+ A | - a | Visszaállít
2019. dec.
02
  Magyar áttörés a fizika területén
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: nordi
Bejárta a nemzetközi sajtót a napokban a hír, miszerint magyar kutatók nagy valószínűséggel egy ötödik alapvető kölcsönhatás létezését igazolták vissza, mégpedig egy korábbi kísérlet sikeres megismétlésével. Ez komoly áttörést jelent, egyben pedig a kétkedők hangját is elcsendesíti, a potenciális eredmények pedig szinte beláthatatlanok.


A titokzatos x-17 -az eredmények visszaigazolásával a sötét anyaghoz kerülhetünk közelebb

Az Atommagkutató Intézet (Atomki) csapata még 2016-ban végzett el egy érdekes kísérletet, amelynek eredményeit akkor rangos lapban publikálták. Eszerint a Berillium-8 izotópjának lebomlása során az atomról leváló elektronok és pozitronok furcsa, érdekes irányban (szögben) távoznak, amit a rendelkezésre álló elmélettel nem tudtak megmagyarázni. Ez arra utalt, hogy egy egészen új részecskére bukkantak, ennek létezését pedig a standard modell alapján nem tudjuk értelmezni, ennek esetén pedig vagy komoly áttörésről van szó, vagy egy puszta laboratóriumi mérési hibáról. Ez utóbbit a nemzetközi tudóstársadalom több tagja valószínűsítette, ezt meg is próbálták igazolni, az elmúlt 3 évben azonban nem jártak sikerrel, miközben az Atomki szakemberei sikeres ismétlést hajtottak végre, ami viszont még inkább megerősíti egy ötödik, eddig nem ismert természeti kölcsönhatás létezésének valószínűségét.

A friss eredmények már a gerjesztett állapotban lévő héliumatomok fénykibocsátásán alapulnak, itt pedig szintén a leváló részecskék távozási szöge jelezte a problémát. A kutatók az X17 névre keresztelték az új részecskét, ennek tömegét ugyanis 17 mega-elektronvoltra becsülik, a gyanú szerint pedig ezen részecske köti össze a látható univerzumot a sötét anyaggal, amely továbbra is komoly rejtélyt jelent a fizikusok számára. Egyes amerikai kollégák szerint a magyar csapat jó úton jár, amennyiben pedig munkájuk végérvényesen beigazolódik, ez minden bizonnyal Nobel-díjjal jár majd, ehhez azonban a kutatótársadalom jó részének egyetértését is el kellene nyerni, ami tulajdonképpen a 2016-os publikáció óta zajlik, szép csendben.

A sorrendben ötödik kölcsönhatás létezésének visszaigazolása elvezethet az egységes térelmélet (mezőelmélet) megalkotásához, amelybe Einstein óta mindenkinek beletört a bicskája – ez azonban minden természeti jelenséget megfelelő módon írna le, a kvarkoktól a galaxisok létrejöttéig. Az is lehet, hogy hatodik és hetedik kölcsönhatásra utaló nyomokra bukkanunk majd, ez azonban még a jövő zenéje, addig marad az eddig ismert, jelenleg meglévő négy alapvető példány: a gravitáció, az elektromágneses, valamint az erős és a gyenge.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
29
  Kaofen-12
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
szerző: Frey Sándor

A Kaofen-12 (Gaofen-12) startját Tajjüanból (Taiyuan) végezték november 28-án, magyar idő szerint 0:52-kor. A név jelentése „nagy felbontású”, és Kínában egyes földmegfigyelő űreszközök sorozatának megnevezésére használják.Új földmegfigyelő hold indult Kínából, Hosszú Menetelés-4C hordozórakétával (Kép: Xinhua)

A Kaofen a 2010 óta folyó, állami finanszírozású földmegfigyelő program (China High-definition Earth Observation System, CHEOS) keretében készült, a sorozat többi tagjával együtt polgári és tudományos célú távérzékelési feladatokra használják majd. Alkalmazási területei közt megtalálható például a földterületek felmérése, várostervezés, közlekedési utak tervezése, mezőgazdasági termésbecslés, természeti katasztrófák megelőzése és következményeik elhárításának segítése. A nyilvánosságra került információk alapján a mikrohullámú tartományban 1 méter alatti felszíni felbontásra képes.

A Kaofen műholdsorozat első képviselője 2013 áprilisában állt pályára, azóta egy sor különböző űreszköz indítására került sor.

forrás:/urvilag/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
29
  Magyarország 2024-ben űrhajóst akar küldeni az űrbe
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Űrügynökség (ESA) Space19+ miniszteri konferencián Sevillában szerdán.


A kép csupán illuszfrusztráció (forrás: facebook)

Az űripar az egyik legfontosabb iparág lesz a jövőben. Magyarország számárára ez újabb fejlődési, kitörési lehetőség, fókuszában a második magyar űrhajós kiképzése és a Nemzetközi Űrállomásra történő felküldése szerepel, amelyet 2024-re reálisan megvalósíthatónak látunk az orosz Roszkoszmosz együttműködésben - fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter a nemzetközi konferencián beszámolt arról, hogy ezen a héten Új-Zélandrólfelbocsátják a magyar űripar történetének második és harmadik műholdját,amelyek most először a mesterséges elektromágneses szmogot mérik a magas légkörben. A további célok között szerepel, hogy 2024-ben Magyarország önálló műholdat állítson fölkörüli pályára. Emellett Oroszországgal együttműködésben magyar tudományos és mérési eszközöket fog feljuttatni a Nemzetközi Űrállomásra 2024-re. Továbbá előkészítő szakaszban van egy űridőjárási misszió is, amelynek keretében mikroműhold-flottát építünk - tette hozzá.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
27
  Magyar kutatók is kimutatták az élet egykori jelenlétét a Marson
Kategória: Hí­rek - Közzétette: nordi
Nemzetközi érdeklődést keltett egy, az Open Astronomy című nemzetközi folyóiratban megjelent tudományos publikáció, amit három magyar kutató jegyez. A tanulmány a marsi meteoritban felfedezett agyagásványosodott mikrobiális szöveti elemekről szól.

A marsi élet jeleit igazoló kutatások kapcsán az Icarus nevű bolygótudományi folyóirat arról számolt be, hogy a Marson lévő Jezero-kráter belső peremén karbonátokra utaló jeleket találtak, amelyek a Földön kagylókat és korallokat is képesek megőrizni. Briony Horgan, a Purdue Egyetem planetológusa, a tanulmány vezető szerzője abban reménykedik, hogy a kráterben akár sztromatolitokat is találhat a 2020-ban induló Mars misszió marsjárója, amelyek karbonátok és mikrobák rétegeiből álló üledékek, és szemmel láthatók, így a marsjáró könnyen rájuk bukkanhat, majd kielemezheti a keletkezésük körülményeit.2019 márciusában jelentek meg Polgári Márta, Gyollai Ildikó (MTA Kiváló Kutatóhely – CsFK Földtani és Geokémiai Intézet) és Bérczi Szaniszló (ELTE FFI Anyagfizikai Tanszék) publikációi, amelyek hozzájárultak a megállapításhoz, miszerint a Marson egykor élet lehetett.

Az alapvetően új szemléletű és kutatási módszereket felvonultató vizsgálatok alapján a szerzők egyértelműen arra a következtetésre jutottak, hogy az ALH-77005 jelű marsi eredetű (shergottit) meteorit mikroszkopikus szöveti felépítésében az egymást követő átalakulások sora csak élő rendszer közreműködésével valósulhatott meg.

A szerzőhármas a kondritokban és a marsi meteoritban hasonló ásványosodott mikrobiális nyomokat (bioindikátor-ásványokat és változatos összetételű szerves anyagokat) fedezett fel. Ezek a Naprendszer keletkezésekor keletkezett kőzetek arra utalnak, hogy alvó, majd vizes környezetben még a szülő bolygón aktivizálódott mikrobaspórák voltak jelen. Az alvó spórák a csillagközi térből kerülhettek a formálódó égitestek anyagába.

forrás:/elobolygonk.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
27
  Orbán Ráhel szemébe nem nézhettek az alkalmazottak
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
szerző: Nagy Anna

Hihetetlen esetről számolt be Facebook-oldalán Herczeg Zoltán divattervező. A történet megdöbbentő, és nem az 1900-as évek elején történt, hanem 2019-ben, itt, Borsodban, az Andrássy kúriában. Így élnek Orbánék Magyarországon.
Íme Herczeg Zoltán bejegyzése: “Ha megérkeznek, ne nézzenek a szemükbe, ne szóljanak hozzájuk, ne kérdezzenek tőlük semmit, egyszerűen csak nézzenek a földre, lehajtott fővel menjenek el mellettük, kerüljék a direkt szemkontaktust és bárminemű szóbeli érintkezést!” – szólt az előzetes ukáz e hétvégén a tarcali Andrássy kúriában a rapportra hívott és félkörben felsorakoztatott, teljes alkalmazotti körnek pincértől a szobalányig, kertésztől a sofőrig.
..."egyszerűen csak nézzenek a földre, lehajtott fővel menjenek el mellettük"...
Lehajtott fővel, illemtudóan tudomásul vették és engedelmeskedtek

A hír sajnos igaz, ilyet kitalálni sem lehet, közvetlenül hallottam attól, aki ott dolgozik, aki ezt átélte, akit így aláztak meg. 2019-ben, ma, most, Európa közepén, a történet nem a múlt századi! Az illusztris vendég pedig nem volt más e kellemes, kora őszi hétvégén mifelénk, mint a 33 éves, 33-szoros milliárdos tiborcz istván és neje, a szintén milliárdos orbán ráhel, az ezermilliárdos minielnök veje és lánya. Megtehetik, elvégre ez is az övék, a 400milliárdos mészáros strómanon keresztül már ez az öt csillagos kastélyszálló is az övéké jó néhány éve, mint oly’ sok minden errefelé a Zemplénben: szőlők, földek, kastélyok, cégek, komplett utcák, falvak, városok és emberek, cselédek, szolgák, csicskák. Mi. Ti.

Megtehetik? Ezt tényleg megtehetik? – kérdeztem vissza elhűlve informátoromtól. Ne már, ez komoly!!?? De most tényleg!
Megtehetik? Tényleg megtehetik? Ezt akarod magyar, ezt akartad? Ez kell neked? Méltóságos úrék, kegyelmes úrék, tekintetes úrék? Felköltözni a Várba? 4 milliárdos dolgozószoba, Excellenciás uram? Hát ennyire beleragadtál a fényességes, ezeréves, darutollas múltadba magyar? Hova lett a büszkeséged? Hova lett a méltóságod? Hova lett az emberséged?

Tényleg Zoli, tényleg így volt, nem kamuzok, így történt! Van ezen a földön, aki azt gondolja, ezek a sztorik nem szivárognak ki? Hogy mindent meg lehet csinálni, úgyse merik elpofázni? Tudja, hogy repül. Nincs itt munka más. Vagy ha mégis, annyira birka már a magyar, hogy úgyse hisz el, lehunyt szemmel és lehajtott fővel tudomásul veszi és engedelmeskedik? Kussol. Pofabe! De hát úgy is kiszivárog, olyan kicsi ez a porfészek, mindenki mindenkinek szomszédja…
Lehajtott fővel, illemtudóan tudomásul vették és engedelmeskedtek. Ez van. Ez jár. Cselédország. Ráadásul még te is fizeted…Tarcal, 2019. szeptembere”

forrás:/.borsod24/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
25
  "Üstökösbölcsőt" fedeztek fel a Jupiteren túl
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Üstökösbölcsőt" fedeztek fel a csillagászok a Jupiteren túl. A régió mintha ajtót nyitna az üstökösök számára a Naprendszer belseje felé.
Amikor az üstökösök a Naprendszer külső pereme felől megérkeznek, jeges részeik gázokat és port kezdenek kibocsátani, ahogy közelednek a Nap felé. Ezeknek a robbanásszerű kilökődéseknek a hatására jön létre a hullócsillagok látványos jelensége, amely felvillan a Föld éjszakai égboltján. Az üstökösök kozmikus útja régóta vitatott téma volt a szakértők között egészen mostanáig. Az üstökösök kiemelt jelentőséggel bírnak a csillagászok számára, mivel olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek tökéletesen megőrződtek a Naprendszer születésének korából.
"Üstökösbölcsőt" fedeztek fel a csillagászok a Jupiteren túl a NASA Spitzer űrtávcsöve segítségével.( Jupiter-Family Comet Johnson - NASA Spitzer Space Telescope)

Az Arizonai Egyetem csillagászati laboratóriumának tudósai felfedeztek egy térséget a Jupiter gázóriása mögött, amely úgy viselkedik, mint egy "üstökösbejáró". Ezen a bejárón érkeznek a jeges, üstökösszerű égitestek, úgynevezett kentaur típusú objektumok a Naprendszer óriás bolygói, a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Neptunusz felől a Naprendszer magjának irányába. Innentől kezdve ezeket az üstökösöket csapdába ejtheti a Föld közelsége. A kentaur típusú objektumokról úgy vélik, hogy a Kuiper-övből származnak, egy fagyott objektumokban gyakori, a Neptunusz mögötti régióból. Ez a terület mintegy 50 csillagászati egységnyi távolságra terjed ki. Egy csillagászati egység a Nap és a Föld átlagos távolsága, nagyjából 150 millió kilométer.

A Neptunusz közelsége beljebb löki ezeket az objektumokat és kentaurokká válnak. A Naprendszer szíve körül mintegy ezer rövidperiódusú üstökös kering. Ezek között az úgynevezett Jupiter-család üstökösei (JFC) között vannak azok, amelyeket meglátogattak már űrszondák például a NASA Deep Impact, Stardust és Rosetta missziója során. Kathryn Volk, az Arizonai Egyetem kutatója szerint ezeknek az objektumoknak kaotikus a pályája, így nem követhető, milyen úton haladtak, míg JFC-vé váltak. "Ez megnehezíti annak kiszámítását, honnan érkeztek pontosan és merre tarthatnak a jövőben" - emelte ki. A kutatók tanulmányukat az Astrophysical Journal Letters című szaklapban mutatták be.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
25
  Ezért tört be egy golyótól a Tesla törhetetlen üvege
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
szerző: Dömös Zsuzsanna

A Tesla múlt héten mutatta meg a Cybertruck nevű elektromos kisteherautót, amire már több mint 200 ezer rendelés érkezett a balul elsült bemutató ellenére. A modell ugyanis a gyártó elmondása szerint olyan törhetetlen üvegeket kapott, ami kvázi átlátszó fém.
A cég dizájnigazgatója, Franz von Holzhausen demó közben egy fémgolyót vágott a spéci szélvédőhöz, amivel demonstrálni szerette volna annak szívósságát, ám az üveg betört. Röviddel ezután tettek egy második próbálkozást is egy másik ablakkal, de ugyanez történt. Elon Musk akkor azzal a viccel ütötte el a dolgot, hogy a kolléga biztosan túl erősen dobott.
Musk bevallja a tweetben, hogy a bemutatón előbb a golyóval kellett volna kezdeni a csapkodást,
majd csak utána bevetni a kalapácsot.

Azóta Musk előállt egy hivatalosabb magyarázattal is, hiszen azért mégsem hagyhatta ennyiben a dolgot. A Tesla-vezér szokásos módon Twitteren nyilvánult meg, ahol bejegyzésében azt írja: mielőtt még a labdás dobálás történt, Holzhausen már egy nagy kalapáccsal is megcsapkodta a szélvédőket, aminek hatására az üveg alapja már megtöredezhetett, elgyengült az anyag. Ezért nem kellett neki már sok akkor, amikor a fémlabdát vágták hozzá.

A Cybertruck elektromos autó egy töltéssel 800 km-t tud menni Musk állítása szerint (amennyiben a legdrágább, hárommotoros verzióról van szó), a legolcsóbb, 40 ezer dolláros modell 400 kilométert bír. A kisteherautó hat tonnát tud vontatni, és 2,9 másodperc alatt gyorsul fel 100km/h sebességre, és meglehetősen egyedien néz ki, mintha a Szárnyas Fejvadászból lépett volna elő.

forrás:/24.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
25
  Szexizős közös zuhanyzás a párommal...
Kategória: Életmód - Közzétette: nordi
Nincs is annál kellemesebb stresszlevezető, mint egy szexizős közös zuhanyzás a pároddal. Faszt.
Valami oknál fogva a babámmal mégis úgy döntöttünk, hogy az milyen jó, és a nap végén ketten másztunk be a zuhanykabinba. Az már instant érződött, hogy a mozgásterünk a hetes busz és egy szombat esti pincekocsma szintjén áll, tulajdonképpen egy idiotcouple.rar szerencsétlenkedik a fürdőszoba sarkában. Az első öt másodperc egész kellemesen telt el, ugyanakkor elkövettem azt a hibát, hogy a barátnőmre bíztam a hőfok és a vízerősség beállítását.


A pokol itt szabadult el.
- Azért ne állítsd olyan forróAAAÁÁAÁÁHBASZDMEG - éreztem, hogy a szemöldököm lepörkölődik a helyéről.
- Most mi van?..- MELEEEEG ÁLLÍTSD EEEEL - Miről beszélsz, ez még csak langyos...- DEOLVADATÁLCA
- Még csak most fog bemelegedni!


Pirosan, kék foltosan, fehér tusfürdő-szakállal úgy néztem ki, mint egy megevett és visszahányt Törpapa.

Félrehúzódtam a sarokba az égési sérüléseim nyalogatni, miközben egyetlen szerelmem vígan pancsolt a folyékony lávában. Keresni kezdtem a tusfürdőmet, mire baba a kezembe nyomott egy ilyen női mézes narancsos fahéjas málnás lónyálat, amit jobb érzésű emberek inkább a pirítósra kennének, hogy az majd jó lesz, és olyan illatom lesz, mint a szeretetnek, vagy legalábbis egy őstermelői piacnak. Nyomtam belőle a hajamra is akkor már, majd megpróbáltam visszarakni a helyére.

A szűk mozgástérben való navigálásnak az a titka, hogy látnod kell, mit csinálsz. A samponozott pirítósnak a zuhanyzó sarkában ez sajnos nem adatott meg. Így történhetett az, hogy amikor visszatettem a polcra a flakont, ugyanazzal a lendülettel le is kúrtam a helyéről, egyenesen a nagylábujjamra. Reflexből elrántottam, ami a csúszós zuhanytálcán egyet jelentett azzal, hogy orral előrebaszódtam, lefejeltem a babám, és a kart Mordorról egy másodperc alatt Észak-Szibériává fordítottam át. Szinkronban sikítottunk fel, bár az övé némileg férfiasabb üvöltés volt. Én három szívrohamot hordtam ki lábon, vagyis térden, mert még mindig ott balfaszkodtam a tálca alján. Asszonyka gyorsan levette a zuhanyrózsát, én pedig visszafordítottam a kart.

Két karja van annak a zuhanyzónak. Az egyikkel a hőfokot állítod. A másik azt a nagyszerű funkciót indítja be, ami elzárja a zuhanyrózsából a vizet, és megnyitja a fejünk feletti, valamint a falba beépített nyílásokat, egyfajta masszázsélményt nyújtva ezzel használójának. A mi masszőrünk azon az estén egy kétszáz kilós orosz ex-KGB-s konyhás néni volt. Megtörten esek ki a zuhanyzóból, felnézve a saját tükörképem nézett vissza rám. Pirosan, kék foltosan, fehér tusfürdő-szakállal úgy néztem ki, mint egy megevett és visszahányt Törpapa.
Ennek a lónyálnak még az íze is málnás.

Azt hiszem, én továbbra is az egyedül zuhanyzást részesítem előnyben!

forrás;/prohardver/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
22
  Szétesett a Starship
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
szerző: Frey Sándor

A SpaceX készülő űrjárművének első prototípusa, amelyet eredetileg légköri próbarepülésekhez készítettek, nyomási próbák közben károsodott.
A Starship részben összeszerelt prototípusával, amit Elon Musk szeptember végén ünnepélyes külsőségek közepette mutatott be a nagyközönségnek, éppen teszteket végeztek a cégnek a texasi Boca Chica melletti telephelyén. Miközben cseppfolyós oxigénnel vagy nitrogénnel töltötték fel, a tartály teteje váratlanul lerepült és jó száz méter magasságba kilökődött, mielőtt néhány másodperc múlva visszahullott volna a földre.
Képkivágás a Boca Chica-i létesítményt folyamatosan figyelő kamerák felvételeiből. (Forrás: SPadre / Youtube)

A november 20-án, magyar idő szerint 22:30 körül történt balesetben a Starship rozsdamantes acélból készült szárnyas testének többi része lényegében épségben megmaradt, bár kisebb sérülések azért keletkeztek rajta. A tesztek célja annak kipróbálása volt, hogy a Starship rendszerei mekkora nyomást bírnak ki, így a SpaceX közleménye szerint a végkimenetel igazából nem volt váratlan. Mindenesetre személyi sérülés nem történt, és állítólag a fejlesztés folyamatát sem veti komolyan vissza az incidens.

Ugyanakkor a teljes méretben elkészülő Starship prototípus (Mk1) légköri próbáját, aminek során 20 km magasba emelkedett volna, inkább jegelik, és a jövőben a Föld körüli repülésre szánt Starship rakétát (Mk3) tesztelik először. Ez jelentős változás a szeptemberben felvázolt tervekhez képest, amikor Elon Musk még azt mondta, hogy a Mk1 egy-két hónapon belül szuborbitális próbarepülésre indulhat.

A Starship a SpaceX tervezett új generációs, teljesen újrahasznosítható rendszerének az egyik komponense, amely a valaha volt legnagyobb tolóerejű hordozórakétával (Super Heavy) párosítva nagy terheket juttathat alacsony Föld körüli pályára, valamint alkalmas lenne akár a Hold és a Mars elérésére is.

forrás:/urvilag/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. nov.
22
  Exkluzív konferencia az aranylemezekről
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
szerző: Prusi

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a Magyarországon először megrendezendő exkluzív aranylemez-konferenciára, 2020. április 18-án 10 és 17 óra között a KMO Művelődési Központban, a Meridián Csoport szervezésében!
Az ország különböző pontjairól és külföldről is érkeznek kutatók a rendezvényre. Előadásaikban bemutatják legújabb kutatásaik eredményeit a több ezer éves és az újkori aranylemezekkel kapcsolatosan. Szó lesz az aranylemezek hitelességéről, a rájuk vésett tudásanyagról, a szíriuszi és földi ősrovások összehasonlításáról, a lemezek és a földönkívüliek kapcsolatáról, illetve bemutatásra kerül a Tayos-barlangból származó, jelenleg Buenos Airesben őrzött aranyozott lemez is
Az előadássorozat után a kutatók egy asztalhoz ülnek, és beszélgetnek a terepen szerzett tapasztalataikról, így a konferencia résztvevői bepillanthatnak munkájuk kulisszatitkaiba. Az előadók eszmét cserélnek az aranylemezek jelentőségéről, a lemezeken rejlő kozmikus tudásanyag átadásának fontosságáról. Az interaktív kerekasztal-beszélgetés közben a nézők is tehetnek fel kérdéseket.

forrás:/prusi.blog/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák