+ A | - a | Visszaállít
2014. márc.
17
  20 éven belül meglehetnek a földönkívüliek
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: fulldragon
szerző: Gyurkity Péter

Erre számít a SETI egyik kutatója, aki szerint a számítógépek gyorsulásával alaposan kibővül a látóhatár.
Nem kell különösebben magyarázni a tényt, hogy SETI (search for extraterrestrial intelligence)) program eddig még nem bukkant a földönkívüli értelmes élet nyomára, dacára annak, hogy már a Naprendszeren belül is több égitest esetében többé-kevésbé bizonyított a víz jelenléte, amely eddigi ismereteink szerint az élet kialakulásának egyik alapfeltétele. A projekt által használt számítógépek fejlődése azonban önmagában választ adhat a mai napig megmaradó kérdésekre, mivel az eddiginél jóval nagyobb terület feltérképezésére nyílik lehetőség.


Seth Shostak, a SETI egyik csillagásza egy nemrég adott interjúban fejtegette az ezzel kapcsolatos véleményét, kiemelve, hogy mintegy 20 év lehet hátra a nagy felfedezésig.

Szerinte ugyanis az elkövetkező két évtizedben olyan ütemű fejlődés megy végbe a számítástechnika területén, hogy pusztán a sebesség terén bekövetkező változás megoldhatja a problémát.

Az új, gyorsabb számítógépekkel az égbolt jóval nagyobb hányada válik kutathatóvá, a beérkező adatok feldolgozásának problematikája jelentős mértékben enyhülni fog, ezzel pedig drámai mértékben megugrik a siker elérésének esélye.

A gondolatmenetnek mindenképpen van logikai alapja, hiszen a ma alkalmazott rendszereket össze sem lehet hasonlítani a nyolcvanas évek elején általuk használt eszközökkel. A sebességbeli különbség olyan óriási, hogy értelme sincs egy ilyen összevetésnek, igaz ez még nem hozta el a várva-várt áttörést, pedig a SETI már több mint 30 éve optikai és rádióteleszkópokkal keresi-kutatja az értelmes élet nyomait.

A kutató szerint a felfedezést semmiképpen nem tartanák titokban, már csak azért sem, mert azzal eleinte nem nagyon tudnánk mit kezdeni. Az óriási távolságok továbbra is áthidalhatatlannak tűnnek, nem világos, hogy miként tudnánk folyamatos kapcsolatot tartani, netán egymástól tanulni. Azonban a tudat, hogy léteznek rajtunk kívül más civilizációk, minden eddigi felismerésnél nagyobb fontosságú lenne, erről pedig nem szabad lemondanunk.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon