+ A | - a | Visszaállít
2019. jún.
10
  Majd a Youtube megmondja...
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
Saját megfogalmazásuk szerint az úgynevezett gyűlöletbeszéd ellen kívánnak még erőteljesebben, hatékonyabban fellépni, azonban még mindig nem tisztázott pontosan, hogy mi számít gyűlöletkeltésnek. Igazából tudjuk: minden, ami a videómegosztó portál által favorizált politikai- gazdasági- közéleti nézeteivel szemben áll. Innentől kezdve tehát egyszerű a dolgunk, hiszen tudjuk, hogy kizárólag olyan tartalmakat tölthetünk fel, ami illeszkedik a globalizált, szép új világrend világszemléletéhez, ideológiájához. Minden, ami ezen kívül esik, azt ők gyűlölik, tehát gyűlöletkeltésre alkalmasak. Tiszta sor.

A Youtube megemlített néhány konkrét példát, amik esetében biztosan szankcionálni és törölni fogják a sérelmes tartalmakat. Érthető módon nem tűrik meg a továbbiakban a nácizmust, illetve a fehér felsőbbrendűséget dicsőítő, valamint az egyéb, szélsőséges nézeteket terjesztő tartalmakat. (Utóbbi esetben azért nem ártana egyértelművé tenni, hogy szerintük mi számít szélsőségesnek, hiszen a valóságtagadás kultúrájában ez nem annyira világos…)

Külön kitértek arra, hogy a „bizonyíthatóan megtörtént eseményeket tagadó” videókat is kisöprik, példaként említették a Sandy Hook-i mészárlást, illetve a 9/11-es eseményeket másként értelmező narratívákat. Ezekben az esetekben az a furfangos, hogy valóban megtörténtek, ebben nincs vita. Pusztán az elkövetők személye és indítékai váltak kérdésessé sokak szemében – méghozzá jó okkal.
Úgy tűnik, a Youtube nem tűri tovább a vélemények sokféleségét, a vitákat és egyfajta gondolatrendőrséget vet be a mainstream vélemények elhallgattatása érdekében.

A demokrácia és tolerancia jegyében, ez csak természetes...

Azt is bejelentették, hogy több erőforrást mozgósítanak az álhírek és összeesküvés-elméletek terjedésének elkerülése érdekében. És persze a Youtube fogja eldönteni, hogy mi számít álhírnek és mi alaptalan konteó…

forrás:/Hihetetlen /
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon