+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
13
  Musk a NASA előtt szállna le a Marsra
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Az elmúlt néhány hét során több érdekes tervről is olvashattunk az űrkutatás területén, ezek között szerepelt a SpaceX 2018-ra tervezett, űrhajósok nélkül lebonyolítandó küldetése, valamint a Lockheed Martin által megvalósíthatónak vélt, Mars körüli laboratórium célja juttatása. Előbbi cég vezetője most egy újabb mérföldkő eléréséről beszélt, amely a következő évtized közepén lenne esedékes.

Elon Musk egy hosszabb interjúban beszélt a vörös bolygóval kapcsolatos tervekről, ennek során pedig megemlítette, hogy saját cége már 2024-ben útnak indítana egy űrhajósokkal kiegészített kapszulát, amely egy évre rá érne a helyszínre. Ekkor szállhatnánk le legkorábban a Marsra

Ehhez azonban nyilván több fontos fejlesztés megvalósítására is szükség lesz, hiszen bár a jelenleg rendelkezésre álló (illetve tesztelés alatt lévő) eszközök ugyan elméletileg alkalmasak lennének a hosszú utazásra, ezekkel messze nem az ideális körülményeket biztosíthatnánk a résztvevők számára.

Az első problémát a Falcon 9 rakéta jelenti, ez ugyanis elérhetné a Marsot, ám nem tudna magával vinni kellő mennyiségű felszerelést és utánpótlást ahhoz, hogy a küldetés tagjai némi időt töltsenek el a bolygón, majd pedig vissza is térjenek a Földre.

Elon Musk, a SpaceX alapítója

Nem véletlen, hogy hamarosan (a tervek szerint idén ősszel) szolgálatba áll a Falcon Heavy, amely közvetlen elődjénél háromszor nagyobb erőt biztosít, ez pedig a remények szerint minden igényt kielégítene. A Dragon űrkapszula második változata szintén alkalmas lenne a legénység célba juttatására, ez azonban túlságosan szűk teret biztosít az űrhajósoknak a kilenc hónapig tartó út során, vagyis itt egy nagyobb lakómodul csatlakoztatását is meg kell majd oldaniuk.


A SpaceX alapítója már 2025-ben űrhajósokkal szállna le a vörös bolygón.

Ezt követi az egyéb problémák listája, hiszen itt szükség lesz a megfelelő élelmezésre, valamint a marsi időtöltés biztonságos és kényelmes megvalósítására. Musk szeptemberben árul majd el további részleteket, addig nyilván folytatódik ezek kidolgozása.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
13
  2017 -től személyi nélkül nem tudsz majd internetezni
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: nordi
Hamarosan véget vethetnek a webes névtelenségnek – Az EU azt szeretné, ha mindenki hivatalos okmánnyal igazolná kilétét miközben szörföl, vagy éppen hozzászól valamihez.
A vélemény szabad – Te viszont nem biztos, hogy az leszel, ha nagyon hangoztatod a magadét… Ez tökéletesen igaz, legkésőbb a holokauszt-tagadást akár börtönbüntetéssel szankcionáló törvény életbe léptetése óta, de úgy tűnik, az Uniós honatyák itt nem állnának meg, sőt, kiterjesztenék a vélemény-terror intézményét az egész internetre, ott található közösségekre, felhasználókra.


Legutóbbi beadványuk ugyanis azt tartalmazza, hogy a világháló felhasználóinak a személyi igazolványukkal kellene azonosítani magukat bizonyos szolgáltatások igénybe vételénél. Ezzel a módszerrel megszűnnének a különböző álnevek, és ez a honatyák szerint bizony igen előnyös. Nincs több elfelejtett jelszó, a saját igazolványunkkal néhány másodperc alatt regisztrálhatunk bárhová – természetesen a saját nevünkkel.

Az egyelőre még nem tisztázott, hogy milyen technológiai jellegű kiegészítők szükségesek ahhoz az egyszeri felhasználó számára, hogy a legkülönbözőbb oldalakon regisztrálhasson, így ott vásárolhasson vagy hozzászólhasson bizonyos témákhoz. Magától értetődik a webkamera, amit immár alig néhány ezer forintért be lehet szerezni. (És ezzel elérték, hogy tényleg minden otthonban ott figyeljen egy szemük, akár a tudtunkon kívül…) Hogy lesznek, akik csak ezért nem hajlandók majd webkamerát vásárolni? Nem lesznek. Ugyanis amennyiben a rendszer bevezetésre kerül, borítékolható, hogy pillanatok alatt egy olyan webbel találjuk szembe magunkat, amiből egész egyszerűen kizártuk magunkat akkor, ha nem azonosítjuk magunkat a hivatalos okmányunkkal.

Így legfeljebb olvasói-üzemmódban tallózhatunk az oldalak között, de az is elképzelhető, hogy egyes webes tartalmakat így sem lehet elérni – csak ha felfedjük személyünk kilétét.
A webes anonimitás megsemmisítése újabb roppant demokratikus intézkedés tervezetnek minősíthető, aminek egyértelmű célja az, hogy a jelenlegi módszereknél jóval egyszerűbben és gyorsabban beazonosíthassák a hatalomnak nem tetsző vélemények megfogalmazóit, azokat, akik nem akarnak beleolvadni az idülten idióta és mérhetetlenül káros polkorrektség világába, és persze például a bármire ráhúzható gyülöletbeszéd vádjával akárkit meghurcolhassanak.

Kissé tovább gondolva a dolgot még az is előfordulhat, hogy a renitenseket néhány eset után egész egyszerűen eltiltják a világháló használatától… Hiába azonosítja magát a megfelelő okmányokkal, a rendszer közli majd vele, hogy túl sok volt az „illiberális” vagy „gyűlölködő”, vagy „pánikkeltő és riogató” hozzászólásunk, ezért aztán egy darabig most büntiben maradunk…
Szép új világ közeleg…

forrás:/utcaemberek/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
13
  Óriási középkori településeket fedeztek fel Kambodzsában
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
Óriási középkori településmaradványokat fedeztek fel kutatók lézerradarral Kambodzsában, az Angkorvat templomegyüttes közelében. "Az erdők alatt egész városokat fedeztünk fel, olyanokat, amelyek létezéséről eddig senki sem tudott" - írja a tanulmány szerzője, az ausztrál Damian Evans.

Az eddig ismertnél lényegesen fejlettebb városi struktúrák, komplex vízellátórendszerek, sőt elkerülőutak felfedezése akár a khmer történelem részleges átírását is szükségessé teheti - olvasható a Journal of Archaeological Science című régészeti szakfolyóirat hétfőn utcára kerülő számában.

"Az erdők alatt egész városokat fedeztünk fel, olyanokat, amelyek létezéséről eddig senki sem tudott" - írja a tanulmány szerzője, az ausztrál Damian Evans. Evans és kollégái helikopterről lidarral, egy lézeralapú távérzékelési rendszerrel mutatták ki az építményeket a sűrű esőerdők alatt.

A kutatási eredmények szerint a már ismert csatornarendszerek közül számos sokkal nagyobb az eddig feltételezettnél. A vízműrendszer Angkor virágkorának, a 9-13. század találmányának számít, Evans szerint azonban itt egy olyan nagyon agyafúrt vízgazdálkodási rendszerről van szó, amely akár több száz évvel régebbi is lehet. Az ásatásokból már ismert városias települések is sokkal nagyobbak, mint eddig gondolták, egyesek az ötven négyzetkilométert is elérik.

Romok Kompong Svay-ban

Az Angkorvattól északkeletre, a Phnom Kulen hegyen eddig csak egy kis része volt ismert a Mahendraparvata településnek. Az újabb adatok szerint a település akkora lehetett, mint Kambodzsa fővárosa, Phnompen. Az eddig véltnél sokkal nagyobb, összetettebb és sűrűbben lakott volt a Sambor Prei Kruk régészeti lelőhely körüli település is. A tudósok eddig úgy hitték, hogy Preah Khan környéke ritkán lakott volt, az új lézeres mérések azonban itt is fejlett és nagy területű városi struktúrákat tártak fel.

A kutatók feltételezése szerint az itteni fejlett kultúrák hanyatlását aszály vagy a vízellátás összeomlása okozhatta.

forrás:/mult-kor/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
11
  Először fognak lefotózni egy fekete lyukat
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Több kutatóeszköz és egy vadonatúj számítógépes algoritmus segítségével 2017-ben először pillanthatunk meg saját szemünkkel egy valódi fekete lyukról készített képet, ígéri egy kutatócsoport.

A felvételt az „Eseményhorizont Teleszkóp” nevű projekt keretében fogják elkészíteni. Ehhez a világ kilenc pontján elhelyezkedő rádióteleszkópok működését kell összehangolniuk a szakembereknek, olvasható az Independent weboldalán. A kép a fekete lyuk eseményhorizontját fogja ábrázolni, ez az a határ, amin túl a fény már nem tud kiszabadulni a fekete lyuk gravitációs vonzásából.

Az eseményhorizont valószínűleg úgy fog kinézni, mint egy hatalmas félhold. Várhatóan azt is látni lehet majd, ahogy a fekete lyuk meggörbíti a téridőt, ezzel pedig az általános relativitáselmélet állításait is tesztelhetnék.

Egyelőre csak illusztráció a képen szereplő fekete lyuk / Michael S. Helfenbein/Yale University/

A projekt a kutatók szerint nagyon jól halad, így elméletileg semmi akadálya nem lesz annak, hogy jövőre elkészítsék a felvételt.
Nem lesz egyszerű feladat.- A „lefényképezendő” fekete lyuk a mi galaxisunk, a Tejútrendszer szívében helyezkedik el. A nehézséget az adja, hogy nagyon kicsi – mindössze 17-szer nagyobb a Napnál – ráadásul hihetetlenül távol is van. Tovább nehezíti a feladatot, hogy hatalmas por- és gázfelhő veszi körül a képződményt. Ennek ellenére a tudósok bizakodóak: egy komplex algoritmus segítségével kötnék össze a programban szereplő kilenc rádióteleszkóp működését. Az így kapott óriási virtuális távcső a többi kutatóeszköz által küldött információkat kombinálná össze a képalkotás során.

Ez természetesen rengeteg munkát igényel, a megfelelő hullámhossz kiválasztása (a számítások szerint ez 1,3 mm lenne) például létfontosságú ahhoz, hogy a szakemberek keresztüllássanak a fekete lyukat körülvevő anyagfelhőn, rögzíthessék az eseményhorizontnál fénylő forró gázt, és kiküszöbölhessék a Föld atmoszférájának zavaró hatását. A szóban forgó számítógépes algoritmust egy szakmai konferencián (Computer Vision and Pattern Recognition) fogják bemutatni június végén.

forrás:/origo/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
11
  Levegőből napi 1000 liter tiszta vizet gyártó szélturbina
Egyes sivatagi területeken már tesztelik azt az új találmányt, mely képes tiszta vizet kivonni a levegőből egy szélturbina segítségével. Az Eole Water nevű cég az Abu Dhabi térségében található sivatagban valósította meg ezt a fejlesztést.

A földre szerelt prototípus vizsgálatai azt mutatják, hogy a berendezés 1000 liter tiszta ivóvizet képes előállítani naponta. A tesztek Mussafah-ban, Abu Dhabi külvárosában kezdődtek, és az eredmények rendkívül bíztatóak.
Afrikában rengeteg ember nem jut tiszta, iható vízhez.

Az enrgiaválság után a világ következő nagy problémáját a felhasználható vízkészlet feletti rendelkezés joga adhataja. A víz egyre nagyobb érték.

Amikor a tiszta víz minden ember számára alanyi jogon elérhető lesz, akkor az emberiség nagy lépést tett a konfliktusmentes jövőjéért.

A folyók szennyezettek, a forrásvíz az egyszerű halandó számára elérhetetlen, lassanként a csapvíz ihatatlan, a palackos víz meg egyre drágább. Lassan eljutunk oda, hogy a tiszta levegőt is pénzért lehet kapni. Kínában már beköszöntött ez a kor.

Az Eole Water cég találmánya ennek a tendenciának veheti elejét. Amikor a tiszta víz minden ember számára alanyi jogon elérhető lesz, akkor az emberiség nagy lépést tett a konfliktusmentes jövőjéért.

forrás:/pentelesolar/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
11
  Őrületes pletyka kering az új Alien-filmről
Kategória: Programajánló (film, irodalom, expo) - Közzétette: nordi
szerző: Varga Dénes

Múlt hónapban adták ki az első képet Katherine Waterstonról az Alien: Covenant új női főszereplőjéről. A színésznő Danny McBride, Demián Bichir és Jussie Smollett társaságában száll majd le egy rejtélyes bolygón a Prometheus folytatásában, az előzményfilmből egyedül az androidot játsszó Michael Fassbender tér majd vissza. Waterstonról szerepéről egy őrületesen izgalmas pletyka kapott szárnya, ami a karakterét teljesen új fénytörésbe helyezi. Csak az olvasson tovább, akit nem zavarnak a spoilerek.


Katherine Waterston az Alien: Covenant című filmben (Forrás: 20th Century Fox)

A filmhez és a színésznőhöz közel álló források úgy tudják, hogy Waterston Ellen Ripley édesanyját játssza – értesült a Playlist. A pletyka akár igaz is lehet, mert azt a stúdió kérésére a Playlist később eltávolította az oldaláról, így mi már a Slashfilm cikkéből szereztünk róla tudomást.

Nem volt véletlen tehát, hogy a kiadott képen látható, atlétát viselő és felnyírt hajú Katherine Waterstonról nekünk is eszünkbe jutott Ellen Ripley. A lány feltehetőleg az anyjára ütött. Kíváncsian várjuk, hogy ha ez a rokoni szál bebizonyosodik, akkor ennek fontos szerepe lesz a filmben, vagy csak egy kikacsintás lesz a rajongóknak.

A Steve Jobs-ban is szereplő Katherine Waterstont legközelebb a Legendás állatok és megfigyelésük című filmben láthatjuk, az Alien: Covenant premierét 2017. augusztus 4-re tűzték ki.

forrás:/origo/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
10
  Közeledik a Jupiterhez a Juno űrszonda
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
Az év elején írtunk arról, hogy az amerikai űrügynökség a New Horizons után is több fontos küldetés keretében vizsgálja majd a szomszédos bolygókat és egyéb objektumokat. Ezek között a Juno szerepel az első helyen, a mostani bejelentésből pedig kiderül, hogy a szonda már közeledik a célponthoz.

A Juno még 2011 augusztusában indult útnak, elsődleges feladata pedig a Jupiter megközelítése, hogy ezt követően kis távolságból figyelje meg a gázóriás sarki régióit, bepillantva a vastag felhőtakaró alá. A NASA bejelentésében azt közölték az érdeklődőkkel, hogy a szonda immár elérte azt a pontot, ahol a Jupiter gravitációs mezeje fejti ki a legnagyobb hatást az eszköz pályájára, míg korábban itt a Föld, ezt követően pedig a Nap játszotta a főszerepet. Hamarosan elérkezünk tehát a kijelölt helyszínre, ahol megindulhat a megfigyelés.


A NASA újabb fontos küldetésében már a célpont gravitációs mezeje játssza a főszerepet.

A következő fontos állomás július 4. lesz, hiszen ekkor a Juno egy 35 perces komoly pályakorrekciót végez majd el, ami a Jupiter körüli pálya eléréséhez szükséges. A szonda ezt követően (legalábbis a tervek szerint) összesen 37-szer kerüli majd meg a hatalmas bolygót, esetenként egészen 5 ezer kilométerre közelítve meg annak felhőrétegét, hogy tanulmányozza az ott látható sarki fényeket, hiszen ezek némi bepillantást engednek a bolygó történetébe, belső szerkezetébe, illetve a légkör és a magnetoszféra részleteibe.

A görög és római mitológiából származó név jól passzol az űrszonda feladatához, itt kíváncsian várjuk az első eredményeket.

forrás:/sg.hu/

kapcsolódó: A Jupiter legmélyebb titkait fedi fel az augusztusban induló Juno űrszonda Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
10
  Idegen űrszonda a nap mellett vagy csak egy újabb "képhiba"?
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: nordi
A NASA napfigyelő műholdja különös fotókat küldött a Földre nemrég. Több különös objektum is felbukkant a Nap közelében. De vajon mit keresnek?

A Solar Heliospheric Observatory (SOHO) műhold 2016 május 29-i képein újabb elképesztő dolgokat rögzített az űrben, a Napunk közelében. Az egyik képen egy földi léptékkel nézve is hatalmas, hosszúkás formájú, világító objektum látható, ami túl hosszú és túl szabályos ahhoz, hogy természetes tárgy legyen. Korábban már többen is úgy vélték, hogy az ehhez hasonló észlelések csak a kamera képalkotási hibái, amire természetresen meg van az esély, de egy másik felvételen olyasmi látható, ami aligha lehet képhiba…A képen szintén egy fénylő tárgy látható, azonban tisztán kivehető, hogy valamiféle lézersugárral lövi a Napunkat! Ilyen elképesztő képhibát aligha tudna produkálni a SOHO kamerája. Ha az adatátvitel során sérült volna meg a felvétel, akkor sem alakulna ki ilyen formáció…Ufológusok, (de még a tudósok véleménye szerint is), biztos, hogy léteznek nálunk sokkal fejlettebb földönkívüli életformák, akik legalább olyan kíváncsiak, hogy van-e élet a végtelen világegyetem más pontjain is, mint mi. De az a lehetőség is felmerül, hogyvalamilyen nyersanyagot keresnek, amelyet a csillagokból tudnak csak kinyerni, és azt térképezik fel, hol található belőle olyan mennyiség, amiért érdemes akár egész flottákat indítani…


Az idegen űrszonda elmélet nem újkeletű, tudományos körökben is felvetették már annak lehetőségét, hogy idegen űreszközök bolyonganak a Naprendszerben. Ugyanis a csillagászok már eddig is számos olyan objektumot fedeztek fel, amelyeknek pályája túl kiszámítottnak tűnik, és ez nem lehet a véletlen műve…

Egy nap talán fény derül a titkukra, de addig is meg kell elégendnünk az ufológusok elméleteivel…

forrás:/parahir/

kapcsolódó: Ismét febukkant a rejtélyes űrkocka! Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
10
  Intermodális rontás sújtja a magyar válogatottat
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
A Dobogói Négyek (DN) megerősítette a korábbi feltételezéseket, melyektől mindenki félt és jogosnak ítélte az emberek aggodalmait, miszerint a magyar válogatott tagjain súlyos intermodális rontás ül, melyet a Szíriából beszivárgó gyapjas alakváltó boszorkánymesterek helyeztek el a csapat tagjain.

Zsejke – A Dübörgő – észlelte és azonosította be elsőként az asztrális síkokat és a kvantumteret is erősen összeziláló rontást, melyet az idegenek idéztek meg. A Dobogói Négyek egy rendkívüli ülést tart vasárnap a Dobogókőn kialakított táborban, melyen további tisztító hullámok indítását kezdeményezik majd. Jelenleg 4 darab kihelyezett védőrúna próbálja semlegesíteni a rontást, illetve gyengíti annak hatását.

A vasárnapi meetupon bárki bekapcsolódhat a meditációba, mely delelőkor veszi kezdetét és a nagy táltosok lelkei egészen a Belső Földig fognak zuhanni, ahonnan visszatérésüket megbecsülni sem lehet. A rendkívüli meditáció addig fog tartani, amíg nem sikerül teljesen semlegesíteni a rontást, Egy másik sámánokból álló különítmény, melyet Ilek – A Vadak ura – vezet már megkezdte a gyapjas boszorkánymesterek felkutatását és likvidálását.

Az intermodális rontás maga, elsőnek az immunrendszert és az idegrendszert támadja meg, így gyengítve a játékosokat és csökkentve esélyeinket a mérkőzéseken.

A Bájeni Iratok minden egyes szava beigazolódni látszik és a végítélet hamarosan határainkon kopogtat, a Föld jövője valóban a magyarok kezében van már felzendültek a táltosdobok és a mindennél elszántabb gyapjas alakváltók egy végső, óriási ostromra készülnek, így a gömbrúna 2.0 publikálása mindennél jobban szükségessé vált, az utolsó tesztek alapján ez lehet a kulcs a végső győzelenhez, így, amint lehetőségünk nyílik rá bevetjük az új védelmi rendszert, hogy megvédjük a Mag népét és megtisztítsuk a Földet, ismét. Áldás és Fényesség! Álmaro Kamuni!

forrás:/tudatieletmatrix/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2016. jún.
09
  Ismét febukkant a rejtélyes űrkocka!
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: nordi
Korábban már többször is észlelték a SOHO napfigyelő műhold felvételein a rejtélyes, kocka alakú azonosítatlan objektumot. A legfrissebb képeken ismét felfedezték!
Visszatért Napunkhoz a NASA napfigyelő műholdja által már többször is lefotózott hatalmas, kocka alakú titkozatos tárgy. Ufóvadászok a műhold legfrissebb képeit tanulmányozva bukkantak rá ismét a különös anomáliára.


Bár sokan korábban csak adatátviteli vagy képalkotási hibának tartották a jelenséget, de az minduntalan újra felbukkan. A megfigyelések szerint a fény jobban tükröződik a több kilométeres objektum jobb oldalán, vagyis térben el van fordulva, így az ufológusok szerint biztos, hogy nem képhibával vagy hamisítvánnyal van dolgunk.


Ha viszont tényleg a földönkívüli lények egyik hatalmas űrállomása kering a Napunk körül, akkor igen megnehezíti a vele szemben ellenséges támadásokat, hiszen egyik oldala olyan, mint a másik, nincsenek rajta fix, támadható pontok.

Egyes feltételezések szerint, mivel ilyen közel kering a Naphoz, a hatalmas hőmérséklet miatt nem élnek rajta idegen lények. Automata energiabegyűjtő állomás lehet, ami a Napból távozó ritka gázokat és nehézfémeket fogja be.

Bizonyos időközönként eltűnik, alighanem elszállítja az összegyűjtött anyagokat, majd kirakodás után visszatér eredeti pályájára.

Bármi is a különös anomália a műhold fotóin, évről-évre előkerül, és az ufókkal foglalkozó internetes oldalak hírt adnak róla. A NASA eddig még nem kommentálta az észleléseket, és valószínűleg nem is fogja… Ki tudja, miért?

forrás:/napiufo/

kapcsolódó: Rejteget valamit a NASA? Ufo kering a Nap körül? Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák