+ A | - a | Visszaállít
2019. jún.
15
  Zacher Gábor a Mokkában: „ezt meg ki a fasz találta ki?”
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
szerző: Gyulai Bence


A drogok és az alkohol csábításában töltik a nyarat a fiatalok
– ezzel a mondattal kezdődik az alábbi videó, és ez a mondat Zacher Gábor szereplését volt hivatott felvezetni a Mokka ma reggeli adásában a TV2-n. A problémát még csak nem is az okozta, hogy ebben a formában ez alapvetően egy értelmetlen mondat, de minimum képzavar, hanem az vezetett káromkodáshoz, hogy az addiktológus a mondat által sugallt tartalommal sem ért egyet. Már a felkonf közben lehet hallani, hogy méltatlankodva maga elé morog, aztán amikor szót kap, kimondja fennhangon is, igaz, a trágárságot félig lenyelve:
Ezt meg ki a fasz találta ki...? Ezt a hülye mondatot?( Avideo inditásához Katt ide!

Zacher Gábor azzal válaszol erre a felvetésre, hogy Magyarországon 800 ezer alkoholista van, akiknek a zöme nem fiatal – azaz az alkoholfüggőség jellemzően nem a fiatalokat érinti hazánkban. Igaz, hogy a kifogásolt mondat ezt nem is állította (csak sugallta), az pedig igaz, hogy az alkohol a fiatalokat egész nyáron csábítja, hiszen amíg elérhető, addig az alkohol mindig, egész évben, mindenkit csábít. Valószínűleg a „bűvöletében” szót szerették volna beletenni ebbe a bizonyos felkonfba, csak pont nem jutott eszükbe.

Na de a fogalmazási nehézségeknél fontosabb, hogy Zacher Gábor úgy véli, hogy az alkohol és a drogok helyett a fiatalokat leginkább a közösségi médiától kell félteni. A közösségi média számszakilag sokkal több embert érint a szakértő szerint, Magyarországon 1,25 millió ember él függőségben olyan oldalaktól-alkalmazásoktól, mint a Facebook, az Instagram és a többi. Zacher Gábor arra buzdítja a fiatalokat, hogy próbáljanak ott lenni a jelenben, ne a telefonjukkal legyenek elfoglalva a nyár legszebb pillanataiban.

forrás:/velvet/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon