+ A | - a | Visszaállít
2014. dec.
19
  Vizsga
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
szerző: Horváth Gabriella Tek Kineziológus

Minden tudásod megmérettetik. Nem azért, mert az égiek túl szigorúak, elszámoltatóak lennének. Csupán azért, hogy TE meglásd, hogy amit megtanultál, az működik, és a részeddé vált. Akkor mondhatunk egy tudást magunkénak, ha az elénk kerülő szituációkban ösztönösen, automatikusan használjuk, és csak utólag visszanézve jövünk erre rá.

A tudás tapasztalás nélkül nem sokat ér. Addig nem a tiéd egy információ, amíg azt olyan mélységben meg nem érted, hogy az beépül a sejtjeidbe, és a részeddé válnak. Ehhez ezt is, ahogy a biciklizést is, gyakorolnod kell. Életedben többször eléd teszik az impulzust, hogy érezd milyen megcsinálni, vagy épp elbukni az adott feladatban. A bukásokra is szükség van. Ez ad viszonyítási alapot számodra, hogy legközelebb hogyan kell. A vizsgát akkor jártad ki, ha készségszinten használod, amit tanultál.

Az úton kellenek a csalódások. Ezek viszonyítási pontok csupán. Fejlődési lépcsőfokok, hogy megértsd, milyen lépéseken keresztül jutsz a sikerhez. Minden lépcsőfoknak értelme, célja, és nagyon fontos küldetése van az életedben. Egy helyen „hibázhatsz” csupán. Amikor nem hiszed el, hogy kijártad az iskolát, és ragaszkodsz a régi mechanizmushoz.
Ez csupán az elme ragaszkodása. Hangosan próbálja meg elhitetni veled, hogy: „Látod, most sem sikerült! Mi erre vagyunk ítélve! Számunkra a siker nem jár!” – és hasonló ostobaságokat. De az élet nem ilyen kegyetlen. Ha munkát fektetsz a tanulásba, akkor megjutalmaz a végeredménnyel is.

Hogyan tudod megkülönböztetni, hogy még tanulnod kell, és újabb leckét élsz meg, vagy az elméd próbálja meg elhitetni, hogy még nem állsz készen? Úgy, ha a lelkedre figyelsz. A lelkedben örömet fogsz érezni, és biztonságot. Tudod, hogy megjártad az utad, és készen állsz. Kijártad az iskolát, és sikeres vizsgát tettél. Csupán elméd ragaszkodik a régi bukásokhoz, csak ő fél, hogy ez mégegyszer előfordulhat.

Várd el a sikert! Nem a teremtéstől, nem a másik embertől, nem a munkahelyedtől. Csupán önmagadtól. Nem kell látványos nagy sikereket elérned. Önmagad legyőzése a legnagyobb siker. Amikor képes vagy helytelen, régi, elavult rossz szokásokat felülírni, az életed legnagyobb sikere. NE MONDJ LE A POZITÍV kimenetel iránti igényedről! Senkiért!

A siker, a boldogság, a szeretet, a pénz, a megbecsülés, a béke mindenkinek… így neked is jár! Soha ne higgy senkinek, aki az ellenkezőjét állítja. Egyetlen akadály lehet az utadban: Te magad! Saját kishitűséged, és végtelenül egyszerű egód, aki ragaszkodik a régi játszmákhoz.

Az egód a te részed. Te felügyeled őt, te irányítod, mint ahogy minden sejtedet is a testedben. Ne hagyd neki, hogy átvegye a hatalmat az életed felett.
Pozitív elvárásokkal, és vidáman haladj az utadon! Mert járt neked! Hidd el, járd neked!

forrás:/lelekhang/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. dec.
19
  A véltnél sokkal több lehet a föld mélyén a legősibb vízből
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
A korábban véltnél sokkal több, mintegy 11 millió köbkilométer lehet a föld kérgében a legősibb vízből. A talán több milliárd éves víz a talaj alatt sok kilométeres mélységben található - derül ki egy kanadai kutatásból.
A kutatók becslése szerint az ősi víz több, mint a Föld összes folyójában, tavában és mocsarában lévő víz együttvéve - tudósított a BBC az Amerikai Geofizikai Egyesület konferenciáján bemutatott tanulmányról, amely a Nature tudományos lapban is megjelent. Barbara Sherwood Lollar, a Torontói Egyetem munkatársa elmondta: ez a hatalmas tömegű kontinentális kéreg olyan ősi, hogy a Föld legkorábbi történetének légköréből és vizéből, valamint az élet keletkezéséhez szükséges vegyületekből is őrizhet emlékeket. "Ezért hívjuk alvó óriásnak, itt morajlik évmilliárdok óta, ám eddig valójában nem kutatták" - tette hozzá.
A kontinenseket kialakító kéreg a bolygó legrégebbi kőzeteinek egy részét is tartalmazza. Ám ahogy kutatók egyre mélyebbre fúrnak kőzetmintákért, olyan vizet fedeztek fel, amely majdnem olyan régi, mint a kőzetek. A legősibb víz korát, melyet 2,4 kilométer mélyen fedeztek fel egy kanadai bányában, 1 milliárd és 2,5 milliárd év közé teszik. A bolygó összes ősi víztömegének becsléséhez 19 különböző bánya adatait használták fel, hogy felmérjék, mennyi hidrogén keletkezik a víz és a sziklák kémiai reakciójából.

Chris Ballentine, az Oxfordi Egyetem tudósa szerint a legutóbbi kutatásig a kontinentális kéreg hidrogéntermelését elhanyagolhatónak vélték. Az új eredmények alapján azonban a kontinentális kéreg valószínűleg ugyanannyit állít elő, mint az óceáni, és ez megduplázza a bolygó hidrogéntermelését. Sherwood Lollar úgy vélte, mindennél fontosabb a Föld mélyében lehetséges élet után kutatni most, hogy feltételéről bizonyosságot szereztek.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. dec.
19
  Egy orosz kutató lefotózta, amikor a lélek elhagyja az elhunyt testét
Kategória: Hogy mik vannak ?... - Közzétette: fulldragon
szerző: Neptunusz

Konstantin Korotkov orosz kutatónak sikerült azt a pillanatot megörökítenie, amikor a lélek elhagyja az emberi testet. Ezt a lélegzetelállító dolgot az egyetemi tanár egy bioelektrografikus fényképezőgép segítségével tudta elkapni és ezáltal megmutatni a világnak, hogy miként hagyja el a testet a lélek, hogy a túlvilágra kerülhessen.

A felvételt egy úgynevezett gázvizualizációra épülő technikával készítette. Ez a gáz ellepte azt a helyiséget, ahol éppen a haldokló feküdt. Ez a rendkívül fejlett eljárás már megelőzi a Kirlián módszert is, így láthatóvá válik konkrétan az, amint a lélek kilépik a testből.

Korotkov szerint, aki a Szentpétervári Fizikai Egyetemen dolgozik, a lélek tulajdonképpen egy energiamező, az élet szele, amely leghamarabb a fejen és köldökön keresztül távozik az élettelen testből, legkésőbb pedig a hónalj és a szív környékéről szabadul fel.
A professzor megdöbbentő dolgokat is megfigyelt, hiszen azoknál, akiknél a halál váratlanul következik be, például egy baleset során, az emberi lélek sok esetben zavarodott lesz, miután elhagyta a testet, azután ismét megpróbál visszatérni az élettelen testbe.

A Korotkov által kifejlesztett technikai eljárást az orosz egészségügyi minisztérium is jóváhagyta, és a világon már több mint 300 szakember alkalmazza is, főként arra használják, hogy a betegeknél megállapítsák a stressz-szintet, valamint azt is megfigyelik, hogy egy rákos páciens esetében milyen energiák mozognak, mennyire van legyengülve a szervezet.

A módszerrel még a növényeket körülvevő energiamezőket, vagyis az aurát is meg lehet tekinteni. Például sokkal erőteljesebb aurája van egy természetes körülmények között, valamint egy mesterséges körülmények között termett gombának.

Korotkov véleménye is egyezik Semyon Davidovich Kirlian véleményével, aki a fotografikus fényképezési eljárást találta fel, és aki azt mondta, hogy az ujjvégeken létrejövő fotoelektronikus fényből ki lehet olvasni, hogy az illető személy milyen fizikális és mentális állapotban van. Korotkov arra is figyelmeztet, hogy ajánlott kerülni a mobilkészülékek használatát, amely igencsak megzavarhatja energiamezőnket.

forrás;/filantropikum/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. dec.
18
  Ez már biztos: metán van a Marson
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
A Marson 2012 óta kószáló Curiosity már a Gale-kráter közepénél tartva a kráter lenyűgöző eredetének kiderítése mellett szorgosan méri a légkörben található metán szintjét is. Ez azért fontos adat, mivel a gáz a Földön kizárólag szerves vegyületek bomlásával keletkezik, ezért jelenléte az élet egykori jelenlétére utaló nyomokkal szolgálhat a tudósoknak.

A Mars metán-szintje azonban eddig a vártnál alacsonyabb volt, ami a kutatókat arról győzte meg, metán kizárólag meteoritokból származó törmelékekből vagy porból kerülhetett a Földénél sokkal-sokkal ritkább légkörbe. De kedden a Popular Mechanics a Science cikkére hivatkozva azt írta: két hónappal a mérések kezdete után a mutató hirtelen az eddigi érték tízszeresére lendült ki. Chris Webster,a NASA vezető kutatója úgy tippelte, hogy ez egy konkrét metánforrást feltételez, sőt, nem zárható ki az sem, hogy ez a metánforrás egy élő, vagy valamikor élt szervezetből származik.
A "valamikor élt" kitétel arra utal, hogy a metán olyan mikroorganizmusokból is eredhet, melyek már akár évmilliókkal ezelőtt elpusztultak, és a belőlük keletkező gáz a kőzetekbe szorult.

A Curiosity adatai megerősítik azt a 2009-es felfedezést, mely nagy metánkiáramlásokat regisztrált a Mars felszínén. Ezek az észlelések akkor nagyon elszigeteltek maradtak, de most már biztos: valahonnan van utánpótlása a metánnak. A Mars-járó azonban nem kezdhet bele a metánforrások utáni kutatásba, hanem folytatnia kell az utat a Gale-kráter központjában álló, csaknem hat kilométer magas Sharp-hegyre - ahol azonban újabb fontos elemekre bukkanhat, így például a C-13-as szénizotópra, ami szintén biológiai folyamatokra utal.
A Curiosityt azonban kisegítheti a Mars körül szeptemberben pályára állt MAVEN szonda, mely az űrből közvetett információt szerezhet arról, folynak-e metán keletkezéséhez vezető reakciók.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. dec.
18
  Noé és az özönviz (magyar verzió)
Így szólott az Úr Noéhoz: "Fél év múlva megnyitom az ég csatornáit, és addig fog esni, amíg a Földet el nem lepi a víz. De szeretnék megmenteni néhány jó embert és minden állatfajból egy párt, ezért építs bárkát!"
Egy villámlás után a tervrajz ott feküdt a földön. Fél év múlva elkezdett esni az eső, de az Úr legnagyobb megdöbbenésére Noé csak ült szomorúan a kertjében. Bárka sehol.
- Noé, hol a bárka!? - kérdezte felháborodva az Úr
- Uram, bocsásd meg nekem, de felmerült néhány igen nagy probléma:
1. A hajóépítéshez engedélyt kellett kérnem, de a terveid nem voltak megfelelőek, ezért fogadnom kellett egy mérnököt az áttervezéshez.
2. A szomszédom feljelentett, hogy nem a rendezési tervben megengedett tevékenységet akarok folytatni a kertemben.
3. Nem tudtam fát szerezni, mert - a fülesbagoly életterének megőrzése érdekében - fakivágási tilalmat rendeltek el.
4. Ahogy elkezdtem begyűjteni az állatokat, beperelt egy állatvédő egyesület.
5. A Katasztrófavédelem közölte, hogy nem építhetem meg a bárkát, amíg nem készíttetek egy hatástanulmányt az özönvízről.
6. Ezután konfliktusba kerültem az Esélyegyenlőségi Hivatallal az ügyben, mennyi kisebbségit viszek magammal. Ennek az lett a vége, hogy lefoglalták a félkész bárkát.
7. Amikor el akartam hagyni az országot, közölték velem, hogy adótartozásom van, így nem mehetek sehová. Most úgy ítélem meg,hogy körülbelül még 5 év kell a bárka elkészítéséhez.
Ekkor elállt az eső, és kisütött a nap.
- Úgy döntöttél, mégsem pusztítod el az emberiséget? - kérdezte Noé bizakodva.
- Nincs rá szükség, - mondta az Úr –, úgyis elpusztul magától.

forrás:/facebook/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. dec.
18
  Atomrobbanás pusztíthatta el az egykori életet a Marson
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
John Brandenburg fizikus új elmélettel próbálja megrengetni az űrtudomány jelenlegi állását: kutatásaiban arra jutott, hogy a Marson volt élet, csak elpusztította az atomháború (az atomrobbanást piros pötty, az uralkodó szélirányt nyíl jelzi a térképen).

A Huffington Post szerint az elmélet lényege, hogy a Marson honos küdóniaiak és az utópiaiak civilizációit egy marsonkívüli faj atomtámadása pusztította el. A kulcs a Mars talaja, a tudós szerint még a színéről is ordít, hogy fúziós-hasadásos robbanások helyszíne volt a bolygó.

A Curiosity által hazaküldött képeket is felhasználta, meggyőződése, hogy épületek romjait ábrázolja több kép is. Eredményei a Journal of Cosmology and Astroparticle Physics (Kozmológiai és Asztrorészecsketani Folyóirat) hasábjain jelennek majd meg.

Nemrég arról jelent meg cikk ugyanebben az újságban, hogy az ősrobbanás valójában egy hologramm volt.

Brandenburg a Kaliforniai Egyetemen végzett, plazmafizikus. Meggyőződése, hogy a marsi civilizációk az ókori egyiptomiak technológiai szintjén voltak. A fenti képen láthatók az épületek romjai. Szembesülve Brandenburg professzor bizonyítékaival, bizonyossá vált, hogy aktívan készülnünk kell a védekezésre az ellen, ami ezt a csapást mérte a Marsra. – írták a bejelentés hatására az Arkcode.com-on.

forrás:/Legendavadász/


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. dec.
18
  Az indiánok legismertebb spirituális eszköze: az álomfogó
Kategória: Hogy mik vannak ?... - Közzétette: fulldragon
szerző: Neptunusz

Az amerikai őshonos indiánoktól származó dreamcatcher-t, azaz álomfogót voltaképpen még álomcsapdának is nevezik. Ez a kör, vagy vízcsepp alakú, színes tollakkal díszített, valamint cérnával, illetve állati inakkal átszőtt faszerkezet egy dakota eredetű legenda szerint csak a jó álmokat fogja fel, amelyek később leszállnak az alvóra, a rosszak pedig a szél szárnyán tovább suhannak.

Azonban egy másik mítosz szerint a folyamat éppen fordítva játszódik le: a rossz álmok beleakadnak a hálóba, a jók pedig szabad utat kapnak és elérhetnek az alvó tudatáig. Az indiánok úgy tartották, hogy az éjszakai szél magában hordozza a rossz és jó álmokat, ezért találták szükségesnek az álomcsapda, vagy álomszűrő elkészítését.

Az álomfogót ezért a fekhely fölé, vagy mellé helyezték el, ahol a légmozgást a legintenzívebbnek ítélték meg. Ma már a legtöbb esetben az álomcsapdákat dekorációs céllal vásárolják, de azért nem árt egy kicsit hinni is benne, hiszen van, aki arról számolt be, hogy mióta használja ezt az ősi tradicionális szerkezetet, nyugodtabban, elmélyültebben alszik, nem kínozzák rémes álomképek.

Ezek az érdekes szerkezetek remek ajándéknak is beillenek, főképp azokat az ismerőseinket, családtagjainkat lephetjük meg ezzel, akik köztudottan rossz alvók, és szinte minden módszert kipróbáltak, de mégsem vált be semmi sem.

forrás:/filantropikum/[
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák