+ A | - a | Visszaállít
2018. szept.
26
  Különös élőlény bukkant fel Hawaiinál
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: Róza
Ritka felvétel született egy pelikánangolnáról Hawaii közelében. A Nautilus kutatóhajó csapata épp egy Hawaiitól nem messze fekvő természetvédelmi területen folytatott mélytengeri expedíciót, amikor megpillantották a különös élőlényt.

A fekete árnyalatú állat először megpróbálta elkergetni a hívatlan vendégeket, ám feladta a hiábavaló kísérletet, és „visszazsugorodott" normális méretére, majd elúszott.
A videón az látható, amint az állat kinyitja a száját, zacskószerűen felfúvódik, és ezzel eredeti mérete többszörösére növekszik.
„Éppen a mélytengeri korallok életterét filmeztük és fotóztuk, amikor megláttuk ezt a furcsa, fekete teremtményt. Teljesen meglepő volt" - mondta Thomas Hourigan, a csapat tagja.

A videó indításához: Katt ide!

A pelikánangolna különleges alakot öltött, a szakértők ezért nem is ismerték fel először.(kép: YouTube/EVNautilus)

Az akár egy méteresre is megnövő pelikánangolnák (Eurypharynx pelecanoides) többnyire 1200-1400 méteres mélységben fordulnak elő a trópusi és mérsékelt övi vizekben. Hatalmas szájukkal a vízből szűrik ki táplálékukat. A száj alsó töve gyakran a has közepénél vagy még annál is hátrébb kezdődik. A faj további érdekessége, hogy farokúszóján világítószervek helyezkednek el.

forrás:/mti/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon