+ A | - a | Visszaállít
2014. ápr.
19
  Üresség
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
szerző: Horváth Gabriella Tek Kineziológus

Te hogy állsz az ürességhez? Félsz tőle, vagy tudod élvezni? Az üresség állapota az egyik legnagyobb áldás, ami téged érhet. Sokakat megijeszt az üresség. Nem tudnak mit kezdeni vele. Megszokták, hogy valamit mindig cselekedni kell.

Az üresség a lélekfejlődés egyik kívánatos állomása. Ha már az ürességig el tudsz jutni, akkor elmondhatod, hogy jó úton haladsz. Mert mi is az üresség?

Csend, cselekvésmentesség, zajmentes és nyugodt állapot. Amikor nem tombol az egó, nem sorolja vágyait, vagy éppen félelmeit. Épp ezért az ürességet üdvözöld életedben, és bátran veregesd meg a vállad, mert jól csináltad, amit addig csináltál.

A félelmet ilyenkor az egó okozza, aki nem szereti az ürességet. Neki mindig tenni, gondolni, érezni kell valamit. Nem hagy nyugodni, és azt duruzsolja a füledbe, hogy ezzel a nagy semmivel veszélyben vagy. Ne hallgass rá! Aztán amikor őt is le tudod állítani, akkor végtelen boldogság fog el. Beáll a teljes csend, a béke az elmédbe.

Az ürességre szükség van. A korsónak is csak falai vannak, és benne üresség van, hogy megtölthető legyen, ezért használható. Így hasznos a létező, és hasznot adó a nem létező. Mindkettőre szükség van. Te vagy a hasznos, és a benned élő üresség lesz a hasznot adó számodra. Mert ami üres, csak az tölthető meg. Ami üres, abban a régi fájdalmak teret adnak az új örömöknek.

Törekedj az üresség állapotára. Próbáld elmét tébolyító zaját lehalkítani. Lásd meg a jelen pillanatot, és az abban rejlő lehetőségeket, amik rád várnak, hogy befogadd őket. Ehhez viszont helyet kell csinálnod tested korsójában.

És már a megoldást is leírtam: Maradj a jelenben! Fókuszáld a figyelmed arra, ami MOST van! Ha észreveszed, hogy elméd megint bevitt a félelmek zajába, akkor ismét fordítsd kifelé a figyelmet. Gyakorold, amíg egyszer arra döbbensz rá, hogy már jó ideje nem féltél. Megcsinálható, nem nagy ördöngösség. Csupán akarni, és tenni kell érte.

forrás:/lélekhang/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. ápr.
19
  Black Knight, az idegen műhold
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: fulldragon
13000 éves idegen műhold.A Fekete lovag továbbra is a Föld körül kering, és jeleket bocsát ki.Adatokat továbbít de hova és kiknek?

1960. február 11-ei számában a "The New York Times" című napilap egy rejtélyes szatellit felfedezéséről közölt le cikket, melynek következtében egy csapásra ismerté válik szerte a világon, egy "Black Knight" azaz "Fekete lovag" néven emlegetett, azonosítatlan űrbéli objektum, melynek létezését mind az amerikaiak, mind pedig az oroszok detektálják és elismerték.

Eme műhold felfedezésekor még csak alig néhány (így jól ismert) ilyen szerkezet keringett a Föld körül. Méretét (és feltételezett technikai adottságait) tekintve az objektum többszöröse egy normál műholdénak. Sebessége és keringési iránya sem a megszokott, hisz a földi műholdak általában lassabban és nyugatról keletre, míg a Fekete lovag pont fordítva, kelet-nyugati irányba, poláris pályán és meglehetősen gyorsan mozog.

Időnként egyébként még a Földről is lehet látni, amint egy apró, de fényes, vörös pontként áthalad az éjszakai égbolton.
Az Egyesült Államok, az egykori Szovjetunió, de még sok más (főként európai) ország is észlelte, hogy az idegennek vélt űreszköz kódolt jeleket bocsátott ki, melyeket egyeseknek (például a jelsorozatot adásuk közben szintén észlelő HAM rádió egyik munkatársának is) sikerült dekódolniuk. Állításuk szerint a jelsorozat az Ökörhajcsár csillagkép 13000 évvel ezelőtti helyzetéről és állapotáról tartalmazott meglepően pontos információkat, konkrét célja és üzenete azonban egyenlőre nem ismert.Ebből az incidensből kiindulva sokan vélik azonban úgy, hogy ezek szerint a Fekte lovag 13000 évvel ezelőtt indulhatott az eddig ismeretlen űrlény civilizációtól útjára, vagy éppen akkor állhatott geostacionárius pályára, s így azóta keringhet Földünk körül vizsgálva azt.

forrás:/keptelenség/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. ápr.
19
  Otthoni praktikák billentyűzet-tisztításra
Kategória: Életmód - Közzétette: fulldragon
Írta: Pöttyös Panni

Mindenki lessen csak rá a billentyűzetére, szerintem tíz emberből 5 nem tudja azt mondani, hogy patyolattiszta. Az enyémen per pillanat azért van csak 3(!) pötty, mivel a múlt héten fordítottam hasra és ürítettem ki belőle egy napi menüre való morzsát. Ilyen ez, ha az ember, még enni sem vonul egy nyugodtabb zugba…
billentyűzet-takaritasa

Nézzünk, 4 praktikát, hogyan tisztítsuk ki hatékonyan a billentyűzetet:

1. A legegyszerűbb, és valószínű, hogy különösebb bevásárlást sem igényel a fogkefe és a fültisztító pálcika használata. Legtöbb háztartásban mindkettő szokott kéznél lenni. Kapcsoljuk ki a számítógépet, majd mártsuk egy kis alkoholba, szeszbe a fültisztító pálcikát, majd töröljük ki vele a billentyűk közötti részt, és utána egy már nem használatos fogkefével dörzsöljük át a billentyű teljes felületét.

2. A billentyűzet számára kapható a boltban (ezért már bizony ki kell mozdulni a lakásból) egy speciális tisztító gél. A módszer egyszer és hatásos: a cuccot bele kell tömködni a billentyűzet közötti résekbe, és már rántja is magával az összes beragadt koszt és baktériumot. Hetente egyszer nyugodtan használhatjuk.

3. Ablaktisztító: fújjuk le ablakpucolóval a billentyűzetet, majd töröljük szárazra egy puha ronggyal. Ez a kisebb koszolódások esetén kiváló, de ha már tele van a gombok között morzsával, akkor drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodni.

4. A legdrágább és leghatásosabb módszert hagytuk a legvégére, ez a sűrített levegő. Ez a legmélyebben fekvő, elérhetetlen részekről is kisepri a koszt.

forrás:/twice/

Amennyiben a fenn leirt négy módszer nem hozta meg a kivánt eredményt. nyugodtan térjetek rá a gőzborotva használatára ... Biztos siker (nordi)
...
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. ápr.
18
  Villámok az űrállomásról
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Frey Sándor

A Földön minden nap átlagosan 4,3 millió alkalommal villámlik valahol. Ezek közül naponta kb. ötvenet szeretnének „elcsípni” a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) tavaly elhelyezett detektorral.

A Firestation nevű kísérlet 2013 augusztusában került fel az ISS-re a japán Kounotori-4 teherűrhajóval, és szeptember eleje óta dolgozik az űrállomás külső részére szerelve. Műszerei között megtalálható egy fotométer, amellyel a látható fény tartományában keletkező felvillanásokat érzékelik.
Emellett rádiótartományban is végeznek méréseket, illetve gamma- és elektronsugárzást detektálnak. A kísérlet egyik fontos célja a rövid, erőteljes gamma-felvillanások (terrestrial gamma-ray flashes, TGF) jobb megismerése.Az éjszakai kép az ISS-ről készült, 2013. december 13-án. A fotózó űrhajósnak sikerült szerencsés időzítéssel egy villámlás fehér fényfoltját elcsípni. A sárgás színű világos foltok Kuvait és Szaúd-Arábia városainak fényei, amelyek épp akkor kilátszottak a zivatarfelhők takarója alól.

Ilyenekből naponta kb. 500-1000 keletkezhet a Föld légkörében. Egyelőre nem világos, hogy milyen folyamatban, milyen típusú villámtevékenység során jönnek létre. A TGF-ek feltehetően kapcsolatban lehetnek a vörös lidérc néven ismert magaslégköri jelenséggel. A gamma-villanások a legnagyobb energiájú elektromágneses jelek közé tartoznak, amelyek természetes úton a Földön keletkeznek. A belőlük származó gamma-fotonok energiája a nukleáris robbantásokból, a napkitörésekből vagy a szupernóvákból eredőkhöz hasonlítható.

forrás:/urvilág/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. ápr.
18
  Relaxáljatok
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
forditotta: Tom Fodor

Amennyiben valamiből túl sokat éltek át, akkor ez oda vezet, hogy kevésbe tapasztaljátok meg. Így, ha valamire vágytok és kellemes számotokra, akkor az nem jelenti azt, hogy ha ugyanabból többet éltek át, akkor az nagyobb hatással lesz rátok. Legalábbis nem olyan módon, ahogy szeretnétek.

Még, ha valamit nagyon jónak is találtok, a kívánt végeredménytől távol vezető útra vezethet benneteket. Így amikor bizonyos dolgokra bátorítunk, akkor arra is megkérünk benneteket, hogy iktassatok be valamit az életetekbe, ezt a valamit viszont egyáltalán nem kell csinálni. Még a különböző spirituális gyakorlatokkal való foglalatosság is távol vezethet attól, ami nektek lett szánva.

Nem akarunk különböző törvényeket és szabályokat felállítani, mint amilyen a "mértékletesség mindenből" is. Nem ez a vágyunk. Pusztán szeretnénk, ha felismernétek, hogy mikor erőltetitek túl magatokat, mikor kezeltek már valamit feladatként (elvégzendő munkaként), mikor teremtetek belőle házimunkát. Bármiből a tökéletes mennyiség általatok van meghatározva, mégpedig abban a pillanatban, amikor benne vagytok (épp teszitek).

Mindig meg tudjátok határozni, hogy mikor elég. Mindig tudjátok mikor toljátok túl magatokat azokon a határokon, amit ti teremtettetek magatoknak. Mindig megteremtitek a tökéletes kijárati pontot, bármit is csináltok, a ti megérzéseteken áll, nektek kell ezt észrevenni.

Senki nem tudja megmondani, hogy mennyi az elegendő számotokra. Ezt csak ti tudjátok meghatározni, mégpedig pillanatról-pillanatra, napról-napra. Újraértékelhettek bizonyos dolgokat, amiről eddig azt gondoltátok, hogy elegendő, másik napon lehet már nem szolgál előnyötökre.

A relaxálást viszont melegen ajánljuk. Relaxáljatok, amikor az életről van szó, relaxáljatok, amikor a spirituális gyakorlatokról van szó.
Relaxáljatok, amikor a hobbiról van szó. Semmit nem kell rutinná alakítanotok. Ti döntsétek el, hogy abban a pillanatban valamibe bele kezdetek-e vagy sem, és hogy mikor szükséges elengedni azt a gyakorlatot/cselekvést.

Legyetek lágyak magatokkal, legyetek kegyesek. Legyetek elnézőek magatokkal és így abból a cselekvésből/gyakorlatból a legnagyobb hasznot tudjátok kapni. Mi vagyunk a Hathorok. Köszönjük nektek és szép napot kívánunk. (D.Scranton: Hathorok)

forrás:/facebook/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. ápr.
18
  500 évet töltött jégbe zárva egy kislány
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
szerző: Pesot

Elképesztő leletre bukkantak nemrég az inka korszakot kutató antropológusok Argentínában, ahol a Llullaillaco vulkán csúcsa közelében egy 15 éves, jégbe fagyott kislány testét rejtette a hó. A tetem nagyon jó állapotban van, annak ellenére, hogy 500 éve feküdt a hó fogságában. A kutatók szerint a kislányt a közelben lévő falu lakói választották ki áldozati célra.

Az inkák nagy jelentőséget tulajdonítottak az emberáldozatoknak. A körültekintően kiválasztott fiatal lányok és fiúk étrendjét már egy évvel a feláldozásuk előtt megváltoztatták, majd az áldozat napján a vulkán peremére vitték, ahol elvágták a torkukat és hagyták elvérezni őket.

Az inkák hónapokon át alkohollal és kokalevelekkel készítették elő a halálra azokat a gyermekeket, akiket emberáldozatnak választottak ki. Alkoholként valószínűleg a chicha nevezetű kukoricafőzetet használták. A kokalevélekkel pedig elkábították őket. Az inkák abban hittek, hogy a bódult állapottal el lehet jutni a szellemek világába.

A kislány testét egy 7 éves kisfiú és egy 6 éves kislány múmiája mellett találták meg 6739 méter magasságban. A vizsgálatok szerint a kislány súlyos tüdőfertőzésben szenvedett, ami tuberkulózissá alakulhatott. A kisfiú az első jelentések szerint teljesen egészséges volt halála pillanatában, ám a 6 éves kislányt villámcsapás érte.

forrás:/filantropikum/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. ápr.
18
  Kiszivárgott NASA és Pentagon dokumentumok
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: fulldragon
Egy holdkráterben volt az a szabályos geometriai alakú objektum, amire 2009-ben a NASA két csapást mért. A robbanás a Földről is látható volt. 2009 okt. 09-én az amerikaiak bombázást hajtottak végre a Holdon. Az LCROSS (Lunar Crater Observatorion and Sensing Satellite) műholdról levált egy bomba - a Centaur rakéta utolsó fokozata, ennek tömege több, mint 2 tonna(!) volt. Hatalmas sebességgel csapódott be természetes égi kísérőnk felszínébe. A robbanás felhője néhány kilométer magasságba emelkedett. Nehány perc múlva ugyanarra a helyre, a déli féltekén található Kabeus kráterbe zuhant maga az LCROSS is, miközben rögzítette az első becsepódás eseményeit. A felvillanást egyébként a Földről is látni lehetett.

A "bombázási" kísérletet a NASA tudományos kutató központja (NASA Ames Research Center) végezte. A hivatalos magyarázat szerint a kísérlet célja annak megállapítása volt, hogy van e víz a Holdon. Műszerekkel a robbanás keltette felhőben kimutatható a vízpára. A tudósok valóban találtak vizet. Bejelentették, hogy nem csak kötött állapotban -kristályvízként- a talajban, hanem jég formájában néhány kráter fenekén is jelen van.

A szokatlan dolgokra vadászók közben egy megrendítőnek is nevezhető felfedezést tettek.

Az épület - A kráterban van. Fotó: NASA

A kísérlet tanulmányozása során találtak egy szabályos geometriai formájú objektumot - olyasmit, ami azt sugallta, hogy mesterséges építmény, s mint ilyen, nem lehet más, mint földön kívüli, értelmes életforma által létrehozott objektum.

A "bázis" látható azon a fényképen, ami az ARC egyik munkatársának asztalán fekszik. Konkrétan: mint sikerült megállapítani, Anthony Colaprete bal keze alatt. Mellette Karen Gundy-Burlet látható. Ők ketten dolgozzák fel az LCROSS-tól kapott adatokat. A velük és a kísérletről szóló riportot sugározta a tv.

Egy tv-néző alaposan megvizsgálta az ARC központban készült riport felvételét, s olyasmit talált rajta, amit nem szántak a nagyközönségnek, véletlenül került az objektív látókörébe.

Három verziójuk van a konspirációs elméletek gyártóinak. Az ilyesmi iránt lelkesedők főleg az ufosightingsdaly.com szájton taglalják ezeket. Az egyik verzió szerint a NASA készakarva semmisítette meg az idegenek építményét. A bázist véletlenül fedzték fel a "bombázásos" kísérlet célpontjának kiválasztása közben. Az objektumot azért semmisítették meg, hogy más országok, amelyek az USA-val konkurálva szintén a Hold meghódítására törekszenek, ne érhessenek oda elsőként. Példul a kínaiak, vagy a japánok Indiával összefogva. Ráadásul Oroszország is gondolkodik egy hasonló programban.

Létezik a verzió fordítottja is. A NASA szakemberei, miután észrevették az egyik felvételén a "bázist", megváltoztatták a bombázás célpontját. Való igaz, hogy kezdetben egy másik kráter, a "Kabeus A" volt a célpont, a kísérlet döntéshozói az utolsó pillanatban váltottak a valamivel távolabb levő Kabeusra. A hivatalos indoklás szerint az új célpont vonzóbb volt, nagyobb valószínűsége volt annak, hogy ott vizet találnak.
A műszeres analízis szerint a robbanás keltette felhő anyagának összetétele a következő volt: víz (több, mint 100 kg), 570 kg szénmonoxid, 140 kg hidrogén, 160 kg kalcium, 120 kg higany és 40 kg magnézium. Nyomokban ammóniát, nátriumot, ezüstöt és aranyat is kimutattak. Azt pedig, hogy a fenti "kémiai" adatsor mit bizonyít; a holdfelszínnek a becsapódás helyén levő összetételét, vagy az idegenek bázisának felrobbanását, döntse el mindenki maga.

A robbanás keltette fényvillanás a Kabeus-kráterben. Fotó: NASA


Még két bomba: 2013. elején a NASA olyan fényképeket hozott nyilvánosságra, amiket az Ebb és Flow holdkörüli pályán keringő szerkezetek kamerái készítettek. Ez a két szerkezet szintén a Hold felszínén semmisült meg, de már annak északi pólusán. 2012. 17-ről 18-ra virradó éjjel 2km/mp sebességgel csapódtak a szikláknak.
Az Ebb és Flow ikerszonda több, mint egy évig tanulmányozta a Hold gravitációs mezőinek anomáliáit és égi kísérőnk belső felépítését a GRAIL (Gravity Recovery and Interior Laboratory) projekt keretében. A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) készítette a szondákat, övé volt a projekt is.

Az ikrek úgy 50 km-es magasságban repültek, s csak a felszínbe csapódás előtt ereszkedtek alacsonyabbra. Az a felvétel, amelyik felkeltette a furcsaságokra fogékonyak figyelmét, december 14-én -három nappal a tervezett csapás előtt készült. Az egyik kamera a menetirányhoz képest előre, a másik hátrafelé készítette a képeket. A holdfelszín különleges alakzatát nem egész 10 km-es magasságból észlelték.
A sajátságos meglepetés a NASA filmjének 56. másodpercében jelenik meg, ezt a filmet az egymást követő fényképekből állították elő. Az egyik szonda olyan alakzat fölött repül, aminek formája meggyőzően derékszögű. Legalábbis így néz ki a konstrukciónak a megfigyelő felé forduló része. Olyan romokra hasonlít, amiknek csak az alapja maradt meg. A szonda hátrafelé irányuló kamerája készíti a felvételeket, ezért az objektum távolodik.

A NASA semmiféle kommentárt nem fűzött a "romokhoz". Mi több, eltávolították az ezeket ábrázoló videót hivatalos szájtjukról, a hivatkozás helye - ami korábban a (http//www.nasa.gov/mulzimedia/videogallery/index.html?media_id=158296571) volt, üres. Lehetséges, hogy a Holdon valóban megmaradtak valamilyen fejlettebb civilizáció látogatásának nyomai? A nyilvánvaló bizonyítékoktól pedig az amerikaiak megszabadulnak?

Az Anthony keze alatt levő fotón valóban látható egy derékszögű valami. A másikon van valami, ami hasonlít egy épületalap maradványaira. Nos, mi ennek a magyarázata? Azt leellenőrizni, hogy megmaradt-e a "bázis", csak egyféleképp lehetséges: még egyszer lefényképezni a Kabeus kráter környékét. Jelenleg erre lehetősége szinte csak az amerikaiknak van. De vajon akarják e?


Most jön csak a java...

A harmadik verzió az első kettőnél is kacifántosabb. Lényege: A Holdon valóban létezik az az épület az idegenek bázisán. Azonban nem a jövevények használják, hanem földi halandók, akik kutatómunkát végeznek benne. Anthony Colaprete, az ARC munkatársa pedig oda készül kiküldetésre, és a fényképen nézegeti jövendő munkahelyét. Lehetséges, hogy Karen is elrepül vele. A bombázásnak pedig semmi köze a bázishoz.

Ez a verzió egy brit hekker, Gary McKinnon bizonyítékain alapszik. Az USA évek óta megpróbálja kiadatását elérni. Az amerikaiak 70 évre börtönbe akarják ültetni, mert feltört titkos információkat tartalmazó számítógépeket. Gary, akit saját köreiben Solo nicken ismertek, 2001-2002-ben valóban feltört 97 kompjútert. Elmondása szerint nem rossz szándékkal tette. Azt akarta megtudni, hogy a Pentagon és a NASA mit tud az idegenekről, az antigravitációról, az új energiaforrásokról és minden más technológiáról, ami esetleg az idegenektől származhat. A hekker felfedezte, hogy létezik egy "Titkosítás projekt", és kb. 400 olyan bizonyítékot talált, amik azonosíthatatlan repülő tárgyak megfigyelésével kapcsolatosak.

"Nemcsak azonosítatlan repülő tárgyakról, de egyéb szerkezetekről is szó volt ott. A szemtanuk meg olyan emberek voltak, akik rászolgáltak a bizalomra: a katonai repülés diszpécserei és azok a srácok, akik az atomrakéták kilövéséért felelnek." - hangsúlyozta ki McKinnon a Wired News internet portállal folytatott telefonbeszélgetésben.

"Valamikor megismerkedtem egy nővel, a NASA fotográfus szakértője volt. A Johnson Űrcentrum 8. sz. tömbjében kollégái napokon át szputnyikok által küldött fényképeket retusálnak. Eltüntetik róluk az ufókat. Feltörtem az ottani számítógépeket, azokat, amik az említett tömbben voltak. Amíg meg nem szakadt a kapcsolat, a "nem feldolgozott" csomagból sikerült kiemelnem és megnéznem egy fényképet. Egy ezüstös, szivar formájú objektumot ábrázolt, az oldalán valamilyen gömbökkel. A Föld felett függött. A felvételt egy magasabban elhelyezkedő szputnyik készíthette. A "szivaron" nem vettem észre egyetlen szegecset, összeillesztést sem, szóval semmi "emberit".Az amerikai szonda által lefényképezett objektum Fotó: NASA

És most jön a legmeglepőbb: McKinnonnak sikerült hozzáférnie a Non-Terrestrial Officers -szó szerinti fordításban "Földön kívüli tisztviselők" fájlhoz. Az az USA fegyveres erői olyan tisztjeinek nevét és rendfokozatát tartalmazta, akikről több adat egyetlen létező dokumentumban sem volt fellelhető.

"A csomagban információk voltak arról is, hogy a tiszteket egyik hajóról a másikra szállítják át."- mondta a hekker. "Azonban az említett nevű hajók és bázisok szintén nem léteznek."
Mindebből az következik, hogy a "csomagban szereplő" tisztek valahol messze az anyabolygójuktól távol szolgálnak. Lehetséges, hogy közülük valaki a NASA felvételén szereplő bázison...

forrás:/kontrollblog/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák