+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
31
  A Vatikán felkészül a földönkivüli élet bejelenésére
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: fulldragon
szerző: Examiner

Ferenc Pápa állítólag a világ egyik legfontosabb nyilatkozatára készül a földönkívüli életről és annak teológiai következményeiről. Rosana Ubanell a Voxxi News-tól arról számolt be, hogy a földönkívüli élet tudományos detektálási módszereinek fejlődése miatt Ferenc Pápa készen áll egy nyilatkozatot tenni az “Első kapcsolatfelvételről”.

Ubanell beszámolója szerint a részleteket még hivatalosan be kell jelenteni, de a Vatikán érdeklődése a földönkívüli élet iránt jól dokumentált a közelmúltban tartott asztrobiológiai konferencia jóvoltából, melyet a Vatikáni Obszervatórium szponzorált, illetve részt vett benne.

Guy Consolmagno atya jezsuita csillagász, és az egyik vezető Katolikus szószólója a földönkívüli élet tudományos felfedezésére való felkészülésnek, július 18-án nyerte el a Carl Sagan tudományos kitüntetést az Amerikai Asztronómiai Társaságtól. Ferenc Pápa, aki szintén jezsuita, rendszeresen konzultál Consolmagnoval és más vezető vatikáni csillagásszal tudományos kérdésekről.

Valószínű, hogy Ferenc Pápa egy “Urbi et Orbi” beszédre készül – vagyis a “Városhoz (Róma) és a világhoz” – a földönkívüli élettel történő Első kapcsolatfelvételről.

A Vatikán tudományos érdeklődése a földönkívüli élet tekintetében először 2008 májusában derült ki, amikor a Vatikáni Csillagvizsgáló vezetője, Gabriel Funes atya, aki szintén jezsuita, interjút adott a vatikáni napilapnak, a L’Osservatore Romanonak. Funes egy sor megdöbbentő állítást tett, miszerint a földönkívüli élet valószínűleg erkölcsileg fejlettebb, mint az emberek, ezért tesvérekként kell üdvözölnünk őket.

Interjújában, melynek címe “A földönkívüli a testvérem” Funes azt mondta, hogy az intelligens földönkívüli élet lehet, hogy nem tapasztalta meg a ‘bűnbeesést’, és lehet, hogy “mentes az Eredendő Bűntől… a teremtővel teljes barátságban (maradva).” Ez lehetővé teszi, hogy “testvéreinknek” tekintsük őket, ahogy Funes magyarázta:

“Ahogy létezik sokféle teremtmény a Földön, lehetnek más lények, akár intelligensek, akiket Isten teremtett. Ez nem áll ellentétben a hittel, mert nem korlátozná Isten teremtő szabadságát… “Miért ne beszélhetnénk ‘földönkívüli tesvérekről’? Hiszen ők is a teremtés részei.”

A legfontosabb, hogy Funes kijelentése megengedi azt a gondolatot, hogy a Kereszténységet mintegy exportálni lehet földönkívüli világokba, amelyek még nem tapsztalták meg a “bűnbeesést”, és szabadok az eredendő bűntől.

Alig több mint egy évvel az interjú után Funes volt a szervezője az első Asztrobiológiai Szimpóziumnak, melyet a Pápai Tudományos Akadémia tartott 2009 novemberében. Consolmagno és Funes azóta játszottak vezető szerepet a Vatikáni Obszervatóriumban, hogy bemutattak egy teológiai perspektívát a földönkívüli élet felfedezésére.

A legfontosabb ugyanakkor, hogy mindketten Ferenc Pápa vezető tanácsadói a földönkívüli élet felfedezésének tudományos kérdéseiben.

Vajon mi lehet a tartalma Ferenc Pápa következő nyilatkozatának, vagy a lehetséges “Urbi et Orbi” beszédének az idegen életet illetően?

Fontos nyom Consolmagno atya következő, 2014 szeptember 18-19-i előadása a NASA és a Kongresszusi Könyvtár szervezésében megrendezésre kerülő asztrobiológiai szimpóziumán, melynek címe: Felkészülés a felfedezésre: Racionális megközelítése a mikrobiológiai, összetett, vagy intelligens földönkívüli élet felfedezéséből adódó következményeknek.

Consolmagno az egyik kiemelt előadó, és meg fogják vitatni az idegen élet felfedezésének teológiai következményeit. Témája: “Megkeresztelnél egy földönkívülit” azt sugallja, hogy Ferenc Pápa egyetért azzal, hogy a földönkívüliek képesek a Keresztény üzenet, és a Kereszténnyé válás magasabb etikájának megértésére.

Ha Ferenc Pápa valóban egy nyilatkozatra készül a földönkívüli életről, akkor valószínűleg azt fogja hangsúlyozni, hogy ez nem jelent összeférhetetlenséget a földönkívüli élet Keresztény tanításaival, ahogy azt Funes atya javasolta 2008-ban. Ennél is fontosabb, hogy Ferenc Pápa valószínűleg kihangsúlyozza: nem osztoznak az eredendő bűnben; erkölcsileg fejlettebbek; a Keresztény üzenet megosztására képesek, és a testvéreink.

Nem mindenki fog üdvözölni egy nyilatkozatot Ferenc Pápától támogatva a földönkívülieket, mint testvéreinket, és méltón arra, hogy megkersztelkedjen a Keresztény hitben. Chris Putnam és Tom Horn, az Exo-Vaticana szerzői szerint Ferenc Pápa arra készül, hogy a Katolikus Egyházat vezetve az idegeneket mint “testvéreket a Krisztusban” átölelje – tükrözve az 1950-es és 1960-as évek kontakta jelentéseit a jóindulatú űrtestvérekről.

Putnam és Horn Exo-Vaticana című könyve a jövő vallási háborúit vetíti előre azok között, akik elfogadják a földönkívülieket, mint “testvéreket a Krisztusban”, és azok között, akik visszatérő démonoknak hiszik őket, akik rabszolgává tesznek bennünket.

A kiterjedt tudományosság ellenére, melyet az Exo-Vaticana bemutat, sajnos elferdíti az adatokat a földönkívüli látogatók motivációinak túlzottan negatív értékelése irányába. Szerencsére a Vatikán nyilvánosan formálja pozícióját, amint azt vezető csillagászainak nyilatkozatai is mutatják, egy sokkal felvilágosultabb álláspontot mutatva, hogy miképpen vegyék fontolóra az idegen élet felfedezését teológiai szempontból.

Egy nyilatkozat, vagy egy “Urbi et Orbi” beszéd Ferenc Pápától, amelyben különféle témákat fejt ki abból a szempontból, hogy a földönkívüliek potenciálisan “tesvérek Krisztusban” egy örvendetes helyzet. Ezzel felvállalnak egy ellentmondásos kérdést, melynek jelentős szerepe van a világban.

forrás:/tudnodkell/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
31
  Vasárnapi gyalogtúra a Plestyor körül
Kategória: Életmód - Közzétette: fulldragon
szerző: Sorcy

Hétvégéd aktiv pihenéssel szeretnéd tölteni?...akkor gyere és túrázz velünk!

2014.08.03-án, vasárnap részt vehetsz egy könnyű gyalogtúrán kisebb-nagyobb emelkedőkkel egy Plestyor körúton.
Találkozó 7,15-kor a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti vonatjegy váltása szükséges.
A vonat 7,42-kor indul Szatmárnémetiből Nagybányára, majd innen autóbusszal a piacig.
A tulajdonképpeni gyalogtúra csak ezután következik a Ligetig, majd a Fokhagymás völgyén keresztül a Plestyor csúcs alatt elhaladva a Virághegyen át vissza a Ligetbe.


A táv oda-vissza kb.18-20 km végig erdőben.

Utunk során, a Fokhagymás völgyében lehetőség lesz forrásvizzel ellátni magunkat. Legyen mindenkinél esőköpeny, mivel spontán kialakulhat zápor-zivatar.

A vonat Nagybányáról 19,28-kor indul vissza, Szatmárnémetibe pedig 21,12-kor érkezik.

Szeretettel várunk minden túrázni vágyó természetkedvelőt!

(paramoral)
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
30
  A Hubb­le sze­rint meg­le­pő­en szá­raz há­rom is­mert ex­o­boly­gó
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Kovács József

A Hubble-űrtávcsővel végzett megfigyelések alapján három ismert, szinte ikonikus exobolygó is jóval szárazabb, mint azt korábban gondoltuk, légkörükben a vízgőz mennyisége töredéke az eddig feltételezettnek.
A három exobolygó, a HD 189733b, a HD 209458b és a WASP-12b 60 és 900 fényév közötti távolságban található a Földtől. A kutatók ideális célpontnak gondolták őket az atmoszferikus vízgőz detektálásához, mivel forró jupiterként a hőmérsékletük olyan magas – 800-2200 °C közötti -, hogy az elképzelések szerint a légkörükben jelentős mennyiségű víznek kell jelen lennie gőz formájában.
A Hubble-űrteleszkóp közeli infravörös tartományban rögzített spektroszkópiai adatai alapján azonban Nikku Madhusudhan (Institute of Astronomy, University of Cambridge, England) és munkatársai azt találták, hogy a három planéta légköre a standard bolygókeletkezési és formálódási elméletek által jósolt vízmennyiségnek mindössze 1/10 – 1/1000-ed részét tartalmazza csak.

Fantáziarajz a HD 209458b katalógusjelű, nem hivatalosan Osiris névvel illetett, tőlünk 150 fényévre található, a Pegasus csillagkép irányában megfigyelhető gázóriásról. A forró jupiter típusú bolygó tömege a Földének körülbelül 220-szorosa, atmoszférájának becsült hőmérséklete pedig mintegy 1200 °C. (NASA, ESA, and G. Bacon (STScI))

Madhusudhan szerint a HD 209458b esetében a mérésük ráadásul a legpontosabb, amit Naprendszeren kívüli bolygó kémiai összetételével kapcsolatban valaha is elvégeztek, így minden eddiginél nagyobb bizonyossággal jelenthetik ki a víz detektálásának tényét egy exobolygón, bár a talált kis mennyiség egészen meglepő és nagy kihívás elé állítja az exobolygók – különösen a forró jupiterek – kialakulásával, fejlődésével és migrációjával foglalkozó elméleteket.

Az eredménynek a földméretű, potenciálisan lakható bolygók kutatásában is fontos következményei lehetnek:

Madhusudhan szerint ugyanis a jövő űrtávcsöveinek sokkal érzékenyebb műszereket kell magukkal vinniük a víz detektálásához, ha a célpontok szárazabbak, mint eddig gondoltuk.

A három bolygót azért választották a vizsgálat tárgyának, mivel viszonylag fényes csillagok körül keringenek, amelyek elegendő sugárzást bocsátanak ki ahhoz, hogy értékelhető infravörös spektrumot lehessen rögzíteni róluk. Ez azonban csak tranzitos bolygók esetében lehetséges, mivel ekkor a planéta légkörében található vízgőz színképe rárakódik a csillag spektrumára, amint annak fénye áthatol a bolygó légkörén. Ilyen megfigyeléseket a földfelszínről kivitelezni szinte lehetetlen, mert bolygónk légköre is jelentős mennyiségű vízpárát tartalmaz, ami zavaró tényezőként jelentkezik, ezért az észleléseket a világűrből, praktikusan a Hubble-űrtávcsővel kell végezni.

A Naprendszer óriásbolygóinak jelenleg elfogadott keletkezési elmélete, az ún. magakkréció szerint az ilyen planéták fiatal csillagok körüli, főleg hidrogénből, héliumból, illetve jégrészecskékből és egyéb kémiai elemek alkotta porszemcsékből álló protoplanetáris korongokban keletkeznek. A porrészecskék egymással ütközve és összetapadva egyre nagyobb szemcséket hoznak létre. A korong gravitációs terének hatására aztán ezek a növekvő testek egy szilárd maggá állnak össze, ami után az akkréció “megszalad”, a mag még több szilárd és gáznemű anyagot vonz, míg végül ki nem alakul az óriásbolygó. Ez az elmélet azt jósolja, hogy a bolygóban a különböző kémiai elemek aránya eltér ugyanazon elemek csillagbeli arányától. Különösen igaz ez az oxigén esetében. Amint az óriásbolygó kialakul, a várakozások szerint a légköri oxigén túlnyomó része vízmolekulákba kötődik. A jelen kutatásban detektált nagyon alacsony vízgőzszint azonban számos kérdést vet fel a bolygókeletkezésben szerepet játszó kémiai komponensekkel kapcsolatban.

forrás: /csillagaszt.hu/ScienceDaily/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
30
  Hamar bekövetkezhet a mágneses pólusok kicserélődése
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon

szerző: Jools

A földi magnetoszféra kulcsfontosságú szerepet tölt be a bolygó felszínének megóvásában. Megvédi a planétát a napkitörésektől és az egyéb forrásból érkező nagyenergiájú kozmikus sugárzás hatásaitól. A bolygónkat körülvevő mágnese tér azonban az utóbbi hat hónap mérései alapján gyors ütemben gyengül, ami egy közelgő pólusváltás előjele lehet, mondja Rune Floberghagen, a kutatás vezetője.

A méréseket az Európai Űrügynökség nemrégiben felbocsátott Swarm műholdjai végezték. A három űreszközön elhelyezett magnetométerek adatai alapján a magnetoszféra legnagyobb kiterjedésű gyengülése a nyugati félteke fölött figyelhető meg, míg más területeken, például az Indiai-óceán déli részén megerősödött mágneses tér.Változások a Föld mágneses terében 2014 januárja és júniusa között


Az eddigi információk alapján Floberghagen elmondása szerint úgy tűnik, hogy a mágneses északi pólus Szibéria felé kezdett elmozdulni. „A hasonló váltások nem egyik pillanatról a másikra mennek végbe, hanem néhány száz, talán néhány ezer év alatt” – mondja a kutató, aki hozzátette, pólusváltásokra a bolygó múltjában már számos alkalommal sor került.

A folyamat a jelenlegi elméletek szerint néhány százezer évente zajlik le. Ha befejeződik a mostani váltás, az iránytűk a mágneses északot követve annak irányába, vagyis földrajzilag dél felé fognak mutatni. Bár a folyamat a bolygó életének szerves részét képezi, a Swarm műholdak adatai alapján a gyengülés jóval gyorsabb a vártnál.

Eddig úgy hitték, hogy a magnetoszféra ereje száz évente nagyjából 5 százalékkal gyengül, az új adatok azonban évtizedenként jeleznek előre ilyen mértékű gyengülést. Ez azt is jelenti, hogy az eredetileg megjósolt teljes váltásra nem két évezred múlva, hanem már sokkal korábban is sor kerülhet. Floberghagen abban reménykedik, hogy a Swarm-projekt újabb adatai talán megvilágítják majd, hogy miért ilyen gyors ütemű a gyengülés.

Nincs bizonyíték arra, hogy a mágneses pólusok kicserélődése bármiféle katasztrófát idézett volna elő a múltban. Nem esnek tömeges kihalások az események környékére, és megnövekedett sugárzási szint nyomait sem találták a kutatók a vonatkozó kőzetrétegekben. A szakértők szerint jelenleg a legérzékenyebben az emberiséget érintheti egy ilyen esemény, hiszen a villamos hálózatok és a kommunikációs rendszerek érzékenyek a magnetoszféra változásaira.Bolygónk mágneses tere pajzsként védi a felszínt a kozmikus sugárzástól. Létezését a Föld vasmagjának köszönheti, amelynek külső rétegei folyékonyak. A mag hőmérsékletében bekövetkező apróbb változások, illetve a bolygó forgása folyamatosan áramoltatják a külső mag anyagát, komplex mágneses teret hozva létre az égitest körül. A magnetoszféra nem minden helyen egységes erősségű, és általában, ha kis mértékben is, de egy-egy területen belül is folyamatosan változik az ereje, attól függően, hogy éppen hogyan áramlik és kavarog a mag anyaga.

„A külső mag áramlásai gyakorlatilag tökéletesen tükröződnek a magnetoszféra aktuális állapotában” – mondja Floberghagen. „Ha az amerikai kontinens fölött meggyengül a mágneses tér, az azt jelenti, hogy a földrész alatt éppen lelassult a mag anyagának áramlása.”

A Swarm műholdak a mag, a köpeny és a kéreg mágneses eseményeit külön-külön is képesek mérni, így a kutatók azt remélik, hogy az űreszközök által begyűjtött adatok révén pontosabb navigációs rendszerek lehetnek létrehozhatók, előre jelezhetővé válhatnak a földrengések, és felderíthetők lesznek a bolygó mélyén rejtőző, eddig fel nem tárt természetes erőforrások is.

forrás:/ipon.hu/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
30
  2030-ra az emberiség lehúzhatja a rolót
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
Gyulai Iván ökológus, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja, az Élelmiszerszaklap által rendezett Szakmai Napja című rendezvényen megdöbbentő adatokat közölt a Föld erőforrásainak kizsákmányolásáról.
A média, a vállalatok sokszor tévesen használják a fenntartható fejlődés fogalmát, hiszen a valódi fenntarthatóság a bolygó erőforrásainak megmaradását jelenti, nem pedig a mostani gazdasági növekedésre irányuló erőfeszítéseket. – A fenntarthatóság azt jelenti, addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér, de ez alól a takaró alól már rég kilóg mindenünk.


A baj az, hogy a fenntarthatósági törekvésekkel megspórolt anyagi és természetbeni javak a további profitszerzésre és gazdasági növekedésre fordítódnak – adta a hallgatóság tudtára az ökológus.

Ha a jelenlegi, tékozló „fejlődést” produkálja a világ, akkor nagyjából 17 év múlva az emberiség lehúzhatja a rolót. Az adatok sajnos eléggé meggyőzőek. Az emberiség fogyasztása rohamos mértékben növekszik: a Föld lakói már 2007-ben másfél bolygónyi erőforrást igényeltek.

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy belássuk, ha folytatódik ez a trend, 2030-ra már két bolygóra lesz szükségünk, ami ökokatasztrófához vezet.

Az erőforrásaink közül nemcsak az olaj, a víz fogy drasztikusan, hanem a talaj is. A teljes földterület 149 millió négyzetkilométer, ebből művelt terület 20 millió, szántóföld 7,1 millió km2.

A jelenleg élő 6,8 milliárd emberre 0,3 hektár művelt terület és 0,1 hektár szántó jut, ami igen kevés. Ráadásul évente 75 milliárd tonna talaj erodálódik.

– A növekvő szegénységnek és környezeti pusztulásnak közös oka van, ez pedig a gazdasági növekedés elsőbbsége – hangsúlyozta a szakember. Majd hozzátette: – A világ bajainak orvoslására a gazdasági növekedést használja, azt, ami a betegséget termeli.

Sajnos a hatékonyság növekedése (innováció) kiszorít a foglalkoztatásból, és az ökohatékonyság növekedése is fogyasztásnövekedéshez vezet (Jevons.paradoxon).

A tudás bővülésének együtt kell járnia a tudatosság növekedésével. Ez jelenti a technikai tudás bővülését, amellyel kevesebb természeti erőforrásból, kevesebb környezeti terheléssel jobbat és elegendőt tudunk termelni.

A tudatosság és erkölcs területén viszont a társadalom értékválasztásában szükséges változás.
A legrosszabb forgatókönyv: ha minden változatlan marad, akkor leghamarabb 2020-ra ökokatasztrófát idéz elő az emberiség. A zöldgazdaság élénkítésével kitolható az ökokatasztrófa körülbelül 2030-ra. Rá húsz évre állhat vissza egyensúlyba a Föld terhelése és eltartóképessége. A helyesen értelmezett fenntartható fejlődéssel a föld eltartóképessége alá csökkenthető a terhelés.


Hogy melyik forgatókönyv válik valóra, az majd eldől. Az igen közeli ökokatasztrófa miatti aggódók kérdéseire Gyulai Iván azt válaszolta, hogy hisz az emberekben, a tudatosságukban, illetve abban, hogy a világ termelésének 2%-át birtokló 497 multimilliárdos embernek is az lesz előbb-utóbb az érdeke, hogy gondolkodásmódot váltson. Akkor biztosan előtérbe fog kerülni a valódi fenntarthatóság.

forrás:/gyartastrend.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
29
  A Mars új geológiai térképe
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Frey Sándor

Külső bolygószomszédunk felszíni alakzatairól még sosem készült ilyen részletes, korszerű űrszondákkal gyűjtött adatokon alapuló térkép.
A Mars új globális geológiai térképét nemrég az Egyesült Államok Geológiai Szolgálata (U.S. Geological Survey, USGS) hozta nyilvánosságra. A tudományos „termék” elkészítéséhez főképp négy, a Mars körüli pályára küldött űrszonda által mintegy 16 éven keresztül távérzékelési módszerrel gyűjtött mérési adatokat használtak fel. A szóban forgó űreszközök a Mars Global Surveyor, a Mars Odyssey, a Mars Express és a Mars Reconnaissance Orbiter.(Videó: USGS)

A Mars a Naprendszerben a Földhöz leginkább hasonlító bolygó, és az egyedüli a Földön kívül, amely a központi csillagunk körüli ún. „lakhatósági zónában” kering. Az új térkép összegzi mindazt, amit az eddig megtudtunk a Mars felszínéről, így alapjául szolgál majd a további kutatásoknak. A Mars egyúttal közepes vagy hosszú (?) időtávon az emberes űrutazások következő nagy célpontja is, amihez szintén hasznos lehet a geológiai adatbázis. Akár emberes, akár automata űreszközökkel szeretnének a jövőben leszállni a Marsra, a helyszín kiválasztásához szükség van a geológiai információra is.

A munka eredményei közül kiemelésre érdemes, hogy a Mars felszíne általában idősebb, mint ahogy eddig gondolták. A korábban feltételezettnél háromszor nagyobb terület datálható a Mars legrégebbi nagy geológiai időszakába, a korai noéi (Noachian) periódusba. Ez időben visszatekintve a 4,1 és 3,7 milliárd év közötti időszaknak felel meg. Jellemzője volt a sok meteorit-becsapódás, az erős erózió, és valószínűleg a bőséges mennyiségű folyékony víz a bolygó felszínén. Az új elemzés megerősíti, hogy a Mars egészen a legutóbbi korszakokig geológiailag aktív maradt. Bizonyítékokat találtak arra is, hogy a bolygó nagy globális klímaváltozásai révén időlegesen később is megjelenhetett a felszínen a víz, illetve a felszín közelében a talajvíz és jég. Ezek a változások aztán otthagyták a most is megfigyelhető nyomukat a felszíni alakzatokon.


A Mars geológiai (balra) és magassági (jobbra) térképe. (Kép: USGS)

A Mars felszínét már az 1600-as évek óta vizsgálták, természetesen csak földi csillagászati távcsövekkel, ma már kezdetlegesnek számító műszerekkel. Az űrkorszak beköszöntével nyílt először lehetőség a bolygó mellett elrepülő, majd körülötte pályára álló űrszondák segítségével közelebbről feltérképezni a bolygót. Az első globális térképek a Mariner-9 és a Viking Orbiter mérései nyomán készültek, 1978-ban és 1986-87-ben. Ezek voltak egyúttal az első, a Földtől és Holdtól különböző égitestről készített geológiai felmérések. Az újabb, fejlettebb műszerezettségű űrszondák adtak módot a Mars új geológiai térképének megalkotására, amely szabadon hozzáférhető az USGS honlapjáról.http://pubs.er.usgs.gov/


forrás:/urvilag/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2014. júl.
29
  Egód szenvedésszükséglete
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
szerző: Horváth Gabriella Tek Kineziológus

Örömtelen az életed? Úgy érzed neked semmi nem sikerül? Ha elérsz dolgokat, annak sem tudsz maradéktalanul örülni? Valami mindig közbejön, mint egy önbüntetés szabotálja az életed?
Ilyenkor felül kell vizsgálni egód szenvedésszükségletét. Olyan nincs, hogy valakit csak rossz érjen. Okolhatod a sorsod, az égieket… mint ahogy te sem tehetsz róla, hogy ilyen mintát cipelsz magadban. A keserűséged és reménytelenséged alatt végtelen sok fájdalom, csalódás, megfosztottság, megrekedtség található.


Olyan ismétlődő szerencsétlenségek sorozata, amik „jogosan” tesznek meggyötörté és rezignáltá. Reményvesztettséged és hitehagyottságod mögött ott van, hogy szerelmedet újra és újra azonos körülmények között elveszítetted, vagy éppen rendszeresen kihasználtak, megölték családodat. Igen! Ezeket a játszmákat is te választottad. De ha már kellőképpen öreg a lelked, és minden leckét, tanulást végigjártál, akkor a lélek elfárad… azt mondja elég, nem bírja tovább.
Lehet, hogy még egy utolsó csatát kell csak megvívnod, de lehet, hogy ebben az életedben sem fog sikerülni. Hisz a minta ismétlődik… kedvesed ismét elhagyott, ugyanúgy, mint anno, és folyamatosan és rendszeresen újra és újra kihasználnak.

Van a fájdalomnak is ideje. Néha kell a szenvedés, kell az idő a léleknek, ahhoz, hogy megélje az egója irányított hisztit is. Mert jogos, az, amit él, hisz fáj, hisz ismétlődik, hisz reménytelennek tűnik. Aztán újra el kell indulni, még ha úgy is érzed, már nincs erőd hozzá. Mert nincs más út, csak előre. Egód csupán védeni szeretne téged a további csalódásoktól, az újabb köröktől. Nem önként választja ő sem a szenvedést, a lelked pedig semmiképpen.

Menekülés /Gérné Mezősi Aranka munkája/

Az oldások segítenek. De reményt és hitet magadban kell találnod. Még egy elkeseredett, utolsó fellendülést, ami segít „harcolni” Önmagadban, Önmagadért. Aki ebben nincs benne, nem érti. Azt hiszik, szeretsz szenvedni, talán még azt is, hogy nem akarsz változni. Nem értik azt a mérhetetlen elkeseredettséget és fájdalmat, amit az évek ezrei alatt megéltél. Elfáradt, kimerült a lélek. Töltődnie kell… de ugye mivel töltődjön, ha ami fontos számodra ismét nincs melletted.
Nagy levegő, fogakat összeszorítani, és csinálni tovább…. mert nincs más út… mint előre … bízni, hogy talán most sikerül. Ha nem?? Akkor majd egyszer.. talán.. valamikor… valahol…

forrás:/lelekhang/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Oldal:   <<        >>  
Hírkategóriák