+ A | - a | Visszaállít
2018. ápr.
06
  A "komoly" pártok azt várják el a Kutyapárttól, hogy semmisítse meg magát
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
szerző: Péter Konok

Nos, nekem vannak problémáim a Kétfarkúval is, de az kétségtelen, hogy az egyetlen társaság, amelyik itt még figyelemre érdemes. Az egyedüli, amelyik innovatív módon áll hozzá a politikához, egyszerre aktor és görbe tükör - olyan görbe tükör, amelyik nem is akarja magát síknak láttatni. Ez az egész cécó egy kutyakomédia, és erre a Kétfarkúak kiválóan ráéreztek.

Ehhez képest elképesztő gyűlöletkampány bontakozott ki az elmúlt napokban ellenük a NERennzéki pártok körében (a másik célpont az LMP, a megalkuvó és gázos "zöldpárt", amelyik még mindig a leginkább párt- és elvszerű jelenség ebben a kutyakomédiában, Szél Bernadett, akit nagyon nem szeretek, az egyetlen valamelyest is klasszikus politikusnak látszó jelenség).
Árulózás, felelőtlenezés, infantilisezés - és ez csak a minimum. A "demokratikus" trollsajtó mennydörög és visinszkiji átkokat szór.

A Nagy Szent Összefogás nevében a "komoly" pártok azt akarják, követelik, várják el a Kutyapárttól, hogy semmisítse meg magát. Mert értik ők a viccet, de csak addig szeretik, amíg az érdekükben áll. Adottnak veszik, hogy csakis ők jogosultak a hatalomra, az ő elvtelen machinációik, a 2014-es "együttesség" hiszterizált újrajátszása.

A magukat demokratikusnak viccelő pártokráciák sokkal inkább partnernek tekintik a Fidesz-komplementer szalonnácikat, mint a "viccpártot", vagy mint a társadalmat. Dehogy érdekli őket a rendszer kritikája, főleg nem a bukása. Nélkülük nincs NER, és ők sincsenek a NER nélkül.

Az egészről a jó Vilmos testvér és a tiszteletreméltó Jorge atya beszélgetése jut eszembe A rózsa nevében:
"– De hát mi rémített meg úgy abban, amit a nevetésről mond? Ezt a könyvet eltüntetheted, de a nevetést nem.
– Nem, azt nem. A nevetés a testünk gyengesége, romlottsága, otrombasága. Paraszti kedvtelés, ittas ember zabolátlansága; nagy bölcsen az egyház is megtűri az ünnepi, farsangi, vásári alkalmakat, mint megannyi nappali magömlést, csapolódjanak csak a kedvek, annál kevesebb tere lesz így a másfajta vágyaknak, másfajta óhajoknak... Csakhogy a nevetés így megmarad hitvány dolognak, együgyűek mentsvárának, pórok megszentségtelenült misztériumának. Megmondta az apostol is: jobb házasságban élni, mint égni. Jobb nevetnetek, a lakoma végén, minekutána kiürítettetek korsót és palackot, jobb a rendet kifigurázó, mocskos kis paródiáitokon röhögnötök, mintsem az Isten akaratából fönnálló rend ellen lázadoznotok."

A tiszteletreméltó Jorge atya egy igazi seggfej volt. A végén persze mégis inkább felzabálta a nevetésről szóló mérgezett arisztotelészi lapokat, és a könyvtár is porig égett.
Ijesztő, de mindazonáltal nevetséges. Csak mostanában elég nehéz nevetni.
forrás:/facebook/


kapcsolódó:
Országos listát állít a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Katt ide!
A Kétfarkú Kutyapárt jelöltje elment a köztévébe egy csirkejelmezben, és végigkotkodálta az interjút Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon