+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
29
  A Holdon gyártanák le az új napelemeket
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
A globális klímaváltozásra is megoldást nyújtó ötlet szerint az űrből töltenénk le a napenergiát.
Egy érdekes tanulmány jelent meg a New Space magazin oldalán, amely nemcsak az olcsó energia, de a globális klímaváltozás problematikájára is megoldást nyújtana. Az ötlet szerint a Holdon gyárthatnánk le napelemek millióit, amelyek a Föld körül keringve látnának el minket árammal.


A YouTube-on közzétett prezentációban elhangzik, hogy az eredetileg a hetvenes években felmerült ötlet ma már jóval inkább megvalósíthatónak tűnik, tekintettel a technológiai fejlődésre. A cél a teljes bolygó ellátása olcsó árammal, ehhez azonban a felszínen Nevada állam területével csaknem megegyező méretű részt kellene befednünk napelemekkel, de emellett ki kellene kerülnünk az éjszakákat és az időjárást is.

Sokkal hatékonyabb lenne tehát az űrben, Föld körüli pályán lévő napelemekkel megvalósítani ezt a célkitűzést, mivel így ez utóbbi két tényező nem játszana szerepet, a beérkező fény pedig 27 százalékkal intenzívebb lenne.

Mivel a rengeteg komponens fellövése több 10 billió dollárt emésztene fel (még a SpaceX olcsóbb, startonként 60 millió dolláros költségével számolva is), ehelyett a Holdra küldenének önmagukat újból legyártani, replikálni képes eszközöket.

Az elkészült példányokat pedig a hatszor gyengébb gravitáció révén jóval olcsóbb módon juttatnák el a Föld körüli pályára, ahol méretes naperőműveket állítanának össze belőlük. Ezek mikrohullámok révén továbbítanák az áramot a felszínre, ahol a fogadóállomást számos különböző helyen felállíthatnánk, így lehetővé válna a távoli, illetve a katasztrófa sújtotta területek gyors és olcsó kiszolgálása.


A legnagyobb akadály, hogy önmagukat replikáló gépek egyelőre nem elérhetők, a legjobb eredményt itt egy 3D-nyomtató érte el a maga 73 százalékos arányával. A kutatás-fejlesztési költséget 10 milliárd dollárra becsülik, ez nem jelent elérhetetlen összeget (de még egy 100 milliárd dolláros költségvetés sem lenne áthidalhatatlan akadály), a vezetéknélküli továbbítást Japánban már sikerrel tesztelték, ezért úgy becsülik, hogy egy nemzetközi csapat 2021-ig az ISS-en, illetve ezt követően az űrben próbálhatná ki a napenergia továbbítását. Ehhez mindössze 350 millió dollárra lenne szükség, ennyi pénzt pedig a Halloween alatt a tengerentúlon a háziállatok beöltöztetésére is elköltenek.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
29
  A szeretet nem birtokol, és nem birtokolható
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: nordi
szerző: Király Eszter

Te szeretsz vagy birtokolsz? Ha valóban a kincsed vagyok, úgy tarts, mintha vizet tartanál. A tudat, hogy szabadon dönthetek, engem is szabaddá tesz, ezért maradok. Gyönyörködsz bennem, színes egyéniségem újra és újra meglep, magával ragad. Tiszteled és szereted bennem, ezt az autonóm, teljes behódolásra alkalmatlan nőt.

Ezért nem szánsz nekem gombostűre tűzött, preparált, elszáradó, ragyogást veszítő kirakatéletet. Nem zársz üvegbúra alá, nem vagyok kiállítási tárgy, sem megtekinthető, látogatható szépség, vagy csodálni való, szótlan, lélektelen, egyéniségét veszített dekoráció melletted. Testem térképére nem tűzheted ki a piros zászlócskákat, nem vagyok bevett, meghódított, saját territórium. Nem csinálsz az arcomból örökké mosolygó, ránctalan bohócálarcot. Testemet nem szabatod át a saját képedre, nem változtatsz öltöztetős babává. Ha valóban szeretsz, valóban úgy bánj velem, mintha vizet tartanál a tenyeredben, és hajolj fölém, nézd kedvteléssel, ahogy megmaradok neked.

A szeretet az, ha szabadon áramolhatok, de mindvégig az óvón tartó tenyeredben, az ölelésedben maradok. Ha görcsösen összeszorítsz, akaratot és idomulást kényszerítesz rám. Ha én, én maradhatok, csak úgy lehetek boldog melletted, és ha nem így történik, akkor csupán értékmegőrzőbe pakolsz a szíved oldalán, és nálad a kulcs. Így nem maradhatok meg hosszú távon. Napfény és szabad levegő híján szomorú, színtelen és értékcsökkent leszek, aki újabb és újabb instrukcióra vár, önálló gondolkodásra már képtelen. Nem kapok levegőt. Ne tedd ezt velem.
A párok egy idő elteltével csak és kizárólag többes számban képesek egymásról beszélni, mintha örökre elválaszthatatlan sziámi ikrek lennének. Mintha létfontosságú szerveik forrtak volna össze végérvényesen, az agy és a szív duplikálódott volna, és lennének örökre egy test egy lélek.

Mintha a hűségesküvel magukra húzták volna a másik ember lelkét, belebújtak volna, és szerződésként aláírták volna az örökké tartó többes szám használatot. A barátaink, a hobbink, az úti céljaink, a szabadidő eltöltési módjaink, mindig ugyanazok, és szép dolog, hogy egymásba költöztünk, és hologramként rám vetítetted magad, de már sajnos nem tudom, hol kezdődsz te, és hol végződöm én. Nem használom azt a vadító sminket, mert neked nem tetszik, vagy nem merem viselni azt a hajszínt, vagy képviselni azt a stílust, akkor üvegbúra alatt, gombostűvel összeszurkált, megszégyenített pillangó vagyok. Ilyenkor nem szeretsz, hanem birtokolsz. Pedig a szeretet nem birtokol.

Veled maradok, mert nem szorítasz agyon, nem fojtogatsz, hanem női egyéniségemnek szabad folyást engedsz. Abba az irányba haladok, amerre én akarok, de mindvégig a tenyeredben, veled, melletted maradva. Ha görcsösön ökölbe rándul a kezed, ha ösztönös birtoklási vágyad nem kontrollálható, én másodpercek alatt kifolyok az ujjaid közül, és haladok tovább a saját utamon. Ne alacsonyíts le tárgyak, ingóságok, ingatlanok szintjére, a szerelem nem viseli el a birtokviszonyt. Mert a szeretet nem birtokol, és nem birtokolható. Nem lehet rátelepedni, megerőszakolni, siettetni, megfojtani, sarokba szorítani, elszámoltatni, kérdőre vonni. Csak tarts és gyönyörködj, örülj a kapcsolatunk váratlan ajándékának, és amellett, hogy részese vagy, maradj óvatos külső szemlélője is a csodának. Ha egy emberi lényt a tárgyak szintjére alacsonyítasz, akkor az birtoklás. Szerelemre csak olyasvalakitől számíthatsz, aki szabad, akinek az egyediségét és szabadságát tiszteletben tartod.
És amikor a szerelem szabad, tiszta döntés eredménye, akkor van benne valami igazán gyönyörű.

forrás:/estherlife/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
29
  Működik a láthatatlanság
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: nordi
Kétdimenziós testeket már eddig is sikerült bizonyos fénytartományokban láthatatlanná tenni metaanyaggal, amerikai kutatók azonban azt állítják, most térbeli alakzatokkal is sikerült a bravúr.
A Berkeley Egyetem kutatói azt állítják, hogy egy lépéssel közelebb kerültek a láthatatlansághoz. Most először fordult elő, hogy mesterséges anyagokkal sikerült háromdimenziós objektumokat láthatatlannál tenni. A módszer a fény eltérítése volt, amit korábban már sikerrel alkalmaztak kétdimenziós testeknél, de sokáig úgy gondolták, hogy háromdimenziós objektumoknál sosem lesz alkalmazható a technológia. A Xiang Zhang vezette kutatócsoport eredményeit a Nature and Science magazinban hozzák le még ezen a héten.


Elhajlik: - Zhangék módszerének megértéséhez először a fényt kell vizsgálnunk: azért látunk dolgokat, mert a tárgyak szétszórják, elnyelik és visszaverik a fénysugarakat, ezt érzékeli a szemünk. Hogy a láthatóságot kivédjék, a kutatók hasonló módszerhez nyúltak, mint a lopakodó gépek esetében, csak most nem a radarhullámokat kell „lepattintani”, hanem a látható fényt elterelni, hogy az körbefolyja a testet.
Anyagukat fém és a nyomtatott áramkörökhöz felhasznált kerámia, teflon vagy szénszálas kompozitok alkotják. Ezek a látható fénysugarakkal úgy viselkednek, ahogyan egyetlen más anyag sem: arra késztethetik az adott hullámhosszúságú fényt, hogy megkerülje az anyaggal körülvett tárgyat, valahogy úgy, ahogy a víz körbefolyik egy sziklát.

A metaanyagokat nanométeres nagyságrendű alkotóelemekből rakják össze úgy, hogy ezek periodikusan ismétlődjenek. A részecskéknek kisebbnek kell lenniük az elektromágneses hullám hullámhosszánál, így az homogénnek érzékeli a metaanyagot, a struktúra bizonyos részecskéi viszont eltéríthetik a hullámot.
Egyszerűbben szólva: amíg a természetes anyagokról visszaverődik a fény, addig a metaanyagok eltérítik a fényt a tárgyról, így az elméletileg láthatatlanná válik.
A németországi Karlsruhe egyetemen kutató Gunnar Dolling ugyanakkor kételkedik a bejelentésében. Dolling korábban létrehozott kétdimenziós anyagot, amelynél a láthatatlanság a vörös és az infravörös tartományok határán működik. Szerinte a Berkeley azzal hibázott, hogy a más irányba terelt fény mérésére alapozza eredményét, holott ő már korábban kimutatta, hogy ez a módszer nem mutatja ki jól a metaanyagok valódi tulajdonságait.

Elméleti akadály nincs: - Nem a mostani eredmény az első, amit a láthatatlanná válás útján elértek a kutatók. Az amerikai Duke Egyetem kutatói, David Schurig és David Smith legutóbbi kísérletükben egy rézgyűrűt igyekeztek láthatatlanná tenni úgy, hogy 1 centiméter magas, 12 centiméter kerületű koncentrikus metaanyaggyűrűkkel vették körül. A beérkező mikrohullámoknak elméletileg kevésbé kellene elnyelődniük vagy visszaverődniük a rézgyűrűről, mint akkor, ha a metaaanyag nem lenne ott. A kutatók számos helyen mérték a sugarak változását, és az eredmény megfelelt várakozásaiknak.

Akkor elmondták, hogy a kipróbáltnál sokkal bonyolultabb lenne egy a látható fényspektrumban működő eszközt készíteni, mivel egy ilyen szerkezetnek nemcsak egyetlen, hanem az összes hullámhosszon működnie kellene. Erre viszont halvány esélyt jósoltak, bár a kutatók elmondták, hogy elektromágnesességi szempontból a dolognak elméletileg nincs akadálya.
Két éve, 2006 májusában a londoni Imperial College fizikusa, John Pendry is biztató eredményeket jelentett a láthatatlanná tévő metaanyagról, és akkor azt mondta, "nemsokára" elkészül a viselőjét elrejtő kabát, bár azt is hozzátette, az anyag vastagsága miatt érdemesebb inkább pajzsról, mint kabátról beszélni. Pendry kísérleteit a láthatatlanság iránt érthető módon érdeklődést tanúsító Darpa, az amerikai hadügyminisztérium kutatóintézete szponzorálta, bár nagyobb áttörésről a mai napig nincs hír.

Redukálnának: - 2005-ben a Pennsylvaniai Egyetem kutatói, Andrea Alů és Nader Engheta arról elmélkedtek, hogy plazmoidpajzzsal kellene redukálni a fény szóródását, és így láthatatlanná tenni tárgyakat - ezt azonban csak amúgy is láthatatlan, mikroszkopikus méretű tárgyakkal látták megvalósíthatónak.
Két éve egy japán tudós, Susumu Tachi alkotta meg a láthatatlanná tévő kabátot, bár csalt egy kicsit. Tachi módszere az volt, hogy az alany mögött látható képet számítógéppel átalakította, és projektorral a kabátra vetítette, azt az illúziót keltve, hogy a kabát viselője láthatatlan, vagy legalábbis átlátszó. Ezt azonban ő maga sem nevezte láthatatlanságnak, csak az általa X'tal Visionnek nevezett technika által létrehozott "optikai kamuflázsnak".
Egészen más úton haladt a University of Maryland egyetem kutatócsapata Igor Szmoljaninov professzor vezetésével, amikor megalkotta az első, a látható fénytartományában is működő, láthatatlanná tevő szerkezetet .
A kifejlesztett technológia csak két dimenzióban és nagyon kis méretekben működött, és szintén a metaanyagot használt. A köpeny a beérkező fény egy részét visszatükrözte, így az álcázni kívánt tárgy nem volt teljesen láthatatlan, inkább üvegszerű lett. Akkor még úgy gondolták, hogy a technológia nem fog háromdimenziós tárgyaknál működni, ezért olyan fontos a most bejelentett áttörés.

forrás:/index/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
25
  ..
Kategória: Hí­rek - Közzétette: nordi
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
24
  Kupolaszerű képződmény a Ceres egyik fénylő foltja - de vajon mi van a kupola alatt?
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Megérkezett a legközelebbi kép a Ceres törpebolygó egyik fénylő foltjáról. A felvételt a tudósok kedden hozták nyilvánosságra.

2015 áprilisa óta a NASA Dawn űrszondája egyre közelebb és közelebb ereszkedett a törpebolygó felszínéhez. Most az eddig készült legközelebbi fotót hozták nyilvánosságra a szakemberek, az űreszköz alig 385 kilométeres távolságból örökítette meg az Occator-kráter furcsa képződményeit.Közeli felvétel a Ceres fénylő foltjairól Forrás: NASA

A 92 kilométer átmérőjű, 4 kilométer mély kráter képződményeit korábban két, jól elkülönülő foltnak hitték, csak a későbbi felvételek alapján vált egyértelművé, hogy tulajdonképpen sok, különálló pötty alkotja a fényes területeket.

A legközelebbi fotó az egyik „pöttyre” fókuszált rá. A NASA honlapja szerint jól megfigyelhető, hogy ez egy kupolaszerű kiemelkedés olyan törésekkel és felszíni formákkal, amely arra utal, hogy a terület a közelmúltban geológiailag aktív régiónak számított.Az Occator-kráter közepén található fényes foltok egyike a Dawn űrszonda feljavított színes felvételén. A képződmény egy kupolára emlékeztet Forrás: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA/PSI/LPI

„Mielőtt a Dawn űrszonda megkezdte volna a Ceres részletesebb vizsgálatát, az Occator-kráter egyetlen nagy fényes területnek tűnt. A legutóbbi, közeli felvételek azonban összetett képződményeket mutatnak, ami újabb kérdéseket vet fel a foltokkal kapcsolatban” – magyarázta Ralf Jaumann bolygókutató, a Dawn küldetés egyik munkatársa.

A Ceres fénylő foltjainak eredetét több tanulmány is vizsgálta már: vélték vízjégnek és nedves sólerakódásnak egyaránt. Egy nemrég közölt Nature publikáció az utóbbit tartotta a legvalószínűbbnek.

forrás:/origo/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
24
  Hillary Clinton: rajtunk a sor, hogy segítsünk Európának - avagy jaj nekünk, jön Amerika megmenteni minket
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
Most rajtunk a sor, hogy segítsünk Európának – jelentette ki Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa Kaliforniában, a belgiumi terrorakciókra utalva.

A volt külügyminiszter kampánykörútja során szerdán Palo Altóban mondott beszédet, amelyben elsősorban külpolitikáról, s a brüsszeli robbantások okán a terrorizmus elleni összefogásról beszélt, valamint arról, hogy Amerikának össze kell fognia Európával.

Hillary Clinton beszédét nagyrészt világpolitikai kérdéseknek, s ezen belül is a terrorizmus elleni küzdelemnek szentelte.
“Érthető, hogy az amerikaiak itthon is aggódnak, a terrorizmus ugyanis nem ismer határokat.

A fenyegetés valós, sürgősen kell cselekedni, s össze kell fognunk. Most rajtunk a sor, hogy segítsünk Európának” – fogalmazott a volt külügyminiszter, aki szinte bizonyosan a demokraták elnökjelöltje lesz a novemberi elnökválasztáson.(MTI)

Bal-Rad komm: A Clintonné kampányát (is) finanszírozó Mr George Soros valószínűleg már ina szakadtából dolgozik Európa amerikai megsegítésén. Tán már egyeztetett is McCain Hiénával. “…Most rajtunk a sor, hogy segítsünk Európának…”

Jaj akkor Európának! Nem lehetne megmaradni CSAK az amerikai részvétnyilvánításnál? Meg az amerikai aggodalomnál!

forrás:/titkolthirek/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
24
  Már biztos, hogy az eltűnt maláj gép roncsaira bukkantak
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
A Mozambik partjainál nemrég fellelt két roncsdarab nagy valószínűséggel a Malaysia Airlines két éve eltűnt MH370-es járatából származik - közölte csütörtökön az ausztrál kormány egyik tagja.
Darren Chester közlekedési miniszter nyilatkozata szerint a nemrég Ausztráliába szállított roncsdarabokról készült nemzetközi szakértői jelentés megállapította, hogy mindkét darab megfelel a Malaysia Airlines Boeing-777-es típusú gépe bizonyos elemeinek.
"Az elemzés arra a megállapításra jutott, hogy a roncsok szinte bizonyosan az MH370-esből valóak" - mondta Chester.

Az NBC amerikai tévécsatorna március elején, a mozambiki partoknál megtalált első roncsdarabról beszámolva, azt jelentette, hogy az a repülőgép hátsó vízszintes vezérsíkja lehet.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó gép 2014. március 8-án tűnt el, 239 emberrel a fedélzetén, és a legutóbbi feltételezések szerint valahol az Indiai-óceán egy távoli pontján zuhanhatott le, Mozambik partjaitól mintegy 6 ezer kilométerre keletre.

A gép után intenzív kutatásokat folytattak Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánon, de tavaly júliusig semmilyen nyomot nem találtak az ügyben. Akkor azonban a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén partra sodródott egy roncs- darab, s francia szakértők azóta megállapították, hogy ez valóban a maláj géphez tartozott.

Idén, március elején derült ki, hogy egy szabadidejében világutazó blogger amerikai jogász, Blaine Gibson - aki saját elmondása szerint az MH370-es roncsai után kutatva az elmúlt évben beutazta az Indiai-óceán körüli országokat - Mozambikban, a parti fövenyen rátalált egy roncsdarabra. Nem sokkal azután, hogy felfedezése bejárta a világsajtót, egy dél-afrikai tinédzser, Liam Lotter is rájött, hogy az a roncsdarab, amelyre a család decemberi mozambiki vakációján bukkant, szintén az eltűnt maláj géphez tartozhatott.

E két darab megtalálása újabb részlettel szolgálhat az eltűnt maláj gép sorsának feltárásához, és alátámasztja a hatóságoknak azt a feltételezését, hogy a gép valahol az Indiai-óceánba csapódhatott be. Egyelőre azonban bizonytalan, hogy a két darabon találnak-e olyan nyomot, amely rávezethet arra, pontosan mi történt a repülőgéppel.

A maláj és az ausztrál kormány továbbra is bizakodik a teljes roncs megtalálásában, amely után az Indiai-óceánon kutatnak különleges hajók, víz alatti eszközök és szonártechnológia segítségével. A keresés során a 120 ezer négyzetkilométeres lehetséges becsapódási terület háromnegyedét már átvizsgálták, a kutatás várhatóan júliusban zárul le.

forrás:/mti/


kapcsolódó: Megtalálták az eltűnt maláj utasszállító egy darabját? Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
22
  Magyarok azonosították a harmadik legnagyobb törpebolygót
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Magyar csillagászok sorolták be megfelelő helyére a korábban felfedezett törpebolygót.
Egy újabb tanulmányt közölt hasábjain a napokban az Astronomical Journal nevű szakfolyóirat, amely ezúttal magyar csillagászok munkája eredményeként jött létre. Ebben egy korábban megtalált törpebolygó azonosítását és besorolásának módosítását ismertetik, mégpedig a legfrissebb mérések révén.Magyarok azonosították a harmadik legnagyobb törpebolygót (Fantáziarajz a 2007 OR10-ról)

A (225088) 2007 OR10 eddig is ismert objektumnak számított a szakemberek körében, a magyar csillagászokból álló csapat azonban a Kepler űrtávcső segítségével 10 napon keresztül, megszakítás nélkül figyelte meg a törpebolygót, több fontos megfigyelést végezve el. Erről rövid videó is készült, amelynek bal oldalán kissé nehezen, de egyértelmű módon kivehető a 2007 OR10 mozgása, amiről korábban csak annyit tudtak, hogy vörös felszínnel rendelkezik. A K2-küldetés részeként lebonyolított megfigyelés során a forgásból adó fényváltozásokat rögzítették, ehhez pedig (az európai Herschel-űrtávcső bevonásával) az infravörös tartományban készült méréseket párosították, hogy az elnyelt és visszasugárzott napfény arányát is megismerjék.


A mérések kombinálása révén kiderült, hogy a törpebolygó jóval nagyobb, mint ahogy azt korábban gondolták, mérete alapján pedig a harmadik helyre került előre, közvetlenül a Plútó és az Eris után. Az égitest átmérője 1535 km, ez 250 km-rel több a korábbi adatnál, ami a felszín esetében egyben jóval sötétebb színt is jelent. További érdekesség, hogy a 2007 OR10 a napfény kevesebb, mint 10%-át veri vissza, míg a többi törpebolygó esetében inkább az 50-90% közötti tartomány a jellemző.

A szakemberek a K2-program felbecsülhetetlen értékét méltatták, ami esetükben azért volt rendkívül fontos, mert a Kepler eredetileg exobolygók felfedezésére, nem pedig a közeli, mozgó objektumok követésére készült.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
22
  A vadász és a Tigris
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
szerző: Wong Hu Li

Az írás részlet a szerző az Emborgia és az idegenek című , most készülő sci-fi regényéből. Igérete szerint több részletet is a rendelkezésükre bocsát , így tehát mi vagyunk az elsők akik bepillanthatunk az iró műhelytitkaiba és elsőkként olvashatunk Emborgia varázslatos és izgalmas világáról (nordi)

Tigris , termetét meghazudtoló halk lépésekkel sietett a folyosón , egy pillanat alatt szembe találta magát a vadász puskájával .

-Hát te?- hőkölt hátra Tigris
-Hát te?-kérdezte a vadász, feljebb húzva bozontos szemöldökét
-én kérdeztem előbb, mondta Tigris
- Nálam a fegyver –mondta a vadász
- Jogos-mondta a Tigris
- Nos mi járatban?-kérdezte az egyre ingerültebb Schirok, miközben Tigris hasába nyomta a fegyvercsövet

- Meg akartam nézni , hogy minden rendben van a parancsnokunkkal- mondta a morcos földönkívüli nagykövet ,miközben feszengett.
- Minden rendben van !- mondta a vadász miközben leengedte a puskáját .
- Akkor te megtaláltad a szobáját? – kérdezte Tigris
- Nem , de Shig vigyázz rá! Nála jobban senki nem tud –mondta a vadász

- Igaz –Válaszolta Tigris, majd hozzátette – akkor én megyek is aludni – ahogy megfordult beleütközött Igorba, aki öregemberesen csoszogott , miközben kiürült vodkás üvegét lóbálta .
- Mit néztek?- kérdezte miközben kiesett a szájából a cigaretta maradvány – elfogyott a vodkám. A konyhát keresem. Itt nem adnak uborkát hozzá? – szerencsétlenkedett látványosa , miközben a cigaretta csonkját felvette a földről.
- Ekkor megszólalt a falakból vizhangozva Shig gépies kacaja majd közölte:
- Nos uraim , sokáig fogják kerülgetni egymást , vagy mennek aludni ? Esetleg oszlatás legyen? Tikka biztonságban van ! Jól van és senki nem fogja zavarni a pihenését ! Javaslom uraim , ne várják meg , míg elkábítom önöket és az androidokkal ágyba vitettem mindegyiküket. Esetleg fejfájásuk adódna reggelre. Ha eltévedtek volna , a jelző fényeket kövessék ! Tigrisé a sárgaköves út ! A vadászé a zöld ! Igor a részegek szerencséjével hazatalál , de ha nem és még lát akkor övé a vörös fényjelzés ! –kacagott a mesterséges intelligencia
- Géphez képest nagyon vicces vagy - morogta Igor
- A programomban van .Volt pár évszázadom , ahhoz , hogy emberszerűbb legyek- mondta SHig

Néma csendben ,indult el a vadász és Tigris a saját fény jelzésükön .Követve a padlózaton megjelenő csíkokat. Egyedül Igor dúdolgatott egy orosz népdalt ,miközben csoszogva távolodott . Ám csoszogása megszűnt ahogy kikerült a többiek látóköréből .Nem tudta , hogy Shig mindent lát és hall. Őt nem verhette át ezzel a részeg öregember stílussal.

(paramoral)
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. márc.
22
  Az Apple nélkül is feltörné az Iphone-t az FBI
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
Elnapolták az Apple-ügyben keddre meghirdetett bírósági meghallgatást, mert lehet, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) az informatikai óriás közreműködése nélkül is képes feltörni a tavalyi San Bernardinó-i terrortámadás egyik elkövetőjének okostelefonját.

A meghallgatás elnapolását kérő kormányzati beadvány szerint egy kívülálló fél jelentkezett a hétvégén, és egy lehetséges módszert mutatott az FBI-nak arra, hogyan törje fel a terrorakciót feleségével együtt elkövető, és a rendőrséggel vívott tűzharcban meghalt Rizwan Farook okostelefonjának kódját. A hatóságoknak időre van szükségük ahhoz, hogy megállapítsák, használható-e a módszer a telefonon tárolt adatok veszélyeztetése nélkül. Ha a módszer működik, akkor nem lesz szükség az Apple segítségére - írták a beadványban.

Sheri Pym bíró, a kérésnek eleget téve, hétfőn elnapolta a meghallgatást, és arra kötelezte a kormányzatot, hogy április 5-ig adjon helyzetjelentést az ügy állásáról.

Az FBI és az Apple között pereskedésig fajuló vita hosszú hetek óta tart. Sheri Pym bíró február közepén hozott döntésében utasította az Apple-t, hogy egy különleges alkalmazással segítse hozzá a nyomozókat a Rizwan Farook mobiltelefonjának memóriájában lévő adatok eléréséhez.

Az Apple február végén a döntés visszavonását kérte a bíróságtól, azzal érvelve, hogy mivel a kormányzat olyan szoftver kifejlesztését kérte, amelyet később más mobiltelefonoknál is alkalmazhatnak, egy ilyen lépés veszélyes jogi precedenst teremtene, amely veszélybe sodorná több száz millió iPhone-felhasználó adatainak biztonságát.
Hétfőn szenátorok egy csoportja a Capitoliumon (a parlamentben) elkezdte köröztetni azt a korábban kilátásba helyezett törvényjavaslatot, amely széleskörű felhatalmazást adna szövetségi bíráknak arra, hogy szükség esetén kötelezzék az informatikai cégeket rendszereik titkosításának feloldására.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák