban, egyszóval: miért pont én? Miért engem zaklatnak a hangok?
Köpetmintát vettek tőlem, az agyamból leolvasott adatokat letöltötték egy merevlemezre, és lefuttatták egy nagyon komoly gépezetben. A hűtőmhöz közelebb álló űrbéli spanomat megkértem, hogy legyen szíves, és bontson nekem még egy sort, amíg felállítják a diagnózist, mert az időbeni utazgatásom során, teljesen kiszáradt a torkom.

Kortyoltam a hideg sörömet, Ők pedig összedugták a fejüket… A nyálmintám alkotóelemeit tüzetesebben átvizsgálták: komló; maláta; és némi erjesztett vegyes gyümölcskivonat.
Rövid úton kivonták belőle az alkoholt és a többi, oda nem illő származékokat. Hamarosan meg is fejtették a furcsa jelenséget velem kapcsolatban: „Ősapa”!
– Tessék? Mi van? Milyen ősapa? Be vagytok rúgva?

Azt válaszolták, én vagyok kijelölve egy egészen magasztos feladatra! Ugyanis, a Földünk történelmének újraindításakor /reboot/, szükség lesz az új civilizáció létrehozásánál egy különleges és teljesen egyedi személyiségre (kiválasztott), aki mindenkinek az „ősapja” lesz, és a vérvonal legtetején áll majd, egészen a következő „idők végezetéig”.
Még csak meg sem voltam lepődve: Milyen megtisztelő! Már mindent értek.
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon