+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
21
  A negyedik Foton-M
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Frey Sándor

Gekkók, gyümölcslegyek, növényi magvak és még sok más súlytalansági kísérlet repül két hónapig a pénteken felbocsátott orosz visszatérő kapszulában.
A Foton-M típusű műhold negyedik példánya július 18-án, magyar idő szerint 22:50-kor indult a kazahsztáni Bajkonurból, egy Szojuz-2.1a hordozórakétával.


Az űreszköz teljes tömege 6,84 tonna. Amint befejezi feladatát, a kísérleteket tartalmazó egység visszatér a Földre, további elemzések céljából. A kapszula eredete az 1960-as évekig, az első szovjet emberes űrhajókig, a Vosztokig és a Voszhodig nyúlik vissza.


A startra készül a Foton-M4. (Kép: Roszkoszmosz)

A súlytalanságban, automata űreszközökkel végzett szovjet biológiai kísérletek sorozata az első, kísérleti visszatérő Bion műholddal (Kozmosz-110) indult, 1966-ban. Utána 1996-ig még 11 alkalommal bocsátottak fel Bion holdkat, majd hosszú szünet után tavaly áprilisban következett az első morednizált Bion-M. Ez továbbra is a Vosztok kapszulájával, de a Jantar nevű, új fejlesztésű műszaki egységgel repült. (A Bion-M1 felbocsátásáról és magyar részvétellel is zajló kutatási programjáról, valamint a visszatéréséről az Űrvilág is beszámolt.)

A Föld körüli pályán, súlytalanságban végzett kutatásokra szolgáló, a minták utólagos földi elemzését lehetővé tevő visszatérő műholdak másik szovjet (majd orosz) sorozata a Foton. Ezek az űreszközök felépítésükben hasonlók voltak a Bionokhoz, de kezdetben inkább anyagtudományi kísérleteket végeztek velük. 1985 és 1999 összesen 12 példányukat indították.

Ezután következtek a korszerűsített Foton-M sorozat tagjai. A Foton-M1 a 2002-es startkísérlet során a hordozórakéta hibájából elveszett, de a Foton-M2 programja – ugyancsak jelentős magyar körzeműködéssel – 2005-ben már sikeres volt.

A Foton-M4 a szerelőcsarnokban. (Kép: Roszkoszmosz)

A Foton-M sorozat esetén már biológiai, anyagtudományi és egyéb vizsgálatok is szerepeltek a programban.

A Foton-M3 2007. szeptember 14-én indult, tizenkét napos repülés után tért vissza, és magyar, illetve más európai kutatók is jócskán kivették a részüket a munkából.

A most felbocsátott Foton-M4 annyiban különbözik az előző három Foton-M-től, hogy ugyanazt a Jantar műszaki kiszolgáló egységet építették bele, amit a Bion-M1 is használt. Ezzel lehetővé válik, hogy az űreszköz tovább tartózkodjon Föld körüli pályán, így hosszabb ideig tartó súlytalanságban végezhessék a kísérleteket.


A Foton-M4 felépítésének vázlata. (Kép: CSZKB Progressz / Roszkoszmosz)

A műhold 575 km magas, kb. 65°-os hajlásszögű pályán kering, várhatóan legfeljebb 60 napig. A hasznos teherből (kísérleti berendezésekből, mintákból) kb. 650 kg a gömb alakú visszatérő egység belső, hermetizált részén, mintegy 250 kg pedig a külső felületen kapott helyet. A Foton-M4 fedélzetén 22-féle kísérletet végeznek.

forrás:/urvilag/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
21
  A vonzás törvényét nem érdekli, hogy mit értékelünk jónak vagy rossznak
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon

Emberként az a dolgunk, hogy azokhoz a gondolatokhoz ragaszkodjunk, amit valójában szeretnénk, hogy tökéletesen tisztában legyünk azzal, mit is akarunk valójában, és ekkor felélesztjük az Univerzum egyik legerősebb törvényét: a Vonzás Törvényét.
Azzá válunk, amire a legtöbbet gondolunk, és azt vonzzuk magunkhoz, amire a legtöbbet gondolunk.


Amit a legtöbben nem értenek meg, az az, hogy a gondolatoknak frekvenciája van. Minden gondolatnak frekvenciája van. A gondolatokat meg lehet mérni. Ha azt a gondolatot újra és újra gondolod, vagy ha elképzeled, hogy egy új autód van, annyi pénzed, amennyit akarsz, egy új céged, lelki társad, ha elképzeled, hogy mindez hogyan néz ki, akkor ezt a frekvenciát bocsátod ki magadból. A gondolatok pedig kibocsátják azt a mágneses jelzést, ami a párhuzamost visszavonzza hozzád.
Ha tehetős emberként tekintesz magadra, akkor azt vonzod magadhoz. Mindig működik. Minden alkalommal. Mindenkivel.
A probléma lényege a következő: a legtöbb ember arra gondol, amit nem szeretne, aztán azon tűnődik, hogy miért bukkan fel az, újra és újra. A Vonzás Törvényét nem érdekli, hogy mit értékelünk jónak vagy rossznak, hogy mit akarunk és mit nem. Csak a gondolatainkra válaszol.

Ezért, ha egy hegynyi adósság tetején ülünk, és borzalmasan érezzük magunkat, akkor ezt a jelzést küldjük ki az Univerzum felé: “Jaj, roppant rosszul érzem magam, a sok adósságom miatt.” Ezzel éppen most erősítettük meg azt, hogy lényünk minden szintjén ez az érzés érvényesüljön, és így egyre többet kapunk vissza belőle.

Tehát, ha azt nézed, amit akarsz, akkor igent mondasz rá, aktiválsz egy gondolatot, a Vonzás Törvénye válaszol erre a gondolatra, és olyan dolgokat kelt életre, amik illeszkednek hozzá.

Ha arra tekintesz, amit nem akarsz, és nemet kiáltasz rá, akkor tulajdonképpen nem tolod el azt magadtól. Sőt, éppen azt a gondolatot aktiválod, amit nem akarsz, és a Vonzás Törvénye szépen felhalmozza neked ezeket a dolgokat.

Ez egy vonzásokra épülő Univerzum. Minden a vonzásról szól. A Vonzás Törvénye mindig működik. Ha hiszel benne és megérted, ha nem. Mindig működik.

forrás:/szabadonebredők/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
21
  Székely rovásírás: az ufók hozták a Szíriuszról, vagy a suméroktól ered?
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
szerző: Hercsel Adél

Talán csak a földönkívüliekről hallhatunk-olvashatunk több áltudományos elképzelést és összeesküvés-elméletet, mint a székely-magyar rovásírással kapcsolatban. Ugyanakkor valószínűleg soha nem ismerték annyian ezt az írást, mint ma. Sándor Klára nyelvész a székely írással kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket foglalja össze nemrég megjelent kötetében.

Vannak, akik minden írás ősének tekintik, mások előszeretettel származtatják közvetlenül a sumer vagy az etruszk írásrendszerekből, de írásjeleinek eredetét már az egyiptomi hieroglifákból is sikerült levezetni.

A nyelvtudósok többsége által ma már leginkább csak székely írásként említett írásrendszer azonban már származott a Szíriuszról közvetített sugallatból, de vannak, akik a bábeli zűrzavar során létrejött nyelvek egyikének tekintik.

A székely íráshoz kötődő elméletek egyik sajátos vonulata szerint a székely írásnak létezett egy úgynevezett pálos rovásírás verziója is, amelynek emlékei zömmel dél-amerikai barlangokban maradtak fönt az ott élő pálos szerzetesek jóvoltából.

Sándor Klára a könyv szerzője

Ezen túl a székely írást – főként az utóbbi években – előszeretettel értelmezik nyilas és neonáci emblémaként, és tüntetik föl a magyar nép nagyságának, dicső múltjának igazolásaként. Az tény, hogy már Szálasi Ferenc Nemzet Akaratának Pártjának jelvényében is székely betűk szerepeltek.

A székely írás nyomában című kötet emlékeztet, hogy ez a téma heves érzelmekkel átitatott ideológiai viták kérdésévé vált. Az sem véletlen, hogy sokan – a székely írással kapcsolatos ábrándos őstörténet-teremtési kísérletek, dilettantizmus és politikai indulatok miatt – gondolkodás nélkül szemétdombra hánynának mindent, ami a székely ábécével kapcsolatos. A rejtélyes írásban kétkedőket csak megerősíthette Horváth Iván irodalomtörténész nemrégiben fölbukkant „koholmányelmélete”, miszerint a székely ábécét a 16. századi humanisták hozták létre a hunutód székelyeknek tulajdonítva.

A székely írás mint az univerzum rejtélye

A „koholmányelméletet” azonban – mint Sándor Klára leszögezi – a 20. század során előkerült 13-14. századból származó székelyföldi templomfeliratok minden kétséget kizáróan cáfolták. A székely ábécé első, ma ismert, megbízhatóan megfejtett emléke a 13-14. század fordulójáról származik, amelyből arra következtethetünk, hogy ekkorra már kialakult a székely ábécé csaknem teljes betűsora. A korabeli emlékek alapján az is megállapítható, hogy a székely írás története rétegződést mutat, továbbá azt is, hogy az ábécé jelkészlete tudatos alkotás.

A székely írás 34 írásjegye valószínűleg nem egy korból származik. A jelkészleten megfigyelhető a grafikai egységesítés nyoma: az ábécé alaprétegét a 11-13. század során azért egészíthették ki újabb elemekkel, hogy minél pontosabban illeszkedjen a magyar hangrendszerhez. A betűalakokból az is látszik, hogy vésés, karcolás, rovás emlékét őrzik: a formák kialakításakor feltűnően kerülték a vízszintes vagy a köríves alakzatokat. A székely betűk csak a 17. században kezdtek jelentősen módosulni a tollal írás következtében: a kézírásban megjelentek a kerekebb formák és a vízszintes vonások is, mert a latin betűs íráshoz szokott kéz másképp vezette a vonalakat.


Az azonban továbbra is rejtély, hogy a székely írás pontosan honnan származik. A legfrissebb kutatási eredmények alapján a székely írás eredetét valamelyik nyugati ótörök ábécében kell keresnünk, amelyhez később az írás megalkotói a cirill és a glagolita ábécéből kölcsönöztek jeleket az ábécé hiányainak kiküszöbölésére. A kutatók úgy vélik, őseink még a honfoglalást megelőző évszázadokban, a Kazár Birodalomban vehették át az ábécé alapjául szolgáló írásrendszert, amely valószínűleg valahol Kelet-Európában jöhetett létre.

Székely földönkívüli vagy Székelyföldön kívüli?

A székely írás eredeténél talán csak a vele szorosan összefüggő történelmi feladvány, a székelyek eredete kérdésesebb. Az idők során sokféle népet véltek már a székelyek elődeinek: rokonították már őket a cserkeszekkel, a besenyőkkel, a hunokkal, a bolgárokkal, vagy a kabarokkal, de még a mongolokkal is. A kutatók körében a viták központját a székelyek „magyarságának” vagy „idegenségének” kérdése jelenti, vagyis az, hogy a székelyekben a többi magyar határvédelmére szervezett népcsoportot vagy inkább a magyarsághoz a honfoglalás előtt csatlakozott önálló, eredetileg török nyelvű etnikum utódait kell keresnünk.

A „magyarpártiak” elsősorban azzal érvelnek, hogy a székelyek hagyatéka semmiben sem különbözik a magyarok többi részének régészeti anyagától. A „csatlakozottnép-pártiak” pedig abból indulnak ki, hogy a székelyek önálló névvel, írással, hagyománnyal és jogszokásokkal rendelkeztek, ráadásul már a 12. századi krónikákban is önálló etnikumként szerepeltek. Az utóbbi elmélet azonban hiába tünteti föl a székely írást a székelyek török eredetének bizonyítékaként, Sándor Klára könyvében figyelmeztet: a saját írás önmagában nem automatikusan alkalmas annak igazolására, hogy a székelyek önálló etnikumként csatlakoztak a magyarokhoz.

A székely graffitis paptól a pápista titkosírásig

A „csatlakozottnép-párti” és „magyarpárti” vita részekén gyakori ütközőpont a székely írás használatának kérdése is: a székely írást vajon a magyar nép egésze vagy csak a székelyek ismerték? Az egészen biztos, hogy a székely írással kizárólag magyar nyelvű szövegeket jegyeztek le, és az is, hogy a székely írás korai, autentikus emlékei mind a Székelyföldről kerültek elő. Abban már megoszlanak a vélemények, hogy a székely írás milyen funkciókat tölthetett be, de a fennmaradt emlékekből leginkább arra következtethetünk, hogy a székely írás a székelyek egyik identitásjelző szimbóluma volt.

A székelyföldi templomokban talált székely betűs feliratok lényegében nem különböznek a mai „itt jártam” típusú graffitiktől. A mívesebb feliratok mesteremberektől származnak, akik mintegy márkajelzésként látták el kézjegyükkel munkájukat, az egyszerűbbek pedig a templomokban szolgáló papok névjegyeit őrzik. Sándor Klára szerint egyelőre a legcsekélyebb jele sincs annak, hogy a székelyek ábécéjüket valaha a kommunikáció hétköznapi eszközeként használták volna. A székely írás elsődleges szerepe inkább szimbolikus lehetett: annak bemutatása, hogy alkalmazója ismeri a székely betűket, és valamiért fontosnak tartja, hogy ezt a világ tudomására hozza.
A székely írás a Székelyföldön kívüli használatban egészen más funkciót látott el. Az ábécé Erdélyen kívüli története Mátyás udvarában kezdődött, de azt nem tudjuk, hogy miként került az írás a királyi palotába, ahol kivirágzott a székely írás kultusza. Mátyás udvarának humanistái a székely írást az ősi hun-szkíta örökség maradványának tartották, amely egyértelműen bizonyítja a magyarok hun származását. A 16. század végére általánossá vált a székely írás és a héber ábécé összekapcsolása, a magyar nép dicső eredetének és kiválasztottságának bizonyítékaként.

A 17-18. században is nagy népszerűségnek örvendett a székely írás használata és kutatása. A fennmaradt emlékek tanúsága alapján a székely írást ismerő papok és diákok a székely ábécét kulturális kincsnek tartották, és nem egyszer titkosírásként használták. A 19. században erősen visszaesett a székely írás népszerűsége: új kultusza a század végén kezdett kialakulni. A 20. században készített feljegyzések, kiadványok, levelek, cserkészábécék és társaik lényegében behatárolhatatlan új korpuszt hoztak létre.

Több kritika, kevesebb romantika

Egyelőre tehát semmi bizonyítékunk nincs arra nézve, hogy a székely ábécét a magyarság egésze ismerte volna, de még az sem biztos, hogy használata a Székelyföldön is széleskörű lett volna. „Valószínűleg soha nem ismerték annyian a székely írást, mint ma, és soha nem tapadt hozzá annyiféle értelmezési lehetőség, nem váltott ki olyan indulatokat, s nem volt identitásjelző szerepe sem olyan sokféle, sem olyan intenzív, mint ma. A székely írás eredetéről alkotott elképzelések sora, „valódiságának” elismerése vagy tagadása szoros kapcsolatban van a magyar és a székely identitással, a magyar etnogenezis és a székelyek történetének kérdésével, és azzal, hogy a székely írás koronként változó jelentőséggel kapott szerepet a magyar történeti tudat fölépítésében – állítja Sándor Klára.

A kutató szerint pontos válaszokat akkor kaphatunk a székely írás származásával kapcsolatban, ha a tudósoknak végre sikerül megtalálniuk azt az írást, amely a székely írás közvetlen ősének tekinthető. A nyugati ótörök írások emlékeinek gyarapodása azonban reményt adhat arra, hogy ez egyszer bekövetkezhet.

A székely írás nyomában című könyv szerzője szerint a székely írás kérdésében a ma körülötte burjánzó romantika helyett a szigorú kritika, továbbá nem a nagy tudományos elméletek, hanem a részletes és alapos filológiai munka fogja elhozni a várt eredményt és az áttörést.

forrás:/hvg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
21
  Először figyelték meg a Higgs-bozon tevékenységét
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
A világ legnagyobb részecskegyorsítójának adatai elsőként nyújtanak betekintést a Higgs-bozon munkájába.
Fél évszázadon át a Higgs-bozon volt a részecskefizika standard modelljének utolsó hiányzó darabja, ami megmondja, hogyan lépnek kölcsönhatásba az alapvető részecskék és erők.

A Nagy Hadronütköztető (LHC) ATLAS kísérlete egyike volt a Higgs 2012-es felfedezésében közreműködő detektoroknak, melynek fizikusai most a W-bozonoknak nevezett részecskékkel tesztelik a Higgs működését. "Nagyon jól ismerjük ezeket a részecskéket, de soha nem láttunk még ilyen kölcsönhatást" - utalt a részecskék egymásról való lepattanásának észlelésére a detektor belsejében Marc-André Pleier, az amerikai Brookhaven Nemzeti Laboratórium tudósa. "Ezzel a méréssel le tudjuk ellenőrizni, hogy a Higgs-bozon teszi-e a dolgát"


A Higgs-től azt várják, hogy megmagyarázza, miért van tömegük egyes gyenge kölcsönhatást közvetítő részecskéknek, mint a W- és a Z-bozonok, míg mások, például a fotonok nem rendelkeznek tömeggel. Az a tény, hogy a W- és Z-bozonok tömeggel rendelkeznek, míg a foton tömeg nélküli komoly gátja volt az elektrogyenge elmélet kifejlesztésének.

Ezek a részecskék egy úgynevezett SU(2)-mértékelmélettel írhatóak le, de ezeknek a bozonoknak a SU(2) mértékelmélet szerint tömeg nélkülieknek kellene lenniük.

Szükség volt valamilyen jelenségre, ami megsérti az SU(2)-szimmetriát, tömeget adva a W- és Z-bozonoknak Az elméleti fizikusok felismerték, hogy a Higgs megoldhatja a rejtélyt. Ha lehetővé teszik a W-bozonoknak egy Higgs bekeveredését az ütközésekkor, azzal megoldódik a probléma. "Ez az egyik dolog, amiért úgy vélik, léteznie kell a Higgs-bozonnak" - mondta Matthew Herndon, a Wisconsin Madison Egyetem kutatója, aki hasonló problémák megoldásán dolgozik egy másik LHC kísérletben, a CMS-ben.

A Higgs felfedezése óta a fizikusok aprólékos vizsgálódásba kezdtek a bozon tulajdonságait illetően, hogy lássák, vajon tényleg Standard Modell által megjósolt részecskéről van-e szó. "Elég mélyreható elképzelésünk van erről a bozonról" - mondta Pleier. "Mint egy vadnyugati körözési plakát, ahol a szem színe, vagy egy forradás, vagy bármi megfelel az adott kvantumtulajdonságoknak. Ezt tesszük a Higgs-bozon közvetlen méréseivel"

Eddig a Higgs már-már zavaróan tökéletes egyezést mutat az elméletekkel. Az LHC 2015-ig zajló karbantartási munkálatai miatti leállásával úgy tűnt, a fizikusoknak várniuk kell a további információkra, van azonban egy másik módszer a Higgs vallatására, a működésének a tesztelése. Amennyiben a W-bozonok képesek például egynél több Higgst kicserélni, akkor gyakrabban pattannak le egymásról, mint a Standard Modell jósolja. "A szóródási folyamatok arányának és a tapasztalt energiáknak elég drasztikusan változniuk kell, jó esélyt adva az új fizika felfedezésére" - mondta Herndon.A dolog nem mentes a kihívásoktól, a W-bozonok rendkívül ritkán pattannak le egymásról az LHC kísérletei szerint, és még ennél is ritkább egy Higgs-bozon keletkezése. Az LHC protonpárok fénysebességhez közeli ütköztetésével működik. Néha ezeknek a protonoknak az egyike egy W-bozont bocsát ki. Csak akkor észlelhető szóródás, ha mindkét protonnak sikerül egy időben kibocsátani egy-egy W-bozont, és ezek el is találják egymást. Mindezek fényében nem csoda, hogy az ATLAS a sok milliárd ütközésből mindössze 34 ilyen esetet észlelt, tette hozzá Pleier.

Eddig minden egybecseng a Standard Modell által megjósoltakkal, de a hatás észlelése mindenképpen mérföldkőnek számít, és Herndon beszámolója szerint a CMS is hamarosan közzéteszi saját változatát az eredményekről. "Soha nem tekintettünk eddig be a Standard Modell ezen szegletébe" - mondta Jack Searcy, az ATLAS csapat tagja, a Michigan Egyetem fizikusa. "Ez egy olyasvalami kezdete, ami nagyon érdekessé teszi az elkövetkező éveket"

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
20
  Váratlan meglepetés egy Naprendszer-hasonmástól
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Molnár László

A HR 8799 csillag bolygórendszere nagyon hasonlít a mienkhez: négy nagy gázbolygóval, azon túl pedig egy törmelékkoronggal is rendelkezik. A csillag maga azonban egy pulzáló változó, némileg váratlan tulajdonságokkal.

A HR 8799 bolygórendszerét 2008-ban fedezték fel, közvetlenül lefényképezve a bolygókat. A mindössze 120 fényévre lévő csillagnál később egy negyedik gázóriást is azonosítottak. Bár a bolygók nagyon nagyok, tömegük 5-10-szerese a Jupiternek, az elrendezésük hasonló a Naprendszer gázbolygóihoz.

Sőt, a Spitzer-űrtávcső kimutatta, hogy a bolygók mellett a mi Kuiper-övünkhöz hasonló törmelékkorong is található a csillag körül.

De nem mindenben hasonlít hozzánk a HR 8799 rendszere. Maga a csillag nagyobb, mint a Nap, és jelenleg gamma Doradus-típusú változócsillagként pulzál. A rendszer korát nem ismerjük pontosan, és emiatt a csillag és a bolygók tömegét is csak bizonytalanul lehet megbecsülni.

Azonban ha sikerülne a pulzációs módusokat pontosan megfigyelni és modellezni, az segíthetne a kor és a tömeg meghatározásában.

A HR 8799 négy bolygója a központi csillag kitakart képe körül. (Forrás: Keck Observatory)

Ennek kiderítésére 2009-ben a kanadai MOST űrtávcső 47 napig mérte folyamatosan a csillag fényváltozásait. Az adatokat Sódor Ádám (Belga Királyi Obszervatórium/MTA CSFK) vezetésével nemzetközi szerzőgárda dolgozta fel. A HR 8799 azonban egy nagyon különleges gamma Doradus csillagnak bizonyult, független pulzációs módusok sora helyett ugyanis valami teljesen mást találtak. Mindössze egy jelentős önálló módust azonosítottak: a csillag szinte összes többi rezgése ehhez idomul. A varázsszám a kilences, ugyanis a fő pulzációhoz képest a további rezgések frekvenciái nagyjából n:9 arányokkal írhatóak le, vagyis rezonanciákba záródtak vele. Emellett a csillag fényváltozásának nagysága is hullámzik, méghozzá 4,5 napos periódussal, a fő pulzáció 9-szeresével. A rezonanciák és a hullámzó erősségű fényváltozás együttesen észrevehető hasonlóságot mutatnak a teljesen más fejlődési állapotú RR Lyrae csillagokban megfigyelt, szintén ismeretlen Blazskó-effektushoz, újabb adalékul szolgálva a csillagpulzáció eme évszázados rejtélyéhez.

A MOST által rögzített fénygörbe. A sok rövid lyuk a Föld megvilágított feléről érkező szórt fény miatt gyenge minőségű adatok elhagyása miatt keletkezett. (Forrás: Sódor et al)

Bármilyen érdekes tanulsággal szolgál is a HR 8799 pulzációja, az eredeti célkitűzéseket nem lehetett teljesíteni: mivel nem lehet kitalálni, eredetileg milyen módusok hangolódtak el és záródtak rezonanciába, a csillag korát nem lehetett meghatározni. A szerzőknek azonban vannak még nagyfelbontású spektrumok is a tarsolyukban, amelyekkel talán sikerrel járhatnak. De ez már egy másik cikk alapanyaga lesz.

forrás:/csillagaszat.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
20
  Szakadék
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
szerző: Horváth Gabriella Tek Kineziológus

Napjainkban, sőt, az utóbbi pár évtizedben nagyon dívik a spiritualizmus, az önmegismerés útja. Rengeteg jó anyag található, tényleg csak az nem tanul, aki nem akar. Az, hogy a „szakma” ez miatt fel is hígult, szerintem nem gond.
Mindenki a fejlettségi és befogadási szintjének megfelelő tanítást kapja, pont úgy, ahogy lennie kell, aminek a befogadására alkalmas.
Sokan vannak, akik elolvasva pár írást segítőnek érzik magukat. Ám tegyék. Hisz segíteni ők is tudnak valakinek, és ez jó. A segítők mindig a „szintjüknek” megfelelő feladatot kapnak, soha nem nagyobbat. Ha valaki csalódik egy segítőben, az is éppen úgy tökéletes, ahogy van! Mert a csalódás, a mellékvágány, a plusz körök is értékesek, céllal kerülnek az életünkbe.


A probléma nem itt van, hanem ott, ha valaki olvasmányait alapul véve azt hiszi, mindent tud. Mindenre van egy sablon spirituális válasza, vagy éppen ha nem tud válaszolni a vele szembe kerülő tanításra, akkor kibújik a változás, az új befogadása elől a „Minden úgy jó, ahogy van.. „ sokszor elkerülő viselkedésként használt mondata mögé.
A legnagyobb spirituális illúzió az önáltatás! Azon, aki mindent tud, nem lehet segíteni. Nem akarja, hogy segítsenek, és ezt tiszteletben kell tartani. De akkor könyörgöm, ne panaszkodjon, hogy milyen rossz az élete! Futkosnak látóhoz, jóshoz, várva, hogy a válasza oldja meg az életüket, vagy vállaljon más felelősséget azért, amiért nekik kellene. Persze mindezt úgy, hogy tökéletesen tisztában vannak mindennel, és mindent tudnak, és még a megkeresett ember véleményét sem fogadják el.

Az ilyen „típusú” spirituális emberek azok, akik akár ateisták is lehetnének. Teljes tagadásban vannak ők is, csak épp a mérce másik végletében. A spiritualitást, mint pótcselekvést használva kerülik el életük jobbítása felett a felelősséget. Mindenre van elméletük, magyarázatuk, és várják a megváltó csodát. Még az is lehet, hogy tanfolyamról tanfolyamra, meditációról meditációra járnak, de semmit nem alkalmaznak az életükben!

A spirituális tudás tartalmatlan és üres a tapasztalás nélkül! Szakadék tátong a valóság és az elmélet között. Semmit nem ér a tudás, ha nem tudod megélni, és alakítani ezzel az életed! Annak a tudása ér valamit, aki éli is azt.

Az egész spirituális lélekfejlődésnek nem az elmélet halmozása, a könyvtár nagyobbítása és a spirituális „szakértelem” a lényege, hanem az, hogy mennyit vagy képes fizikai síkon megmutatni az életedben! Csak az az erős, és csak az értett meg bármit is, aki képes ezt az életébe beültetni! Különben az egész üres fecsegés, tartalmatlan, az első konfliktusban kipukkanó üres lufi.

Menj bele az életbe, ott mutasd meg, mit tudsz! Hogyan reagálsz, ha rád szólnak, vagy épp rád mosolyognak? Miként viselkedsz konfliktushelyzetben? Mennyire sikeres az életed? Mennyire vagy boldog a pároddal, és ÉLED a kapcsolatotokat, üres fázisok helyett? Mivel töltöd az idődet?

Már több, mint egy éve dolgozom ezen az oldalon veletek. Látom, hogy a csoport fele az olvasáson, és a… jaj de jó gondolatok, de szuper, így kell csinálni..” állapotában üldögélnek, és képtelenek kilépni. Tiszteletben tartom a döntéseteket, de ne csodálkozzatok, ha nem változik az életetek. Sokan vagytok viszont (és gratuláció nektek), akik könnyeiken, izzadtság cseppeiken és mosolyokon keresztül haladnak, ki lassabban, ki gyorsabban, de elégedetten… mert tesznek magukért! Nagyon büszke vagyok rátok.

Én, amit tudást tudok, megadok nektek ehhez! Tiszteletben tartom a nem cselekvést is. Mindenki csak magáért tud tenni, erőltetni semmit nem lehet (tőlem meg nagyon messze is áll). Ha nem állsz még készen, fusd a köreid, mert tényleg nem állsz még ott.

A legnagyobb tanítás, amit át tudok nektek adni, az pont ez! Csináld, amit tudsz! Ezért írtam a könyvem nektek, hogy gyakorlati segítséget nyújtsak. Ezt eszközt adjak a kezetekbe, amivel megvalósíthatjátok céljaitokat. Teszteld a tudást, próbálgasd, nézd meg, hogy reagálsz rá. LÉPJ, az életedben.. ne csak egy helyben állva vágyakozz, vagy épp okold a világot, hogy miért nem változik… hisz te olyan sokat „teszel” a változásért!

Lépj! Nagyon nehéz, de más nem segít! Tegyél, cselekedj, változtass!
Nem lesz boldog a párkapcsolatod, ha nem foglalkozol a pároddal!
Nem lesz sikeres a munkád, ha a facebookot nézegeted a munkahelyen!
Megszólít egy program, egy tanfolyam! Nem véletlenül, mert dolgod lenne vele!
Olvashatsz te 1000 oldal elméletet a gyakorlatok nélkül. Csak az a tudás a tiéd, amit megéltél!

forrás:/lélekhang/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
20
  Az 5 legkeményebb összeesküvés-elmélet a maláj gép lelövéséről
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: fulldragon
szerző: Balla Eszter (San Francisco)

Folyik a politikai egymásra mutogatás a maláj utasszállító megsemmisítése után.
Az Obama-kormány közvetetten a moszkvai vezetést vádolja, amiért mesterségesen szítja a háborús feszültséget Ukrajna és a szeparatisták között. Putyin szerint az ukránok ellenséges politikája váltotta ki az elégedetlenséget a felkelőkben. Az amerikai ellenzék Obama gyengeségének, koncepciótlan koncepciótlan külpolitikájának tudja be az oroszok megerősödését és vakmerőségét. Hillary Clinton pedig az európaiakat korholja, amiért nem tesznek eleget a putyini Oroszország elszigeteléséért.


Pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülésen ítélte el a MH17 maláj utasszállító elleni rakétatámadást, ami 298 ember életét követelte. Samantha Power amerikai ENSZ nagykövet egyértelműen az orosz barát szeparatistákat tette felelőssé, és nem zárta ki az oroszok technikai segítségét sem.

Barack Obama elnök globális tragédiának nevezte a maláj repülőgép lelövését, és azt ígérte, mindent elkövetnek azért, hogy az igazság Többet tegyen Európa Putyin ellen – követeli Hillary Clinton a maláj repülő tragédiája után kiderüljön. „Nincs idő propagandára, piszkos játszmákra”– figyelmeztetett az elnök, és követelte, hogy Ukrajna, a szeparatisták és Oroszország ideiglenes tűzszünetet tartson a nyomozást elősegítendő.

Barack Obama személy szerint nem vádolta Putyint. És bár egy amerikai kémrepülő igazolta, hogy rakétatámadás végzett a maláj géppel, az elnök azt mondta, hogy az Egyesült Államok nem tudja, ki hajtotta végre a halálos támadást.

Az amerikaiak a véres ukrán konfliktus szításával, a szeparatisták pénzelésével és felfegyverzésével vádolják Moszkvát. Ha Putyin akarná, véget vethetne a polgárháborúnak, de meg akarja büntetni Ukrajnát és a Nyugatot – állítják.

Az Obama-admininsztráció nem akar fegyveres konfliktusba keveredni Moszkvával. Az a célja, hogy gazdaságilag gyengítse meg, nemzetközileg szigetelje el Putyin Oroszországát, ezért is jelentették be nemrégen, közvetlenül a repülőszerencsétlenség előtt az újabb kemény gazdasági szankciókat, ami orosz bankokat, pénzintézeteket, olaj/ gáz cégeket, fegyvergyártókat sújtja.

Washingtont ismételten csalódás érte, amikor az Európai Unió mindehhez nem csatlakozott, hanem saját jóval mérsékeltebb javaslatával ált elő. Mivel Németország szoros gazdasági kapcsolatokat ápol Oroszországgal, Angela Merkel is nemet mondott az amerikaiaknak és visszafogottan bünteti Moszkvát.

Az amerikaiak frusztráltságát legkeményebben a jövő lehetséges elnöke, Hillary Clinton fejezte ki egy televíziós interjúban, amikor azt fejtegette, hogy az Egyesült Államok már világosan kimutatta véleményét Putyinról, most az európaiakon a sor.

Clinton szerint az európaiak még most is csak vívódnak, mit kellene Oroszországgal csinálni. Agresszor-e, veszélyes-e Putyin vagy sem; hogyan értékeljék valójában az ukrán válságot.

„Úgy vélem, ha a maláj tragédiát az oroszokhoz lehet kötni, akkor az európaiak is arra kényszerülnek, hogy többet tegyenek” – figyelmeztet Hillary Clinton, és arra ösztönzi az európai vezetőket, hogy adják Putyin értésére, túl messzire ment, és nem nézik mindezt tétlenül.

A maláj repülő tragédiája európai ügy, a gép Amszterdamban szállt fel, Kuala Lumpurba tartott, európai területen lőtték le. Európának kellene felháborodnia, neki kellene a vezető szerepet játszania, nem pedig Amerikának – állítja Hillary Clinton.

Leggyakoribb összeesküvés-elméletek a maláj utasszállító lezuhanásával kapcsolatban

A rövid időn belül második maláj utasszállító gép tragédiája nem hagyja az embereket nyugodni. A számtalan összeesküvés-elmélet közül a leggyakoribbakat emeljük ki.

1/ Egy világhatalom lőtte le a gépet, hogy kirobbantsa a harmadik világháborút. A lezuhant gép tökéletes ürügyet szolgált arra, hogy a NATO megszállja Oroszországot, vagy Oroszország lerohanja Ukrajnát.

2/ Egy nagyhatalom lőtte le, hogy elterelje a figyelmet Gázáról.

3/ Azért lőtték le, hogy eltitkolják, hogy az HIV/AIDS-vírus létrejötte emberi tevékenység következménye. Mint ismeretes, jeles AIDS-kutatók utaztak a gépen egy ausztráliai HIV/AIDS-konferenciára

4/ Ukrajna lőtte le a gépet, hogy meggyilkolja Vlagyimir Putyint

Putyin elnöki gépe ugyanakkor repült át Ukrajnán, mint az MH17. Az ukránok ellene terveztek merényletet, csak célt tévesztettek. Egy másik változatban a CIA akart végezni Putyinnal.

5/ A gépet nem lőtték le.

A gépet eltérítették, és Ukrajnában felrobbantották. A lelövést az ukránok csak imitálták, hogy ezzel is ürügyet találjanak a szeparatisták eltiprására.

forrás:/valasz.hu/


A legfrissebb:

Halottakat helyeztek el a gépen - állítja a szakadárok vezetője

Több nappal a maláj gép lezuhanása előtt haltak meg azok az emberek, akiknek a holttestét a roncsok között megtalálták - mondta interjújában Igor Sztrelkov, a kelet-ukrajnai lázadók egyik vezetője. Erre szerinte a testek állapotából lehet következtetni.

Több nappal a maláj gép lezuhanása előtt haltak meg azok az emberek, akiknek a holttestét a roncsok között megtalálták - mondta interjújában Igor Sztrelkov, a kelet-ukrajnai lázadók egyik vezetője. Erre szerinte a testek állapotából lehet következtetni.

Sztrelkov annak a gyanújának adott hangot, hogy a "minden aljasságra képes" ukrán hatóságok keze van a halottak odaszállításában, esetleg még felszállás előtt helyezték el azokat a gépen, számítva arra, hogy az oroszbarát fegyveresek rakétát indítanak rá.
A szakadár vezér gyanúsnak találja azt is, hogy a roncsok között rengeteg orvosi felszerelés volt - ami egyébként összefüggésben lehet azzal, hogy a gép utasainak harmada egy ausztráliai AIDS-konferenciára tartott.

Az MH17-es járat lelövéséért már az Egyesült Államok is az oroszbarát szakadárokat teszi felelőssé. A hazafiak változatlanul cáfolják a támadást.

forrás:/Hunhír/

A nap kérdése:
Lehet, hogy temetőre zuhantak a lelőtt maláj gép roncsai ? (nordi)
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák