+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
29
  Növekvő problémát jelentenek a drónok
Kategória: Életmód - Közzétette: fulldragon
Egyre gyakrabban kerül sor olyan veszélyes helyzetekre, amelyekben robotrepülőgépek is érintettek.
A legnagyobb problémát nem a drónok elterjedése jelenti, hanem az, hogy az azokat irányító pilóták nem elég képzettek. Sokan például nem tudják, hogy ezek az eszközök milyen magasságban közlekedhetnek, s hol, milyen magasra repülhetnek, ezért kerül sor problémás szituációkra.


A múlt héten Hamburgban a repülőtér környékén láttak egy robotrepülőgépet. Az éppen Helsinkiből érkező járat pilótája szerint a jármű mindössze 30 méterre volt a gépétől. Szerencsére nem történt baleset, de a hatóságok szerint ez az eset is azt bizonyítja, hogy egy egyre súlyosabb problémáról van szó.

Stefanie Harder, a hamburgi repülőtér szóvivője kiemelte, hogy körülbelül két éve nő ezen esetek száma. Nagyon veszélyes, hogy a drónok ennyire közel repülnek a leszállópályához, hiszen a pilóták könnyen elveszíthetik felettük az irányítást, berepülhetnek a repülőgépek turbináiba és kárt okozhatnak az egyes járatokban. Harry Denz, a hamburgi közlekedési hatóság munkatársa hozzátette, hogy a szerencsétlenségek helyszínén is folyamatosan egyre több a drón.

Akik ilyen helyekre mennek a járműveikkel, azok szeretnének jó fotókat készíteni, de pont a tűz- és a baleseteknél akadályozzák a tevékenységükkel a mentőcsapatok munkáját, például a kereső- és a mentőhelikopterek le- és felszállását.

Németországban a 16 nemzetközi repülőtér 1500 méteres körzetében csak a légiforgalmi irányítás engedélyével repülhetnek drónok, de a hajókhoz sem mehetnek körülbelül 200 méternél közelebb. Kaliforniában augusztus végén szigorították meg a drónrepülések feltételeit. Egy pilóta ennek ellenére legfeljebb 25 000 dolláros pénzbüntetéssel megúszhat egy pasadenai balesetet, amelynél a lezuhanó robotrepülőgépe megsebesített egy 11 hónapos bébit.

forrás:/sg.hu/

kapcsolódó: Könnyen vezethető, integrált kamerával ellátott újabb profi drón Katt ide!


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
29
  A szerelem virága
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
szerző: Király Eszter

Van úgy, hogy a szerelem virága szinte elérhetetlen helyeken ver gyökeret. Ott borul szépséges, színpompás virágba ahol senki sem várná. Lehet jégeső, szélvihar, vagy bármilyen más zord időjárási körülmény, a szerelemvirág töretlenül sértetlen és gyönyörű.
A szerelem virágát gyáva és avatatlan kezek közelítik, mohón, lihegve, szereleméhesen nyújtják karmaikat a ritka és különleges virágért. Mind érezni akarnak, belefeledkezni a szerelemvirág bódító illatába, más dimenziókban akarnak észveszejtve lebegni, világon kívül élni, szerelemhormonnal csordultig telítődni.


Éhező, magányos lélekkel, sziklákon átgázolva próbálnak eljutni a tátongó szakadék szélén csodásan burjánzó, bódító illatú szerelemvirághoz. Életveszélyes helyen nő, pontosan a szakadék szélén. Nincs védőháló, nincs biztonsági kötél. A szerelem virágához védőfelszerelés nélkül kell eljutni. A gyáva, avatatlan kezek nem jutnak tovább a sziklaperemnél. Elbátortalanodnak. Megpillantják, elbódulnak az illatától, térdre borulnak, hason csúsznak, édes delíriumban próbálnak a virághoz közelebb férkőzni. De hiába, mert az éppen a szakadék szélén nő, ott pompázik, virít tökéletes, valószínűtlen szépségében. Nem jutnak tovább, feladják, fontosabb a saját életük, biztonságos, bejáratott napjaik, rutinjaik.

A megszokás szomorú szolgái ők, minden nap ugyanazok az arcok hoznak biztonságot, nem változtatnak az életük menetén.

Nem merészkednek a sziklaperemnél tovább. Pedig olyan gyönyörű a szerelem virága. Ők is beleszédülnének az illatába, lebegnének a szerelem euforikus, édes összevisszaságban, perzselődnének a tüzében. Ám nincs merszük megtenni. Gyávák tovább haladni a sziklaperemnél, a szerelemvirág túl veszélyes helyen nyílik. Nem kockáztatnak. Éhen maradt lélekkel lemásznak a sziklákról és tovább élik rutinszerű, biztonságos, ám ingerszegény mindennapjaikat.

Ők azok, akikért kár. És ők azok, akik azt mondják, túl bonyolult, túl veszélyes. Túl komplikált. Nem éri meg a kockázatot. Nem tudják, hogy a szerelem virága az egyetlen, ami megéri a kockázatot ebben az önmagából kifordult, szeretet-anorexiás, önként éhező világban. Maradtak még néhányan, akik azonban ezt pontosan tudják, nem rettenti őket a szakadék mélye, nem zavarja meg őket jégeső, perzselő nap, vagy éles szikláktól kiserkenő vérük. A fölöttük köröző keselyűk sem rémítik őket, mert kell az a virág. Védőfelszerelés nélkül elszántan haladnak, nem mérlegelnek, nem gondolkodnak, nem végeznek számításokat. Nem tesznek előkészületeket, mert meg sem fordul a fejükben, hogy nem sikerülhet. Ott él bennük a világos, sziklaszilárd, holtbiztos jövőkép, ezt akarják, tántoríthatatlanul. Nincs hideg fej, nincs józan ész, mert a szerelemvirág az egyetlen út a változás felé. Valami felé, amit egy lapra kell feltenni, és soha nem lemondani róla. Ezek az emberek a szakadék mélyére is leereszkednének a szépséges virágért.

A szerelem virága körül biztonságos, jól megközelíthető helyen, számos hasonló, ám mulandó szépségű virág nyílik. Vannak, akik beérik ezekkel is, megelégszenek velük. De szívük mélyén örökre sajnálják egykori gyávaságukat, és a kényszerkompromisszum kínzó, kényelmetlen szorításában élik napjaikat. A szakadék szélén nyíló szerelemvirág felé az évek elmúltával egyre lassul és gyengül áhítozásuk. Az élet lehetőségeit rezignáltan, beletörődve üdvözlik. Már nem mennek a sziklaperemen túl. Nincs bátorságuk elérni a szépséget, nem mondanak nemet, és soha nem választanak.


forrás:/estherlife/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
29
  Itt a vége? Tényleg elfogy a hely az interneten
Kategória: Hogy mik vannak ?!... - Közzétette: fulldragon
Éppen ideje lenne átállítani a világot az “új internet” néven emlegetett technológiára, miután Észak-Amerikában néhány napja már teljesen elfogytak az IPv4-es címek. Ez nagyon technikai és távoli problémának tűnhet, pedig nem az: az új technológiára való átállás egyre sürgetőbb, de nagyon lassan halad.

Az IP-cím egy olyan azonosító, melyet a gépek az internethálózaton való kommunikációhoz használnak, az online összekapcsolódó eszközök ilyen IP-címekkel azonosítják egymást. A 31 éve bevezetett IPv4-címek így néznek ki: 43.5.77.215. – ez a formátum 232, azaz 4,29 milliárd IP-cím kiadását teszi lehetővé. A címkiadó szervezetek netszolgáltatóknak és nagy informatikai vállalatoknak osztják ki a címeket, ők a megvásároltakból gazdálkodva adják tovább a végfelhasználóknak.

A kiosztásért felelős szervezetek már többször közölték, hogy az IP-címek egy-egy nagyobb csoportja elfogyott, de az ArsTechnica beszámolója szerint most tényleg komolyra fordult a helyzet: nem csak arról van szó, hogy a címkiosztó szervezetek nem juthatnak több blokkhoz, hanem az észak-amerikai szervezet például már senkinek nem tud adni hagyományos IP-címet.

Aki mégis szeretne, az két dolgot tehet: belenyugszik abba, hogy várólistára kerül – aztán majd kap, amikor valaki visszaad egyet –; vagy valaki mástól meg kell vásárolnia az ő címét.
Az American Registry for Internet Numbers közléséből kiderül: hiába is jelentkezik náluk akármilyen internetszolgáltató vagy végfelhasználó, szó szerint nem tudnak több IPv4-címet kiosztani – a készletük teljesen elfogyott, minden címet odaadtak már valakinek. Hamarosan erre a sorsra juthat a világon működő másik négy regionális szervezet is.

Mi lehet a gond? És mi a megoldás?

A szabad IPv4-címek mennyisége az internet drasztikus növekedésével együtt indult drasztikus csökkenésnek, a szakemberek pedig gyorsan ki is találtak rá egy megoldást: a 128-bites címzési rendszernek köszönhetően nagyságrendekkel több hálózati eszköz kapcsolódását biztosító IPv6-rendszert. Hogy mennyivel többet, az átérezhető, ha megmutatjuk a formulát: miközben tehát az IPv4 formulája a 43.5.77.215., addig egy IPv6-cím olyasmi formátumú, mint például 2001:4C48:100:162:8C40:CCB:1FC0:1723.

Ebből jól látszik, hogy jóval több kombinációra van lehetőség. Korábbi becslések szerint ezzel a világ összes számítógépe kaphat egyedi, állandó IP-címet, és minden internetkapcsolatra képes eszköz is egyedi azonosítóval kommunikálhat egymással. (Persze anno ugyanezt gondolták az IPv4-ről is.)

Aki tehát IP-címet szeretne magának (vagy ügyfeleinek), az kérhet IPv6-osat, ennek a tartománynak ugyanis 99,967 százaléka szabad.

(Fotó: Google)

Az IPv6-protokollt – amit “új internet” néven is emlegetnek – már több mint 3 éve használják, de van vele egy kis probléma: a Google aktuális mérése szerint ennyi idő alatt odáig sikerült eljutni, hogy a látogatók 7 százaléka IPv6-képes. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha egy weboldalnak már nem jut IPv4-es cím, és csak IPv6-címet kap, akkor sokan egyszerűen nem tudják majd elérni.

Az átállás azért nehézkes, mert nem elégséges csupán a szolgáltatók rendszereit frissíteni vagy újra cserélni, az IPv6 teljeskörű bevezetéséhez minden egyes otthoni hálózati eszköz szoftverét frissíteni kell, vagy le kell őket cserélni. De a legnépszerűbb weboldalak sem sietik el az átállás dolgát: a világszerte leglátogatottabb 500 honlap mindössze negyede támogatja az IPv6-protokollt.


forrás:/hvg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
29
  Így húzzák le a betegeket a félmilliós "csodakarkötővel"

Itt az újabb átverés! Egy perc alatt bárki felmérheti testének működését egy Quantum testelemzővel – állítják. Mindössze a bal kezünket kell rátenni egy szkennerre, és máris feltérképezhető minden. Szinte hihetetlen, de a gép azonnal pontos képet kap az esetleges nyaki meszesedésről, csontritkulásról, tüdőkapacitásról, vizeletfeherjét, húgysavat, vérsűrűséget, vérzsírt, koleszterint mér. Ha rossz a lelet, akkor sem kell megijedni, a mérés helyszínén felajánlott félmillió forintos lézeres karkötő máris orvosolja a problémát.

Ha éppen nincs ennyi pénze, az sem akadály, hitelt is lehet felvenni a kütyüre. Persze egy általunk megkérdezett igaz­ságügyi orvos szakértő szerint mindez markáns átverés: nincs olyan gép, ami helyettesíti a labor- vagy szívultrahang-vizsgálatot egyszerre.

– Felhívtak telefonon egyik nap, hogy meghívnak egy állapotfelmérésre, ami ingyenes – panaszolta lapunknak egy neve elhallgatását kérő férfi, aki részt vett a „vizsgálaton".

Olvasónkat ezzel géppel „vizsgálták”

– Elmenten egy belvárosi helyre, rengetegen voltak, szinte hömpölygött a tömeg. Bevezettek egy szobába, ahol volt egy számítógépes monitor, és egérhez hasonlító tárgy. Erre kellett rárakni a kezemet, és ott tartani egy percig. Mindenféle adatok jelentek meg a képernyőn, majd nyomtatták az eredményt. A gépet kezelő úr csóválta a fejét, mint mondta, nem jók az eredményeim.

A problémákra megoldást is kínáltak azonnal, egy lézeres karkötő formájában.

– Három hétig kellene hordanom, és utána kontrollvizsgálaton megnéznék, mi történt. Miután meghallottam, hogy félmillió az ára, elképedtem. Mondtam, nekem nincs annyim, erre váratlanul négyszáz-, majd háromszázezerre csökkent az összeg, amelyre kölcsönt is vehetnék fel.

Így néz ki közelről a Power Balance karkötő. Hatása orvosilag nem igazolt (forrás: divany.hu)

Gyanús lett ez az egész, és eljöttem – mesélte a férfi, aki a mintegy húszoldalas leletet megtartotta.
A Blikk által megkérdezett igazságügyi orvos szakértő, Szeles Géza szerint az egész eljárás csak cirkuszi mutatvány, átverés.

– Ha pénzt kértek volna a vizsgálatért, vagy nem tüntették volna fel, hogy orvosi diagnózist nem helyettesít, akkor még a kuruzslás vádja is megállná a helyét. Így csak egyszerű átverés. Nincs olyan gép, nevezzük bárhogy, ami helyettesítené a sokrétű vizsgálatokat. Lehetetlen, hogy valakinek az állapotát egy perc alatt, mindössze a kéz vizsgálatával ilyen alaposan feltárnák – szögezte le a szakértő, aki a lézeres karkötő hatékonyságában sem hisz.

forrás:/blikk.hu/

kapcsolódó: Vigyázzunk, meglopnak! Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
28
  Elkészültek az Orion első európai alkatrészei
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Szentpéteri László

Mint arról már többször beszámoltunk, a kisbolygókhoz, a Holdhoz és a Marshoz készülő amerikai Orion űrhajó műszaki-hajtómű egysége Európában készül.

A fővállalkozó Airbus Defence and Space most elkészült az első négy hajtóanyagtartállyal – bár ezek még nem a repülő példányok... A négy titán tartály az első a hardverelemek közül, amelyek az öreg kontinensen készülnek az amerikai Orion űrhajóhoz. Valamennyi 2,67 m magas és 1,15 m átmérőjű. Üresen alig 100 kg a tömegük, térfogatuk pedig 2100 liter. A betölthető monometil-hidrazin (MMH) üzemanyag, és a nitrogén alapú oxidáló anyag (MON) a négy tartályban összesen 9 tonna tömegű lesz. Ez azt is jelenti, hogy az ESM (European Service Module, európai szolgálati modul) több mint 13 tonnás starttömegének jelentős része maga az üzemanyag és az oxidáló anyag lesz!

(Kép: Airbus DS)

A tartályokat először Olaszországba szállítják, ahol ezeket a szerkezeti tesztekre szánt darabokat fogják „nyúzni”. A következő lépés a műszaki modellek elkészítése lesz. Azokat majd Brémában tesztelik. Ez utóbbiak legfontosabb célja annak vizsgálata, hogy a tartályokból a hajtóművek felé haladó csövekhez valóban buborékmentes anyag áramlik-e a súlytalanság körülményei között. A repülő példányokat – melyeket először az Exploration Mission-1 (EM-1) során, 2018-ban fognak használni az Orionban – az Airbus Defence and Space Brémában fogja megépíteni 2016 közepén.


forrás:/urvilag/

kapcsolódó: Két évet késhet az Orion Katt ide!
Decemberben bizonyíthat először az Orion Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
28
  Itt a VW-válaszcsapás: Egy eltitkolt tanulmány az amerikai autókról
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: fulldragon
Az, hogy nincsenek véletlenek a világunkban azt egy újabb leleplezéssel szeretnénk bebizonyítani. Azonban ezzel is csak arra mutatunk újra rá, hogy az emberélet továbbra is kevesebbre taksált, mint a profitérdek. Szóval, teljes gázzal előre!Ki ne hallott volna a Volkswagen-botrányról?
Mint ismert, a németországi központú, multinacionális autógyár-óriást az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága, az EPA buktatta be, amikor nyilvánosságra hozta, a Volkswagen (VW) olyan szoftvert telepített a dízelüzemű járgányaiba, amelyek segítségével kijátszhatóak a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó szabályok.


A csalás persze megtörtént, és ezt elismerte a VW vezetése is, azonban ez berkeken belül amolyan nyílt titok volt. Ugyanis a szigorodó környezetvédelmi szabályoknak és a vásárlók által igényelt teljesítményfokozásnak nem lehet egyszerre megfelelni, így marad a hallgatólagos - képzavarral élve - félrenézés.

Ugyanolyan megengedő Angela Merkel, Brüsszel, de még Washington is amikor a gépjárművek kibocsátását nem a forgalomban tesztelik, hanem a méréseket laboratóriumi körülmények között végzik. Azonban, a hosszú évek óta tartó idilli állapotba most csúnyán beleköpött az EPA. A "Népautóba" belerúgni nem szép dolog, egyrészt azt még a német gazdaság is megérzi, másrészt bizonyos üzenetet is hordoz.

Ne felejtsük, arra a vállalatra mérhet ki az amerikai hatóság 18 milliárd(!) dolláros bírságot, amelynek 600 ezer(!) dolgozója van (köztük 13 ezer Magyarországon), és amely az Audit, a Seatot, a Skodát és a Lamborghinit is ellátja motorral.

Ugyanakkor az Interbrand nevű tanácsadó cég szerint az 50 legismertebb német brand közül az első hat között 4 autómárka található, azaz, ha a VW-botrány kárt tesz a német (autó)ipar jóhírének, ha csökken a hitelesség, az óriási csapást jelentene a német gazdaságnak, és ami elszomorítja Merkelt, az egyenesen sírógörcsöt okoz Európa többségének - még Orbán Viktornak is.

Azonban, a VW-botrány csak felvezetése volt egy másik visszás, azonban a károsanyag-kibocsátásnál is veszélyesebb jelenségre, amit viszont eddig sikerült titkolnia az autóiparnak, és ami valószínűleg ki se szivárgott volna,
ha nem következik be a németek elleni amerikai támadás (ugyanis így is nevezhetjük ezt a gyereket...).
A washingtoni székhelyű Autógyártók Szövetsége (Alliance of Automobile Manufacturers - AAM), valamint annak európai megfelelője (European Automobile Manufacturers' Association - ACEA) tavaly közösen rendeltek egy hatástanulmányt a Michigan-i Egyetem Közlekedés és Kutató Intézetétől, valamint a göteborgi Chalmers Műszaki Egyetemtől, hogy tudományos alapokon is bizonyítást nyerjen az a tény, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok útjain közlekedő autókra vonatkozó szabvány-rendszer között nincs különösebb különbség. A teszten egyébként olyan nagy gyárak vettek részt, mint a Chrysler, a Toyota, a Jaguar, valamint a Land Rover és a Volkswagen(!!!).

Ennek kimondása azért lett volna fontos, mert az EU és az USA közti szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) egyik fontos pillére a (jogszabály)harmonizáció, azaz, hogy ne gátolják a kereskedelmet különböző szabványok, és ami elfogadott a tengerentúlon, az itt is jó legyen (vö.: GMO).
A két egyetemnek az lett volna a feladata, hogy alátámassza, az emberi egészség számára elegendőek az amerikai - kissé megengedőbb - korlátok is.
Nem sikerült, sőt!Pedig előzetesen nagyon biztosak voltak a dolgukban; az AAM vezetője, Robert Strassburgi úgy nyilatkozott a kutatásról, hogy "ez minden idők legambiciózusabb és legbonyolultabb kutatási erőfeszítése, amit a kereskedelmi csoport valaha is szponzorált". Már csak azért is fontos lett volna a pozitív végkimenet, mert az autóiparágnak fontos a TTIP megkötése, ez becslések szerint egy évi 18 milliárdos biznisz lenne.
A hatástanulmány végül azzal a megállapítással zárult, hogy az amerikai szabványoknak megfelelő gépjárműveknél, frontális (front-side) balesetek esetében, 33 százalékkal nagyobb az esélye, hogy meghalsz, mintha egy EU-s követelményekhez alkalmazkodó kocsiban ülnél. Megállapították azt is, hogy bár pontos mérőszámot nem lehet megállapítani, de az egyértelmű, hogy az amerikai kocsik potenciálisan nagyobb veszélyt jelentenek az emberéletre, mint az európai társaik.
Ez pedig nagyon nem jött jól - mondjuk, senkinek. S mit kell ilyenkor csinálni egy ambiciózus kutatással? El kell titkolni!
Egy ideig sikerült is.

Azonban a Európai Közlekedés Biztonsági Tanács (European Transport Safety Council - ETSC) ügyvezető-igazgatója, Antonio Avenoso, az Independent angol lapnak nyilatkozva kijelentette: ez a kiszivárogtatott tanulmány is azt bizonyítja, hogy az Egyesült Államok által ránk erőltetett szabadkereskedelmi egyezmény konkrét veszélyekkel jár, ezért lenne fontos, hogy a tárgyalások átláthatóak és nyilvánosak legyenek.

Nincsenek véletlenek...

forrás:/alfahir/

kapcsolódó: Nem csitul a botrány: az életéért küzd a Volkswagen Katt ide!
Lemondott a Volkswagen vezérigazgatója Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
28
  Megtalálhatták Stonehenge párját a Marson!
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon

Újabb érdekességet találtak a planétáról készült képeken. Kelták jártak a Vörös Bolygón? Vagy mégsem?
Lassan érdemes a régi mondást felfrissíteni és így használni: "Amit még nem láttak a Marson, az nincs is". De tényleg, az utóbbi időben piramistól kezdve lebegő kanálon át gyíkokig és rákszörnyekig, mindent láttak már a szomszédos bolygóról készült felvételeken.


A legújabb őrület egy olyan képződmény, ami kísértetiesen hasonlít a Stonehenge-i sziklakörhöz. Egy magát Mister Enigmának nevező felhasználó számítógép által generált gépi hanggal kommentált YouTube-videója hívja fel a figyelmet a különleges látványra a NASA egyik felvételén.Az a baj azonban az ilyen felvételekkel, hogy ha más szögből vagy más felbontásban nézzük őket, rögvest kevésbé rejtélyes formációkat látunk. Ráadásul a kép felbontása sincs megadva, így simán elképzelhető, hogy a "Marshenge" kövei kétszer nagyobbak vagy éppen feleakkorák, mint a földi sziklák.


"Lehet, hogy Stonehenge építői jártak a Marson?" - teszi fel a kérdést Engima. Nos, ha minden a tervek szerint alakul, akkor még a mi életünkben kiderülnek a Vörös Bolygó rejtélyei. Addig azonban marad a találgatás és a képzelődés, de ha úgy vesszük, az éjszakai égboltra tekintve az ember ősidőktől fogva ezt csinálja. Csak most HD-minőségű képekkel.

forrás:/ma.hu/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
28
  Vigyázzunk, meglopnak!
szerző: Várhelyi Zoltán

Az egészségére mindenki érzékeny. Mindennél előbbre való, sem viccelni, sem szórakozni nem illik vele.
Mégis, számtalan alkalommal láttunk már rá példát, hogy hogyan használják ki az emberek, elsősorban persze idős és hiszékeny férfiak és nők aggodalmát a – nincs rá jobb szó – hiénák.


Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek a környezetében él olyan, akit már megkárosítottak, vagy legalább kísérletet tettek rá.

Csodakapszulák, mágikus kenőcsök, mágneses rezonanciával gyógyító kütyük, ágyneműk és még ki tudja, miféle termékek. Többségük haszontalan, mégis újra és újra megpróbálják rásózni szüleinkre, nagyszüleinkre. Hiszen ki ne kapna azonnal az alkalmon, ha olyan eszközt vehetne, amivel kellemesebbé tehetné öreg napjait?
Ezt használják ki minden egyes alkalommal erre szakosodott cégek, akik egy idő után vagy eltűnnek, vagy szánják-bánják bűneiket, hogy aztán rövid idő elteltével új profillal térjenek vissza.

Most őszintén... Ki hiszi, hogy egy egyperces, csak a tenyérre koncentráló vizsgálattal testünk minden nyavalyáját feltérképezik? Ráadásul bajainkat egy ócska karkötővel – kerüljön bár félmillió forintba – orvosolják is.
Mégis megpróbálnak lehúzni vele.


forrás:/blikk.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
27
  Teljes holdfogyatkozás szeptember 28-án hajnalban
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Magyar Csillagászati Egyesület

Hétfő hajnalban látványos jelenség: teljes holdfogyatkozás lesz látható hazánkból – ha az időjárás is úgy akarja.
Az idei ősz egyik érdekes eseménye a szeptember 28-án hajnalban bekövetkező teljes holdfogyatkozás. Sajnos a fogyatkozás a hét első munkanapjának hajnalára esik: a holdkorong hajnali 3:07-kor érinti a teljes árnyék peremét, a nyugati irányban egyre alacsonyabbra süllyedő holdkorong pedig 4:11-re merül teljesen a Föld árnyékába, amiből 5:23-kor kezd kilépni.


Az alábbiakban a jelenséget megfigyelni kívánók számára szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni a fogyatkozás sikeres megfigyeléséhez, megörökítéséhez.

Mivel a jelenség során a Hold egyre alacsonyabbra kerül, mindenképpen jó nyugati horizonttal rendelkező megfigyelőhelyet keressünk.

A fogyatkozás megfigyeléséhez nem szükséges nagy távcső és nagy nagyítás. Legszebb látványt a szabad szemmel, vagy kis nagyítású binokulárokkal (látcsövekkel) végzett megfigyelések adhatják. Egy 7-10-12x-es nagyítású látcső már sok részletet mutat a Hold felszínéből, gyönyörűen azonosíthatók a tengerek, nagyobb kráterek, kiválóan látszik az árnyék vonulása a felszínen.

A holdfogyatkozás “menetrendje” nyári időszámítás szerint:

félárnyékos fogyatkozás kezdete 02:11:47
részleges fogyatkozás kezdete 03:07:11
teljes fogyatkozás kezdete 04:11:10
teljes fogyatkozás közepe 04:47:07
teljes fogyatkozás vége 05:23:05
részleges fogyatkozás vége 06:27:03
félárnyékos fogyatkozás vége 07:22:27

holdnyugta (Budapestről) 06:47
napkelte (Budapestről) 06:38

Szabó Ádám sorozatfelvétele a 2011. június 15-i holdfogyatkozáskor készült.

A jelenségre csak teleholdkor kerülhet sor, de mivel a Hold pályasíkja nem esik pont egybe Földünk Nap körüli keringési síkjával, nincs holdfogyatkozás minden teleholdkor. Általában kísérőnk az árnyékkúp “alatt” vagy “felett” halad el. Szeptember 28-án szerencsénk lesz, ekkor a Hold a földárnyékot szinte “telibe találja”.

Bolygónk árnyékkúpjában két nagy tartományt különítünk el. A külső, szürkés része az ún. félárnyék, innen nézve a Föld csak a Nap egy részét takarja ki — a Hold itt alig sötétedik el. Az árnyék belső, az ábrán fekete tartománya pedig a teljes árnyék — ha a Holdról figyelnénk a jelenséget, a Föld itt teljesen kitakarná a napkorongot.

A vörös fény, amely kevésbé szóródik a földi atmoszférában (és napnyugtakor vörösre festi az égboltot), a Föld árnyékkúpjába is behatol. Egy képzeletbeli holdi megfigyelő a holdfogyatkozás alkalmával a Föld korongja körül egy vörös fénygyűrűt lát (azon helyeket, ahol a Nap éppen kel, vagy nyugszik). A vörös fény homályosan világítja meg az elfogyatkozott teleholdat. E gyenge vöröses fény intenzitása a Föld atmoszferikus körülményeitől függ. Általában a teleholdra eső fény tízezred és ötmilliomod része között változik (a telehold fényessége 10-16 magnitúdót esik a fogyatkozás során). Ennek köszönhetően a Holdhoz közeli csillagok is könnyebben észlelhetőt, sőt a teljesség időszakában az égbolt olyan sötét, lesz, hogy a Tejút is megfigyelhető – természetesen fényszennyezéstől távoli helyről észlelve.

A Hold a földárnyék déli részén halad keresztül, ezért felszíne a teljesség alatt sem lesz egyenletes színű és fényességű. Alsó (déli) része világosabb lesz, mint a földárnyék centrumához közelebb eső felső (északi) rész. A holdkorong nem csak fényességben, de színben is mutat majd eltéréseket.

A jelenség során figyeljük meg a teljes árnyék görbületét is! Már ebből a szabadszemes megfigyelésből is megbecsülhetjük, hogy bolygónk kb. négyszer nagyobb, mint a Hold átmérője – ebből a tényből már az ókori görög csillagászok is levonták azt a következtetést, hogy Földünk gömb alakú.

Alábbi ábránkon a holdfogyatkozások geometriája látható.A holdfogyatkozás sematikus ábrázolása (forrás: csillagzszat.hu)

Az eddigi előrejelzések alapján kevés az esély a hétfő hajnali derült időre. Érdemes figyelemmel kísérni a met.hu előrejelzéseit, továbbá a meteorológiai műholdképeket.


forrás:/csillagaszat.hu/

kapcsolódó: Jön a következő vérhold - de nem lesz világvége Katt ide!
A szuperhold-illúzió Katt ide!
Holdfogyatkozás lesz április 4-én Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2015. szept.
27
  Velük kell továbbmenni
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
szerző: Király Eszter

Mert ahogy neked sem kell mindenkit szeretni, ugyanúgy téged sem szerethet az egész világegyetem. Nem kell minduntalan azon munkálkodni, hogyan legyél jobb egy másik ember szemében, és nem kell egyfolytában magadban keresni a hibád, vajon mit ronthattál.

Vannak, emberek, akik gyomként szívják el az energiát abból a kertből, amit így hiába szépítesz és ápolsz. Vannak és lesznek emberek, akiknek a te életedbe tilos a bemenet, mert csak galibát okoznak, széthordják a szemetet, rongálnak, általad felállított értékeket rúgnak fel két lábbal, és egymás ellen uszítanak általad szeretett embereket.
Nem kell kocsmai verekedés a lelkedben, és nem kell a széthordott szemetüket és a romhalmazt talicskával eltakarítanod, nem a te dolgod. Megvan a saját életed, és azt a te felelősséged berendezni, ápolni, és esetenként kigyomlálni. Ne érezz lelkifurdalást, tedd ki a magánterület táblát, magyarázkodni sem kell.

És vannak a sorsszerű találkozások, amikor néhány perc alatt minden eldől. Amikor az egymásba kapcsolódott tekintetekben ott van a valami, amitől azt érezheted, ez az ember most bárhová indul a találkozásotok után, te követed őt. A szemek beszélnek, ott van bennük egy egész életút, egy gazdag élettörténet, egy tiszteletet érdemlő, teljes élet, ami előtt fejet hajtasz. Ne félj megfogni a kezét, vagy átölelni őt.

A bizalom érzése mindennél erősebb, megmagyarázhatatlanul és cáfolhatatlanul megszelídített, szemed tükrén át a lelkedbe látott. Őszintén és nyíltan néz vissza rád, ezt kereste, és ezt tartja meg.
Az ilyen emberekhez kell ragaszkodni, velük kell továbbmenni, kapcsolatokat ápolni. A velük való kapcsolattartás életelixír, engedd őket, még közelebb.

forrás:/esterlife/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák