+ A | - a | Visszaállít
2015. márc.
21
  Ma gazdára talál 3,23 milliárd forint - vagy mégse?
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon
szerző: K. Sz.

Igen csábító minden idők harmadik legnagyobb lottónyereménye: akár 7 millió szelvényt is kitölthetnek a 3,2 milliárdos álomjackpotért. Külföldről özönlenek a lottózók - Magyarország — Szerencsejáték határok nélkül. Ezt a nevet is adhatnák az ötös lottónak mostantól, hiszen a héten már Szlovákiából, Ausztriából, Romániából is nálunk kísértik szerencséjüket az emberek.

A játékszenvedély egyeseket hatalmas áldozatokra sarkall. A főváros több lottózójában kiderült, mennyit szánnak az emberek lottóra: 3,2 milliárdért már egész komoly összeget fektetnek be.

– Nem egy olyan játékosom van, aki hetente 150-170 ezer forintot költ lottószelvényre. Amikor ő van soron, megnő a várakozási idő, mert mire kifizetem a ketteseit, hármasait, az nem két perc. De olyan is volt, hogy közel annyi vissza is jött neki, mint amennyit elköltött – mondta el a Blikknek a VIII. kerület egyik legforgalmasabb lottózójának alkalmazottja.

A szomszédból is jönnek a szerencselovagok. Legutóbb 6,5 millió szelvény került játékba
Az emberek többsége születési dátumokkal, jeles események dátumával lottózik, de mint azt Szabó Christophe-tól, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs menedzserétől megtudtuk, vannak népszerű számsorok, amelyeket ha kihúznának, elég sokfelé kellene osztani a 3,2 milliárdot.

– Az egyik legnépszerűbb számsor az 1, 2, 3, 4, 5; ezt a kombinációt több ezren ikszelik be. Szeretik a játékosok a geo­metriai alakzatokat: virágformák a szelvény négy sarkában, s középen egy x, vagy átlósan jelölik be a számokat – fejtette ki a menedzser.

Mint megtudtuk, évről évre egyre nagyobb az olyan nyertesek száma, akik nem veszik fel a nyereményt. Arra vonatkozóan nincs adat, hogy melyik volt a legnagyobb összeg, amit bent hagytak; 2011-től 2013-ig összesen 3,7 milliárd forint nem jutott el a nyertesekhez. Az igazán nagy nyereményeknek mindig akadt gazdájuk, de volt olyan, aki több százezer forintot hagyott veszni. A Szerencsejáték Zrt. szerint ezen a héten akár hétmillióan is játszhatnak az ötös lottón, külföldről ennek 10 százaléka, vagyis mintegy 700 ezer játékos tesz próbát.

A főnyeremény immár több mint fél éve, a szeptember 13-i húzás óta halmozódik, egy hete több mint 6,5 millió alapjáték érkezett be. A halmozódás legfeljebb egy évig tarthat, ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között.

forrás: /blikk/

kapcsolódó: Péntek 13, avagy mihez kezdenél 3 milliárd forinttal? Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon