+ A | - a | Visszaállít
2019. márc.
02
  Megtalálták az örök élet elixírjét - egy sírban
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
Négy hónapja töprengtek, mi lehet a titokzatos folyadék, aztán előkerült az ősi kínai recept.
A Nyugati Han-dinasztia (i.e. 202 - i.sz. 8) idejéből fennmaradt bronzedényben lévő, nagyjából 3,5 liternyi folyadékot tavaly októberben fedezték fel egy nemesi család jókora, 210 négyzetméteres sírjában Lojang városában. A régészek eleinte szeszes italnak vélték a folyadékot, annak alkoholos illata miatt.
A Turritopsis nutricula egy apró medúzafaj, valóban halhatatlan mert életciklusa végén képes visszaalakulni kezdeti, azaz polipformájába, ahonnan gyakorlatilag újrakezdi az életét..

Az ásatási munkálatokat vezető Pan Fuseng szerint azonban a későbbi laboratóriumi vizsgálatokból kiderült, hogy a folyadékot nagy részt kálium-nitrát és alunit alkotja, amelyek egy korábban már ismert taoista alkimista recept szerint a legfőbb összetevői egy halhatatlanságot adó orvosságnak.

A lojangi kulturális relikviákért és régészeti kutatásokért felelős intézet vezetője, Si Csiacsen szerint ez az első alkalom, hogy ilyen mitikus, „örök élet elixírt” találtak Kínában. És mivel a sír a tulajdonos maradványain kívül nagy számú festett agyagedényt, jáde- és bronztárgyat is rejtett, ezért a régészek szerint roppant értékes információkkal szolgál a Nyugati Han-dinasztia nemeseinek életéről, valamint a korszak temetkezési szertartásairól és szokásairól.

forrás:/MTI/


kapcsolódó: Több ezren jmeginnák az óriásszarkofágban talált vörös folyadékot Katt ide!
Egy orosz tudós állítólag megtalálta az örök élet szérumát Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon