+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
25
  "Üstökösbölcsőt" fedeztek fel a Jupiteren túl
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Üstökösbölcsőt" fedeztek fel a csillagászok a Jupiteren túl. A régió mintha ajtót nyitna az üstökösök számára a Naprendszer belseje felé.
Amikor az üstökösök a Naprendszer külső pereme felől megérkeznek, jeges részeik gázokat és port kezdenek kibocsátani, ahogy közelednek a Nap felé. Ezeknek a robbanásszerű kilökődéseknek a hatására jön létre a hullócsillagok látványos jelensége, amely felvillan a Föld éjszakai égboltján. Az üstökösök kozmikus útja régóta vitatott téma volt a szakértők között egészen mostanáig. Az üstökösök kiemelt jelentőséggel bírnak a csillagászok számára, mivel olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek tökéletesen megőrződtek a Naprendszer születésének korából.
"Üstökösbölcsőt" fedeztek fel a csillagászok a Jupiteren túl a NASA Spitzer űrtávcsöve segítségével.( Jupiter-Family Comet Johnson - NASA Spitzer Space Telescope)

Az Arizonai Egyetem csillagászati laboratóriumának tudósai felfedeztek egy térséget a Jupiter gázóriása mögött, amely úgy viselkedik, mint egy "üstökösbejáró". Ezen a bejárón érkeznek a jeges, üstökösszerű égitestek, úgynevezett kentaur típusú objektumok a Naprendszer óriás bolygói, a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Neptunusz felől a Naprendszer magjának irányába. Innentől kezdve ezeket az üstökösöket csapdába ejtheti a Föld közelsége. A kentaur típusú objektumokról úgy vélik, hogy a Kuiper-övből származnak, egy fagyott objektumokban gyakori, a Neptunusz mögötti régióból. Ez a terület mintegy 50 csillagászati egységnyi távolságra terjed ki. Egy csillagászati egység a Nap és a Föld átlagos távolsága, nagyjából 150 millió kilométer.

A Neptunusz közelsége beljebb löki ezeket az objektumokat és kentaurokká válnak. A Naprendszer szíve körül mintegy ezer rövidperiódusú üstökös kering. Ezek között az úgynevezett Jupiter-család üstökösei (JFC) között vannak azok, amelyeket meglátogattak már űrszondák például a NASA Deep Impact, Stardust és Rosetta missziója során. Kathryn Volk, az Arizonai Egyetem kutatója szerint ezeknek az objektumoknak kaotikus a pályája, így nem követhető, milyen úton haladtak, míg JFC-vé váltak. "Ez megnehezíti annak kiszámítását, honnan érkeztek pontosan és merre tarthatnak a jövőben" - emelte ki. A kutatók tanulmányukat az Astrophysical Journal Letters című szaklapban mutatták be.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
25
  Ezért tört be egy golyótól a Tesla törhetetlen üvege
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
szerző: Dömös Zsuzsanna

A Tesla múlt héten mutatta meg a Cybertruck nevű elektromos kisteherautót, amire már több mint 200 ezer rendelés érkezett a balul elsült bemutató ellenére. A modell ugyanis a gyártó elmondása szerint olyan törhetetlen üvegeket kapott, ami kvázi átlátszó fém.
A cég dizájnigazgatója, Franz von Holzhausen demó közben egy fémgolyót vágott a spéci szélvédőhöz, amivel demonstrálni szerette volna annak szívósságát, ám az üveg betört. Röviddel ezután tettek egy második próbálkozást is egy másik ablakkal, de ugyanez történt. Elon Musk akkor azzal a viccel ütötte el a dolgot, hogy a kolléga biztosan túl erősen dobott.
Musk bevallja a tweetben, hogy a bemutatón előbb a golyóval kellett volna kezdeni a csapkodást,
majd csak utána bevetni a kalapácsot.

Azóta Musk előállt egy hivatalosabb magyarázattal is, hiszen azért mégsem hagyhatta ennyiben a dolgot. A Tesla-vezér szokásos módon Twitteren nyilvánult meg, ahol bejegyzésében azt írja: mielőtt még a labdás dobálás történt, Holzhausen már egy nagy kalapáccsal is megcsapkodta a szélvédőket, aminek hatására az üveg alapja már megtöredezhetett, elgyengült az anyag. Ezért nem kellett neki már sok akkor, amikor a fémlabdát vágták hozzá.

A Cybertruck elektromos autó egy töltéssel 800 km-t tud menni Musk állítása szerint (amennyiben a legdrágább, hárommotoros verzióról van szó), a legolcsóbb, 40 ezer dolláros modell 400 kilométert bír. A kisteherautó hat tonnát tud vontatni, és 2,9 másodperc alatt gyorsul fel 100km/h sebességre, és meglehetősen egyedien néz ki, mintha a Szárnyas Fejvadászból lépett volna elő.

forrás:/24.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
25
  Szexizős közös zuhanyzás a párommal...
Kategória: Életmód - Közzétette: nordi
Nincs is annál kellemesebb stresszlevezető, mint egy szexizős közös zuhanyzás a pároddal. Faszt.
Valami oknál fogva a babámmal mégis úgy döntöttünk, hogy az milyen jó, és a nap végén ketten másztunk be a zuhanykabinba. Az már instant érződött, hogy a mozgásterünk a hetes busz és egy szombat esti pincekocsma szintjén áll, tulajdonképpen egy idiotcouple.rar szerencsétlenkedik a fürdőszoba sarkában. Az első öt másodperc egész kellemesen telt el, ugyanakkor elkövettem azt a hibát, hogy a barátnőmre bíztam a hőfok és a vízerősség beállítását.


A pokol itt szabadult el.
- Azért ne állítsd olyan forróAAAÁÁAÁÁHBASZDMEG - éreztem, hogy a szemöldököm lepörkölődik a helyéről.
- Most mi van?..- MELEEEEG ÁLLÍTSD EEEEL - Miről beszélsz, ez még csak langyos...- DEOLVADATÁLCA
- Még csak most fog bemelegedni!


Pirosan, kék foltosan, fehér tusfürdő-szakállal úgy néztem ki, mint egy megevett és visszahányt Törpapa.

Félrehúzódtam a sarokba az égési sérüléseim nyalogatni, miközben egyetlen szerelmem vígan pancsolt a folyékony lávában. Keresni kezdtem a tusfürdőmet, mire baba a kezembe nyomott egy ilyen női mézes narancsos fahéjas málnás lónyálat, amit jobb érzésű emberek inkább a pirítósra kennének, hogy az majd jó lesz, és olyan illatom lesz, mint a szeretetnek, vagy legalábbis egy őstermelői piacnak. Nyomtam belőle a hajamra is akkor már, majd megpróbáltam visszarakni a helyére.

A szűk mozgástérben való navigálásnak az a titka, hogy látnod kell, mit csinálsz. A samponozott pirítósnak a zuhanyzó sarkában ez sajnos nem adatott meg. Így történhetett az, hogy amikor visszatettem a polcra a flakont, ugyanazzal a lendülettel le is kúrtam a helyéről, egyenesen a nagylábujjamra. Reflexből elrántottam, ami a csúszós zuhanytálcán egyet jelentett azzal, hogy orral előrebaszódtam, lefejeltem a babám, és a kart Mordorról egy másodperc alatt Észak-Szibériává fordítottam át. Szinkronban sikítottunk fel, bár az övé némileg férfiasabb üvöltés volt. Én három szívrohamot hordtam ki lábon, vagyis térden, mert még mindig ott balfaszkodtam a tálca alján. Asszonyka gyorsan levette a zuhanyrózsát, én pedig visszafordítottam a kart.

Két karja van annak a zuhanyzónak. Az egyikkel a hőfokot állítod. A másik azt a nagyszerű funkciót indítja be, ami elzárja a zuhanyrózsából a vizet, és megnyitja a fejünk feletti, valamint a falba beépített nyílásokat, egyfajta masszázsélményt nyújtva ezzel használójának. A mi masszőrünk azon az estén egy kétszáz kilós orosz ex-KGB-s konyhás néni volt. Megtörten esek ki a zuhanyzóból, felnézve a saját tükörképem nézett vissza rám. Pirosan, kék foltosan, fehér tusfürdő-szakállal úgy néztem ki, mint egy megevett és visszahányt Törpapa.
Ennek a lónyálnak még az íze is málnás.

Azt hiszem, én továbbra is az egyedül zuhanyzást részesítem előnyben!

forrás;/prohardver/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
22
  Szétesett a Starship
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
szerző: Frey Sándor

A SpaceX készülő űrjárművének első prototípusa, amelyet eredetileg légköri próbarepülésekhez készítettek, nyomási próbák közben károsodott.
A Starship részben összeszerelt prototípusával, amit Elon Musk szeptember végén ünnepélyes külsőségek közepette mutatott be a nagyközönségnek, éppen teszteket végeztek a cégnek a texasi Boca Chica melletti telephelyén. Miközben cseppfolyós oxigénnel vagy nitrogénnel töltötték fel, a tartály teteje váratlanul lerepült és jó száz méter magasságba kilökődött, mielőtt néhány másodperc múlva visszahullott volna a földre.
Képkivágás a Boca Chica-i létesítményt folyamatosan figyelő kamerák felvételeiből. (Forrás: SPadre / Youtube)

A november 20-án, magyar idő szerint 22:30 körül történt balesetben a Starship rozsdamantes acélból készült szárnyas testének többi része lényegében épségben megmaradt, bár kisebb sérülések azért keletkeztek rajta. A tesztek célja annak kipróbálása volt, hogy a Starship rendszerei mekkora nyomást bírnak ki, így a SpaceX közleménye szerint a végkimenetel igazából nem volt váratlan. Mindenesetre személyi sérülés nem történt, és állítólag a fejlesztés folyamatát sem veti komolyan vissza az incidens.

Ugyanakkor a teljes méretben elkészülő Starship prototípus (Mk1) légköri próbáját, aminek során 20 km magasba emelkedett volna, inkább jegelik, és a jövőben a Föld körüli repülésre szánt Starship rakétát (Mk3) tesztelik először. Ez jelentős változás a szeptemberben felvázolt tervekhez képest, amikor Elon Musk még azt mondta, hogy a Mk1 egy-két hónapon belül szuborbitális próbarepülésre indulhat.

A Starship a SpaceX tervezett új generációs, teljesen újrahasznosítható rendszerének az egyik komponense, amely a valaha volt legnagyobb tolóerejű hordozórakétával (Super Heavy) párosítva nagy terheket juttathat alacsony Föld körüli pályára, valamint alkalmas lenne akár a Hold és a Mars elérésére is.

forrás:/urvilag/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
22
  Exkluzív konferencia az aranylemezekről
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
szerző: Prusi

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a Magyarországon először megrendezendő exkluzív aranylemez-konferenciára, 2020. április 18-án 10 és 17 óra között a KMO Művelődési Központban, a Meridián Csoport szervezésében!
Az ország különböző pontjairól és külföldről is érkeznek kutatók a rendezvényre. Előadásaikban bemutatják legújabb kutatásaik eredményeit a több ezer éves és az újkori aranylemezekkel kapcsolatosan. Szó lesz az aranylemezek hitelességéről, a rájuk vésett tudásanyagról, a szíriuszi és földi ősrovások összehasonlításáról, a lemezek és a földönkívüliek kapcsolatáról, illetve bemutatásra kerül a Tayos-barlangból származó, jelenleg Buenos Airesben őrzött aranyozott lemez is
Az előadássorozat után a kutatók egy asztalhoz ülnek, és beszélgetnek a terepen szerzett tapasztalataikról, így a konferencia résztvevői bepillanthatnak munkájuk kulisszatitkaiba. Az előadók eszmét cserélnek az aranylemezek jelentőségéről, a lemezeken rejlő kozmikus tudásanyag átadásának fontosságáról. Az interaktív kerekasztal-beszélgetés közben a nézők is tehetnek fel kérdéseket.

forrás:/prusi.blog/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
22
  Igazi pénzbüntetést kapott a Sorospénz-sorozat miatt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
szerző; Babos Attila

Százezer forint pénzbüntetésre ítélték Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, az MKKP ún. Sorospénz-sorozata, azaz kb. “játékpénzek” készítése és birtoklása miatt, értesült a hírről a Szabad Pécs. A szerdán kézhez vett határozat szerint “pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértést” követett el a politikus.

Soros György milliárdos befeketetési szakember, Nagy Blanka civil aktivista, Judith Sargentini volt EP-képviselő vagy éppen Gulyás Márton civil aktivista és újságíró arcképeire cserélte ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a hivatalos magyar papír fizetőeszközök különböző címletein lévő történelmi személyek fotóit, így készítettek színes fénymásolt álbankjegyeket egy politikai akció részeként.A párt passzivistái ezeket osztogatták a kitelepüléseiken, rendezvényeiken, de az irodáikban is hozzá lehetett jutni a “bankókhoz”, sőt egy darabig még a webshopjukból is rendelhető volt, csakúgy mint más kétfarkús “relikviák”.

Az igazi pénzre ugyan hasonlító, de valójában azokkal össze egészen biztosan nem téveszthető bankók miatt azonban a NAV vizsgálatot indított, amely során a politikusokat, köztük elsősorban a párt elnökét, Kovács Gergelyt meg is hallgatták. Erről a hírről akkor elsőként a Népszava számolt be. A “politikusok” természetesen nem tagadták, hogy ők készítették a játékpénzeket, amelyeket Sorospénz-sorozatnak neveztek el, de a sajtóban a Soros-pénz és Soros-bankók elnevezéssel is találkozhattak. A NAV, úgy tudjuk egy (egészen biztosan viccből történő) adóbefizetés miatt indította el a vizsgálatát.

(Megj.: számunkra nem tűnt volna elképzelhetetlennek egy olyan forgatókönyv sem, amelyben nevetnek egyet, és kiküldik az értesítést az adott vállalkozónak vagy magánszemélynek, hogy a hiányzó összeget fizesse be, külön felhívva a figyelmet arra, hogy ezúttal valódi pénzt használjon.)

Szabad Pécs most arról értesült, hogy Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét a Sorospénz-sorozat miatt 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A politikus, úgy tudjuk, szerdán vette kézhez a határozatot, miszerint ő “pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértést” követett el.

forrás:/szabadpecs/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
19
  Valóban csillagközi utazó lett a Voyager 2
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Még a tavalyi év végén számoltunk be a hírről, miszerint a Voyager 2 űrszonda is átlépett a csillagközi térbe, ezzel pedig csatlakozott testvéréhez, amely némileg korábban valósította ezt meg. Bár a pontos határvonalat illetően sincs teljes egyetértés, számunkra mégis érdekes tény, hogy az adatok kielemzése további következtetések levonására kényszeríti a szakembereket.Új adatok igazolják vissza a mérföldkő elérését

Az Iowa Egyetem kutató adtak hírt a napokban arról, hogy a friss elemzések alapján visszaigazolható a tavaly novemberi határátlépés, itt ugyanis a koros űrszonda saját műszere valóban komoly változást mért a plazmasűrűségben. Egyértelművé vált ezzel, hogy a valamivel forróbb, a plazma sűrűségét tekintve ritkásabb közegből átléptünk a jóval sűrűbb (és egyben jóval hidegebb) területre, ezzel pedig magunk mögött hagytuk a napszél által uralt régiót. Érdekes tény emellett, hogy míg a Voyager 1 2012 során a Naptól 122,6 CSE távolságra lépett át a csillagközi térbe, a második szonda (amely mindössze néhány héttel később indult útjára, ám eltérő irányban és eltérő célkitűzésekkel) ezt 119,7 CSE távolságra érte el, vagyis e tekintetben nincs nagy különbség a két küldetés között.

A szakemberek számára komoly kihívást jelent az úgynevezett helipause, vagyis a napszél és a csillagközi tér áramlásainak kiegyenlítődését jelző határvonal meghúzása, annak alakjának meghatározása. Korábban egyesek (az akkori modellek alapján) úgy vélték, hogy a második szonda éri majd el elsőként ezt a határvonalat, ez azonban nem így történt. A közel azonos távolság azonban jobb rálátást biztosít a valószínű alakra, bár ezzel kapcsolatban az illetékesek gyorsan megjegyezték, hogy ez nagyjából olyan, mintha egy elefántról igyekeznénk jobb képet kapni két mikroszkóp segítségével, amelyek az elefánt két, egymástól távoli szegletét mutatják csak meg nekünk. Mindenesetre izgalmasnak tartják, hogy az említett áramlások mennyire pontosan húzzák meg a határvonalat az eltérő régiók között, itt tehát nem arról van szó, hogy a napszél lassan, fokozatosan hal csak el.

A két szonda egyébként saját pályáján akár 5 milliárd évig közlekedhet majd anélkül, hogy bármibe beleütköznének – ezzel tehát a Földet mindenképpen túlélik majd, viszont kérdéses, hogy milyen állapotban lesznek addigra.

forrás:/sg.hu/

kapcsolódó: Lassan a Voyager 2 is eléri a csillagközi űrt Katt ide!
Elhagyta Naprendszerünket a Voyager 2 Katt ide!
A Voyager 2 új képet adhat a Naprendszer pereméről Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
19
  Mesterséges intelligencia - etikai kódexet javasol az orosz elnök
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
Vlagyimir Putyin egy moszkvai konferencián közölte, hogy a mesterséges intelligencia hatalmas előnyt jelenthet a piaci versenyben, ezért is szükség van a fejlesztésével kapcsolatos új szabályokra. A szakembereknek és a vállalatoknak emiatt el kell gondolkodniuk egy etikai kódex kidolgozásán. Az orosz elnök hozzátette, hogy az egész világon a mesterséges intelligencia használatának társadalmi hatásairól és következményeiről beszélnek. Ez egy nagyon fontos téma, s a fő cél a technológia harmonikus fejlesztése és az, hogy új lehetőségeket kínáljon az emberek számára.A politikus úgy vélte, hogy a technológia kezeléséhez elengedhetetlen egy új szabályozás kidolgozása.

A politikus rámutatott, hogy a mesterséges intelligencia egyre inkább befolyásolja a mindennapokat, továbbá egyre fontosabb erőforrás. Annak, akinek a birtokában van, hatalmas versenyelőnyt jelent. Éppen ezért kell Oroszországnak vezetőnek lennie a területen és megalkotnia a saját nemzeti fejlesztési stratégiáját. Ez az állam jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdés. A programtól azt várja az orosz kormány, hogy a globális mesterséges intelligencia piacon az orosz részesedés a következő években a mostani 1-2 százalékról akár 15 százalékra is növekedhet.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
19
  Így építene várost a Marson Elon Musk
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
szerző: Felkai Adam

Elon Musk sosem a szerény terveiről volt híres, amelyekből aztán vagy lett valami, vagy nem. Most például Twitteren osztotta meg elképzelését arról, miként költöztetné az emberiséget a Marsra.2 millió dollár és 20 év.Az átbútorozás kulcsa a SpaceX Starship programja.A Starship egyébként akár 100 embert is képes lesz szállítani, és a tervek szerint a prototípusa egy-két hónapon belül megteszi az első útját, mely során a tengerszint feletti 19800 méter magasságba emelkedik fel.

A Starship egy útja ugyanis Elon Musk szerint megúszható 2 millió dollárból, amely az űrutazással kapcsolatos szokásos költségeket tekintve bagatell összeg. Mivel a Mars és a Föld kétévente kerül olyan pozícióba, hogy egyáltalán érdemes legyen nekivágni az útnak, ezért ezer ilyen Csillaghajóra lenne szükség, amelyekkel egymillió tonnát kellene átmozgatni a vörös bolygóra.

Ennyi anyagmennyiségből pedig fel lehetne húzni ott egy önellátásra is képes várost.
Túlzás, nem túlzás? Az biztos, hogy a SpaceX relatíve olcsó logisztikája sokak fantáziáját beindította, és az egyre növekvő számú űrhotelek építésének is ez a kulcsa.

forrás:/raketa.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
16
  Viszlát, Ryugu
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
szerző: Frey Sándor

A Japán Űrügynökség (JAXA) ma reggel rövid hírben erősítette meg, hogy az űrszonda végrehajtotta a Földről kapott utasítást, és november 13-án, magyar idő szerint 2:05-kor elhagyta a Ryugu környezetét. A Hayabusa-2 űrszonda kémiai hajtóművei éjféltől léptek működésbe, és egy öt és fél órán át tartó, előre programozott manőversorozatot hajtottak végre automatikusan, amelynek lépéseit a földi irányítók az előző napon töltötték fel a fedélzeti számítógép memóriájába.


A japán Hayabusa-2 űrszonda megkezdte hazafelé vezető útját a Ryugu kisbolygó mellől.

A Hayabusa-2-t közel 5 évvel ezelőtt, 2014 decemberében indították. 2018 júniusában érkezett meg a Ryugu nevű földközeli kisbolygó közelébe. Először távérzékelési módszerekkel tanulmányozta az égitestet, majd apró leszállóegységeket juttatott a felszínre, később pedig mintát vett a kisbolygó anyagából. A Ryugu felszíne a vártnál tagoltabbnak bizonyult, így a tervezetnél hosszabb időbe telt, mire biztonságos mintavételi helyeket találtak számára. A japán kisbolygókutató szonda fő feladata a minták hazahozatala tüzetes laboratóriumi vizsgálatok céljára. A Ryugu anyagát tartalmazó kapszula a tervek szerint jövő decemberben landol a Földön.

Olvasóink a Hayabusa-2 programjának eddigi fontos lépéseit időrendi sorrendben a lap alján olvasható korábbi cikkeink alapján idézhetik vissza. Amitől korábban még nem írtunk, az a harmadik MINERVA-II leszállóegység sorsa. Mint emlékezetes, a Hayabusa-2-ről lebocsátott két kis ugráló szerkezet együtt érte el az égitestet 2018 szeptemberében, és képeket is közvetítettek róla. Miután időközben sikeresen megtörténtek a mintavételek, még egy hasonló leszállást terveztek egy harmadik ugráló roverrel. Az utolsó MINERVA-II végül október 3-án hagyta el az anyaszondát. Mivel már a lebocsátás előtt tudták, hogy műszaki hiba lépett fel az egységgel, s így nem tudott volna adatokat közvetíteni a felszínről Hayabusa-2-re, inkább „csak úgy” eleresztették, hogy mozgásának megfigyelése nyomán többet tudjanak meg az égitest gravitációs teréről. Végül október 8-án, passzív módon beleütközve érte el a felszínt a harmadik MINERVA-II.

forrás:/Űrvilág/

kapcsolódó: Hayabusa-2: sikeres mintavétel a földközeli kisbolygó felszínéből Katt ide!
Mintát vett az aszteroidáról a japán szonda Katt ide!
A lövés nyoma Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák