+ A | - a | Visszaállít
2017. máj.
28
  WannaCry-botrány: kiderült, Windows XP fut a brit atom-tengeralattjárókon
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: nordi
A nyílt tengeren védettek a rendszereik, de a kikötőben meg lehet fertőzni őket. Ezt a hibát csak a következő Androidban javítják

A Windows XP nem tartozott a WannaCry zsarolóvírus legfőbb áldozatai közé, a helyzete azonban nem megnyugtató, mert nem biztos, hogy a Microsoft a jövőben is megkönyörül rajta, és elkészíti a fertőzések megállítására szolgáló biztonsági javítást.

Emiatt nagyon veszélyeztetettek például egy újabb WannaCry-támadással szemben a brit nukleáris tengeralattjárók, amelyeken még mindig Windows XP fut, és nem tervezik az operációs rendszer frissítését.

Biztonsági szakemberek szerint a Trident tengeralattjárók kitüntetett célpontjai lehetnek egy hacker-támadásnak: mivel nem támogatott operációs rendszert használnak, szinte felkínálják magukat a kiberbűnözőknek.

Egy brit nukleáris tengeralattjáró skóciai kikötöben(forrás: express.co.uk)

Brit hatóságok azt állítják, hogy a Trident-rendszer biztonságban van, mert a tengeralattjárók a nyílt tengeren el vannak vágva az internettől. Ám a szakértők szerint ez nem jelent teljes védelmet: a rendszerek a kikötőben is meghackelhetők olymódon, hogy a fertőzés a kihajózás után is aktív maradjon.
Nagy-Britannia négy katonai tengeralattjárót tart fent, mindegyik Trident II D5 atomrakétákkal van felszerelve.

forrás:/computerworld.hu/

kapcsolódó: WannaCry - már váltságdíj-fizetés nélkül is kikódolhatók a fájlok Katt ide!
Még durvább folytatása lesz a WannaCry zsarolóvírusnak Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon