+ A | - a | Visszaállít
2019. okt.
18
  Meglepő felfedezésre jutottak a Voyager szondák
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: nordi
A kutatók a Naprendszer peremén lévő részecskék viselkedését akarták felmérni a szondák segítségével – írja a ScienceAlert. Jamie Rankin, a Princeton Egyetem munkatársa szerint az elemzés során arra jutottak, hogy a régióban a vártnál jóval nagyobb a nyomás, úgy tűnik, eddig nem számoltak bizonyos faktorokkal. Lehetséges, hogy sok, korábban figyelmen kívül hagyott rész található rendszerünk határán, vagy a régió forróbb a véltnél.A NASA csillagászai a Voyager űrszondák adatait vizsgálták, hogy jobban megismerhessék a
Naprendszer határát. Kép: NASA/JPL-Caltech

Ahogy a Napból a plazma napszél formájában távozik, egy buborékot hoz létre. Ezt nevezik helioszférának. A csillagtól mintegy 14 milliárd kilométerre a napszél elgyengül, a részecskék pedig lelassulnak. A helioszféra peremén a részecskék sűrűsége és a mágneses erő is csökken. Ezt követően, a heliopauzában a Nap részecskéi már szép lassan elvesznek. A csillagközi űr és a Nap nyomása elvileg itt kiegyenlíti egymást, a szakértők legalábbis eddig így hitték.

A Voyager-1 immár a csillagközi térben halad, a Voyager-2 pedig nem sokkal van lemaradva, így adataik segítségével a kutatók példátlanul közelről tanulmányozhatják a régiót. Bár a helyi nyomás a földi érték töredéke, így is többszöröse az elvártnak.

A kutatók bíznak benne, hogy az adatok további elemzésével jobban megérthetik ezt a különleges környezetet.

forrás:/nat-geo/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. okt.
18
  Kína repülő csészealjat épít
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: nordi
Különleges légi szerkezet tartja izgalomban a katonai repülő gépezetek iránt érdeklődőket. Az 5. Tiencsini Nemzetközi Helikopter Expón bemutattak egy kissé még szedett-vetettnek tűnő prototípust, ami leginkább az alakjával keltett feltűnést: a Nagy Fehér Cápa névre keresztelt kísérleti helikopter nagy mértékben megidézi az ötvenes-hatvan évek fordulóján futott szupertitkos kanadai fejlesztésű Avro Canada VZ-9 Avrocart (a fiatalabb internetezők szemében pedig a Roomba robotporszívókat).A statikus kiállításon lévő, négy dobozra állított szerkezet leginkább egy középen jókora lekvárkupaccal megrakott fánkra hasonlít, és a neten keringő képek szerint a lekvárkupac a pilótafülke, ahol a kétfős személyzet ül: a pilóta és a fegyverrendszerek kezelője. Ez utóbbi már jelzi is, hogy nem békés célú városnéző légitaxi fejlesztésén dolgozik a meg nem nevezett cég.
A kiállított példány melletti információs tábla hevenyészett fordítása szerint a Nagy Fehér Cápa egy gépágyúkkal felszerelt, elsősorban földi célpontok elleni támadó helikopter (helicopter gunship).

A láthatólag még röpképtelen prototípus – vagy leginkább 1:1 arányú makett – szintjén létező szerkezetről ennél többet nem nagyon tudni. Sem azt, hogy melyik cég fejleszti (feltehetően az expó társszervezője, az Aviation Industry Corporation of China, az AVIC egyik leányvállalata), és hogy a hadsereg mely ága számára, annyi azonban biztosnak tűnik, a kínaiak bíznak benne, a sikertelen Avrocarhoz képest az ő ötletük életképesebb lesz.Ha hinni lehet az expón közzétett adatoknak és a kínai internetezők közt terjedő metszeti rajznak, a kompozit anyagokból épített test egyrészt középen egy nagy rotort rejt, ami a függőleges felszálláshoz és landoláshoz elengedhetetlen, míg az oldalába épített két kisebb – valószínűleg gázturbinás – hajtómű az előrehaladáshoz szolgáltat tolóerőt. A klasszikus repülő csészealj formájú gép törzse rejti a fegyverzetet, a gépágyú(ka)t, és rakétákat, bombákat is. A 7,6 méter átmérőjű, 3,5 tonnás repülő csészealj elvileg 2,5 tonna terhet (üzemanyag és fegyverzet) tud hatezer méteres magasságig vinni, 16,65 méter/másodperccel tud emelkedni és akár 650 km/órás sebességgel is képes előre repülni, 2950 kilométeres hatótávolság mellett.

A repüléstörténetben nem a Nagy Fehér Cápa az első UFO formájú repülőgép, az ötvenes-hatvanas évek fordulóján a kanadai Avro fejleszett az amerikaiak megbízásából hasonló szerkezetet. A titkosítás alól pár éve feloldott projektet az amerikai légierő és a hadsereg is támogatta, az előbbi egy alacsony repülésre, lebegésre, majd hangsebesség fölötti száguldásra is képes támadó repülőgépet, az utóbbi bármilyen terepen bevethető csapatszállító és földi támogatást nyújtó gépet szeretett volna. Az Avro Canada igyekezett mindkét fél egymástól gyökeresen eltérő igényeit szem előtt tartani, aminek természetesen nem lett jó vége: az Avrocar néhány tesztrepülés után lapátra került, a projektet kudarcként könyvelték el. A Nagy Fehér Cápa első repülését – ha lesz egyáltalán ilyen – kíváncsian várjuk.

forrás:/index/


kapcsolódó: Valódi repülő csészealjról készítettek felvételt Katt ide!
Tesla elképesztő UFO-ja Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2019. okt.
18
  Tíz évig egy pincében várta a világvégét egy holland család
Kategória: Kész röhej és egyéb örültségek - Közzétette: nordi
A rendőrség az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra - közölték kedden sajtótájékoztatón. A holland rádió híradása szerint a férfi és hat 16-25 év közötti gyermeke a világ végét várta a pincében.
A közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből. "Közölte, hogy megszökött és segítségre van szüksége" - mondta a fogadós.
A világvégére várva mintegy tíz évig élt egy pincében a világtól elzárva egy holland férfi hat gyermekével.

A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett - közölte a testület szóvivője. Arról nem szólt, milyen állapotba találták meg őket, és milyen körülmények között éltek a pincében, mondván még teljes erővel folyik a nyomozás. Elmondta, azt is, hogy őrizetbe vettek egy 58 éves férfitt, aki nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal.

Holland médiaértesülések szerint a farmon lévő ház szobájának szekrénye mögött találtak rá a rendőrök egy lépcsőre, amely a pincébe vezetett, ahol az apa és a gyerekek éltek. Azt nem tudni, hogy anyjuk hol lehet.

A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.

forrás:/MTI/

kapcsolódó: Nyakunkon az újabb világvége Katt ide!
Tartós tejet már ne vegyél, január 22-én itt a világvége! Katt ide!
Ezért nem volt világvége: Módosított a jóslatán az önjelölt próféta Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák