+ A | - a | Visszaállít
2016. febr.
02
  Kiderült, mennyit kapott a Google-től az ember, aki 1 percre véletlenül megvette a google.com-ot
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: fulldragon
A férfi 3 ezer forintért vásárolta meg a világ leghíresebb webcímét, majd miután a Google visszavette, kárpótlást kapott. Most az is kiderült, hogy nem keveset.


Nem mindennapi baki történt még tavaly ősszel, amikor a Google elfelejtette meghosszabbítani a kereső domain-regisztrációját. A cég egy korábbi alkalmazottja, Sanmay Ved ezt szúrta ki, majd lecsapott a lehetőségre, így 12 dollárért, vagyis nagyjából 3000 forintért az övé lett a google.com. Körülbelül 1 percig, amikor a Google visszavette tőle.

A keresőóriás azonban nem önző módon tette ezt, kártérítést is fizetett a férfinek. Hogy mennyit, azt eddig egyik fél sem árulta el, mosta azonban a Google maga vallotta be: összesen 6006 dollárt és 13 centet.

Az összeg nem valamilyen könyvelési trükk vagy adózás miatt lett éppen ekkora, a 6006,13 tulajdonképpen a “Google” számokkal leírva.

A dolog ezzel le is záródhatott volna, ám a férfit nem érdekelte a pénzt, így az egészet jótékony célra fordította: olyan alapítványnak ajánlotta fel, amely indiai szegénynegyedekben biztosít oktatást a gyerekeknek. Nem kellett sokat várni a Google reakciójára, a cég azonnal megduplázta az összeget és átutalta a jótékony cél támogatására.

forrás:/hvg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
31
  Megvan az eddigi legnagyobb naprendszer
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Egy korábban magányosnak hitt bolygó csillagát találták meg és párosították az égitesthez.
Az Australian National University közleményében olvashatunk arról, hogy egy eredetileg magányos vándornak hitt exobolygó csillaga került meg, ami egyben az eddigi legnagyobb naprendszer felfedezését is jelenti. Még nem tudni, hogy miként alakulhatott ki egy ilyen óriási rendszer.


A 2MASS J2126-8140 névre keresztelt gázóriás eredetileg magányosnak hitt világként került be az exobolygók katalógusába, most azonban megtalálták a hozzá tartozó csillagot, amivel rögtön összeállt az eddigi legnagyobb naprendszer. Kiderült ugyanis, hogy a bolygó, valamint a mostanra szintén előkerült halvány vörös törpe egyaránt 100 fényévre helyezkedik el tőlünk, mi több, ők ketten együtt is mozognak, vagyis ugyanazon rendszer részeit alkotják. A köztük lévő távolság óriási, ez mintegy 1 billió kilométer, ami nagyjából 6900-szor hosszabb, mint a Nap és a Föld közötti út, a pálya pedig a 140-szer "szélesebb" a Plútó esetében tapasztaltnál.

Maga az exobolygó 12-15-ször nagyobb a Jupiternél, a hatalmas távolság miatt pedig egymillió év alatt kerüli meg csillagát. Azt még a csillagászok sem tudják, hogy pontosan miként is alakulhatott ki egy ilyen rendszer.

Abban azonban biztosak, hogy ez nem mehetett végbe a Naprendszerhez hasonló módon. Mind a csillag, mind pedig a gázóriás meglehetősen fiatal, hiszen az elmélet szerint alig 10-45 millió évvel ezelőtt alakulhattak ki, nagy valószínűséggel egy nem túl sűrű közegben, hiszen a nagy távolság miatt bármely szomszédos csillag szétszakíthatta volna őket.

"Nagyon meglepett bennünket, hogy ilyen kistömegű objektumra bukkantunk ilyen messze a csillagától" - mondta Simon Murphy, az Ausztrál Nemzeti Egyetem munkatársa. A bolygóról nézve egyébként a vörös törpe egy közepesen erős csillagnak tűnhet, fénye pedig egy teljes hónap alatt érhet el a gázóriáshoz. A kutatók hamar felfedezték, hogy a magányos bolygó és a TYC 9486-927-1 jelzésű csillag is ugyanakkora távolságra, nagyjából 100 fényévnyire van a Földtől. Ezután mindkettőjük mozgását megvizsgálták, ami megerősítette a köztük lévő kapcsolatot.Az eddig ismert legnagyobb naprendszer felfedezői egy nemzetközi kutatócsoport tagjai, akik a Naprendszerhez közeli fiatal csillagokat és barna törpéket tanulmányozzák. A 2MASS J2126-8140 jelzésű gázóriás, amely méretét tekintve nagyjából tizenötszöröse a Jupiternek, a Naprendszer legnagyobb bolygójának, csupán egyike a szakemberek által vizsgált több ezer égitestnek.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
31
  40 év feletti nők...miben mások, mint fiatalabb társaik?
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
Ahogy öregszem, egyre inkább a 40 feletti nőket értékelem. Csak néhány példa, hogy miért:
Egy 40 feletti nő sosem ébreszt fel az éjszaka közepén, hogy megkérdezze:
"Mire gondolsz, drágám?" Fütyül rá, mire gondolsz.


Ha egy 40 feletti nőnek nincs kedve meccset nézni veled, nem ül oda melléd nyavalyogni. Csinál helyette valami olyat, amihez kedve van.
Általában valami sokkal értelmesebb dolgot.
* Egy negyvenen túli nő már elég jól ismeri önmagát ahhoz, hogy tudja, ki ő, mi ő, mit akar és kitől. Kevés olyan 40 feletti nő akad, akit érdekel, hogy mit gondolsz róla vagy arról, hogy mit teszel.
* A nőknek 40 felett tartása van. Ritkán fordul elő, hogy jelenetet rendeznének az operában vagy egy elegáns étterem kellős közepén. Na persze ha megérdemled, gondolkodás nélkül lelőnek, főleg ha esélyt látnak arra, hogy megúszhatják.
* Az idősebb nők nem bánnak szűkmarkúan a dicséretekkel, gyakran akkor sem, ha nem érdemled meg. Tudják, milyen érzés, amikor az ember nem kap elismerést.
* 40 felett egy nő elég magabiztos ahhoz, hogy bemutasson téged a barátnőinek.
Egy fiatalabb nő gyakran még a legjobb barátnőjét is hanyagolja, ha partnere van, mert nem bízik meg a fickóban.

* Egy negyvenen túli nőt abszolút nem érdekel, hogy tetszenek-e neked a barátnői, mert tudja, hogy azok sosem árulnák el őt.
* A nők a korral természetfeletti képességekre tesznek szert. Egy 40 feletti nőnek sosem kell meggyónnod a bűneidet. Úgyis mindig tudja.
* Egy 40 feletti nőnek jól áll a tűzpiros rúzs. Ugyanez már nem mondható el a fiatal lányokról vagy a transzvesztitákról.
* Ha eltekintesz attól a néhány apró ránctól, egy 40 feletti nő sokkal szexisebb, mint fiatalabb nőtársai.
* Az idősebb nők egyenesek és őszinték. Azonnal a szemedbe mondják, hogy mocsok disznó vagy, ha úgy viselkedsz! Nem kell törnöd a fejed, hányadán is állsz velük.

* Igen, számtalan okból dicsőíthetjük a negyvenen túli nőket. Sajnos ezt fordítva már nem lehet elmondani. Minden ragyogó, okos, ápolt, szexis 40 feletti nőre jut egy kopaszodó, pocakos őskövület sárga nadrágban, aki bolondot csinál magából valami 22 éves kis pincérlánnyal az oldalán.
Hölgyeim, elnézést kérek érte.
* És minden olyan férfinak, aki azt mondja:
"Miért vegyek meg egy egész tehenet, amikor csak tejet akarok inni",
Üzenem, hogy változnak az idők. Manapság a nők 80%-a ellenzi a házasságot. Miért? Mert a nők is rájöttek, hogy nem érdemes megvenni egy egész disznót azért a kis kolbászért...

forrás:/facebook/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
31
  Román rendőr bevetésen
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
Létezik motorbiciklis rendőr és lovas rendőr is. Romániában új szállítási eszközt is bevetettek, így szekeres rendőr is létezik. Sőt, amint a képen látható a hatóságok közös bevetéséről van szó, hiszen egy rendőr és egy csendőr ül a jármű első ülésén.Úgy tűnik, hogy az egy lóerős járműt a rendőr vezetheti, hiszen ő ül a baloldalon. Sajnáljuk, hogy nem készült videó, mert akkor megtudtuk volna, melyik rendőr adja ki a hangjelzést és melyik a fényjelzést szirénázás közben.

forrás:/ittHon.ma/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
31
  Három percnyire van az emberiség a végső pusztulástól
Az Iránnal kötött nukleáris egyezmény és a párizsi klímacsúcson elért megállapodás miatt nem mozdult előre a Végítélet órájának (Doomsday Clock) mutatója, továbbra is három perccel éjfél előtt áll. Három percnyire van az emberiség a végső pusztulástól


A Bulletin of Atomic Scientists (BAS) amerikai tudományos szaklap több mint hat évtizede évente állítja be az óra mutatóját, amely azt jelzi, milyen közel van az emberiség a végső pusztuláshoz.

Az óra beállításáról egy atomtudósokból, köztük több Nobel-díjasból álló testület dönt.

Idén pozitív változásként értékelték a tavaly megkötött nemzetközi szerződést Irán nukleáris programjának korlátozásáról, és azt is bíztató jelnek vették, hogy Párizsban csaknem 200 ország vállalta károsanyag-kibocsátásának visszaszorítását a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Ezek a megállapodások "nagyszabású diplomáciai eredmények, azonban ezek is csak kisebb fénypontok a világot elborító sötétségben, amely tele van lehetséges katasztrófákkal" - fogalmaztak a Bulletin szerzői.

1991-ben, a hidegháború végén a chicagói Bulletin szerint még 17 percnyire volt a végítélet.

A Végítélet órájának mutatója továbbra is majdnem olyan közel áll a pusztulást jelző éjfélhez, mint az ötvenes években, a hidrogénbomba-kísérletek első napjaiban, amikor a tudósok szerint csak két percre voltunk az apokalipszistől.

Aggodalomra ad okot a fokozódó feszültség az Egyesült Államok és Oroszország között, az Ukrajnában és Szíriában zajló háborús konfliktus, és a Dél-kínai-tenger térség
ében kialakult helyzet. Az amerikai és orosz nukleáris fegyvermodernizációs program, továbbá a fejlődő kínai, pakisztáni, indiai és észak-koreai atomprogramok szintén aggasztóak.Bár a párizsi egyezmény pozitív lépés, 2015-ben - a mérések bevezetése óta a legmagasabbra - rekordmagasságba szökött a Föld hőmérséklete.

A Végítélet órájának mutatóját tavaly állították át 23 óra 57 percre, az azt megelőző évben még öt perce volt az emberiségnek, de aztán megnőtt az atomfenyegetés és a klímaváltozás miatt érzett aggodalom.


forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
30
  Nem eszik olyan forrón a neutroncsillagot: új eredmények cáfolják a HV 2112 feltételezett természetét
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
szerző: Kovács József

Egy új tanulmány szerint a HV 2112 jelű különleges csillag nem a Kis Magellán-felhő tagja, hanem a Tejútrendszer halójában van, ebben az esetben azonban nem lehet az ún. Thorne-Żytkow-objektumok első ismert képviselője.

A múlt század hetvenes éveinek közepén publikálta Kip Thorne (Caltech) és Anna Żytkow (University of Cambridge, UK) azt az elméleti munkát, amelyben leírták, hogy mi történhet egy neutroncsillagot elnyelő vörös szuperóriás csillaggal. A kompakt égitest érkezhet egy közeli szupernóva-robbanásból (ha például egy kettős rendszert vizsgálunk, amiben a vörös szuperóriás társa előbb robban fel), de gömbhalmazok magjában is előfordulhatnak szoros csillagközelítések. Az elnyelés során a neutroncsillag “megzavarja” a vörös szuperóriás energiatermelését, miközben olyan fúziós reakciók is beindulnak ideiglenesen, amelyek különben nem aktivizálódnának. Thorne és Żytkow, majd mások számításai alapján egy ilyen egzotikus égitestet (a szakirodalomban elterjedt elnevezése Thorne-Żytkow-objektum, vagy röviden TŻO) különleges kémiai összetétel jellemez, például a nehéz elemek közül a molibdén és a rubídium, illetve a könnyű elemek közül a lítium feldúsulása.

Egy 2014-es tanulmányban Emily Levesque (University of Colorado) és munkatársai a Tejútrendszerben és annak két kísérőgalaxisában, a Nagy és a Kis Magellán-felhőkben (LMC és SMC) végzett részletes spektroszkópiai felmérésről számoltak be. Eredményük szerint az általuk vizsgált minta egyik objektuma, a Kis Magellán-felhő HV 2112 katalógusjelű vörös szuperóriás csillaga színképében pontosan azon kémiai elemek vonalai figyelhetők meg, amelyek megjelenése a TŻO-k esetében várható. Levesque és kollégáinak végkövetkeztetése az volt, hogy HV 2112 lehet az első ismert képviselője a különleges, addig csak az elmélet által jelzett objektumoknak. Thomas J. Maccarone (Texas Tech University) és Selma E. de Mink (University of Amsterdam) egy friss tanulmányukban azonban az állítják, a HV 2112 sajátmozgása olyan nagy, hogy az nem lehet a Kis Magellán-felhő tagja. Sokkal valószínűbb, hogy a Tejútrendszer halójában található, ekkor azonban a luminozitása csak töredéke a korábban gondoltnak, így pedig nem lehet TŻO sem.

Egy Thorne-Żytkow-objektum sematikus rajza. (Paul G. Beck)

Maccarone és de Mink az SPM (Southern Proper Motion) katalógusban listázott, 35 év különbséggel megállapított értékek alapján úgy vélik, hogy ha a HV 2112 a Kis Magellán-felhő távolságában helyezkedne el, akkor sajátmozgása – amely minden releváns katalógus értékét figyelembe véve a rektaszcenzióban 2,4±1,8 milliívmásodperc, a deklinációban pedig -6,8±1.8 milliívmásodperc évenként – körülbelül 3100 km/s térbeli sebességnek felelne meg, ami jóval nagyobb az SMC-re érvényes szökési sebességnél. A sajátmozgás ráadásul szignifikánsan különbözik az SMC tömegközéppontjának sajátmozgásától (-0,8 mas/év rektaszcenzióban és -1,1 mas/év deklinációban). A méréseket terhelő bizonytalanságok és esetleges zavaró körülmények miatt persze nem lehetetlen, hogy a HV 2112 mégis a Kis Magellán-felhőben van, de valószínűbb az, hogy a Tejútrendszer halójához tartozik. Ezt támasztja alá az is, hogy ha a csillag tangenciális sebességére a radiális sebességéhez (157 km/s) hasonló értéket teszünk fel, akkor a sajátmozgásnak megfelelő távolsága 62,1 kpc helyett már csak 3 kpc lesz, azaz valóban a Tejútrendszerben lehet. (Bár a sajátmozgás pontatlansága viszonylag széles távolságtartományt enged meg.)

Ha a HV 2112 nem a Kis Magellán-felhőben van, hanem a Tejútrendszer halójában, akkor a luminozitása a Napénak nem körülbelül százezerszerese, hanem csak nagyjából ezerszerese. A csillagot 2012-es fotometriai mérések alapján ráadásul Mira típusú változónak osztályozták, és ezt a besorolást a fényességmaximum körüli emissziós színképvonalai is megerősítik, de a kisebb távolságnak megfelelő luminozitás is beleillik ebbe a képbe. A Mira besorolás a forrás változékonyságára is “természetes” magyarázattal szolgál. Ezek a szempontok már Levesque és kollégáinak munkájában is felmerültek, de pontosan amiatt vetették el azokat, hogy a HV 2112-t az SMC-be helyezték.A HV 2112 alternatív fejlődési forgatókönyve: A kiindulás egy tág kettős rendszer a Tejútrendszer halójában, melynek komponensei fősorozati csillagok (1). A főkomponens nagy tömegű AGB csillaggá fejlődik, miközben a nehéz elemekben feldúsult csillagszelével “beszennyezi” kisebb tömegű kísérőjét (2). A folyamat során teljes külső burkát elveszti, és fehér törpévé alakul (3). Végül a kísérő is AGB csillaggá fejlődik, amelyet molibdénben és rubídiumban gazdag, kis sűrűségű burok övez. A burokban a közben keletkezett Li nyomai is megfigyelhetők (4). Bár az ábra azt sugallja, hogy a fehér törpe akkretálja a TŻO “imposztor” csillagszelét, ezen lehetőség egyértelmű megerősítésére, illetve cáfolatára egyelőre még nincsenek megfigyelési tények. (Maccarone és de Mink, 2016)

Maccarone és de Mink a HV 2112 tulajdonságaink magyarázatára egy kettősségen alapuló forgatókönyvet javasol, amely szerint a kettős AGB (Asymptotic Giant Branch, aszimptotikus óriáság) fejlődési állapotú, nagy tömegű főkomponenséről anyag áramlik a kísérőre, amely végül maga is AGB állapotba fejlődik, igaz, kisebb tömeggel, mint a főkomponens. Ez utóbbinak tehát elég nagy tömegűnek kell lennie ahhoz, hogy elő tudja állítani a szükséges mennyiségű molibdént és rubídiumot. Az elképzelés szerint tehát a ritka elemek a csillagszél/anyagáram segítségével jutnak a nagy tömegű főkomponensről a kísérőre.

forrás: /csillagászat.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
30
  Felelős vagyok érted!
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
szerző: Király Eszter

A kötéltáncosok nap, mint nap kockára tesznek mindent. A markukban tartanak, manipulálnak a mozdulataikkal, arra kényszerítve minket, hogy elvarázsolva, megbabonázva figyeljük őket. Szelíd, passzív agresszióval arra kényszerítenek, hogy befészkeljék magukat a gondolatainkba, de ott nem építenek, hanem inkább rombolnak és fertőznek, mint alattomos vírusok, vagy gombák, akik csak arra várnak, hogy porondra lépjenek, reaktiválódjanak, gyengítsenek és beteggé tegyenek. Talán mindenkinek vannak saját kötéltáncosai, és szerencsésnek mondhatja magát az, akinek életét az örökös, huszonnégy órás pozitív gondolkodás színezte mesésen szivárványszínűre.

Életünk során lehet, hogy mi vagyunk a kötéltáncosok. Akik minden nap és minden órában besétálnak a veszélyzónába, és egy laza mozdulattal lefejtik magukról a gondoskodó, szerető, óvó szeretetkarokat, fittyet hánynak a közönségre, mert a kötéltáncot egyedül és kizárólag önmaguk miatt járják. A kötéltáncosok egyedül a Jóistentől félnek.

Úgy érzik, neki tartoznak egyedüli elszámolással, és ha egyik aggódó szerettük mégis a küszöbre fekszik, hogy ádáz tetteiben megakadályozza, hát átlépnek rajta. És mennek tovább újra, saját veszélyes, életellenes útjaikon.
A kötéltáncosok befogják a fülüket mutatvány közben, különös transzba kerülnek, az életüket veszélyeztető, kockázatos, védőháló nélküli mutatványt egyedül az adrenalin fröccs, és azt követő katartikus érzés miatt csinálják.

Saját életterünkben élő kötéltáncosainkat legszívesebben néha magukra hagynánk. Kisétálnánk az ajtón, kisétálnánk onnan örökre, üssék bottal a nyomunkat, és le is tagadnánk, hogy valaha ismertük őt. Miért ismertük volna? Mérgezett, gyilkolt, pusztított, mint egy vírus, vagy egy gomba.

Szép szavakkal kecsegtetett, elhozta nekünk egy régóta vágyott élet ígéretét, aztán becsapott, megcsalt, kitesz minket mindenféle napi stressznek, mindenféle pszichoszomatikus tünetünk van már miatta. Nem akarjuk már figyelni lezuhan-e onnan a magasból, azt akarjuk, semmi közünk ne legyen hozzá, ki akarjuk mondani végre, nem ismerem, sosem láttam ezt az embert.

Valójában nem tehetünk ellenük semmit. Belénk költöztek, ott vertek tanyát, a mi területünkről indulnak el pusztító útjaikra, és hozzánk térnek haza. Felelősek lettünk értük, mintha csak a rózsánk lenne. Istenhozzádot mondunk újra és újra, otthagyva őt, magára hagyva e zűrzavarban, ami valójában ő maga sem ért, mert úgy sétál saját életében fel és alá, mint egy idegen, valahol félúton elveszítette tudatos énjét. Jól tudjuk, ha magára hagyjuk őt, lezuhan, dacból, makacsságból, túltengő büszkeség miatt. Csak azért sem hagy fel az életveszélyes kötéltánccal, már gyógyíthatatlanul adrenalinfüggő lett és menthetetlenül magányos. Nem akarjuk magára hagyni. Mert ha kilépünk ezen az ajtón, ő biztosan lezuhan onnan a magasból, és nem viselnénk el az életen át tartó lelkiismeret furdalást.

Volt, akit sorsára hagytunk, igen. Csak egy pohár víz kellett volna neki, néhány forint, vagy egy emberi érintés. Vagy az, hogy néhány hétig, vagy évig vele maradjunk még. Hogy összeszedje magát, hogy magára találjon, hogy feldolgozza hiányunkat és élni tudjon ebben az új életminőségében. Mégsem tettük meg értük, fontosabb volt a saját boldogságunk ígérete, amiről újfent kiderült, hogy ócska szemfényvesztés, hazugság az egész.

Mindig rádöbbenünk, hogy ő a mi egyedüli boldogulásunk, törlesztünk a múlt miatt, meg kell mentenünk őt. És nem úgy, hogy a küszöbre fekszünk, elgáncsoljuk, vagy pofon ütjük őt. Hanem hogy szimplán szeretjük, bármi áron, és százezer akadályon át szeretjük, és úgy tekintünk rá, ahogyan ő önmagára sohasem. Türelemmel mossuk az igazgyöngyöt konokul, úgy hisszük, hogy egyszer átlátszó lesz, fénylő, kristálytiszta, és gyönyörű.

forrás:/estherlife/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
30
  Székelyföldi terrorvád - üzenet a fogdából
Kategória: Autonómia - Közzétette: nordi

Beke István Attila és Szőcs Zoltán igazságáért kitartó csapat szombaton immár az idei negyedik szimpátia tüntetést tartotta. A Gábor Áronnál összegyűltek előtt Tóth Bálint, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi szóvivője felolvasta a Beke István és Szőcs Zoltán üzenetét.
„Köszönjük a hitet, az együttérzést, az összefogást. Hisszük, hogy az igazságnak ki kell derülnie akkor is, ha egyeseknek jobban fáj, mint a hazugság. Dicsőség Istennek, aki zászlónkat vezeti! Zászlónkat megfogom, megmarkolom, harcomat megharcolom, szabadságomat elvették, de szívemet és hitemet soha!” Ezután a felvonulók rendőrségi és csendőri kísérettel vonultak végig.

Beke Ernő István édesapja lapunknak elmondta: Szőcs Zoltán ügyvédje előterjesztésben követelte, hogy a korrupció ellenes igazgatóság (DIICOT) részletesen indokolja meg, mire alapozzák azt az állítást, hogy a két fogvatartott vármegyés közveszélyes. A bíróság kötelezte a DIICOT-ot, hogy keddig pótolja a hiányosságot. Kíváncsian várjuk mi fog állni majd az indoklásban. Mindenesetre a vádak gyengeségét jól mutatja, hogy már a román bíróság is indoklást kér a DIICOT-tól, erre eddig nem volt példa - mondta az édesapa.

forrás:/Szék-helyek/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
24
  Túl homályos a NASA Mars-terve és az ISS is hátráltathatja a végrehajtást.
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
A NASA tervezett Mars-expedícióival kapcsolatban lapunk hasábjain is többször olvashattunk a fontosabb fejleményekről, dacára annak, hogy még az előzetes elképzelések sem nyerték el végleges formájukat. Az amerikai fél a 2030-as évekre tervezi a hosszú utazást, a biztonsági jellegű tanácsokat adó panel szerint azonban az alapvető elemek is hiányoznak.Az Aerospace Safety Advisory Panel (ASAP) most közzétett éves jelentésében kitérnek arra, hogy mind a rakéta, mind pedig az űrhajó tekintetében komoly aggályok merülnek fel, hiszen itt néhány konkrét technológia megemlítésén vagyunk csak túl, a küldetés részleteinek körvonalazása és az architektúra kialakítása még várat magára. A NASA illetékesei szerint erre még nincs szükség, de ők valójában azt remélik, hogy az elkövetkező 20 évben olyan technológiai fejlődésre kerül majd sor, amely jelentős mértékben leegyszerűsíti a problémát.

Természetesen a politikai megfontolások is komoly szerepet játszanak a bizonytalanságban, itt ugyanis sok múlik azon, hogy a Kongresszus mekkora költségvetést tart finanszírozhatónak. Tekintettel arra, hogy a Nemzetközi Űrállomás és a Mars-expedíció együttes költségei túl magasnak bizonyulnának, az ISS-t már 2024-ben elhagyhatnánk, hogy ezt követően a Marsra koncentráljunk - a NASA a maga részéről szeretné egészen 2028-ig használni az űrállomást, ez viszont a támogatásoktól függ.

Felmerül az is, hogy először a Holdon kellene bázist építenünk, majd az ott szerzett tapasztalatokra építve célozhatnánk meg a vörös bolygót - ez azonban nyilván komoly, akár több évtizedes csúszást idézne elő, ami nem mindenkinek elfogadható.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jan.
24
  Csak egy édes, ártatlan flört
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
szerző: Király Eszter

A flört édes, ártatlan, könnyű játék. Bizonyítottan jót tesz az arcbőrnek és fénnyel, ragyogással tölti fel azt. Bizonyos testrészek felmelegednek, a szívverés felgyorsul, ezáltal a rendszeres, és a könnyed, temperamentumos flört hatékonyan serkenti a vér és nyirokkeringést. Így köztudottan erősödnek a hajszálerek. A flört az egyik legkönnyebben alkalmazható kedélyjavító, kiváló antidepresszáns, javítja a testtartást, kiugróan növeli a női önbizalmat. Egy igazi, hamisítatlan női lélekwellness.

A flört a nap huszonnégy órájában hozzáférhető. Nem kell sem orvos sem gyógyszerész véleményét kikérnünk hozzá, vény nélkül kapható. Nincsenek kockázatok és mellékhatások. Nincs kezelési útmutató. Ha rákapsz az ízére, egyfolytában alkalmazni fogod magadon, mint bármikor hozzáférhető lélekterápiát. A flört bárhol és bármikor alkalmazható. Drasztikusan lerövidíti az unalmas ügyintézési folyamatokat, hivatalos helyeken a sorban állást, a flört egyszerűen fityiszt mutat a bürokráciának. A következők kellenek hozzá: te, a mosolyod és a belső kisugárzásod, valamint szükség van egy alanyra, aki veszi a jeleidet és be is akar hatolni a felségterületedre.

A flört ártatlan. Az esetek többségében a kívánt hatás elérése után a pulzusszám visszaáll a normálisra, az arcbőr visszanyeri eredeti tónusát, megszűnik a hajtincs tekergetése, a felső és alsó ajkak érzéki nedvesítése és a nyak bőrének folyamatos, buja érintése. A flört végeztével jóleső érzés járja át testünket és még több órán át e természetes szer hatása alatt vagyunk.

Előfordulhat, hogy átizzadt férfitenyerekbe telefonszámot csúsztatunk, így köszönünk el, bájosan búgó hangon. Mint fent említettem a flört ártatlan, igen ritkán van folytatása, de mégis oly váratlan, és izgalmas meglepetéseket rejteget, hogy sosem tudhatjuk, mit hoz a flört utáni napfelkelte. A flört a női eszköztár része. A képesség velünk születik, de ha nincs rendszeresen stimulálva és felszínre hozva, néhány nőben elsorvad, elcsökevényesedik, majd teljesen elpusztul. Ezt egyetlen nő sem hagyhatja, rendkívül fontos, hogy a flört, mint tüzes, női viselkedésforma rendszeresen és hatékonyan gyakorlásra kerüljön.

A flört folyamatának nincsenek előre lefektetett szabályai, legjobb, ha spontán megérzések alapján alkalmazzuk, és követjük érzékeink jelzéseit. A flört képessége tanfolyamokon nem tanulható, az előre tükör előtt begyakorolt szövegkönyv alkalmazása egyenesen tiltott. A flört során improvizálsz, testbeszéded a világosnál világosabb, flörtöd alanya befogadja mindezt és reagál. Lehet finom, egyben vadító érintés és édes szócsata. A mozdulatokkal azonban óvatosnak kell lenned. Nem ránthatod nyakkendőjénél fogva magad felé a férfit, úgy, hogy az közben lezuhan a bárszékről. A blúzod felső gombját se gombolgasd ki és be, a mozdulat egészen mást üzen. Ne felejtsd el, a flört ártatlan. A flört során az összes természetes feromonodat a légkörbe bocsájtod, az ózonréteget nem sérted tovább ezzel, tehát bátran alkalmazd gyakran a flörtöt, mint természetes kedélyjavító és önbizalom építő technikát. A flört helyszíne teljesen kötetlen, bár tapasztalat alapján, a legédesebb flörtök piros lámpánál párhuzamosan álló autók vezetői között születnek, lehúzott ablakok mellett.

Hogyan kell flörtölni? A flört nem tanulható, hanem ösztönös tevékenység. Összefügghet a magas ösztrogénszinttel, holdnaptárral, női nemi ciklussal, hormonok tombolásával. De valójában minden nőben ott van a flört képessége, nullától kilencvenkilenc éves korig, vagy mélyen elrejtve vagy erőteljesen felszínre hozva. Hozd felszínre, legyél ízig-vérig Nő. Flörtölj! És főleg tedd élvezettel.

forrás:/estherlife/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák