+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
15
  Híd köti össze két galaktikus szomszédunkat
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: Róza
Ez a szemmel nem látható formáció a két galaxis egykori közelsége miatt alakulhatott ki.
Az Európai Űrügynökség a saját galaxisunk feltérképezése céljából állította szolgálatba a Gaia űrteleszkópot, amely még 2013-ban indult útnak. Amíg az amerikai Hubble az égbolt egy erre kijelölt részét pásztázza, a Gaia körültekinthet az űrben, így vált lehetségessé a két szomszédunk közötti híd felmérése.


A most elkészült anyag a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society oldalán jelent meg, ebből pedig kiderül, hogy a Nagy Magellán-felhő és a Kis Magellán-felhő közötti összekötődésről van szó, amely évmilliók során alakulhatott ki. A szakemberek szerint ez ugyanis mintegy 200 millió évvel ezelőtt indulhatott el, amikor a két szomszédos törpegalaxis meglehetősen közel került egymáshoz, ennek következtében pedig a nagyobbik példány elkezdte magához húzni a társában található csillagok és a hidrogéngáz egy részét. Felmerül itt, hogy a Tejútrendszer eközben a Nagy Magellán-felhővel teszi meg ugyanezt, ami valószínűleg hasonló hidat képez.

A készítők fontosnak tartották leszögezni, hogy a híd szabad szemmel még a most készített képeken sem látható.

A kutatók ehelyett megszámlálták a két felhő közötti csillagokat, ennek során pedig szép lassan kirajzolódott előttük a formáció, ami egyben a galaxisok kialakulásának egyes részleteibe is betekintést enged, így mindenképpen fontos lépcsőfoknak tekinthető. Ebből többek között arra következtetnek, hogy a Nagy Magellán-felhő méretesebb a korábban gondoltnál, ez akár a Tejútrendszer tömegének egytizedét is elérheti, de híd egyben azt is megmutatja nekünk, hogy az érintett galaxisok korábban hol helyezkedtek el.

A Gaia-küldetés eddigi eredményei visszaigazolni látszanak a galaxisok keletkezését leíró, jelenleg rendelkezésre álló elméletet, ennek alapvető megkérdőjelezése egyelőre nem indokolt.

forrás:/sg.hu/


kapcsolódó: Látott már galaxis-összefonódást? Katt ide!
Nagyon forró helyett nagyon hideg lehet két galaxis egyesülésénél Katt ide!


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
15
  Ingyen áram: nagy ugrás jöhet a napelemeknél, a folyékony akkumulátor mindent vihet
A Harvard kutatói meglepően egyszerű megoldással álltak elő, hogy a megújuló energiát tároló rendszerek hosszú éveken át alig veszítsenek teljesítményükből: folyékonnyá kell válniuk.

A megújuló energiaforrásoké a jövő, ez nem is kérdés, de rá kell jönni arra, hogy a napelemek és szélerőművek akkumulátorai miként lehetnek képesek évtizedeken át szinte ugyanolyan teljesítményre. A Harvardon úgy vélik, hogy megtalálták a megoldást. Az elismert egyetem szakembereinek módszere és annak egyszerűsége is meglepő: folyékony aksik kellenek.

Az Engadget beszámolója szerint a találmány lényege az, hogy elektrolitok, a ferrocén és a viologén molekuláit úgy módosítják, hogy vízben oldhatók legyenek, és úgy is megőrizzék stabilitásukat.

(fotó: Reuters/Mike Blake)

Biztató eredményt kaptak a kutatók, miután semleges vízben fel is oldották őket, hiszen a folyékony energiatárolók teljesítménye mindössze 1 százalékkal romlott 1000 töltési ciklus után.

Ez a módszer olcsóbbá is tenné az akkumulátorokat, ráadásul a környezetvédelmet is segítené a gyártása. Ha pedig bármi gond történik az aksival, nem poroltó kell, csak egy rongy. Persze ehhez tovább kell kutatni, hiszen arra még nem jöttek rá, hogyan lehetne ezt a mószert tömegesen alkalmazni.

forrás:/hvg.hu/

kapcsolódó Ingyenáram: itt az új házi napelem, ami 2x annyi áramot termel Katt ide!
A Tesla tényleg megcsinálta: beindították a gigantikus akkumulátor-gyárat Katt ide!
Az első európai villanyautó-akkumulátor gyár épül Lengyelországban Katt ide!


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
15
  Harci robotok - fegyverkezési versenytől tartanak a tudósok
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: Róza

Egyre több ország fejleszt harci robotokat, a szakemberek egy része a következmények miatt aggódik.
Az amerikai védelmi minisztérium tavaly októberben megjelent jelentésében azt írta, hogy az amerikai fegyveres erők kutatási és a fejlesztési részlegei többek között harci robotokat, önállóan működő aknákat, intelligens rakétákat fejlesztenek és emellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az önállóan működő drónok rajintelligenciája is. Különösen az utóbbi dolog változtathatja majd meg a jövő harctereit, a csapatban együttműködő robotrepülőgépek feleslegessé tehetik a gyalogság alkalmazását.


Az amerikai fegyveres erők tervei abból indulnak ki, hogy a drónrajok nem csupán felderítésre vagy jelzavarásra lesznek alkalmasak, hanem kiegészíthetők lesznek fegyverrendszerekkel is. Utóbbiak lehetővé teszik a célok önálló kiválasztását és leküzdését. Az amerikai fegyveres erők erre a célra készek a következő három évben összesen 18 milliárd dollárt áldozni.Harci robotok egy kínai légi bemutatón 2016-ban (fotó: geo-politica.info)

Eközben Kína vagy Oroszország sem tétlenkedik. Robert O. Work amerikai hadügyminiszter-helyettes azt nyilatkozta, hogy Kína és Oroszország is olyan harci hálózatokat fejleszt ki, amelyek vannak olyan jók és látnak olyan távolra, mint az amerikai megfelelőik, ráadásul ugyanúgy intelligens lőszereket alkalmaznak.
Éppen ezért akarnak megbizonyosodni arról, hogy képesek a jövőben is gyorsan legyőzni az ellenfeleiket, mint tették azt a múltban.

Toby Walsh professzor, az ausztrál School of Computer Science and Engineering munkatársa kiemelte, hogy a fegyverkezési verseny már elkezdődött és nem csupán ő, hanem több ezer, a robotika területén dolgozó kollégája is aggódik a helyzet elfajulása miatt. A szakember kétségbe vonta azt, hogy az önálló harcrendszerek bevezetését és alkalmazását meg lehet akadályozni. A katonai vezetők már régóta nem arról vitatkoznak, hogy vajon létrehozhatók-e ilyen fegyverrendszerek, hanem arról, hogy azok mekkora önállósággal ruházhatók fel.


Az amerikai védelmi minisztérium tavaly októberben sikeresen próbált ki rajban közlekedő robotrepülőgépeket, míg tavaly novemberben egy kínai bemutatón a Tsinghua University is egy drónrajt mutatott be, amely nagyjából 20-25 tagból állt. Ezek a drónok formációban repülve kutathatnak át egy nagyobb területet, de lehetőséget kínálnak fegyverek alkalmazására is.

forrás:/sg.hu/


kapcsolódó: Az autonóm harci robotok globális háborúba taszíthatják a világot Katt ide!
Harc a gyilkos robotok ellen Katt ide!
A partraszállást gyakorolja Kína Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
14
  Nincs válasz az ősi marsi életre
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: Róza
A Marssal kapcsolatos kérdések közül kiemelkedik az ősi életre vonatkozó feltételezés, miszerint szomszédunkon egykor megfelelő körülmények uralkodtak ahhoz, hogy a víz folyékony állapotban legyen jelen, így akár az életnek is otthont adva. Ez azonban még mindig paradoxon elé állítja a kutatókat, akik nem találják a megfelelő választ.

Arra bőven vannak bizonyítékok, hogy a Marson egykoron folyékony víz volt, hiszen maga a marsjáró is egy egykori tó fenekén teljesít szolgálatot. A problémát az jelenti, hogy az ősi Nap nagyjából egyharmaddal „hűvösebb” volt, amit egyes teóriák szerint egy vastagabb szén-dioxid légkörrel lehetett csak ellensúlyozni, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint azonban ez 3,5 milliárd évvel ezelőtt nem volt jelen elegendő mennyiségben a szükséges üvegházhatás eléréséhez. A NASA közleményében most ezt a problémát járják körül, kiemelve, hogy a Curiosity az ősi tó fenekén nem talált karbonátokat, amiből éppen ellenkező következtetéseket vonhatunk le a szén-dioxid akkori szintjére nézve.

A fúrások révén kapott eredmény további kérdéseket vet fel, hiszen a folyékony víz jelenlétéhez százszor magasabb szén-dioxid szintre lett volna szükség. A szén-dioxid a vízben pozitív töltéssel rendelkező ionokkal (magnézium, vas) karbonátos üledékes kőzetet képez, és míg egyéb ásványok arra utalnak, hogy ezen ionok jelen voltak itt.

A Curiosity által megvizsgált talaj nem megfelelő adatokat szolgáltatott

Az agyag vizsgálata révén pedig tudjuk, hogy a környezet később sem vált elég savassá ahhoz, hogy ezen karbonátok feloldódjanak, így továbbra is megmarad a paradoxon, ami a szén-dioxid alacsony szintjét állítja szembe a felmelegedéshez szükséges üvegházhatással. Korábban elsősorban a bolygó körül keringő szondákkal próbáltak ilyen karbonátokra bukkanni, a mostanihoz hasonló negatív eredményt pedig azzal magyarázták, hogy ezek minden bizonnyal takarásban vannak, illetve rossz helyen keressük őket, a Curiosity adatai azonban megcáfolni látszanak ezen magyarázatokat.

Az ősi tó létezésekor alig néhány tíz millibar szén-dioxid lehetett a légkörben, ellenkező esetben a mintákban kimutathatók lett volna a keresett karbonátok. A felszíni légnyomás ma mindössze 7,5 millibar, szemben a földi 1013 millibarral, ennek pedig 95 százaléka szén-dioxid. Előfordulhat, hogy a marsjáró által meglátogatott ősi tó a felszín alatt helyezkedett el, de akár jég is boríthatta, bár ez utóbbival kapcsolatban rögtön megjegyzik, hogy hiányoznak az erre utaló jelek, úgy mint a nagy törések és repedések. Biztos válasz még nincs, így a kutatás folytatódik.

forrás:/sg.hu/

kapcsolódó: Hajsza a marsi élet után Katt ide!
Már 2007-ben meglehetett a marsi élet Katt ide!
Van élet a Marson Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
14
  11 millió tévéről derült ki, hogy kémkedett tulajdonosa után
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: Róza
Tudomásul kell vennie, hogy kémekkel van körülvéve: figyeli a böngészője, az okostelefonja, sőt még a televíziója is. Az egyik ilyen készülék gyártójának sokba került ez a rejtett pluszfunkció.
A VIZIO a világ egyik legnagyobb okostelevízió-gyártója. Hetek óta hangos tőle a tech-sajtó, azonban nem azért, mert egy új készülékkel rukkolt volna ki, hanem mert kiderült, titokban adatokat gyűjtött több mint 11 millió tévénézőről, és az információkat jó pénzért eladta különféle cégeknek, a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül.


A VIZIO okostelevízióiban van egy Smart Interactivity nevű funkció, amely amúgy programokat ajánl, csak épp arról felejtették el tájékoztatni a felhasználókat, hogy egy sor adatot is be lehet vele gyűjteni a nézőkről.
Fel lehetett jegyezni tévézési szokásaikat, azt, hogy milyen csatornákat néznek, az élő műsort vagy inkább a felvettet preferálják, milyen a demográfiai megoszlásuk, megszerezték az IP-címeiket, sőt az irányítószámaikat is.
Ezeket az adatokat azután jó pénzért továbbadták, és a harmadik fél célzott hirdetéseket zúdíthatott a mit sem sejtő nézőkre.

(forrás: © Hacker News Bulletin)

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (Federal Trade Commission, FTC) lépett az ügyben, és 2,2 millió dollárra büntették a VIZIO-t, arra hivatkozva, hogy a VIZIO adatgyűjtése tisztességtelen és megtévesztő volt, sérti az FTC törvényt és New Jersey fogyasztóvédelmi törvényét. A VIZIO nem megy perre, kifizeti a büntetést. Arra is kötelezték, hogy törölje az összegyűjtött adatokat.

forrás:/hvg.hu/


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
14
  Az autó, mint wellnessoázis
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: Róza
A sofőrök kényelmét biztosító rendszerek hálózatba kötésével még otthonosabbá válhatnak a gépkocsik. A Mercedes-Benz Fit & Healthy nevű projektje keretében átalakították a Mercedes S-osztályát guruló wellnessoázissá. Egy olyan komplett rendszert alkottak meg, amely - az egyes helyzetektől függően - a fény, a levegő, az illatok, a masszírozó alrendszerek, a zene és a különböző videók segítségével pihenteti vagy éppen felpörgeti a sofőröket.

Az ülésekbe légpárnákat építettek be, a kesztyűtartóba illatadagolókat és színes LED-eket. Azonban ez önmagában még semmit sem érne, az igazi dolog ezen alrendszerek összehangolása és intelligens együttműködése. A kormányba beépített szenzorok képesek mérni a vezető pulzusát és a navigációs rendszerből vagy az okostelefonból származó adatok segítségével megbecsülhetik a várható út jellemzőit.
A megoldás érzékeli, hogy ha valaki éppen ideges, stresszes vagy fáradt és ennek megfelelően avatkozhat közbe. Amennyiben például valaki stresszes, annak meleg színárnyalatokat jeleníthet meg, megnyugtató videókat és zenéket játszhat le, valamint olyan illatokkal áraszthatja el a belső teret, amelyek ellazítják az izmokat.

Aki pedig reggel az irodájába igyekszik és nehezen ébred fel, annak élesebb, hidegebb fények, felkavaró zenék, frissítő illatok és időnként az arcába fújt hideg levegő segíthetnek a felfrissülésben és a teljes felébredésben.

Renner első lépésként a meglévő rendszereket szeretné jobban felhasználni, de a Mercedes kompaktosztályának 2018-as megjelenésétől kezdve már elérhető lesz a Motion Seating nevű program is, amely a vezetés közben minimális változtatások segítségével stimulálhatja a szervezetet. A menedzser rámutatott, hogy az ülőmunka az új káros szenvedély, gyakorlatilag olyan, mint a dohányzás. A végső cél az olyan masszázsülések kifejlesztése, amelyek használata közben a sofőr és az utasok már a hangokat is szinte érezni fogják.

A Mercedes mellett hasonló kutatásokat végez például a Hyundai is, amely szintén reagált a lakosság körében tapasztalható egyre nagyobb fitneszőrületre és kifejlesztett egy egészségügyi vezetőfülkét. Ebben a szenzorok mérik a sofőr pulzusát, figyelik a tekintetét és hangulatát, s ezekhez megpróbálnak igazodni. Mindegy, hogy valaki fáradt, stresszes, kedvetlen vagy más dolgok jellemzik, a gyártók célja az, hogy jobb állapotban szálljon ki a gépkocsijából, mint ahogy beszállt oda.

forrás:/sg.hu/


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
13
  11 éve "eszik" egy csillagot egy fekete lyuk
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: Róza


Dacheng Lin, a New Hampshire-i Egyetem kutatója elmondta, az 1990-es években kezdték megfigyelni a fekete lyukak "falását", de ezek általában egyetlen évig tartanak. Az érintett, a Földtől 1,8 milliárd fényévnyire található fekete lyuk 11 éve eszi a csillagot, ez az eddig megfigyelt leghosszabb ilyen jelenség, amely egyébként jelenleg is tart – olvasható a Nature Astronomy című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban.Amerikai kutatók megfigyelése szerint rekordideje, egy évtizede nyel el egy csillagot egy fekete lyuk.

Lin és csapata röntgensugaras teleszkópok adatait használta a kutatás során. Amikor egy csillagot elnyel egy fekete lyuk, röntgensugár-villanások keletkeznek.
James Guillochon, a Harvard-Smithsonian asztrofizikai központ kutatója elmondta, az idő nagy részében a megfigyelt fekete lyuk gyorsan növekedett. Ez arról árulkodik, hogy valami szokatlant, például egy a Napnál kétszer nagyobb és súlyosabb csillagot nyel el a fekete lyuk.

A megfigyelt fekete lyuk megközelítőleg 2005 júliusában kezdte elnyelni a csillagot, "falását" számítógép-modellezések alapján valószínűleg a következő évtizedben is folytatja.

forrás:/mti/

kapcsolódó: Szupernóvák, gammakitörések és fekete lyukak láthatók Magyarországról Katt ide!
Kettőscsillagot olvaszt egybe a fekete lyuk Katt ide!
Új típusú fekete lyukat találtak Katt ide!
Ötdimenziós fekete lyuk “sértheti” a kozmikus cenzor hipotézist Katt ide!
Szinte csak a központi fekete lyuk maradt egy galaxisból Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
13
  Idegen űrhajót találtak a Holdon japánok műholdas fotóin
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: Róza
Egy amatőr kutató, a japán űrügynökség a JAXA fotói közt búvárkodva különös képekre bukkant. Úgy látszik nem csak a Nemzetközi Űrkutatási Hivatal archívumában taláni furcsaságokat.
Azt kevesen tudják, hogy a japánok a világon negyedik űrnagyhatalom az amerikaiak, az oroszok, és a franciák mögött. Azt pedig még kevesebben tudják, hogy számos műholdjuk kering égi kísérőnk körül, és 2030-ra saját holdbázist akarnak létrehozni. Ahogyan a japánok hozzáállását ismerjük a dolgokhoz, ez így is lesz!
Mint ahogyan NASA által készített anyagokhoz, a japán űrhivatal képeihez is hozzá lehet férni az interneten.

Mivel a NASA fotóin rendre furcsa dolgokat fedeznek fel az UFO-vadászok, egy lelkes kutató gondolt egyet és elkezdte böngészni őket. Nem is csalódott…

Az egyik kráter árnyékos peremén különös struktúrát fedezett fel, ami leginkább egy parkoló idegen űrhajónak tűnik. ha ez igaz, akkor a kráterben pedig minden bizonnyal egy bázis bejárata is található. Hogy a különös jármű mikor parkolt le, szinte lehetetlen megállíptani, de mivel elég homályosak a körvonalai, könnyen lehet, hogy már évezredek óta ott hever, és a finom holdpor lassan belepte.

A szkeptikusok csak nevetnek a feltételezésen, szerintük ugyanis a képen szinte semmi rendkívüli nem látható. A homályos foltokba pedig szinte bármit belle lehet magyarázni…

forrás:/napiufo/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
13
  A világ első okos síléce
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: Róza
Úgy gondolja, jól síel? A világ első okos síléce menet közben megmondja.Két francia cég együttműködéséből született meg az a síléc, amelyik sok mindent elárul a sportoló stílusáról, teljesítményéről.
A neves sportszergyártó Rossignol és a tech startup PIQ Sport Intelligence (ez utóbbi cég viselhető eszközöket készít, amely analizálja a sportoló mozgását) egy olyan sílécet készített, amelyik a lehető legtudatosabbá teszi a sípályán töltött időt. Fejlesztői a világ első okos síléceként emlegetik.A high-tech síléc a Rossignol népszerű és ikonikus Hero Master modelljén alapszik, amelybe a PIQ nanokomputerét integrálták. A videó inditásához Katt ide!

-Ezt GAIA (Group of Artifical Intelligence Applications) rendszerrel programozták, amelynek a specialitása a mozgások követése a sportolás során, és képes visszajelzést adni a tapasztaltakról. A síelésnél a mesterséges intelligencia figyeli a különféle jellemzőket, a sebességet, a fordulások szögét, a különböző erőhatásokat – percenként 195 ezer különféle adatot elemez. Mindebből olyan statisztikákat tud a síelő elé tárni, amelyekhez korábban nem juthatott hozzá.

A léc orr részébe LED-eket építettek, ezek azonnali vizuális információkkal szolgálnak, amelyeket korábban csak a lecsatolás után kaphatott meg a síelő, így akár menet közben is változtathat mozgásán, stílusán. A síléc egyelőre csak prototípus (a napokban mutatták be a müncheni ISPO sporteszköz kiállításon), de a projekt folytatódik, és a fejlesztők remélik, hogy piacra is kerülhet majd az intelligens sporteszköz.

forrás:/hvg.hu/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2017. febr.
13
  Különös és aggályos hírt adott ki az MTI
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: Róza
Különös - és ami aggályos: konkrét forrásmegjelölés nélküli - dologról számol be a Magyar Távirati Iroda: Ukrajnában internetes oldalakon biztatják öngyilkosságra a gyerekeket, és a jelenség olyan mérteket öltött, hogy vasárnap a rendőrség kiberosztálya sajtóközleményben figyelmeztette a veszélyre a szülőket.
Az MTI híre:


Több ukrán hírforrás adta közre vasárnap az ukrán kiberrendőrség közleményét, amelyben a hatóságok részletesen leírták, hogy az ilyen weboldalak hogyan vesznek rá kiskorúakat öngyilkosságra. Arról is tájékoztattak, hogy nemrég lelepleztek egy ilyen hálózatot.

A kiberrendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy szakképzett pszichológusok dolgoznak az efféle oldalakon, amelyeknek általában repülő bálnák a szimbólumai. Az ilyen közösségeknek ugyanis a bálna a szabadság jelképe, másrészt a tengeri emlősök gyakran követnek el "öngyilkosságot" azzal, hogy a tudomány mai állasa alapján érthetetlen okból időnként szándékosan partra vetik magukat.

A kiberrendőrség közleménye szerint a weboldalra bejelentkező tiniket előbb kérdésekkel tesztelik, hogy kiderítsék, valóban vannak-e öngyilkossági hajlamai. Azután számos feladatot adnak nekik, amelyek mindegyikével valamilyen kárt kell tenniük magukban vagy fájdalmat okozniuk maguknak. A végső szakaszban, amikor megbizonyosodtak arról, hogy a gyerek készen áll az öngyilkosságra, egy személyes, zenei aláfestésű magánüzenetet küldenek neki. Ebben felsorolják minden problémáját, amit korábban feltárt előttük, majd közlik a tinivel, hogy mindezekre egyetlen megoldás van: az öngyilkosság. Arról viszont nem szólnak a hírek, hogy az említett internetes oldalak működtetőit mi készteti a fiatalok halálba taszítására.a bálna a szabadság jelképe, másrészt a tengeri emlősök gyakran követnek el "öngyilkosságot"

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy két hónapja, a Donyeck megye déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol városában egy 13 éves lány levetette magát a tizenharmadik emeletről. Előzetesen a rendőrség az esetet öngyilkosságnak könyvelte el, de a lány barátaitól később megtudta, hogy az áldozat kapcsolatban állt egy internetes oldallal, és a halálugrást ott kapta "feladatként kapcsolattartóitól". Ezután a hatóságok már a szándékos emberölés, vagyis az öngyilkosságra való rábeszélés irányába is nyomoznak.

Megjegyzés: a hírt a Magyar Távirati Iroda adta ki, konkrét forrásmegjelölés nélkül. ( több ukrán hírforrás?) A szövegben olyan rész is szerepel, miszerint "A kiberrendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy szakképzett pszichológusok dolgoznak az efféle oldalakon", és mindezt átvette az állami tévé internetes oldala, valamint hamarosan végigfutott lényegében valamennyi netes oldalon, és persze megjelenik a közösségi portálon is. Miután ez rendkívül durva vád a "szakképzett pszichológusokkal" szemben, legyenek azok bár ukránok, ha az MTI, a hivatalos állami hírszolgáltató csatorna közread egy ilyen hírt, minimum ennél lényegesen konkrétabb és bizonyított forrást kellene megjelölnie.


forrás:/nepszava.hu/

kapcsolódó: Fókuszban a kiberbiztonság Katt ide!
Szadisták és pszichopaták az internetes trollok? Katt ide!
Új őrület: párkapcsolat, személyes találkozó nélkül Katt ide!
Cyberszerelem - I.rész - Internetfüggőség és virtuális románcok Katt ide!
Cyberszerelem - 2.rész - Internet, a valóság pótszere Katt ide!
Charlie Hebdo hadművelet: megkezdte a háborút az Anonymous Katt ide!


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák