+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
27
  Klímaváltozást megfigyelő óriástorony az Amazonas-medencében
Elkészült és szombaton átadták a klímaváltozás tanulmányozására épített hatalmas megfigyelőtornyot az Amazonas-medence szívében.

Az amazonasi megfigyelőtorony (Amazon Tall Tower Observatory), amelynek építését Brazília és Németország finanszírozta fele-fel arányban, 325 méter magas, 24 méterrel magasabb, mint az Eiffel-torony.

A rendkívüli építmény Manuas városától 150 kilométerre északkeletre, az esőerdőben áll.

Az épületben lévő eszközök az üvegházhatású gázokkal, aeroszol-részecskékkel és az időjárással kapcsolatos adatokat fognak gyűjteni a bolygó egyik legnagyobb összefüggő esőerdejében.

A torony magasságából adódóan a kutatók több száz kilométeres távolságig lesznek képesek nyomon követni a légtömegek változását és mozgását. Az amazonasi esőerdő a világ egyik legérzékenyebb ökoszisztémája, amely fontos szerepet játszik a klímaváltozásban, mivel a növekvő fák elnyelik az üvegházhatású szén-dioxidot, majd
rothadásuk, elégetésük során visszaengedik azt a légkörbe.

A tornyot a régió már létező, kisebb megfigyelőtornyainak hálózatába fogják integrálni. Közép-Szibériában 2006-ban emeltek hasonló megfigyelő állomást.


forrás:/inforadio.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
26
  Ismét fellángolt a vita „Jézus feleségének evangéliumáról”
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: fulldragon
A Jézus felesége evangéliumaként ismert, 2012 szeptemberében a Harvardon bemutatott halvány papirusztöredék néhány vizsgálat szerint valóban ókori eredetű és teljességgel kizárható, hogy modern utánzat legyen, a legújabb kémiai és írásszakértői elemzések azonban mást mondanak. A szkeptikusok szerint egy eddig is ismert apokrif irat egyszerű másolata, míg mások úgy vélik, nyelvtani hibákkal teli hamisítvány. Sokak szerint elképzelhető, hogy a szöveg valódi, azonban távolról sem bizonyítja, hogy Jézus Krisztus nős lett volna. A legújabb vizsgálatok szerint nem is az ókori, hanem a 20. századi "eredetével" lehetnek gondok. Amiben a legtöbb szakértő egyetért: ha hiteles is lenne, az távolról sem bizonyítaná, hogy Jézus Krisztus nős lett volna, azonban elképzelhető, hogy a kora keresztények körében még élhetett az a hit, hogy a Megváltónak felesége volt.

Mintegy három évvel ezelőtt a római Kopt Konferencián a korai kereszténységgel foglalkozó harvardi történész, Karen L. King meglepő felfedezést jelentett be: egy i. sz. 4. századi kopt papirusztöredéket mutatott be, amely Jézus Krisztus feleségéről szólt. A szakadt papirusz szövege a következőképpen hangzott: „Jézus így szólt hozzájuk: A feleségem…”, majd a következő sorban ez olvasható: „tanítványommá fog válni.” A névjegykártya méretű szöveg hatalmas vitát kavart, hiszen a keresztény egyház tanítása szerint Jézus nőtlen volt, s példája nyomán fogadott cölibátust a katolikus egyház papsága is.

Karen L. King harvardi történész és a vitatott papirusz

A papirusztöredéket 2014 áprilisában a Columbiai, a Harvard és a Massachusetts Egyetem munkatársai, kémikusok és biológusok is megvizsgálták, és úgy vélték, a lelet, valamint a hozzá használt tinta az i. sz. 4-8. század között keletkezett, és valószínűleg egy második századi szöveg másolata lehet. (az Arizonai Egyetem szakértői évszázadokkal Jézus Krisztus születése előttre datálták a szöveget.) A brit szakértők tavalyi kutatásuk alapján úgy vélték, a tinta az 1-8. századból való, és szinte lehetetlen lenne hamisítani.

A vizsgálatok eredményei természetesen nem azt bizonyították, hogy Jézusnak valóban volt felesége, illetve szűk tanítványi körébe nők is tartoztak, csupán azt, hogy az említett töredék nem mai hamisítvány, hanem ókori, esetleg kora középkori eredetű. King, aki nem hajlandó megnevezni, ki a ritka irat tulajdonosa, mindig is úgy vélte, hogy a lelet nem tekinthető cáfolatnak Krisztus nőtlenségét illetően, csupán azt bizonyítja, hogy a kora keresztények körében még élhetett az a hit, hogy Jézus nős volt, illetve élénken foglalkoztatta őket az egyházi személyek házasodási „lehetőségei”.

A tulajdonosról mindössze annyit tudunk, hogy a kis papiruszt 1999-ben egy Hans-Ulrich Laukamp nevű személytől vásárolta, aki 1963-ban Potsdamban szerezte meg. Laukamp 2002-ben meghalt, és a családjának megbízott képviselője, Rene Ernest szerint igencsak vitatható az az állítás, hogy övé lett volna a lelet, hiszen – tudomása szerint – nem gyűjtött régiségeket. Ugyanígy érvelt a férfi egyik üzleti partnere, Axel Herzsprung is. Mivel Laukampnak nincsenek leszármazottai, ez a kérdés vélhetően még sokáig nyitott marad.

A bemutatott adásvételi szerződéseken több formai hibát fedeztek fel, valamint az aláírások hitelessége is megkérdőjelezhető, továbbá a Nyugat-Berlinben élő férfi 1963-ban bajosan juthatott el az NDK-beli Potsdamba, így – a papirusz eredetiségétől függetlenül – elképzelhető, hogy több valótlanságot is állított a jelenlegi rejtélyes tulajdonosnak a leletről. Már hogyha, valóban tőle szerezte meg.

Az egykori tulajdonos egyik aláírása

A tavalyi, németországi Wuppertalban elvégzett vizsgálatok egyik vezetője, Christian Askeland német kutató szerint a lelet hamisítvány. A szakértő megvizsgálta a másik kopt szöveget, János evangéliumának egy részét is, amelyet a rejtélyes tulajdonos korábban a Harvard rendelkezésére bocsátott. Állítólag ezt szintén Laukamptól vásárolta meg. A radiokarbonos vizsgálatok szerint a szöveg legalább 1200 éves, ám a kopt nyelv egyik dialektusában, a lükopolitánban lett írva, amely már több mint 1500 éve kihalt, tehát a kutató szerint János evangéliuma mindenképpen hamisítvány. Ráadásul a szövegtörés megegyezik egy 1924-es könyvben publikált másik papiruszrészlettel, ami felettébb gyanús. „A két kopt töredék egyértelműen ugyanazzal a tintával lett megírva, és valószínűleg ugyanazon írástudó keze által egyazon időben” – fogalmazta meg gondolatait Askeland a New Testament Studies tudományos folyóirat legújabb számában.

King a Biblical Archaeology Reviewnak írt levélben védte meg álláspontját, szerinte a szöveget jóval a lükopolitán nyelv kihalása után másolták, és igyekeztek megtartani az eredeti szöveg sortöréseit is. James Yardley, a Columbia Egyetem kutatójának vegyelemzései szerint a János evangéliuma bizonyosan más tintával íródott, mint a Jézus feleségét említő szöveg, ez pedig megcáfolja Askeland érvelését.Askeland messze nem az egyetlen kutató, aki szerint a töredék egyértelműen hamisítvány. Leo Depuydt, a Brown Egyetem egyiptológusa tavaly egyenesen egy Monty Python-vázlathoz hasonlította a papiruszt. Más kutatók is elég szkeptikusak az „evangéliumot” illetően: szerintük a szövege ellentmondásos, a rajta lévő foltok több mint gyanúsak, a nyelvtani szókészlete pedig szegényes (egyesek szerint egy elsőéves kopt nyelvet tanuló hallgató sem követne el ilyen helyesírási hibákat). Az egyház az elejétől fogva szenzációhajhászásként értékelte az egészet, szerintük a félreértett szöveg – amely akár ókori eredetű is lehet – „Krisztus menyasszonyára”, vagyis az egyházra utal.


forrás:/mult-kor/

kapcsolódó: Az elhallgatott Jézus Katt ide!
Tényleg megvan, hogy hívták Jézus két fiát? Katt ide!
Nő volt a messiás? - Évszázados összeesküvés II.rész Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
26
  550 millió forintos átverés terjed e-mailben
szerző: László Ferenc

Jó hír, hogy a spamek részaránya némileg csökkent, de a már átvert felhasználókat ez vélhetően nem igazán vigasztalja. A Kaspersky Lab legújabb jelentése megállapította, hogy a negyedév során a spamforgalomban a valódi eseményekkel kapcsolatos levelek voltak túlsúlyban. A "nigériai" levelek a nepáli földrengést, a nigériai elnökválasztást és a riói olimpiát használták fel arra, hogy személyes adatokat és önkéntes felajánlásokat csaljanak ki világszerte az internethasználóktól.

Habár a spamek aránya a teljes e-mail-forgalomban 5,8 százalékponttal csökkent az előző negyedévhez képest (59,2 százalékról 53,4 százalékra), 2015 második negyedévében számottevően nőtt a világesemények aránya a spamüzenetekben. Egyes levelek hamis felhívást tartalmaztak a nepáli földrengés áldozatainak a megsegítésére. Más e-mailek címzettjeit azzal próbáltak becsapni, hogy Nigéria újonnan megválasztott elnöke 2 millió dollárral (550 millió forint) kárpótolja majd őket. Aztán voltak olyan spamüzenetek, amelyek azt állították, hogy a címzettek jegyeket nyertek a 2016-os riói olimpiára, s a személyes adataikat kérték tőlük, hogy a "nyereményt" megkaphassák.

2015 második negyedévében komoly változások történtek a rosszindulatú üzenetekkel legjobban elárasztott országok hármas élmezőnyében. Németország (19,59%), amely az első negyedévben csupán a negyedik volt, ebben a negyedévben az élre került: minden ötödik vírusészlelés ebben az országban történt. A 2015 első negyedében listavezető Egyesült Királyság a második helyre csúszott vissza (6,31%), míg a harmadik Brazília lett (6,04%). Az Egyesült Államok, amely hagyományosan vezeti a rosszindulatú e-mailekkel támadott országok listáját, most a negyedik helyen végzett (5,03%), míg a legutóbb tizedik helyezett Oroszország az ötödik helyre ugrott előre (4,74%). Az Egyesült Államok (14,59%) és Oroszország (7,82%) maradt a spamek legnagyobb forrása. Kína a harmadik 7,14%-kal, amely az előző negyedévben még csak 3,23%-os részesedéssel rendelkezett. Következik Vietnam (5,04% szemben az első negyedéves 4,82%-kal), Németország (4,13%, illetve 4,39%) és Ukrajna (3,90%, illetve 5,56%).

Világszerte csökkent az év elejétől a spam aránya az e-mail-forgalomban, ez a tendencia azonban most szinte teljesen leállt. A második negyedévben az arány stabilizálódott, és az áprilisi 53,5%, illetve a júniusi 53,23% között fluktuált. A Trojan-Spy.HTML.Fraud.gen vezeti az e-mailben küldött rosszindulatú programok listáját. Ez a kártevő egy hamis HTML oldal, amelyet levélben terjesztenek, és egy fontos üzenetet imitál egy nagy kereskedelmi banktól, online áruháztól, szoftvergyártótól vagy más ismert cégtől. Ez a fenyegetés egy adathalász webhelyre viszi a felhasználókat, ahol meg kell adniuk személyes adataikat, amelyek aztán a kiberbűnözőkhöz kerülnek.


forrás:/hir24/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
26
  Mesterséges intelligencia terén az emberekkel van gond
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
A számítógépek már tudnak sakkozni, autót vezetni, azaz a technikai fejlődéssel párhuzamosan egyre több feladatot tudnak elvégezni,de még nagyon messze vannak az önálló cselekvéstől.

"Túl nagy a felhajtás a mesterséges intelligenciával kapcsolatban. Ugyan az önállóan közlekedő autók esetében lassan lehetséges lesz olyan rendszert építeni, amely egy bizonyos szintű intelligenciával rendelkezik, de az olyan cégek, mint a Google és az Apple indokolatlan várakozásokat generálnak.
A valóságban még sok nyitott kérdés létezik. Nemrég Indiában voltam, és amennyiben a Google egyik önműködő gépkocsiját beküldenénk az ottani közúti forgalomba, akkor nagyon gyorsan láthatóvá válna, hogy mi hiányzik még ezekből a rendszerekből.

A megtervezhető környezetekben a gépek jól boldogulnak, de ha interakciókról van szó - mint például az indiai közúti forgalomban - akkor nem működik a dolog, a gépek ugyanis nehezen értik meg az emberi szándékokat." - jelentette ki Roland Siegwart, a Zürichi Műszaki Főiskola munkatársa.

Közlése szerint a számítógépek alig tudnak többet a formák és az objektumok színeinek felismerésénél, annak ellenére, hogy kameráik már jobbak az emberi szemnél. A robotautók gyorsan elérhetik a határaikat, míg egy ember sokkal kevesebb erőforrás felhasználásával is biztonságosan vezethet. Ugyanakkor egy autó például minden megtanult dolgot továbbadhat, ha lemásolják az adattároló egységét, ezzel szemben egy embernek el kell mennie az autósiskolába.

"A közúti közlekedésben felmerülő nehéz helyzetekre etikai szabályokat kell kidolgozni. Gyakran elfelejtjük, hogy az emberek sem mindig tudnak a kritikus szituációkban döntéseket hozni. Intuitív módon reagálunk és valószínűleg az esetek 50 százalékában rosszul döntünk. A járművek ezt jobban tudnák. A robotautók nem azonnal veszik majd át az irányítást az utakon. Először ellenőrzött körülmények között, például az autópályán vagy egy parkolóházban tesztelik a megoldásokat, ezután jobb vezetést segítő rendszerek lesznek. 5-10 éven belül fog megvalósulni az, hogy egy gépkocsi eldönti, miként lehet a legjobban elnyelni az ütközés energiáját."

"A hatalmas adatmennyiségek feldolgozása nem fekszik az embereknek, ezen a területen szükségünk van a gépekre. Azonban a döntések meghozatala nem statisztikai elemzéseken alapul, ott tehát szükség van az emberre. A mesterséges intelligenciát ugyan fel lehet használni negatív célokra, de nem fog önálló életre kelni." A szakember elmondta, hogy az ember elsősorban a bonyolult helyzetek felismerésében és a dolgok megtervezésében van előnyben a gépekkel szemben.

Indiában valószínűleg végig egyhelyben állna a Google autója

Az embernek ugyanis olyan modellek vannak a fejében, amelyek lehetővé teszik, hogy az elvárásait az adott helyzethez igazítsa és előretekintsen. Ez a gépeknek még nem megy.

"Az filozofikus kérdés, hogy egy mesterséges intelligencia tud-e valóban intelligenciát mutatni és már azt is nehéz definiálni, hogy egyáltalán micsoda az intelligencia. A sakk az intelligencia egyik jele, de ennek ellenére senki sem mondaná azt, hogy egy sakkszámítógép emberi intelligenciával rendelkezik. Napjainkban nagyon specifikus rendszerek léteznek, amelyek bizonyos helyzetekben gyorsabbak és jobban reagálnak az embernél, de az intelligencia magában foglalja a kreativitást és más képességeket is. Nem hiszem, hogy azok a gépek, amelyeket ma szilíciumalapokra építünk, tudnák valaha ugyanezt. A következő néhány évtizedben éppen ezért nem is kell félnünk attól, hogy a gépek fölénk kerekednek, de az olyan rendszerek, mint például a Google keresője egyre fontosabbak lesznek."

"Hogy elveszik-e a gépek a munkánkat? Nos, az iparosodásból sem profitáltak eleinte sokan, de végül mindenkinek előnyére vált. Nyugaton inkább az jelenti a problémát, hogy bizonyos munkák elvégzésére már most sincsenek szakemberek, elég csak a mezőgazdaságra gondolni, ahol például automata traktorok jelenthetnek segítséget. Egyébként már 20 évvel ezelőtt mindent tudó robotokról beszéltek nekünk. Hol vannak azok a gépek, amelyek elvégzik az összetett feladatokat?"

"Az biztos, hogy aki az adatokat gyorsan és jól tudja elemezni, s utána a megfelelő döntéseket hoz, nyerni fog, míg mások veszíteni. A következő években lesz néhány keserű tapasztalatunk például a tőzsdékkel, amelyek ugyan egy virtuális világot jelentenek, de amiket a pénzügyi szektor szorosan összekötött a valósággal, ezért hatalmas veszteségek keletkezhetnek. Alapvetően a társadalomnak értelmesebben és hosszabb távon kell gondolkodnia, a rövid távú gondolkodás pusztító. A rendszerek hosszú távon is tudnak tevékenykedni, míg az emberek gyorsan akarnak eredményeket elérni és nyerni. Nem a rendszerek jelentik a problémát, hanem az emberek" - szögezte le a kutató.


forrás:/sg.hu/

kapcsolódó: A mesterséges intelligencia jobb a természetes butaságnál Katt ide!
A mesterséges intelligencia áldásai és veszélyei Katt ide!
Mesterséges intelligenciát kapnak a guminők is Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
24
  Földi paradicsom az űrből
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Frey Sándor

Fénykép a Bahama-szigetekről, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről.
Az alábbi fotó az egyike azoknak, amelyeket Scott Kelly, az ISS-en épp most közel egy évig tartó űrutazását teljesítő amerikai űrhajós napi rendszerességgel megoszt az internetes közösségi oldalakon.


A Bahama-szigetek az Atlanti-óceánban, az észak-amerikai – pontosabban a floridai – partoktól nem messze fekszenek. A kiterjedt szigetcsoport 690 korallszigetből és közel 2400 korallszirtből áll, összterülete majdnem 14 ezer km2. A szigetek közül mindössze 29 lakott. Az 1973 óta független állam a turisták paradicsomaként ismert. A gazdaság a turizmusra épül, a nemzeti össztermék 60%-a ebből az ágazatból származik. 2012-es adat szerint abban az évben 5,8 millió látogató fordult meg a Bahama-szigeteken, közel háromnegyedük óriás óceánjáró luxushajók fedélzetén érkezett. A szigetek fő vonzerejét az éghajlat, a kristálytiszta víz, a fehér homokos tengerpartok jelentik.

A Bahama-szigetek egy részlete az űrből (Kép: Scott Kelly / NASA)

Az alacsony Föld körüli pályáról készített fénykép is tanúsítja a víz átlátszóságát. A kép jobb alsó sarkában jól kivehető hullámok nem a felszínen, hanem a sekély tenger fenekén, az üledék anyagában találhatók. Jelentőségük, hogy megváltoztatják, turbulenssé teszik a közvetlenül felettük áramló vízréteg mozgását. Ismeretükben lehet jól modellezni például, hogy egy elsüllyedt hajót mikor temet be az üledék, vagy hogy az esetleg a vízbe kerülő szennyeződés hogyan terjed szét. A kis szigetek közötti szorosokban a sötétebb kék színű sávok nagyobb vízmélységet jeleznek. A szigetek között leszűkülő helyeken felgyorsul a tengervíz áramlása, ami mélyebb nyomot vág a fenék laza anyagában. A felvételen elszórva alacsonyan keletkező gomolyfelhők (cumulus) is láthatók a tenger felett. A fehér pamacsokat kísérő sötét foltok a felhők által vetett árnyékok.


forrás:/urvilag/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
24
  Félelem
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
szerző: Király Eszter

Nem tudtam szabadulni attól a látványtól, olyan mintha előre beállított kép lett volna, vagy fotó, egy filmbeli jelenet, de elfelejtettek csapót kiáltani. Megfagyott a kép, ezért szemlélni lehetett őket, vizsgálgatni, boncolgatni ezt az emberpárt, beállítani elrettentő példaként.

A díszlet gyönyörű. Az ősz színei rozsdabarnán fénylenek, csillognak a reggeli esőtől a juharlevelek. Nem láttam még szomorúbb tekintetű nőt. Azt hiszem, ha egy fát karolt volna át, abból is több energia árad, mint abból a férfiből, akit éppen átölelt. Karjai élettelenül lógtak, érdektelenül, szeretetbénán.
A nő nem érzékelte volna a feléje áradó közönyt? Dehogynem. Az elméje tudta. A szíve pedig legszívesebben térdre kényszerítette volna, hogy a férfi lábait is átölelhesse, ne engedje elsétálni.

Álltam ott, ki tudja mennyi ideje már, hívatlanul, leskelődve. Láttam, hogy ez a gyönyörű nő hogyan veszíti el minden önbizalmát, hogyan válik ragaszkodó, kis megriadt állattá, azt gondolva magáról, önállóan életképtelen.
Világosan érzékeltem a félelmét, azt képzeli, most félre kell húznia a való világ függönyét, és ki kell lépnie a vakító fényre, ahol majd megszédül, összeroskad, mert egyedül megsemmisül.

Miért hagyjuk, hogy kizárólag ő formáljon minket? Miért alkalmazkodunk készséges alázattal, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga? Miért kényszerülünk szeretőségre, folytonos behódolásra, vagy bármire, ami alaptermészetünk ellen való? Miért veszítjük el egykori színeinket, miért szürkülünk el, miért gyászoljuk el egykori énünket?

A párkapcsolatban nem kizárólag leigázó és elveszejtő szerepek vannak. Nincs rideg és nem létezik egyfolytában odaadó. Nem az érzelmi mérleghinta hideg és meleg pólusán ülünk, fel-le himbálózva, de soha nem egymáshoz közelítve.

Ha valaki mocsokkal önti le az életünk vásznát, a romok eltakarításával nekünk kell bíbelődnünk. A következményeket nekünk kell viselnünk, tüzes koronaként, vagy virágkoszorúként. De mindenképpen nekünk.


forrás:/estherlife/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
24
  Nem állnak meg a hackerek a házasságtörő társkeresőnél
szerző: Somogyi Dorottya

Az Ashley Madison után más oldalakat, vállalatokat, sőt politikusokat is kész megtámadni az a hacker csoport, amelyik közzétette a házasságtörő társkeresőre regisztráltak adatait. Legalábbis ezt írta a magát Impact Teamnek nevező csoport a Motherboard online magazinnak.

Minden céget, "amelyik 10 0milliós hasznot húz mások fájdalmából, titkokból és hazugságokból" kész meghackelni az a csoport, amely nyilvánosságra hozta az Ashley Madison adatbázisát. A cégek mellett korrupt politikusokat sem kímélnének, válaszolták e-mailben a Motherboard kérdéseire.

Az Ashley Madisonról egyébként hosszú ideig gyűjtötték az adatokat, az oldal egyáltalán nem volt biztonságos, írták a hackerek, akik az első, mintegy 10 GB-os adatcsomag után feltettek a webre egy második, mintegy 20 GB-os listát is, amely a cégek belső adatait tartalmazta.

Az oldalnak világszerte kb. 32 millió regisztrált felhasználója van.

Az Impact Teamnél ott vannak még a társkeresőre regisztrálók fényképei, vagyis több tízezer fotó, néhány felhasználónak az oldalon keresztül küldött üzenetei, és az alkalmazottak belső levelezése is. A hackerek ugyanakkor azt írták: a képek egyharmada intim testrészekről készített fotó, ezeket nem fogják publikálni, ahogy az alkalmazottak levelezését sem - kivéve esetleg néhány vezetőét.

A társkeresőnek, amelynek a felhasználóiról már interaktív térkép, sőt e-mail kereső alkalmazás is készült, Budapesten is több mint 8000 regisztrált tagja van.

forrás:/vs.hu/

kapcsolódó: Aki „hűtlen szarzsák”, aggódhat a személyes adatai miatt Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
24
  The Final Girls: ennél viccesebb horror idén nem lesz - előzetese
Rém egyszerű alapötlet, jópofa kivitelezés. Itt a The Final Girls előzetese.

A Stage 6 Films és a Vertical Entertainment elérhetővé tette őszi, igencsak egyedi horrorfilmjének, a The Final Girlsnek az előzetesét. Az Amerikában moziban, On Demand-formátumban és digitális HD-ben október kilencedikén bemutatásra kerülő film alapkoncepciója szerint pár barátot "beszippant" egy mozi vászna, illetve az éppen sugárzott film, ami teljesen véletlenül éppen egy kultikus kaszabolós horror, aminek női főszereplője az egyik beszippantott édesanyja.

A Final Girlst az a Todd Strauss-Schulson rendezte, aki eddig jobbára rövidfilmeket és tévésorozatos epizódokat rendezett, mozis munkája jobbára csak a Kalandférgek karácsonyára korlátozódott, míg a film forgatókönyvét Joshua John Miller és M.A. Fortin írta.


A főbb szerepekben jó pár, tévésorozatokból ismert arcot láthatunk, a névsor: Taissa Farmiga, Malin Akerman, Alexander Ludwig, Nina Dobrev, Alia Shawkat, Thomas Middleditch, Adam DeVine, Angela Trimbur, Chloe Bridges és Tory N. Thompson.

forrás:/sg.hu/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
23
  Az űrbe készül az első dán
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Both Előd

Hamarosan Dánia első űrhajósát köszönthetik a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén. Az eseménynek számunkra is lehetnek tanulságai.

A legújabb tervek szerint szeptember 2-án magyar idő szerint reggel 6:34-kor indul a világűrbe a Szojuz TMA–18M űrhajó, egy igazán nemzetközi legénységgel. Hármuk közül ketten 10 nap elteltével a Szojuz TMA–16M fedélzetén vissza is térnek a Földre. Egyikük Andreas Enevold Mogensen, aki dán színekben az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajóscsapatának tagja, egyúttal hazája első űrhajósa. Rövidre szabott repülése alatt az IrISS (iriss) kutatási programot kell végrehajtania.

Az űrrepülés egyike lenne az ISS üzemeltetése esetében szokásos utazásoknak, amelyek fő célja az űrhajócsere (a mentőűrhajóként is szolgáló, az ISS-hez kapcsolódó Szojuzokat időről időre frissre kell cserélni, a bennük lévő üzemanyag lejáró szavatossági ideje miatt) és természetesen az űrhajósok cseréje. Az állandó legénységek váltásának jól működő gépezetébe azonban idén apró homokszem került.

A dán űrhajósjelölt tavaly szeptemberben vett részt Csillagváros közelében a túlélőtréningen. (Kép: GCTC)

A márciusban az ISS-re érkező űrhajósok közül az amerikai Scott Kelly és az orosz Mihail Kornyijenko egy évig tartó küldetést teljesítenek, így őket most nem kell lecserélni.
Az állandó személyzet tagjai közül egyedül Gennagyij Padalka jön vissza, az ő helyén a szeptemberi űrhajósok közül Szergej Volkov marad fenn.

A Szojuz TMA–18M fedélzetén megmaradt két hely egyikét kapta az ESA egy rövid repülésre, a másik Saarah Brightman űrturistáé lett volna. Az ő visszalépése után Ajdin Aimbetov kazah űrhajós ülhet a helyére.

A kis országokban magától értetődően még a szokásosnál is nagyobb publicitást kap a saját űrhajós repülése. Segít ebben a dán nemzeti színeket a középpontba állító logó, a külön logó gyerekek számára, vagy éppen az, hogy – amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk – Mogensen űrrepüléséhez időzítve szándékoznak pályára állítani Dánia első műholdját, egy 1 egységes CubeSatot.

Az IrISS (iriss) küldetés logója felnőtteknek...és gyerekeknek (Kép: ESA)

Andreas Mogensen 1967-ben született, mérnöki diplomája megszerzése után hazáján kívül Németországban és Angliában is dolgozott, utóbbi két országban az űrkutatáshoz, űriparhoz kapcsolódó munkakörökben. 2009-ben a hat újonc egyikeként lett az ESA űrhajóscsapatának tagja. Nem volt egyszerű bekerülni az űrhajósok közé, hiszen a több évig tartó procedúra során az ESA több mint tízezer jelentkező közül választotta ki a hat legalkalmasabbat.A Szojuz TMA–18M három űrhajósa augusztus elején sikeresen letette az utolsó vizsgákat is, így készen állnak a szeptember 2-ára kitűzött űrrepülésükre. Balról jobbra: Ajdin Aimbetov, Szergej Volkov és Andreas Mogensen. (Kép: Roszkoszmosz)

Számunkra azért különösen fontos Mogensen űrrepülése, mert egy kis ország űrhajósa jut fel ESA-színekben a világűrbe. Igaz, hogy a 2009-es űrhajóscsapatban olasz, német, francia és brit társai mellett egyedül ő képviselte a kis országokat, de a személyek számát tekintve az egy a hat közül jóval nagyobb súlyt jelent, mint amekkora a kis országok részvételi aránya az ESA programjaiban. Talán ennek is tudható be, hogy neki „csak” egy 10 napos repülés jut, bár kétségtelen, hogy korábban is jártak már kis országok űrhajósai ESA-színekben az űrben, sőt, a belga Frank de Winne az ISS első európai parancsnokaként dolgozhatott (ugyan Belgium az ESA-szerepvállalását tekintve inkább a közepes, mint a kis országok közé tartozik). Mindenesetre Mogensen repülése bizakodással töltheti el a magyar fiatalokat, akik űrhajósok szeretnének lenni: ha nem is könnyű, de nem lehetetlen ESA-színekben az űrbe jutni – most, hogy hamarosan már tényleg Magyarország is belép az ESA-ba.


forrás:/urvilag/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. aug.
23
  Tudok élni nélküled?
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
szerző: Király Eszter

Ha azt mondom, nem tudok nélküled élni, akkor ez azt jelenti, létfenntartásomhoz nélkülözhetetlen tartozékom vagy. Lélegeztető készülékem vagy, oxigénpalackom, és mindezzel együtt a nem tudok nélküled élni síró, vigasztalan idegesítő nyöszörgésbe fordul. Lelki köldökzsinórom vagy, ami örökre elvágatlan, és én mohón kortyolom a rajta keresztül áramló kalóriadús szerelmet. A nem tudok nélküled élni azt sejteti, nélküled nem létezem.

Függök tőled, a jólétem, a közérzetem, a kedélyállapotom, a boldogságra való hajlandóságom mind rajtad áll és téged vesz alapul. Mindent tőled várok el. Ülök a szerelemfészkünkben és azt várom, hogy a szádból etess. Gyermek maradhatok, kényelmes állapot ez, találni valakit és kinevezni a posztra, legyen felelős értem mindhalálig. Ha nem tudok nélküled élni, látszólag ártalmatlan energiavámpírod vagyok. Elgyengülsz a közelemben, mert a helyettem való gondolkodás kimerít, én pedig mást sem teszek, mint elszívom belőled a nekem alanyi jogon járó szerelmet és figyelmet. Ha így folytatom, elfárad a szerelmünk.

Visszafordítható-e az ilyen kapcsolatok hanyatlása? Előfordul, hogy nők egy teljes életúton haladnak végig ilyenformán. A nem tudok élni nélküled szomorú, önsajnáló versikeként cseng a fülben, a férfi használati tárgy, szeretet és jólét kút, azt gondolják, kiapadhatatlan.

Amikor a szerelmet már megölte és leterítette az egyoldalúság és az érzelmi zsarolás, akkor keselyűként még megcsipkedik a halott testet és a végsőkig kiszipolyozzák. Mindenki képes a társa nélkül élni. A szív megszakad, vagy ideiglenesen meghal a lélek, a test csak vegetál. Az idő azonban jótékony pókfonalat húz múlt és jelen között, megindul a gyógyulási folyamat. Rádöbbenünk, hogy egyedül lélegzünk, így is képesek vagyunk rá. És, bár nem árad már dédelgető, kalóriadús szerelem a lelki köldökzsinóron át, mi mégsem halunk éhen a szerelem anorexiában, mert magunkat tápláljuk. A saját életünk kertjét dekoráljuk, és néha magunknak veszünk virágot.

Tudok nélküled élni, de nem akarok. Ezt a döntést önállóan, tőled függetlenül hozom meg. Fürdök a szerelmedben, és a gondoskodásodban, odaadó vagyok, és jól érzem magam a szerelemfészekben, amit kibéleltél nekünk. Tudok élni mindezek nélkül, de nem akarok, mert szabadon vettem kezembe az életünk szerencseszelvényét és ikszeltem be rajta ezt az opciót. Nem használlak szerelmi ivókútnak, vagy etetőnek. A döntésem vagy és nem az utolsó lehetőségem. Nem vagy biztonsági kötelem vagy védőhálóm az élethez, nélküled nem zuhanok le.
Ha mégis megtenném, az egyik szárnyad biztosan kölcsönadnád.


forrás:/estherlife/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák